livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Världspremiär av Caedmon

Publicerad 2012-11-19 00:24:00 i Allmänt,

Söndagen har varit helt dedikerad till genrep och konsert. Efter brunch var det lika bra att ta sig ner till Union Street, kollade lite i affärer för att döda tid innan genrepet började. Genrepet var första gången någonsin som vi faktiskt hade kört igenom hela stycket, som består av fyra movements. Kan väl inte påstå att man blev överväldigad av hur vackert det lät, men ganska imponerande med 80+ personer i kören och en symfoniorkester. Efter en paus som var längre än vi trodde så började konserten vid 19:30. Så i pausen mellan 16.00 och 18:30 när vi skulle samlas så gick jag och Imogen till ett kafé, var tvungen att köpa en macka. Där hade vi först tänkt stanna tills det var dags att gå tillbaka men det visade sig att de stängde redan kl.: 17:00. Efter att försökt ta sig in i Music Hall igen som visade sig vara stängd så gick vi till Starbucks för det var för kallt för att tå ute och vänta.

Konserten bestod av tre verk, 2 rena klassiska verk av Richard Wagner och Felix Mendelsohn. Solisten på violin var jätteduktig. Henner hemsida: http://www.ruthpalmer.com/ även om man inte gillar klassisk musik så måste man erkänna att hon har grym teknik.

Efter pausen så var det vår tur med världspremiär av Caedmon, ”låten” var ca 50 minuter lång… Det gick väl förhållandevis bra men långt ifrån perfekt, men alla var glada när vi var klara för nu får vi göra lite lättare saker… Christmas Carols! De är så mycket enklare än ett verk på 80 någonting sidor, med text på old English, tyska, modern engelska och en massa djur ljud. Sedan ska man i samma stycke sjunga ifrån jordensskapelse, till Världskrigen med Hitler och gevärsskott i bakgrunden till 11 September till att slutligen hamna i en gammal hymn från 600-talet e.kr skriven av en outbildad herde vars namn var Caedmon.

Nä då är ju Jullåtar så mycket trevligare. Älskar jullåtar, går och sjunger på dem året om, de är ju så himla trallvänliga, bra melodier och de liksom fastnar i huvudet.  

 

 Music Hall på Union Street.

Kommentarer

Postat av: svealinnea

Publicerad 2012-11-19 02:03:15

Jag har ju önskat en live skype-konsert :) när kmr den? ett önskemål är en blandning av de gamla konstiga låtarna o mer välkända julsånger. när har du uppträdanden??

Postat av: Lollan

Publicerad 2012-11-19 22:53:37

Ååhh, jullåtar!! Det e d bästa me julen ju! ;) Ja anmäler mig lätt till live-skype-konserten Elin å Linnea! Lät riktigt nice ju!! :D

Svar: Hehe om ni vill ha ont i öronen...
Elin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela