livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Darien hos Nea

Publicerad 2013-08-30 10:22:50 i Allmänt,

Slappade i Darien. Våran snälla värdinna bakade scones till frukost. Det är inte varje dag man får nybakade scones till frukost. Åkte till stranden som var privatiserad eller vad man ska kalla det. De var iallfall tvungna att ha en klisterlapp på bilen för att få åka till stranden. Riktigt varm och skön dag. Sanden brände bra och vattnet var varmt, lite surt att vi lämnat badkläderna hemma i resväskan.

Gick vidare mot segelklubben där Nea brukar jobba hårt :) Sedan tog vi bilen för att kolla på fina hus. Med fina hus menas hus som ser ut som Dockhus på steroider eller som de riktigt dyra husen i Sims2. Helt enorma, alltså arketektoniskt skitsnygga och som sagt som Dockhus till designen. Men I verkligheten finns det ingen som faktiskt kan behöva ett så stort hus och marker. Speciellt som marken bara verkar vara en enda enorm gräsmatta utan någon egentlig funktion så du får nog inte ut så mycket av det heller. Sammanfattat, de kändes väldigt mycket som att allt bara handlade om fasader.

Efter husvisningen åkte vi in Darien och promenerade längs “storgatan/huvudgatan” eller vad man ska kalla det. Det var ingen stor gata ungefär som hemma fast till skillnad från hemma så fanns det faktiskt affärer i husen. På denna gata fanns så ett Frozen Yoghurt ställe. Nea har snackat sig varm om denna frozen Yoghurt så det skulle vi självklart testa. Lollo såg ut som ett barn i en godisaffär med pappas kreditkort och kod. Frozen yoghurt är typ mjukglass fast med smaker och inte bara vanlig vanilj. Det fanns små papperskoppar, tänk er dem man tar ketschup med på McDonalds. Dessa fick man då ta provmak i. Väldigt bra, så man inte tar en svinäcklig smak, surt liksom. Man fick ta glassen själv och mixa och blanda hur man ville. Efter att man var nöjd med glass så gick man och tog topping, alltså det var allt från frukt till godis och strössel. Det fick man också blanda hur man ville. Och sedan när man tyckte att man var nöjd så betalade man efter vikt. Alltså glass i lösvikt.

Körde sedan till mataffären för att köpa kvällsmat. Blev baconlindad kyckling med philadelphiaost och ris. Innan maten gick vi på en promenix i skogen bakom Neas hus. Trevlig liten skog. Sedan hem och laga mat. Riset var häftigt, allt annat än vitt, och tog typ 40 minuter att koka. Ovan smak var det, men absolut inte oangenämt. Allmänt soft dag helt enkelt. 

Lollo med sin Fro Yo lunch :)
3 av fyra SRK:are 

Kommentarer

Postat av: Svealinnea

Publicerad 2013-08-30 16:21:29

Heeeejjjj :) så kul att du gillade dagarna i Darien!! jag tyckte de va så roligt när ni var här

Postat av: sandra

Publicerad 2013-08-30 16:40:41

Ser ut som ni hade det riktigt bra hos Nea, fast det visste jag ju redan :p

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela