livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

En summering av första året som Universitets student

Publicerad 2013-06-03 09:37:46 i Allmänt,

September 2012: Väldigt lost och väldigt ensam, känslan av att vara lost varade längre än ensamheten då det var relativt lätt att hitta folk att snacka med. Lärde mig hitta runt campus ganska snart, även om det fortfarande finns rum och skrymslen man inte har varit på. Var lite jobbigt med schemat och jag velade mellan vilka kurser jag ville läsa. Hopade ju av mandarin och tog tillbaka den inte direkt älskade tyskan istället. Efter lite strul med hur schemat och tutorials funkade så flöt det på bra. 

Fick bland de bästa flatmatsen man kan få, trots att vi är olika och har olika intressen så funkar vi bra ihop. Vi blev lägenheten som hade så bra gemenskap att alla andra snackade om oss. Fresher’s week var kul under dagarna, mycket aktiviteter som skulle göras, en massa information om alla klubbar och föreningar och allt annat som kunde tänkas finnas på Campus. Kvällar och nätter var väl för många en dimma av alkohol. Som en mer eller mindre nykterist var nätterna inte lika kul även om det är kul att leka fotograf. Mindre kul att ta hand om ganska packade kompisar som blir påverkade av minsta lilla.Månaden av mycket nyheter och mycket nya bekantskaper. 

Oktober 2012: Börjar vänja mig vid föreläsningar och tutorials. Bekantskaps kretsen vidgas ännu mer via föreläsningar och tutorials. Field trip med arkeologin, befästa vänskapen med tidigare bekanta lite ytterligare. Upptäckte att utanför Aberdeen ser naturen ut som fjällen hemma ungefär. Någon knycker ett angry bird huvud som blir våran lägenhetsmaskot.  Halloween party med hela Aberdeen. Gick vilse men hittade hem igen lite senare än vanligt för mig. Första snön kom i oktober några dagar innan jag fyllde 20. Det firades med tårta, resturangbesök och Skyfall.

November 2012: Guy Fawkes, Bonfire på stranden. Iskallt men vackra fyrverkerier till tema sångerna från olika James Bond filmer. Practical på Marischal museum, ett museum som är stängt för allmänheten. Juldekorationerna började dyka upp. Första uppsatserna tillbaka med bättre resultat en väntat. Många härliga promenade till stranden, med foton som följd.

December 2012: Julkonsert med kören var kul. Julsånger säger man väl aldrig nej till. Vilket gjorde att man faktiskt frivilligt gick till en Carol service, vilket är typ en gudtjänst med en massa julsånger. Tandläkar besök som gav positiva resultat till och med i plånboken iallfall jämför med vad det skulle ha kostat hemma i Sverige. Fick tillbaka de sista uppsatserna för första terminen och även reda på när mina exams för första terminens kurser skulle vara. Fick även komma hem och sätta fötterna på svensk mark igen. Julbak och pyssel. Julfirande med familjen och mycket plugg som inte blev gjort.

Januari 2013: Det  nya året firades nere i Jönköping, första nyåret som inte firats tillsammans med någon ur familjen. Sedan tillbaka till Aberdeen nästan direkt. Kul att träffa kompisarna igen och fick en del frågetecken uträtade med positive reultat. En månad av i stort sett bara pluggande eftersom alltför mycket plugg hade blivit åsidosatt under jullovet. Min fina gamla lap top bestämde sig också för att gå och dö under värsta tenta period. Efter tentorna fick man vackert gå till affären och köpa en ny, fick väl se det som min belöning. 4 dagar ledigt sedan började karusellen igen. Strul med scheman, konstiga tutorials men det gick bättre den här gången så till vida att nu visste man ju mer vad man hade att vänta sig.

Februari 2013: Födelsedags fest för bästa Martha. Bår race på floden Dee. Universitet gick väl sådär, pluggandet var inte på topp. Festade i Seaton Park som någon slags fjortis. Påbörjade en söndags tradition av att gå till the Bobbin för kvällsmat på söndagar. En tradition som höll i sig ända tills nu. Provresultaten och betygen för de 4 första kurserna av min universitets upplevelse. Fick en 2:1 på alla fyra vilket är ett ganska bra resultat. Jobbade för univerisitet en dag, annars var nog februari en månad utan att något särskilt faktiskt hände.

Mars 2013: Under samma helg blev det pary med strippklubb och kyrka. En annorlunda helg. Upptäckte botaniska trädgården. Första lägenhets visningen. Ben practical var tvungna att kola på riktiga människo skelett vilket var inte riktigt min grej. Påsklovet började. Familjen kom över på besök.

April 2013: Tre veckors påsklov. Det har man ju aldrig haft förut. Familjen kom och hälsade på och det blev ganska mycket shopping den veckan. En dagstripp ut till Stonehaven hanns också med. Fixade linser, vilket man pratat om i åratal men nu blev det till slut gjort. Såg sälar på floden. Såg en skräckis för första gången och känner inget behov att göra det igen. Fick tiderna för tentorna och insikten att flyget hem var bokat senare än nödvändigt. Våren hade kommit

Maj 2013: Sista föreläsningarna för året men efter det var det dags att börja plugga på allvar. Tog ett brejk i tenta pluggandet, eller snarare panik crammandet för att gå till RAF:s May Ball. Hade två practicals på två olika kyrkogårdar på två veckor. Aberdeen var på sin allra soligaste sida just som man absolut inte hade tid att vara ute och njuta av det. Panik inför boende men sommarjobbs paniken lättade. Till slut började vi komma till rätta på boende fronten också. 31 maj hade jag mina sista tentor och med det var första året av universitet över, eller iallafall tills resultaten kommer in beroende på hur det gick. Men det är mitt första år över!!!

 

 

Kommentarer

Postat av: Svealinnea

Publicerad 2013-06-03 20:19:10

Vilket underbart inlägg!! Jag gillar, gillar, gillar :D min favorit mening är "Kul att träffa kompisarna igen och fick en del frågetecken uträtade med positive resultat"

Haha

Postat av: NewJerseyTjejen

Publicerad 2013-06-04 15:01:56

Fint inlägg, tänk vad mycket som har hänt o vad tiden har gått fort !
Fina bilder oxå :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela