livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Ny lägenhet annars inget särskilt

Publicerad 2013-09-19 23:24:56 i Allmänt,

Tillbaka i Aberdeen. Tåg tåget tillbaka till Aberdeen ifrån Edinburgh fredagen den 13 av alla dagar men det flöt på som på räls. Tog taxi till den nya lägenheten, problemfritt. Tog några minuter innan man blev insläppt men annars så var det helt smärtfritt. Lägenheten var svinkall men rummet var ok. Rummet är antagligen lite mindre eller I samma storlek som det förra året. Men nu har jag en dubbelsäng så det tar ju upp lite yta. Sedan fanns det ett skrivbord, skrivbordslampa, garderob och en inbyggdbokhylla/garderob och en förvaringslåda under sängen. Det jag saknar är lådor, lådor på skrivbordet och gärna en byrå hade suttit fint. Men har som sagt bara en enda låda som är under sängen. Vad konstigt det är med saker som man aldrig tänkt på att man saknat innan.

Lägenheten är mer än bobar men knappast lyx. Ok, att bo I liksom, man blir typ helt spartansk så fort man återgår till studentlivet. Man tanker att man bara ska bo där, sova typ och plugga. Så man behöver bara basic basic. Ingen underhållning förutom Lap-topen som även används mycket till arbete.

Naturligtvis hade jag ingen mat hemma så bland det första på listan var att handla. Gjorde snabbt en liten lista, liten och liten förresten, fanns som sagt nada. Men man måste ju börja någon stans eller hur. Det är ju mycket enklare I föräldra hemmet där man är så van vid att saker och ting bara finns och man liksom bara fyller på. Tur att Sainsbury’s är nära. Köket I lägenheten är ok, spisen är typ urgammal men det funkar iallafall. Långsammare än den hemma, men då är spisen hemma riktigt bra enligt mig. Lite irriterande med bara en dusch & toa, men suck it up liksom. Duschen är knappast den bästa, strålen är sjukt svag. Men det ska väl gå det med förhoppningsvis. Första veckan har flutit på utan större incidenter, eller de har startat brandlarmet två gånger. Första gången så drog killarna strömmen för att försöka få tyst på den. Det slog ut all el I alla väggutag så allting stendog. Det enda som hade ström var taklamporna. Tog oss en dag att få igång allting. Så en del stiftade bekantskap men en pappers bok för första gången på åratal då även internet dog. Annars har veckan mest fyllts av shopping av olika slag och kompisar att träffa.

 

Kommentarer

Postat av: Ingen

Publicerad 2013-09-24 20:13:45

Hej

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela