livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Harry Potter studo tour

Publicerad 2014-08-16 22:01:35 i Allmänt,

Höjdpunkten med London den här gången var iallafall Harry Potter sudio tour. Efter lite om och men så hade vi iallafall till sist bokat biljetter. Till detta måste man boka biljetter i förtid, man kan inte köpa  på plats och man får en ingångstid när man ska vara på plats. Det finns en buss som går innifrån centrala London som är rekomenderad av studion, men självklart så kostar denna en hel del. 30£ per person ungefär, på en familj med 4 så är vi alltså uppe i 120£ bara där. Och sedan är det ju biljetterna också. Det finns lite olika biljetter beroende på vad som ingår i priset. Vilken biljett man ska ha besämmer man själv och avgörs nog bäst av hur Harry Potter nördig man är. Jag valde den lite dyrare alternativet där audioguide och souvernirbok ingick i priset.
 
Men om man nu inte har lust att betala 30£ per person på transport och man inte har bil i storbritannien hur gör man då: det kan ju verka lite avskräckande och jobbigt med kollektiv trafik, och taxi blir ju ännu dyrare än bussen. Men kollektivtrafik går alldeles utmärkt. Vi tog tunnelbanan till Euston trainstation, bor du i närheten slipper du ju detta. Tunnelbana. Sedan bokar du tåg i förväg! från Euston station till Waerford Junction. Och ifrån Waterford Junction går det en leasad buss till studion. Den kostar 2£ tur och retur. Så istället för 30£ per person så kostade resan tur och retur till studion:
  • Tunnelbana 2x2£
  • Tåget tur och retur, med "any time day ticket" 13£ per person
  • Bussen från Watford junction tur och retur, 2£
alltså totalt: 21£ per person. Vilket på en familj med fyra innebär att man sparat 36£ alltså en hel biljett. 
 
Själva upplevelsen då: URBRA tycker jag som älskar Harry Potter och var en riktig nörd för några år sedan. Turen börjar med att man kommer in i ett rum med tv-skärmar där affisherna från alla filmerna visas ifrån olika länder. Sedan in i en biosalong där man fick se en liten film. Sedan var det vidare in i utställningen. Man fick se Stora Salen, Diagongränden och Hagrids stuga och mycket mycket mer. Till skillnad ifrån Harry Potter the Exhibition i Norrköping så fick man ta hur många bilder som helst.Så jag kanske lekte foto terrorist med mammas kamera. Man kunde dessutom testa på att flyga kvast, men kön var så lång så det orkades inte med. Harry Potter var väl värd pengarna. 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Svealinnea

Publicerad 2014-08-22 19:38:39

Åh vad skojigt det låter! Den gången jag åker till London ska jag minsann dit :-)
Haha o gillar ditt ekonomitips ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela