livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Military tattoo

Publicerad 2014-08-18 09:46:26 i Allmänt,

Varje år i Edinburgh är det en festival, jättestor stadsfest kan vi väl kalla det. En av sakerna som står på programmet varje år Military Tatto. Mina föräldrar har velat gå i flera år och i år så slog de slag i saken och begav sig dit. Bestämde mig för att hänga med.  Ett tatto är en konset med massa militära  musikkårer för den som inte vet vad det är för någonting.

I år var temat 100-års minnet av Första Världskriget och även Commonwealth temat som pågår i Storbritannienn i alla fall i år pga Commonwealth game. Det innebar att det var militär orkestrar ifrån olika länder av det som ingick i Brittiska imperiet.

De kom från tex: Sydafrika, Nya Zeeland, Skottland och Marinen. Sedan var det hur många till som helst.

Vi hade platser allra högst upp. Det var en bit och gå men på ett Tattoo är det ingen nackdel att inte sitta längst fram. Man ser marscherna och de  olika formationerna mycket bättre om man sitter högre upp och man blir inte helt döv heller vilket ju också var ett stort plus. Själva konserten varade i 1.5 timme. Väldigt bra och imponerande föreställning. Om ni har vägarna förbi Edinburgh runt augusti någon gång så passa på att gå :)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela