livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Första dagen i Peking/Bejing

Publicerad 2015-04-21 08:33:55 i Allmänt,

Är den första att erkänna att jag är sämst på att blogga. Tänkte att jag skulle ha bloggat i Kina men det blev svårare än jag räknat....Strunt samma, här kommer iallafall lite uppdateringar ifrån resan. Här kommer det första inlägget som borde ha postats för typ 14 dagar sedan....
 
Vi flög med SAS ifrån Aberdeen till Oslo till Köpenhamn och sedan till sist till Bejing. Mellanlandningen på 6 timmar i Oslo var nog det tråkigaste och dyraste mellanlandning på länge, iaf med tanke på hur kort tid man var där. Efter 8 timmars flygresa lite drygt så var vi äntligen framme i Bejing. Tog en taxi till hostelet, kanske inte den smidigaste taxi resan men vi kom fram och det var inte alltför dyrt. Hostelet låg på en bakgata som vid första intryck såg lite halvskum ut men när man kom in på hostelet så var det hur mysigt som helst. Vi bodde i mixed dorm, så vi hade våningsängar. De andra tjejerna hade redan kommit till Bejing någon dag innan så de var ute och upptäckte Förbjudna staden. Vi möttes dock upp en drygt 40 minuter efter att vi anlänt. 
 
Vi började med att käka "lunch" ganska sen lunch, klockan var nog närmare 4 tiden. De första vi åt i Kina var...SUBWAY, jag vet det är sååå pinsamt men det blev Subway av olika orsaker, dock var det den enda Subway vi åt på hela resan. Sedan tog vi oss via tunnelbanan till Bejing train station för att hämta ut våra biljettter till tåget till Xian. Det var ett mindre äventyr, ingen på stationen pratade engelska så det tog en stund att bli visad rätt. Men när vi väl hittat rätt biljettlucka så gick det jättesmidigt att få sina biljetter. 
 
När väl biljetterna var uthämtade åkte vi till Himmelska fridens torg och hängde en stund.Kvällen avslutades på en galleria för att in handla lite varma kläder till övriga i resesällskapet. 
 
SAS: Kommer inte välja SAS nästa gång jag ska flyga långt. Entertainment systemet var dåligt även om  man ska vara tacksam att de överhuvudtaget hade ett. Störtsta positiva var storleken på filten och att man fick en 33cl Coca Cola på lång flighten. 
Första intryck av Kina: Överraskad över att folk inte kunde kommunicera på engelska ens på flygplatsen. 
 
Dagens bästa: att bagaget kom med hela vägen till Bejing trots ett 1 timmas byte i Köpenhamn
Dagens sämsta: 6 timmar stoppet i Oslo där allt var svindyrt och man var svinhungrig. Slutade med en 200kr pizza...
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela