livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Meningslös studieresa

Publicerad 2015-10-22 16:52:59 i Allmänt,

Gårdagen tillbringades till största delen på en buss fram och tillbaka till Edinburgh. Med arkeologin var vi tvungna att åka  på  en studie resa till National Museum och deras lager förvaring som ligger i Granton utanför Edinburgh. Resan till Ediburgh tar dryga 3 timmar med buss. Det var den mest meningslösa resan och studieresan jag varit med om. Den räknas inte alls in i betyget, den tog hela dagen från 8 till
 19.30 på kvällen. Och den kostade 33 pund.... Tilläggas kan att museet är gratis och anledningen till att det vart så dyrt var för att puckona som beställer och ordnar transport gjorde det alldeles för sent och de beställde en hel stor buss (typ 60 platser) till en klass med 18 personer i. Och eftersom timlönen här borta ofta ligger på runt 7£ i timmen så har alltsåd denna fullkomligt meningslösa dag/fieldtrip tagit upp typ 16 timmar. 7x5 35£ för att kunna betala skiten och dessutom all tid där. Sedan kanske man också vill äta någonting så då måste man ju tjäna ihop mer pengar. 
 
För att sätta det hör i perspektiv; hade de låtit oss fixa tåg biljetter själva så hade man lätt kunna göra det om man varit lite smart och bokat tidigare kunnat resa till Edinburgh för max 20£ pp tur och retur, och sedan en lokal buss till storage tur coch retur max 3£. Att själva fieldtrippen dessutom inte betyder ett skvatt för våra betyg gjorde knappas folk gladare. 30£ är ju vad folk köper mat för som räcker en hel vecka.  

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela