livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Gott Nytt År

Publicerad 2012-12-31 12:00:02 i Allmänt,

Så var snart ännu ett år till ända, tiden bara springer iväg. Nu ska man alltså vänja sig vid att skriva 2013 hela tiden, det brukar ju dröja sisådär en 6 månader in på ett nytt år innan det faller sig naturligt för mig. 
 
Hoppas alla får en trevlig Nyårsafton oavsett hur det firas, ensam framför tv:n, med några nära vänner eller party på stan. Själv blir det ner till Jönköping för Nyårfest, men ha det bra så hörs vi nästa år :)
 
 

Rambling

Publicerad 2012-12-30 12:38:50 i Allmänt,

Så Linnea ville höra hur det var att komma hem till Sverige igen. Ska jag vara ärlig har jag inte tänkt så mycket på det. Sista veckan i Skottland innan man fick åka hem var känslorna väldigt röriga, ena sekunden ville man hem och nästa hade man helst velat stanna om man kunnat. Men det har varit skönt att vara hemma men det har ju gjort att man inte alls har gjort tillräckligt arbete, som en kompis sa det finns för mycket distraktioner i hemmet.

Jag kom in i de gamla vanliga banorna direkt som man kom in tycker jag nog, första veckan var man ju själv hemma på dagarna då de andra jobbade eller gick i skolan. Syrran började gå en på nerverna som vanligt. Julen firades ju som vanligt med familjen, vi är ju en ganska liten familj så det är väl inte överdrivet spännande men det har sin charm det också. Det kändes lite märkligt att ha sitt gamla rum igen, insikten att man inte saknat mycket av grejorna som står i rummet gör att man börjar fundera på varför man har så mycket skit. Skönt att få vanlig mat, men lite surt att det var så mycket julmat, är inte jätteförtjust i julmat och julbord. Man har ju verkligen märkt hur lätt det är att ändra sig efter situationen man är i, eller platsen man är på. Inga problem med att återgå till sitt normala uppförande med familjen som ju är betydligt värre än vad de flesta vet utanför familjen. Man tar ju verkligen folk för givet speciellt sin egen familj. Men det tror jag inte bara är jag som gör tror att det gäller de flesta. Det är ju för sorgligt egentligen men likväl gör man det. Det

Jag  tycker det hela känns nästan precis som innan man åkte, vet ju inte riktigt vad de andra tycker men jag tror de tycker ungefär samma. Misstänker att vissa tycker att det har varit trevligt att jag varit hemma ett tag men de vill nog att jag åker tillbaka så snart som möjligt. Men det finns ju tillfällen då det känns som man inte riktigt hör hemma i familjen på samma sätt längre, blir liksom 3 och sen besökaren. Vet inte riktigt vad det beror på, antagligen det faktum att man varit borta och inte hängt med i utvecklingen i Sverige och saker som kanske hade varit trevliga att de berättat om har de inte ansett lika viktiga för mig att veta eller ansett att jag har något med att göra. Men jag antar att det är en del av hela den här växa upp processen, men måste ju erkänna att det känns lite konstigt att efter att ha bott ihop med några personer i drygt 18 år och pratat med dem i stort sett varje dag, så reduceras det till ca 1 visserligen långt Skype samtal per vecka med en av föräldrarna.  

Nu är det ju bara en dryg vecka kvar innan det är dags att åka tillbaka till allvaret. Ska bli kul att åka tillbaka men ser inte fram emot allt pluggande jag verkligen, måste, MÅSTE ta tag i. Men ska bli kul att träffa folk igen, även om de har ju även tiden här i Sverige använts till. Träffa folket här hemma. Och det har ju varit skönt och komma hem och få sig en andningspaus så att säga.  

Vinter

Publicerad 2012-12-27 17:22:42 i Allmänt,

Lugna dagar hemma, gör inte mycket fast man borde så den 22 och 23 Januari kommer gå åt fanders. Men det har varit alldeles för skönt att bara vara hemma och det där med att plugga har liksom skjutits lite välan mycket på framtiden. Har varit ute en del, det har typ snöat konstant och varit mulet så det har varit svårt att få några snygga bilder av Sverige. Landet av is och snö. Men så idag sprack det äntligen upp lite iallfall, inte riktigt så mycket som jag ville men man får väl vara glad för det lilla. Nu är det knappt en vecka kvar tills allvaret börjar på nytt, usch jag som bara vill vara kvar här och lata mig :) 
 
Varit inne i Linköping igår och kollat in mellandags rean. Köpte väldigt mycket...en nagelfil och en tunn morgonrock. Pappa var den som shoppade mest vilket jag tyckte var lite kul 


 

Knäck

Publicerad 2012-12-23 20:19:55 i Allmänt,

Idag blev det till och göra knäck. Himla enkelt att göra bara 3 ingredienser som bas och sen kan man ju lägga till om man vill ha i typ mandel eller något annat. Här hemma blir det ofta bara basen eftersom folket ogillar det där med mandel och vill bara ha den "plain" så att säga. Det går fort att koka upp den till ca 100 grader men att få upp den till de där ca 120 tar lång tid. Vet att det går att göra i mikron, men gör jag den på spisen så kan jag ju enligt mig kolla enklare temperatur och sånt och genom det styra om den ska bli kola seg eller hård. Idag fick den bli mer åt det sega hållet.

Lussebullar och Lusselijor

Publicerad 2012-12-19 19:05:46 i Allmänt,

Idag har det bakats lussekatter. Det måste vara bland det enklaste och därmed roligaste att göra. Egentligen är ju lussekatter vanlig bulldeg som kryddas med saffran mer eller mindre. Det blev lite olika verisioner. De flesta i formen av vanliga lussekatter både med och utan russin och några liljor med pärlsocker. De blev riktigt lyckade, fluffiga och saftiga, riktigt nöj idag faktiskt.

Nu ska det väl bli knäck gjord innan jul ocks¨å, eventuellt pepparkakor om jag orkar. Pepparkaks deg är ju så himla god men pepparkakorna i sig själv är inte särskilt goda och efter första plåten är de himla tråkiga att göra, de tar så himla lång tid. Man kavlar och kavlar, får äntligen trycka ut figurerna flyttar de till plåten och börjar om igen. Degen tar ju aldrig slut. Men de är ju ändå en del av julen så det blir nog några pepparkakor tillslut bara pappa gör degen först :)

Linköping

Publicerad 2012-12-18 19:18:51 i Allmänt,

Åkte in till Linköping för att träffa en kompis idag innan hon sticker norrut för att fira jul och träffa familjen. Fixade julklappar, men har fortfarande några kvar men det får bli en annan dag, Små snöat nästan hela dagen, fick skrapa bilen ett antal gånger, Till kvällsmaten blev det Torgets kebabpizza. Pizzan hemma är betydligt tunnare än i Skottland, de är olika men båda typerna är goda. Ska nu leta upp alla recept som behövs inför julbaket, får nog bli Lussebullar imorrn tror jag.
Lite bilder ifrån flygplanet på vägen hem

Sweden

Publicerad 2012-12-17 00:00:23 i Allmänt,

Hemma! Vaknade upp vid 5:30 Brittisk tid idag, inga problem med att komma upp, tog bussen till flygplatsen vid 6 tiden. Det var precis lagom, behövde ju inte checka in något bagage men visste inte det utan gick ändå till incheckningsdisken, men man lever och man lär och better safe than sorry, right. För första gången någonsin pep det för mig i säkerhetskontrollen. Visserligen flyger jag inte särskilt ofta så det kanske inte är så konstigt.

Kom till Gaten och det rådde en del förvirring men allting löste sig till det bästa. Kom ombord på planet och planet landade i tid. Möttes av mamma och pappa så jag slapp åka kollektivt hem, vilket hade funkat också men betydligt smidigare för min del att bli hämtad :=)

Landade i tid, marken var vit, faktiskt vit. Det visste jag ju iochförsig att det skulle vara men det var ju lite skillnad från Edinburgh om man säger så. Mot Linköping för lunch på IKEA, jag vet så kliché, men det är ju billigt och bra. Pappa och mamma fixade julklapp till Farmor och sen på ICA Maxi för att handla mat. Så det tog ett par timmar att ta sig hem. Tog bilen till farmor för att lämna av en del av maten till julen, så nu har man kört bil igen. Det gick bra trots att väglaget lämnade mycket övrigt att önska. Men nu är man hemma igen känns lite märkligt men skönt också, nu blir det till och njuta så mycket som möjligt.

 

Finally home in Sweden again. Came home on time, welcomed by a white wintery landscape. Time to enjoy as much as possible :=)

Sista kvällen i Aberdeen

Publicerad 2012-12-15 17:28:58 i Allmänt,

Snart dags att lämna Aberdeen för det här året. Tåget till Edinburgh går vid 19.00. Kvällsmat vid 17:00 och sen buss ner till stationen. Dagen har spenderats med packande och svärade över att saker och ting ska väga så sabla mkt. Böcker älskar böcker men idag hade det varit välddigt smidigt att ha tex. en kindle eller liknande och att alla böcker fanns att ladda ner till denna. Hade varit så mycket lättare då. 
 
Istället för att sitta på rummet under eftermiddagen så gick jag ner en sväng på stan, se om man hittade någon bra, lätt Julklapp till Farmor. Det lyckades inte, men har ju några dagar när jag kommer hem också så det ordnar sig nog. 

Terminsslut!!!...inte riktigt

Publicerad 2012-12-14 13:43:49 i Allmänt,

Sista dagen med föreläsningar idag, terminen tar tekniskt sett inte slut förens i slutet januari efter proven, men ni fattar nog i alla fall. Så snart dags att bege sig hemåt, har inte börjat packa ännu och det blir ju spännande att se om man får med allting, antagligen inte men hade antagligen inte orkat släpa med mig den stora väska i alla fall. Eller jo det hade jag väl men kändes inte riktigt nödvändigt. Skulle det funnits en mellan väska så hade jag nog tagit de. Lite större än handbagaget men inte jättestora resväskan hade nog varit perfekt.

Är inte avundsjuk på hon som ska flytta och ta med sig alla grejer på tunnelbanan i New York idag, hoppas det gick bra och att det fanns några hjälpsamma människor eller hiss någonstans.

Först föreläsningen var ganska underhållande, Vikingar. Föreläsaren tog upp en massa myter om Vikingar och hur dessa har uppstått. Tex. Det där med hornen på hjälmarna, dricka mjöd ur människoskallar osv. Han visade också en hel del exempel på dessa myter och hur de används i populärkulturen. Asterix, Hagar?, Mupparna med mera.

Under håltimmen passade jag på att gå till postkontoret och skicka iväg en massa julkort, regnar och blåste något förfärligt men om jag ville ha iväg dem så. £6.50 för 7 julkort samtliga utomlands vet inte om det är så farligt, tur att de inte är fler.

 

Last day of uni for the year today. One more  tutorial and one more lecture to go then I am ready to fly back to Sweden on Sunday. First lecture of the day was about Vikings today and then and myths about Vikings. Got shown some “good” old examples of Vikings in culture today, Asterix and Obelix and so on. Quite fun lecture a nice end of the course. Posted some Christmas cards as well. Might as well do it while I still remember it, right? 

Lucia

Publicerad 2012-12-13 22:01:52 i Allmänt,

13 December, Lucia firande då hemma i Sverige. Känns lite onormalt att man inte sett ett enda Lucia tåg oh inga går och trallar Lucia sånger. Kollade lite hastigt på SVT play, som bara hackade så jag gav upp det försöket. Det lilla jag såg verkade trevligt. Kan inte riktigt på stå att jag jätte saknar Lucia tågen hemma, de som brukar ses är ju Boxholms Lucia och där är ofta sångförmågan...lämnar den meningen öppen. Ska dock erkänna att jag själv var med ett år och den var en kul upplevelse men vi kunde inte heller sjunga så jag tycker synd om stackarna som lystnar. På jobbet hade de tydligen Folkungaskolans Lucia, de var antagligen lite bättre, är nu ett musik gymnasium och de brukar tydligen varra riktig bra. 
 
Passade på att tvätta en sista gång innan det är dags att åka hem, vill att det mesta ska vara rent när jag kommer tillbaka. Vill inte direkt börja med att tvätta liksom. Sedan tyckte vi att vi skulle vara smarta och gå till middagen lite senare för att undvika kön som alltid är där klockan 5. Så vi gick vid 5:30 när vi var på väg dit blev lite misstänksamma på att så många verkade gå därifrån. Brandlarm visade det sig. Vi kom samtidigt som brandbilen, stog därute i 30 minuter i kylan och ingen säger något. Sedan säger de ni är välkommna tillbaka om en timme....
 
Kom tillbaka, fick våran mat så det var inga problem, men lite irriterande när de talade om vad som hänt. Någon hade gjort bakad potatis i mikron, misslyckats rätt så grovt och lyckats starta brandlarmet. Det var dock inte huvud problemet, problemet var att ingen, varken personal eller brandlarm visste hur man skulle får av brandlarmet....
 

12-12-12

Publicerad 2012-12-12 14:42:19 i Allmänt,

Ingen som kan ha missat vilken dag det är idag: 2012-12-12. Snyggt datum eller hur väldigt enhetligt och förstår par som vill gifta sig idag, eller vilken viktig händelse i livet som helst lätt datum att komma ihåg.

Hade tänkt ta sovmorgon idag så ställde alarmet på 9:00. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, vaknar vid 7:30 och kan inte somna om. Gav upp efter en timme och gick och käka frukost istället. Tog en morgon promenad på dryga 2 timmar. Missade solnedgången precis, men fick lite fina bilder i alla fall. Köpte lite presentpapper till en present, här får man många gånger inte paketen inslagna i affären och i många fall får man i så fall betala extra. Då var det billigare att bara köpa papper och snöre som dessutom räcker till fler paket.

Håller nu på att kolla upp om det går att byta tåg på lördag till ett tidigare, troligtvis inte så iåfall får jag köpa en ny biljett och förlorar pengarna jag redan betalat för den här biljetten som visserligen var relativt billig 10£ men de biljetter man köper nu är dock inte lika billiga.. vad jag vet, men får väl se.

 

Tisdag

Publicerad 2012-12-11 19:44:43 i Allmänt,

Fick tillbaka sista uppsatsen idag…med tanke på all kritik den fick och alla anteckningar som var klottrade överallt så tyckte jag att den fick riktigt bra betyg. Med alla de kommentarerna hade jag aldrig gett den uppsatsen så mycket. Gjorde några riktigt uppenbara referenser fel eftersom jag inte fattade hur Harvard systemet funkar så det var ju illa. Men å andra sidan har jag alltid använt Oxford systemet med fotnoter (är det Oxford?). Men jag hade i alla fall fattat hur många ord uppsatsen skulle vara på, 1500. En stackare hade missat det trodde det bara skulle vara 1000.

Aja ikväll blir det först gratis munkar och kaffe nere i Crombie sedan ska vi till the Bobbin och fira Dave som fyller 22 den 17 december men eftersom vi alla har stuckit hem då så fick det bli nu istället. Kvällsmaten idag visade sig vara Julmat, med förätt och allt. Julpuddingen var inget vidare. Det fanns smällkarameller, ni vet sådana som faktiskt smäller när man drar i dem och så är det en liten grej inuti dem, en silkespappers krona och en lien lapp med en gåta och ett rolig fakta.

Juldukat och fint
Dålig bild med mobilkameran, varför har man aldrig kameran tillgänglig när det kommer bra fotomoments?

Tyskaprov

Publicerad 2012-12-10 11:49:25 i Allmänt,

Nyss haft tyska prov nummer två, gick nog mindre bra. Sedan när jag kom tillbaka fick jag se att man skule lämna in det första tyskaprovet till skolan. Himla tur att jag inte hade rivit sönder det.

Carols for All Concert

Publicerad 2012-12-09 23:32:31 i Allmänt,

Genrepet började vid 14:30 men vi skulle vara där runt 14:00. Som vanligt tog det en stund att hitta rätt ingång. Fick gå runt hela kyrkan innan man hittade en dörr som var öppen. Genrepet var över vid 16:00. Fösta konserten började 16:30. Kyrkan där konserten hölls i var något mittemellan men eftersom det var högt i tak blev det ändå ganska bra akustik. I taket av kyrkan satt det en massa sköldar, inget ovanligt i det, brukar ju alltid sitta sköldar i kyrkor med ty adelsfamiljer. Det var dok inga adelsfamiljer som jag först trodde utan amerikanska stater. Vet inte varför man hade satt upp alla (räknade dem inte så kan inte garantera att det var alla, men de var definitivt fler än 13 och varför bara ha med en del). Konserten tog dryg 1 timme 45 minuter. Sprang hem eftersom det var 1.5 h till nästa konsert fick i mig lite nudlar innan det var dags att springa tillbaka.

Den andra konserten gick väl sådär, en hel del från kören kom inte tills den andra, vilket jag väl tycker är dåligt. Det gjorde att vi andra fick ta i lite extra. Men nu är det över, tyska prov imorgon…känns inte bra. De hade sagt åt oss att ha glitter eller tomteluva på oss, 2 pers i kören hade tomteluva, lite fler hade glitter, fast de hade så lite så det syntes inte, jag var den enda som körde på glitter á la lucia tåg på dagis. Oops..

 

USA:s stater, har de vapensköldar?

Julkonsert idag!

Publicerad 2012-12-09 10:00:45 i Allmänt,

Efter att a tillbringat största delen av gårdagen i biblioteket med tyska så blir det istället konsert idag. Mycket roligare men det kommer i stort sett ta hela dagen så tyska provet imorgon kommer väl att bli lidande men man kan ju inte missa julkonserten, får till och med ha glitter i håret och när man nu missar Lucia så får det väl bli ett substitut. 

Carol Service

Publicerad 2012-12-07 23:05:24 i Allmänt,

Kom just tillbaka från en jättemysig Carol Service. Jag som inte är särskilt religiös av mig gick till en kyrka frivilligt och det var inte en midnattsmässa. Jag är chockad av mig själv. Men trevligt sällskap en massa julsånger, kortare texter ur bibeln, vi var ju trots allt i en kyrka. En jättebra talare, antar att han var en präst men han var inte klädd som en präst men han var i alla fall strakt troende så mycket kunde man utläsa mellan raderna. Efteråt fick man mince pie och kakor, kaffe, te eller saft. Kyrkan i det här ladet gillar att mata mäniskor, efter åtminstone söndags gudtjänsterna så får de lunch. Får man de i kyrkan hemma? Ingen aning aldrig gått i kyrkan särskilt regelbundet. Med tanke på att vi inte ens pratade om gud mer en gång under hela konfirmationen så är kanske inte det så konstigt.

Så kyrkan vann över tyska provet på måndag som jag borde plugga till, men det är ju så tråkigt. Får bli en heldag med tyska imorron istället…antagligen inte.

So just came back from a Carol Service, I am not a person that goes to church very often, usually once a year around Christmas time, and even then it is mainly because of tradition and the really warm feeling in the church at Christmas with all candles and carols. The service was really nice, a couple of readings and a “preach” of sorts from a really great speaker who had come all the way from Hull. (He said it was 7 hours on the train and who am I to doubt him.)Live orchestra that played for all the carols everyone just singing along. A PowerPoint with the lyrics at the front of the church. The Church was pretty much packed which I was slightly surprised by,, not really what I had expected maybe. But nice service and nice company. Afterwards mice pie, biscuits, tea and coffee was served. Nice evening on a whole, time for some German…probably not but I’ll give it a try.

Juldekorationer på Campus

Torsdag

Publicerad 2012-12-06 21:07:11 i Allmänt,

Så fick tillbaka uppsats nummer 2 av  3 idag. Bättre än väntat, så nu är jag lätt illamående vid tanken på den sista som jag förhoppningsvis får på tisdag. Har dessutom sett schemat för mina exams, kommer ha dem under två dagar. Har dem relativ sent så där är skönt på ett sätt, mer tid att plugga.

Hade sedan christmas get-together med mentors programmet, pizza och trevligt sällskap är aldrig fel. Fick dessutom massa pizza med mig hem och de var ju bra eftersom kvällmaten idag ar inget vidare. Inte hems men pizza var helt enkelt bättre. 

Fortfarande kallt men det snöar inte, istället är det svinhalt

Snögubbar på naglarna :) Det enda jag orkade göra efter kören igår...

Julkalender

Publicerad 2012-12-06 00:39:30 i Allmänt,

Kollade på årets julkalender på SVT play. Det första som slog mig var hur korta avsnitten var, de kändes alltid mycket längre när man var mindre. Det är nog det där med tid och tidsuppfattningen. Fem avsnitt säger inte jättemycket om en julkalender men den verkar ju vara bättre än Ammramest men det är ju i och för sig inte så svårt att vara. Den sista Julkalendern jag följde var Dieselråttor och Sjömansmöss efter det tyckte jag att julkalendrarna tappade dragkraften liksom.
Den här är ju som alla vet en uppföljare, uppföljare av en succé är ju ingen garanti för att det blir bra, men vi får väl se. När Mysteriet på Greveholm gick som julkalender tittade inte jag på det. Mest på grund av skelett greven som dyker upp i slutet av kalendern. Jag var skiträdd för skelett, det gick verkligen inte ihop det var nog huvud skälet till at jag inte tyckte om den kalendern, sedan insåg man ju hur dataanimerad skelettet var så några år senare tyckte jag den var bra. Men den bästa kalendern enligt mig är utan tvekan Pelle Svanslös. Vilken Julkalender tycker ni är bäst?
Lämna en kommentar :=)

Snön föll

Publicerad 2012-12-05 13:38:55 i Allmänt,

Vaknade i morse och marken var vit och det fortsatte dala ner vita saker från himlen. Efter frukosten som drog ut på tiden så bestämde jag mig för att gå på promenad innan mötet i eftermiddag, sedan visade det sig att mötet blivit inställt, men det gör mig ingenting. När jag gick var det soligt och fint ute. Sedan när jag kommit en bit på vägen så börjar det snöa och blåsa, mindre trevligt men inget allvarlig precis. Nu hoppas jag bara på att det inte blir snökaos nästa helg då man ska ta sig hem. Har ingen lust att bli fast på flygplatsen i Edinburgh längre än nödvändigt. Så håll tummarna, själv har jag inte kollat på väderleksrapporten.

I eftermiddag blir det arkeologi seminarium, frivilliga seminarium som hålls en gång i veckan typ. Har hittills bara gått på två, men då var det bara jag som var första året så man kände sig lite dum. Idag blir vi förhoppningsvis några fler.

 

Studieförsäkran

Publicerad 2012-12-04 17:38:53 i

För den som intte vet det så måste man lämna studieförsäkran till CSN innan man kan få några pengar. Man säger helt enkelt att JA jag tänker fortsätta plugga, när kommer pengarna.  Man ska lämna en sådan här försäkran innan varje termin, men om man går tre terminer så gäller den andra studieförsäkran för båda de två sista terminerna. 

Fick i mejlen att det var dags att lämna studie försäkran om man ville ha några pengar nästa termin. I höstas behövde jag bara klicka i en ruta på nätet, den här gången fock jag en pdf fil som skulle skrivas ut och skrivas under av mig och av en person på universitet. Den lätta delen var underskrifterna nemas problemas. Lite längre tid tog det att hitta någon men en stämpel som verkade passande i rutan för institutions stämpel. Men det löste sig snabbt, kvinnan som stämplade sa att hon hade stämplat ett antal blanketter under dagen :=) Så nu är det bara att gå till postkontoret och posta brevet och hoppas på att det kommer fram så man slipper sova på gatan nästa år. 

Tandläkarbesök!

Publicerad 2012-12-03 12:48:01 i Allmänt,

Under fresher’s week så skrev jag upp mig hos en tandläkare av någon anledning. Några veckor senare ringde de och bokade tid. Jag var något fundersam över om jag egentligen borde gå till andläkaren här eller vänta tills jag kom hem till Sverige. Eftersom jag nu är 20 ska jag ju dessutom betala för det. Ingen aning om vad det kostar att bara göra en kontroll hos tandläkaren hemma men alla klagar ju jämt över att det är så dyrt. Så gick till tandläkaren lätt orolig över vad jag get mig in på. Skulle jag ha några pengar kvar efter besöket, är ju liksom inte härifrån. Lättnaden när tandhygienisten säger, helt Gratis, alla check-ups är gratis. Eller så gott som, vill du ta röntgen bilder så kostar det £14,66. Tog röntgen bilderna, lika bra liksom kände jag när jag ändå var där. Så nu kan ju någon vara vänlig och tala om vad det kostar med tandläkaren hemma i Sverige så jag vet vad som är billigast,, tack!

Hemma får man ju på sig en krage av bly(?) röntgen stråling…det fick man inte här. Vet inte om det är bra eller dåligt. Dessutom får man ju en pappers krage/haklapp på sig som ska skydda kläderna och så tandhygienisten har något att torka av verktygen med. Fick man inte heller, det stod hennes assistent och gjorde åt henne. Verktygen, ni vet krokar, speglar etc. öppnade hon ur en förseglad förpackning så man antar ju att de var steriliserade eller i alla fall ordentligt rengjorda mellan varje patient.

Hade inga hål, allt såg bra ut. Tur för mig :=)

 

Förhalning

Publicerad 2012-12-03 00:15:50 i Allmänt,

Varför ska det vara så himla lätt att procastinata? (Skjuta upp saker helat tiden för dem som inte kan svengelska). Idag var det tänkt att jag skulle läsa till arekolgin imorgon, det gick ju sådär. Istället fastnar man framför The Reader en film från 2008 med Kate Winslet bland annat. Bra film, långt mer intressant än tidiga civilisationer i Nordamerika. Efter att jag tackat nej till att hänga med Sam och Elin ner till the Bobbin för käk, så bestämde jag mig för att gå till bibblan och lämna tillbaka filmerna, käka lite toast till kvällsmat och faktiskt t tag i läsingen. På vägen tillbaka från bibblan springer man in i ytterligare polare som ska till the Bobbin, tackade nej ännu en gång, skulle känts lite mysko och dyka upp på the Bobbin med de här kompisarna samtidigt som man just tackat nej till de andra som redan var där… Gick hem, åt min toast och insåg att jag inte skulle få något gjort på mitt rum. Gick då ner till Crombie gör att skriva ut tyska läxan som skulle in imorron. Det slutade med att jag faktiskt gjort det mesta av arbetet till mina tutorials på tisdag och torsdag, och det tog bara dryg 1,5 h. Det hemska är att trots att man många gånger har svart på vitt att gör skiten och få det gjort så tar det inte så sabla mycket tid så lär man sig aldrig. I alla fall inte jag. Men har dock fortfarande dryga 15 sidor kvar att läsa om jag vill ha läst före i arkeologin…

Tyvärr har jag inte besegrat "de onda tvillingarna Förhalning och Distraktion" än och kommer antagligen aldirg att så göra. 10 poäng för den som kommer på var citatet kommer ifrån :D

Filmkväll

Publicerad 2012-12-01 21:05:14 i Allmänt,

Biblioteket här har en massa filmer man kan låna, helt gratis. Och det är definitivt långt ifrånn bara seriösa filmer eller vad man ska kalla det, dokumentärer etc. Men helt vanliga filmer.  Ok jag vet att det har de flesta bibliotek men de har en hel del svenska filmer. Inte bara Millenium trilogin, de har till och med "Elina-som om jag inte fanns". Det imponerade stort på mig. Så ikväll blir det filmkväll. "I rymden finns inge känslor" har inte sett den än och kände att det var dags. 

Lördag

Publicerad 2012-12-01 17:53:38 i Allmänt,

Nästa söndag är det dags för julkonsert och då ska man antingen ha tomtemössa eller glitter i håret. Tomtemössan ligger i Sverige X mil härifrån så det får vara. Ser dessutom bara dum ut i tomtemössa så det får blir glitter, det finns ju överallt eller hur. Och visst det fanns det glitter i de flesta affärerna men det är ju jättetjockt, ser ur puckat ut i håret. Efter att helt allvarligt kollat igenom minst 10 olika affärer hittade jag tillslut ett halvtjockt glitter och vid det laget fick det duga, det är också aningen tjockt men orkade inte leta mer. Tomtemössor fanns det självkart en massa också, men alla var ”korta”, så nej. Dessutom var det iskallt ute, och lite snö, de kallar det visst för det här. Florsocker på marken snarare eller smält glukos.  Det märktes på stan att folk höll på att julhandla, galet mycket folk, köerna var hur långa som helst. Tur för mig att kön var så lång på Primark, hittade en jättesnygg klänning men eftersom jag inte orkade köa så fick det vara och jag sparade £15. 

 

Snö kallar de det
Julgranen, med julkulor och allt
 
Random löv
Hann måla naglarna innan jag gick ut. 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela