livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Marischal Museum

Publicerad 2012-11-28 18:17:00 i

Onsdagar brukar jag aldrig ha något universitets relaterat men på grund av mötet igår så var jag tvungen att ha min Arkeologi tutorial idag, och det gör mig faktiskt inte så mycket. Idag skulle vi besöka Marischal Museum. De började klockan 2 men som tur var gick jag i god tid för att hitta stället. Hittade till Marischal College och sedan skulle museet ligga bakom de, på första våningen. När jag kom till parkeringsplatsen som fanns med på vägbeskrivningen så träffade jag en kompis som var lika vilse som jag. Tillslut var i typ 6 stycken som virrade omkring, till slut hittade vi rätt. Folk var nog mest förvirrade eftersom där beskrivingen hintade att vi skulle gå in stod det ENDAS PERSONAL och man vet ju aldrig.

Museet var trevligt, de hade mycket grejor. Museet är inte öppet för allmänheten vilket man ju kan tycka är väldigt puckat, varför ha ett museum om inte allmänheten kan gå dit och titta på grejerna. Visade sig att de hade sina orsaker men att de försökte hitta något annat ställe man kunde visa samlingarna. Största orsaken var att byggnaden var långt ifrån handikappsanpassad vilket ju faktiskt r ett måste. Sedan var byggnaden i behov av renovering också då de hade haft läckor. De flesta föremålen var historiska föremål som några excentriska Viktorianska män samlat på sig bland annat.

Det fanns krukor, mynt, mumier m.m. Vi skulle fylla i tre worksheets, två av dem var gjorda för skolbarn, så man skulle t.ex. Måla saken som fattades, flera av oss påtalade att vi inte valt en konst examen av en anledning och att det var bäst för professorn som kollar igenom det inte bedömer hur bra man är på att rita :=)

                                                                 


The courtyard of Marischal college
Och andra sidan, alltså fotografen (jag) har bara vänt mig om 180 grader
Juldekorationerna har börjat dyka upp så smått

Vart tog tiden vägen...

Publicerad 2012-11-28 13:35:32 i Allmänt,

Har tänkt på en sak, ju äldre man blir desto mindre tid verkar man. När man var yngre så tyckte man jämt att de vuxna var knäppa när de sa, ”Vad snabbt tiden går”. Sedan att tag har jag insett jag nu är en av alla dessa som också utbrister detta i tid och otid.  När man var mindre hade man en massa tid till och med efter att läxorna vara gjorda, och då hade man ändå fler ämnen att plugga till.

I grundskolan, Högstadiet hade man varje vecka åtminstone närmare 10 ämnen kanske.

 • ·         Matte
 • ·         Svenska
 • ·         Engelska
 • ·         Tyska
 • ·         SO-ämne
 • ·         NO-ämne
 • ·         Slöjd
 • ·         (hemkunskap till 8:e klass)
 • ·         Musik/Bild
 • ·         Gymnastik

Allt det här fick de plats med under en vecka, och man hade åtminstone 10 minuters rast mellan varje.

Gymnasiet hade man 6 ämnen +TOK+CAS. Två hela ämnen mindre, men tiden räckte aldrig till i alla fall.

 • ·         Engelska
 • ·         Svenska
 • ·         Tyska
 • ·         Historia
 • ·         Matte
 • ·         BiologI

Och nu på Universitet är det ju ännu värre med tiden.  Bara 4 kurser och ändå har man inte tillräckligt med tid till allt man ska/bör/måste och vill göra.

 • ·         Vikingar
 • ·         1900-tals historia
 • ·         Arkeologi
 • ·         Tyska

Dessutom var man mycket bättre på att göra läxorna och göra dem fokuserat när man var mindre, tunnelseende hade varit bra att få behålla i några år till, eller om man typ kunde slå på det lite då och då så att man faktiskt tog in informationen och analyserade den istället för att det försvinner när meningen man läste kom till punkt. 

Uppsats...

Publicerad 2012-11-27 19:32:42 i

Fick tillbaka den första uppsatsen som egentligen är min andra. Alltså den andra uppsatsen jag lämnade in, men den första jag får tillbaka. Hade bestämt med en annan tjej at vi skulle gå dit samtidigt, moralsikt stöd liksom. Först hittade vi inte byggnaden, men de frågade vi snabbt efter. Men då hittade vi ingen ingång. Hittade en ingång som vi insåg antagligen var fel, gick in men då var nästa dörr låst och id-korten funkade inte till att öppna dem. Som tur var fick vi hjälp av en vänlig kvinna som berättade hur vi kom rätt. När vi kom in så fick vi gå in en och en och få våran feedback. Jag hade uppenbarligen missat en massa formella saker, som att font-size 12 gällde…jag hade 11. Så de fick man avdrag för. En del andra typiska missar, som att några av sid referenserna var i en större font…oops. Irriterande missar om man säger så. Det här var den uppsats som jag tyckte gick sämst, men som vanligt de grejer som känns dåliga när man lämnar in dem så brukar de få ett ganska bra resultat. Så ja de gick betydligt bättre än väntat. Men de gör mig bara mer nervös inför uppsatserna som kändes ok, inte jättebra men ok liksom, de kommer antagligen att ha gått åt….gissa var. Men de får jag vänta på ytterligare lite till. Ahhhh!

Klockan 15 hade jag ett Staff-student Liaison committee meeting jag var tvungen att gå på eftersom jag är Class-rep för Arekologin också. Class-rep innebär att folk kan komma till mig med problem dom kanske stöter på i kursen, frågor om kursen etc. och jag meddelar då sedan våran Course Co-ordinator. Mötet skulle ta en timme, det tog närmare två. Men det var ett riktigt trevligt möte, me som vanligt så är det väldigt svårt att få någon feedback rfån elever. Det gällde både år ett och två, så hade inte jättemycket att säga.

Men vi kom fram till att studenterna skulle göra sin egen kurskatalog som ett projekt, för att visa framtida studenter hur kurserna ser ut från ett student perspektiv. Låter som att det skulle kunna blii ett kul projekt. Nu är det snart dags för Doghnut Night. varje tisdag är det gratis munkar och kaffe/te i Crombie så det brukar locka en del :) Och som ni kanske har märkt så är nog ordet gratis ett av de mest frekventa som dyker upp i positiva sammanhang. 

En random bild jag tog idag...

Chokladtårta

Publicerad 2012-11-26 14:57:12 i Allmänt,

Idag var det dags igen. En av killarna fyller 20 år idag så det var bara att kliva upp och sjunga. Inga problem för mig, hade ändå en föreläsning klockan 9. Men de andra var ju svårare att få upp, men de tog sig upp så småningom. Han blev jätteglad, lätt den som i varit mest entusiastisk över sin födelsedag. Vi försöker hitta olika tårtor till alla som fyller Morrissons har trots allt ett begränsat antal olika tårtor att välja på. Det fick bli choklad tårta den här gången, fotbollstårtan är reserverad för en av de andra killarna som är absolut fotbollsgalen, och då menar jag galen. Ingen annan orkar lyssna när han går igång och de flesta hänger inte med särskilt länge i alla fall.

Ikväll ska vi antagligen gå ut för att fira 20-åringen. De flesta tänker bara gå ut till baren där vi ska vara först, för det är flera av oss som har klockan nio föreläsningar på tisdag…och det säger allt.

 

Söndag

Publicerad 2012-11-25 22:01:03 i Allmänt,

Har inte hänt något spännande idag. Vaknade ganska sent, började läsa till Vikingaseminariet, ganska intressant Saga, men hittade inget bra svar på frågan som vi ska diskutera på seminnariet på torsdag. Men jag har två till texter att läsa och sedan kanske jag googlar det också, se om jag hittar något bra. Våra seminarier är alltid så akward, tanken är att man ska diskutera och prata...det är bara jag och en kille som heter Patrick som snackar, hallå! och ja seminarierna är betygs grundande sp nu har klassen fått en varning om det, så nu försökeer jag ha något konstruktivt att säga till på tordag. 
 
Köpte födelsedags tårta till killen som fyller 20 imorrn, nu hoppas vi bara han är hemma imorrn vid 8 tiden. Hans pappa från Tyskland är här på besök och vi vill ju inte direkt fråga honom. 
 
Hade en kupong för gratis hamburgare på the Bobbin, som är en pub typ. Så det fick bli kvällsmat, köpte en cola för att inte verka alltför korkad, ge mig min burgare så jag kan dra liksom. Vädret här var inget vidare idag, så det blev ingen promenix. 

Lördag igen

Publicerad 2012-11-24 17:18:40 i Allmänt,

Lugn lördag idag. Gick på en dryga 2 timmar lång promenad längs stranden och via ASDA och hem. ASDA är typ som ICA Maxi har allt. Nere vid stranden ligger det att antal olika mataffärer, påminner ganska mycket om Ikano förutom att alla affärer utom två är mataffärer. Idag var det kö till en affär som skulle läggas ner. Tror att det var någon slags elektronik affär, tänk Elgiganten. 60% rabatt på allting. Jag gick inte in, orka stå i kö och dessutom så skulle jag nog inte handlat där inne i alla fall.

På vägen tillbaka från ASDA möttes jag av en massa människor med skotska flaggor och kilt…misstänker att det var dags för fotbollsmatch för det var mycket folk utanför stadion. Ingen aning om vilka som spelar men de fanns några försäljare som sålde skottska flaggor etc.

När jag kom hem var det hög tid att tvätta en omgång eller två. Det sär med grader och att färger ska någorlunda matcha varandra…glöm det. Här är det färg och vitt som gäller. Speciellt tvättmedel till svarta kläder aldrig sett något sådant här. Gillar tvättmedlet här dock, lätt att dosera en tablett per tvätt. De ser ut som diskmaskins tabletter. Antar att det finns sånt tvättmedel hemma också men har aldrig letat efter det. 

Lekte lite med kameran medans man var ute 
 

 
 
 
 

 
 

Inget utbytesår

Publicerad 2012-11-23 17:37:16 i Allmänt,

Träffade min Academic Advisor idag som är min Course coordinator för Archaeology. Efter att ha letat efter kurser i Arkeologi i Nordamerika, eftersom de var främst dit jag ville åka så insåg jag att det inte verkade finnas kurser som riktigt passade ihop med vad jag skulle läsa här. Så det blir till att stanna här, är inte särskilt intresserad av ERASMUS programmet, är ju redan ute i Europa även om folket härifrån inte anser det…

Men man vet ju aldrig, om man läser vidare efter att man förhoppningsvis klarat av det här så ve man ju aldrig var man hamnar, så hoppet är inte ute än. =) 

Utbytesår?

Publicerad 2012-11-21 11:01:54 i

Håller på och vela, om man vill åka på utbytesår så ska ansökan vara inne den 30 November. Har kollat lite på de olika utbytesuniversiteten och för det första har jag problem med att hitta kurser, de är så himla rörige, sedan fatar jag inte hur många kurser jag måste läsa tror att 12 credits är ett helt år i USA och varje kurs är 3 credits vilket skulle innebära 4 kurser på ett år, vilket låter väldigt lite...
 
Skolorna verkar trevliga men det är ingen som jag absolut vill åka till. Tror att det skulle vara spännande och det är ju alltid en möjlighet att uppleva något nytt, men det finns drygt 50 platser, man måste ha stöd ifrån sin Head of School och eftersom jag är joint så innebär det två stycken, som jag har lyckats hitta via nätet. Man måste skriva ett personal statement som är väl det lättaste i hela processen. Så förvirrad. Och man måste ha en average av 13 CAS points och det känns lite otroligt att jag skulle uppnå i Historie kurserna
 
Om jag skulle åka någonstans så blir det väl Nordamerika, Canada eller USA. Hong Kong, sjukt coolt och säkert jättetrevligt MEN Asien, lite väl höga standards för någon som gått i Svensk skola hela sitt liv. 
 
Det finns ju ERASMUS programmet också men det känns inte alls lika spännande, är ju redan ute i Europa och isåfall skulle väl Tyskland, Österrike, Schweiz vara bäst bara föra att lära mig språket men det känns inte lockande. 
 

Sista Uppsatsen

Publicerad 2012-11-19 15:10:34 i Allmänt,

Äntligen! Sista uppsatsen är inlämnad. Som vanligt upptäcker man en massa fel så fort man skrivit ut båda kopiorna enkelsididgt. 42p per uppsats, jag skrev ut 5...eftersom jag upptäckte alla fel för sent. Jäkligt irriterande. Och sista gången jag skrev utom så var det en svart line på alla sidor längs med hela mitten sida. Orkade faktiskt inte bry mig så utan lämnade in saken som den var. Två dagar innan deadline! Min uppsatser blev alla färdiga innan deadline och det känns ju skönt. En massa folk börjar med uppsatsen 14 timmar innan deadline...känns ju mindre smart, fatta va mycket som riskerar och bli fel, iallfall för mig, skulle ju inte hinna läsa igenom den och skulle missa ännu mer fel som man kan få poäng avdragna för. Nej, är man så dålig på att skriva uppsatser som jag är då är det lika bra att börja med skiten i tid, inte för att det gör uppsatsen så mycket bättre nödvändigtvis men man kan tidigare fokusera på annat. Nu är det hög tid att ta igen drygt 1,5 månads arbete och samtidigt läsa i förväg och förbereda sig för finals...

Världspremiär av Caedmon

Publicerad 2012-11-19 00:24:00 i Allmänt,

Söndagen har varit helt dedikerad till genrep och konsert. Efter brunch var det lika bra att ta sig ner till Union Street, kollade lite i affärer för att döda tid innan genrepet började. Genrepet var första gången någonsin som vi faktiskt hade kört igenom hela stycket, som består av fyra movements. Kan väl inte påstå att man blev överväldigad av hur vackert det lät, men ganska imponerande med 80+ personer i kören och en symfoniorkester. Efter en paus som var längre än vi trodde så började konserten vid 19:30. Så i pausen mellan 16.00 och 18:30 när vi skulle samlas så gick jag och Imogen till ett kafé, var tvungen att köpa en macka. Där hade vi först tänkt stanna tills det var dags att gå tillbaka men det visade sig att de stängde redan kl.: 17:00. Efter att försökt ta sig in i Music Hall igen som visade sig vara stängd så gick vi till Starbucks för det var för kallt för att tå ute och vänta.

Konserten bestod av tre verk, 2 rena klassiska verk av Richard Wagner och Felix Mendelsohn. Solisten på violin var jätteduktig. Henner hemsida: http://www.ruthpalmer.com/ även om man inte gillar klassisk musik så måste man erkänna att hon har grym teknik.

Efter pausen så var det vår tur med världspremiär av Caedmon, ”låten” var ca 50 minuter lång… Det gick väl förhållandevis bra men långt ifrån perfekt, men alla var glada när vi var klara för nu får vi göra lite lättare saker… Christmas Carols! De är så mycket enklare än ett verk på 80 någonting sidor, med text på old English, tyska, modern engelska och en massa djur ljud. Sedan ska man i samma stycke sjunga ifrån jordensskapelse, till Världskrigen med Hitler och gevärsskott i bakgrunden till 11 September till att slutligen hamna i en gammal hymn från 600-talet e.kr skriven av en outbildad herde vars namn var Caedmon.

Nä då är ju Jullåtar så mycket trevligare. Älskar jullåtar, går och sjunger på dem året om, de är ju så himla trallvänliga, bra melodier och de liksom fastnar i huvudet.  

 

 Music Hall på Union Street.

En månaad kvar

Publicerad 2012-11-16 10:43:03 i Allmänt,

Om en månad vid den här tiden är jag om allt går bra på svensk mark igen om bara några få minuter. Det ska väl bli kul antar jag, tror att man föreställer sig att det kommer vara mycket bättre än vad det faktiskt kommer att vara. Verkligheten kommer aldrig kunna leva upp till fantasin, det gör de ju aldrig.

Jag kommer antagligen inte vara den gladaste människan när jag väl kommer hem, efter att inte ha sovit och spenderat en hel natt på Edinburghs flygplats så misstänker jag att jag kommer vara relativt grinig, i alla fall mot familjen. Jag är jätteduktig på att vara trevlig och artig mot alla anda, men familjen…orka J Men så är det nog för alla det är lättare att bli arg och faktiskt visa det mot någon man känner riktigt väl och som man tror i alla fall alltid kommer att finnas kvar i slutändan, och då är väl närmast familjen det kanske främsta alternativet. Tyvärr innebär de också att de får ta emot all uppdämd ilska också som egentligen är riktad mot någon annan men som man inte riktigt kan ta ut det på.

Men det ska i alla fall bli trevligt att träffa familjen, men samtidigt lite awkward, vad ska man säga liksom...

 

Så snart blir det till att se säteriet på promenaderna igen :)

Brandlarm igen..

Publicerad 2012-11-15 10:59:04 i Allmänt,

Nu när någon hittat brandlarmsknappen så tjuter brandlarmet flera gånger om. Eller ett par gånger i alla fall sedan i fredags. I natt var det dags igen. Klockan 3:30 det konstiga är att jag inte vaknar av brandlarmet utan av folket som samlas nedanför mitt fönster och tjattrar. Den här gången så sa portiern att det var någon som krossat glaset på brandlarmet och startat de och att om någon blev påkommen så kontaktades polisen...bla bla om någon visste vem det var den här gången så skulle de säga till. Det vanliga ni vet, är väl onödigt att säga att det troligtvis inte kommer ha någon effekt.
 1.  Ingen är väl så dum att de startat brandlarmet när portiern eller någon annan person med någorlunda auktoritet är i närheten. Säkrast gör man det när ingen annan är där (skulle iallafall jag tycka om jag nu någon gång skulle få för mig att testa...)
 2. Ingen som vet något kommer säga något och skvallra på kompisen.

Shopping!

Publicerad 2012-11-14 17:13:14 i Allmänt,

Efter att Viking uppsatsen var avklarad, eller den är tillräckligt för att lämna in ii allfall, den är långt ifrån perfekt. Och det som verkade allra nödvändigast, för läsning inför Vinga tutorial är ju inte alls viktigt…så var det dags för lunch. Gick in till stan för att koppla av. Shoppade lite, och jag har inte gjort en serös shopping runda sedan jag kom hit så det var ju på tiden :)

Gick till the Works för att köpa akrylfärger, de var billiga och så men de hade bara enorma tuber och jag hade velat ha ett set med små tuber så det blev inga akrylfärger den här gången. Får väl bege mig till Hobbycraft någon gång.  Superdrug, tandkrämen är snart slut, och de råkade slinka med tre nagellack också, mitt snygga glitter nagellack från O.P.I blev helt klumpigt på flyget hit av någon anledning och de har ju inte hör talas om nail polish thinner i det här landet, så köpte ett nytt liknande istället. O.P.I får följa med hem i jul, ska försöka rädda det. De suger att man har de man behöver egentligen MEN det råkar finnas ett hav emellan!

Tänkte köpa Criminal Minds för £15 men kom inte ihåg vilka säsonger som redan finns hemma. Rapport tack! In till Primark köpte ett par skor, inte de jag hade kollat på tidigare för de fanns bara i storlek 37 eller 43…ett par vantar, hårsnoddar, en ny plånbok eftersom den blåa är helt sönder och den andra håller på att gå sönder, en svart skjorta till konserten på söndag. Allt som allt kostade eftermiddagen mindre än 400kr vilket ju är riktigt bra. 

De jag hade tänkt köpa först var liknande men de var lägre, nitarna satt runt kanten och hade stilettklack. De här är dock betydligt lättare att gå i. 
Ta 3 betala för 2. 3 Nagellack á 10 ml för £6 är riktigt bra. 
 
En av tjejerna i lägenheten hade såna här vantar fast i formen av en tvättbjörn. De är så söta, valde att gå för de lite mer neutrala. Tyckte de var roliga plus att de är smidiga till telefonen. jag vet att det finns vantar till touchtelefoner, men de här är lika smidiga :D
 

OnsdagUni

Publicerad 2012-11-14 12:02:23 i

Så uppsats nummer två är inlämnad och nummer tre är typ färdig, den är iallfall tillräckligt för att lämna in. Så det är ju alltid något. Och klockan är bara 11. Nu blir det mer plugg, om jag kan tvinga mig själv till det vill säga. mer Vikingar...

Dagen idag

Publicerad 2012-11-13 19:37:24 i Allmänt,

Helt vanlig tisdag. Vikinga föreläsning kl:9, 20th century history12 11. Skoldagen över klockan 12. Lunch och mer VIkingar i form avv uppsatsskrivande. Så intressant var min dag.

Folkbokförings problem...

Publicerad 2012-11-12 19:40:46 i Allmänt,

Blev ju avregistrearad från folkbokföringen i september något som jag överklagade, fick beslutet idag den 12 November snacka om att myndigheter tar god tid på sig. Självklart blev det ett avslag, borde antagligen inte ens ha skicka in den där blanketten. Inga andra v de svenska studenterna verkar ha gjort det. Ska man överklaga igen? Hur påverkar det mig egentligen att vara utskriven från folkbokföringen? Någon som har några bra svar. 

Chinese take-away

Publicerad 2012-11-11 22:14:42 i Allmänt,

Efter att ha spenderat dagen framför datorn med näsan i böckerna som handlar om kvinnor och vikingaiden så fick det bli hämtmat, Chinease takeaway. 6£ för riktigt mycket nudlar med biff, del av räkchips, grillad kyckling fick vara bra, kände verkligen för kina mat. Visserligen inte Ming Palace eller Golden thai men prisvärt iallafall.
 

Fars Dag!

Publicerad 2012-11-11 11:47:20 i Allmänt,

Om det är någon som har missat det så är det Fars Dag hemma i Sverige idag, så ha en bra dag pappa :D
En av alla dessa komersiella högtider...md ursprung i det stora landet i Väst såklart.

Härlig promenad

Publicerad 2012-11-10 14:40:55 i Allmänt,

Efter att ha läst en del av arkeologi boken så tyckte jag att vädret var för fint för att sitta inne hela dagen så jag passaed på att ta en promenix. Gick ner mot golfbanorna och tänkte att jag skulle gå ner till havet. Trodde att jag kunde gå emellan golfbanorna och aldrig skulle behöva gå rakt på dem. Men det visade sig vara fel, fel. Gick emmellan fotbollsplanerna men sen så kom golfbanorna där igen. Men jag överevde, ingen golfboll i huvude den här gången. Stranden visade sig vara helt stenig längre bort mot centrum eller vad man ska kalla de är det nästintill ren sandstrand. Men jag gillar ju stenar, många av dem är ju riktigt fina...Följde stranden mot nöjesfältet. Gick in till ASDA på hemvägen och köpte lite gem och nålar till anslagstavlan. Hem och käka lunch och nu är det väl högtid att vara seriös.
 
Bokade förrresten tågbiljetten som ska ta mig tillbaka hit från Edinburgh i januari. Nu hade priset gått upp :( men orkar inte sitta på flygplatsen en hel natt bara för att spara £12. 
 


 
 

 

Brandlarm

Publicerad 2012-11-10 09:43:03 i Allmänt,

Igår lade sig någon väldigt tidigt, redan klockan 21 frivilligt!!! Sängen var mer lockande än Vikingarna helt enkelt. Vaknar till vid vad jag tror är 1 tiden av ett billarm eller liknande. Visar sig att det var brandlarmet, som dock bara tjöt ute i trappuppgången. Så det blev till att gå ut vid 6:30. Många hade inte ens gått och lagt sig än och en del var precis på väg. Orkade inte somna om när vi väl kom upp. Låg och läste och väntade på frukosten istället. Gick till frukosten, nästa helt folktomt. Men jag hade ju i alla fall inte brunnit upp som var alldeles för fulla för att ens ta sig ut. Så tack så mycket till puckot som startade brandlarmet....

Class rep conferance

Publicerad 2012-11-09 17:40:15 i Allmänt,

Så jag gick till konferansen som pågick mellan klockan 13:30 till 19:00 plus efterfest. Som ni kanske har räknat ut å orkade jag verkligen inte vara med på alla workshops. Så jag gick hem, man behövde inte vara är hela tiden, dessutom missade jag min förläsning eftersom konferansen drog över tiden, eller de olika delarna gjorde det iallafall och eftersom vissa av oss är så väluppfostrade eller något så ville vi inte resa oss upp mitt i konferansen medans talmannen snackar och pysa ut. Nu är det nog mat om drygt en timme, sedan till bibblan och leta böcker...

Fredag

Publicerad 2012-11-09 13:54:24 i Allmänt,

Gick upp "tidigt" idag för att käka frukost, gick upp klockan 8 fast jag inte börjde förrens 10. Till min stora överraskning var Dave som aldrig lyckas komma upp faktiskt uppe, eller lampan lyste i hans rum iallafall och han lyckades komma till frukosten vilket är ett smärre mirakel. Häromdagen när jag och Valerie försökte väcka honom så klev han inte ur sängen förrens vid luchtid...och då hade han bett om att bli väckt vid 8 tiden...
 
När jag kom tillbaka efter frukosten och kollade mejlen så visade det sig att Vikinga föreläsningen var inställd. De innebär att min enda föreläsning idag är klockan 15. Vad gör man till dess då. Har faktikt varit i bibblan och ånt böcker till Vikinga uppsatsen som ska in snart. Hittade inte alla men tänker nog gå tillbaka senare. Gick tilbaka till rummet och skulle börja läsa ovan nämnda böcker.Då verkade shopping som en mycket trevlig idé men nej..såg att bibblan hade en novelltävling som verkade väldigt mycket intressantare, och då kommer det här från en perspn som avskyr att skriva noveller och är så dålig på det att det är pinsamt. Samtidigt blev vädret bättre så en promenad var också aktuell men novellen vann över promenaden. Man fick välja mellan fyra bilder och så skule man skriva en kort (400-500) ord lång story inspirerad av en av bilderna. Har dessutom en Class-rep Konferans att gå på mellan 13:30-19:00 plus efterfest på stan. Tänkte gå i början och se om det är något att ha, sedan måste jag ju iallafall gå en stund mitt i då jag har föreläsning. 

Career representative

Publicerad 2012-11-08 16:42:45 i Allmänt,

Tack vare SveaNea så fick jag lite bra lunchtips, så idag blev det bakad potatis istället för nudlar. Har dessutom experimenterat med lite olika såser till nudlarna. Har ännu inte lyckats hitta crème-fraiche i mataffären men grekisk yoghurt funkar bra det också. Annars händer inte så mycket här borta förutom att alla inlämningsuppgifter hopar sig så den mesta tiden tillbringas tyvärr framför datorn och med böckerna. Uppsatserna går inget bra, den ena har jag tillräckligt med ord men innehållet kan ifrågasättas men just nu lever jag efter filosofin att måste i alla fall lämna in något. Ska försöka börja på den tredje uppsatsen så snart som möjligt och kanske hinner jag gå tillbaka till uppsats nr 2 och fixa till den, men det tror jag inte på egentligen. Ska snart på Career representative training får se vad det är jag har lyckats åta mig för konstigt uppdrag. Får gå till kvällsmaten "sent" pga av detta. Sent i detta fallet innebär kl. 18...

Lite omväxling iallafall, Helt ok :)

Onsdag

Publicerad 2012-11-07 17:47:36 i Allmänt,

Onsdag, inga föreläsningar eller någonting. Isället har jag suttitframför datorn nästan hela dagen och försökt fixa till en historie uppsats, men nu ger jag upp. Måste lämna in någonting...de känns inte bra men njag måste skriva en till 2500 ords uppsats så u håller jag på att fixa till den här så att jag kan lämna in något iallafall. Om jag hinner så kanske jag byter fråga men jag tvivlar på det. 
 
Förutom att plugga så var jag en kortis på spar, var ju tvungen att svara på snigelposten från USA som hade varit riktigt snabb den här gången. Snigelposten till Sverige var till och med långsammare. Men nu hade iallafall kortet kommit fram...
 

 
 
Det var iallafall bra väder idag :)

Guy Fawkes Night

Publicerad 2012-11-05 23:00:40 i Allmänt,

Så idag är det Guy Fawkes här på ön. Efter maten gick några av oss ner till stranden för att kolla på fyrverkerierna. Det var ganska kallt men hallå, det är fyrverkerier!

För er som inte vet så firas Guy Fawkes som också kallas Bonfire night ” i åminnelse av misslyckandet av den så kallade krutkonspirationen 1605" (wikipedia). Firandet verkar likna det svenska Valborgsfirandet, Bonfire…Såg ingen eld men däremot fyrverkerierna. Efteråt mer eller mindre sprang vi hem, på med vattenkokaren, mina fingertoppar hade domnat bort helt. Te!!!


 
  
För att vara tagna med enbart en kompaktkamera så blev bildern faktisk bra, enligt mig :D

Tyska Prov...

Publicerad 2012-11-05 11:16:34 i

Vad blir två uppsatser+tyska prov? Tre väldigt dåliga saker då man prioriterar uppsatserna pch inte pluggar för tyska som annars hade kunnat gå bra, istället tvingar man sig att skriva något som inte alls är relevant till uppsatserna. 
 
Hade tyska provet nu klockan 9. Kom inte ihåg hur man böjer 'empfehlen'. Sitter där och försöker komma på något bra...de gick inte. Och sen när regelbundna verb dyker upp, hur böjar man dem i perfekt nu igen? Besuchen? Hjärnsläpp. Konjuktiv II av sehen, i meningen: Wir....(sehen). Sehen-sahen men hur blir konjunktiv II? Ingen aning, vet att det blir omljud men 'sähen' ser inte riktigt klokt ut. 
 
Sen så har inte lärare sagt att vi måste skriva med bläck, så naturligtvis har jag skrivit med blyerts hela tiden, ska precis lämna in provet och då allt ska skrivas med bläck! Smack! Börjar skriva om allting men hinner naturligtvis inte färdigt. Aaghh! Nu är det iallafall över, nu till de riktigt jobbiga uppsatserna :( 
 
Sjunde våningen i biblioteket börjar kännas väldigt frestande....
 

Pluggar...typ

Publicerad 2012-11-04 12:34:38 i Allmänt,

Med två uppsatser som inte vill som jag vill och tyska prov imorgon. Vad tror ni helgen har dedikerats till? 
Konjunktiv II kan ta sig i någonstans där solen inte skiner. Kan inte historikerna bara skriva om orsaker och resultat från Ungernrevolutionen och Polenkrisen? Nej vi skriver om allt annat utan om vad som faktiskt orsakade det hela, jippie! ahhhh

Fredag morgon

Publicerad 2012-11-02 10:48:26 i Allmänt,

Gårdagskvällen var fröken Bark och skulle lämna in sin arkeologi uppsats igen eftersom hon första gångne gjorde bort sig. Så gick till bibblan kollade igenomm uppsatsen flertalet gånger OCH skrev ut den flertalet gånger... det där med att skria ut den 3 gåger om eftersom man när man hde utskriften såg något om var fel/dåligt var ju ingen höjdre med tanke att det kostaar 4p per sida...Som tur var är uppsatsen ganska kort men det kommer längre uppsatser....
 
Nu ska iallafall papperskopian in, har två veckor på mig sedan ska nästa uppsats in och jag har tyska prov på måndag...måste plugga ingör det också. Blä...

Halloween!!!

Publicerad 2012-11-01 17:46:45 i Allmänt,

Gårdagen var ganska fullpackad dock inte av plugg…Letade böcker i biblioteket på morgonen hittade några men inte de jag faktiskt ville ha. Efter lunch så var det dags att bege sig till stan för mötet med Job centre så att jag jan få ett NINo inte NIS som jag av någon anledning trodde att det hette. Mötet tog kanske 20 minuter. Så nu tar det upp till 10 dagar så kan jag få mitt nummer och börja jobba om jag skulle vilja det. Efter mötet så skulle jag leta efter ytterligare prylar till kvällen.

Köpte en BB Cream för 4£, ett jätte rött läppstift och ett rött glitter nagellack (som jag btw redan har hemma… i Sverige alltså).  När man lämnat det mesta hemma så upptäcker man alla de där småsakerna som är så viktiga men man aldrig riktigt tänker på. Tex. Ett sykit, nål och tråd liksom. Eftersom knappen på min kostym lossnat så var jag tvungen att hitta ett sykit. Hittade ett efter mycket om och men för 1£ på en Poundshop, typ som ÖoB, eller Bubbletian. Gick till Primark köpte ett par skor till kvällen, blev ett par ballerina för 6£, hittade jättefina skor men de väntar vi lite med…någon dag så hehe.

Så efter middagen så skulle alla göra sig iordning. Alla i våran lägenhet klädde ut sig utom en…Förfest i lägenheten och alla blev fotade. Vi hade två vampyrer, en Fallen Ängel, Rödluvan, Doctor Who ( 11th Doctor aka Matt Smith), två smurfar, en Älva, Barbie.  Sedan vidare in till stan, vid 10 tiden. Satt på Atheneum som är en bar, sedan vidare till klubbarna. Alla sa att vi skulle gå till Garage, men vi började med att gå till Espionage som var totaldött, så vi begav oss vidare mot Garage. Kön var as lång så vi gav oss därifrån. Fick tipset att gå via Campus baren som ligger granne till Garage. Gjorde det, köpte inträdet till Garage för 7£. Svindyrt! OCH vi gick inte ens in till Garage!!!

Vi började ge oss av hemåt vid halv två tiden, då var några hungriga så de skulle käka. Jag följde med två svenska killar för de tänkte gå hem direkt…Vi gick så fel att det fanns inte. Försök inte ens tala om för två envisa fulla killar att de är helt fel ute för de bryr sig inte. Vi kom inte hem förrän halv tre. Och då ska det ju nämnas att går man raka vägen ifrån stan så tar det max 15-20 minuter hem…

Hann ifatt de andra som hade käkat på vägen hem. När vi kom upp till lägenheten låg Tom,en av smurfarna och sov utanför dörren till våran våning J Efter en dusch för att återfå känseln i tårna och tvätta bort sminket gick jag och la mig. Halloween var äntligen över! Puh! 

Man måste bara gilla Primark, 6£ till och med min studentbudget klarade det :)
 
Getting ready :)
 
Visst är det ett sött Spöke :D
Vampyr??? Eller något...

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela