livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Ironman 3

Publicerad 2013-04-28 14:08:37 i Allmänt,

Igår var de så biodags igen. Iron Man 3 den här gången. Den här gången var det en ny grupp av kompisar mot de andra gångerna. Jag har inte sett något av den andra två Iron Man filmerna eller Avengers så trodde ju först att de kunde ju gå åt fanders för man inte skulle fatta några av referenserna och hintarna som eventuellt kunde vara i filmen. Inga problem, jag tycker man kan se filmen utan några som helst förutsättningar. Gillar man action och superhjältar typ så är det en bra film. Bra special effekter, bra skådisar och det fanns trots allt lite humor och romantik också det var inte bara galna vetenskapsmän och ultra moderna rustningar. Efter bion gick en del till Slain's Castle som är en pub, eller typ pub/club vet inte riktigt hur den ska klassas. Huvudsaken med att gå dit är att ta sig ett glas (eller flera). Och eftersom jag inte gick dit nu heller så vet jag fortfarande inte hur det är. Jag vet att lokalen egentligen är en kyrka...Aberdeen är lite kul då de har klubbar och barer i kyrkor. Vi har föreläsningar i St Mary's Cathedral på Campus till exempel. Tror inte det skulle falla i så god jord om man gjorde något sådant hemma. För trots att folk inte är speciellt religösa av sig och aldrig går i kyrkan så verkar ju kyrkor trots allt vara heliga. De är kyrkor punkt slut. Personligen tycker jag det är bra om de skulle kunna användas, det är ju ändå byggnader som kräver underhåll och används de ändå inte till de de byggdes för så borde man ju kunna återanvända dem till ett annat syfte. Ok jag vet att det har hänt i sverige att man gjort om ett kapell eller dylikt till en bostad men folk verkar ändå väldigt känsliga. Det var ju höga diskussioner om att låta  muslimer använda oanvända kyrkor till Moskeer. Och egentligen vad är så hemskt med den tanken, om byggnaden används, antar att det är det faktum att det är ett annat trossamfund. (Även om tekniskt sett så tror, judar, alla kristna, muslimer på exakt samma Gud och använder mer eller mindre samma bok men i olika upplagor)
 
Och nu kom jag visst in på en helt annan diskussion än en biofilm, men men, den här bloggen är random så va fasen :=)
Privat bostad?
 

Promenad på stranden

Publicerad 2013-04-27 17:23:42 i Allmänt,

Gick på en härlig kvällspromenad  med en kompis igår. Hade tänkt gå, men så frågade hon om vi skulle gå till stranden imorgon (idag´) eftersom jag ändå tänkt gå till stranden så hängde hon på igår kväll istället. Blev en ganska bra promenad tog oss nog drygt 2,5 timmar, plus 30 minuter inne på ASDA för att köpa onyttigheter :) 
Blir Bio igen ikväll, det är galet vad mycket bio jag har sett på sista tiden, brukar ju annars gå på bio kanske 2 gånger på ett år eller liknande. Men har varit på åtminstone 3 stycken bara sista 2 veckorna vilket ju är mycket för mig. Orsaken är väl kanske främst att det finns fler att gå på bio med här, eller det är lättare att säga till kompisarna här att man ska gå på bio spontant. Sedan skadar det ju inte att de har mycket billigare studentbiljetter här, och student priserna gäller alla dagar på alla filmer, även premiärer. Så är ju inte riktigt läget hemma, iaf inte vad  jag kommer ihåg. Knappt 40 kr för en biljett istället för minst 100 som det är på SF. 
 

 

Shoppingdag

Publicerad 2013-04-24 15:50:05 i Allmänt,

Lovade igår att gå och shoppa med en kompis som behövde en klänning till en begravning. Skulle väl egentligen mer anse henne en nära bekant snarare än egentlig kompis typ. Iallafall, begav oss in till stan vid 10 tiden och kom hem igen vid 2 tiden. Så på dryga 3 timmar (en timme att gå till och från stan) så hittade hon iallafall klänning och skor. Var inne på John Lewis, har aldrig varit inne där inne tidigare. De hade snygga kläder och lika snygga priser. Käkade lunch på stan innnan vi gick tillbaka, hon skulle göra sig iordning för kör sång och bal ikväll. Jag har inget roligare för mig än att jag absolut borde MÅSTE plugga. 
 
Fick äntligen post hemifrån idag. Tackar så mycket :)

Olympus has Fallen

Publicerad 2013-04-22 10:37:24 i Allmänt,

Söndagen innebar bio igen. Denna gång på VUE, det finns ett antal olika biografer i det här landet. Hemma är det ju mest SF som styr även om det finns några självständiga biografer. VUE är bra eftersom den är billig, och som student gillar man ju billig.  En studentbiljett kostar 3.9£ alltså knappa 40kr. Filmen igår kväll var så mycket bättre än Evil Dead. Vi var och såg Olympus has Fallen, lång historia kort, Vita Huset blir ockuperat och Gerard Butler räddar dagen. Intressant film om än något overklig men så är ju de flesta filmer.

Men en bra film och trevligt sällskap. Om ni har tid gå och se filmen vet jag. Gillar man action så är det en bra film.

Blommor och vår

Publicerad 2013-04-20 23:15:55 i Allmänt,

De senaste dagarna har det känts som vår, varm och soligt. Men det kan ju ändras snabbt så passade på att njuta lite av solen. Men just som jag skulle gå ut och fota lite blommor så gick solen naturligvis i moln. Men några bilder blev det iallafall. 
Så här har ni lite fina blommor från den Botaniska trädgården att titta på :)
 

Linsbesök och Vår

Publicerad 2013-04-20 01:26:14 i Allmänt,

Våren har kommit. Eller vad man ska kalla det. Npgra riktigt fina dagar har det varit och dagen idag gjorde mig inte besviken. Hade mitt möte med optikern idag. Bestämde mig för att köpa pay as you go linser. Kommer antagligen välja bonnemanget i höst men det funkade inte riktigt över sommaren tyckte jag. Så 62£ för 60 par linser....det gjorde lite ont i plånboken ska väl erkännas. Men smakar det så kostar det. 
 
Har den senaste tiden stöttat en kompis som varit i en lite jobbig situation. Som tack fick jag en bok av henne. Tyckte det var jättegullit om än en aning onödigt. Vad för kompis skulle man vara om man inte ställler upp liksom.  Hon hade facebook stalkat mig och kommit fram till att jag skulle gilla Beowulf. Har ju läst delar av den innan, men nu har jag en fin översättning. Tack så himla mycket!
 
 

Då har man tagit oskulden av skräckisar

Publicerad 2013-04-20 01:18:11 i Allmänt,

Jag är 20 år och har aldrig sett en skräckfilm! Har aldrig varit minsta intresserad plus att jag brukade få svårt att sova av till och med halvläskiga filmer. (Pappa, du vet vad jag menar...) men så idag har man då faktiskt blivit av med oskulden, skräckfilms oskulden alltså. Vad trodde du jag pratade om?!? Mina flatmates ville gå och se en film allihop. De som organiserade det valde då skräckfilme Evil Dead. Var ju intedirekt jättepigg på att gå ska ju erkännas men tänkte att va fan. Har ju inget bättre fölr mig (som att skriva sin labbrapport till exempel som ska in på måndag...) Iallafall, så vi gick och så den.
 
Upplevelsen bekräftade mina tidigare misstankar. Jag gillar inte skräckfilmer och kommer antagligen inte se någon mer såvida jag inte absolut måste. Vill ni veta vad den handlar om, gå se filmen eller sök efter den på Wikipedia. Filmen var äcklig i brist på andra ord. Väldigt mycket blod och avsågade kroppsdelar etc. ingenting att rekomendera. De finns definitivt mycker bättre filmer och andra saker att lägga 1.5 h av sitt liv på enligt mig. 
 
Men men, det är gjort. Den läxan kostade en 8£ för bio och cola. Hade varit ännu dyrare hemma så får väl se till det positiva. 

Jag lever!!!

Publicerad 2013-04-20 01:10:20 i Allmänt,

Ledsen, har blivit lite av ett brejk härifrån. Anledninen? Just nu är det mer än dött i mitt liv. Det händer ingenting annorlunda i brist på bättre ord. Plugget har börjat igen. Har fått reda på när mina tentor är, usch! Sista tentan är den 31 Maj så efter det kan jag tekniskt sett packa och åka hem. Men flyget är bokat till den 12 Juni, får se om det går att ändra. Samtidigt så kan det vara så att jag behöver vara här längre beroende på hur det går med lägenhet och så. Nu har det slagit de flesta att shit! ett år går snabbt. Det känns som igår man blev dumpad här av pappa och kände sig så himla vilsen. På de här månaderna har man ju gjort en hel del. Flyttat till ett annat land och träffat nya kompisar, försökt bli mer vuxen...haha tja vi kan väl kalla det för det iallafall. Någongång ska jag göra en lista på nya saker som har hänt det här året. Om jag någonsin kommer till skott vill säga. aja men det ligger på framtiden. Som sagt ett litet bevis på att jag lever, men som sagt det händer inget speciellt eller minsta lilla annorlunda just nu. 

Påsklovet är nu snart över

Publicerad 2013-04-12 15:14:28 i Allmänt,

Sista veckan på lovet, tre veckors påsklov har varit väldigt långt. Det är ju inte så att man klagar över att vara ledig, men som vanligt blir man visst latare än vanligt så fort det är lov. Man har ju inte gjort ens en 100 del av allt det där man skulle göra. Det är så himla enkelt att bara göra ingenting, fast man är så uttråkad att man dör så att man sitter på YouTube och kollar på väldigt oviktiga grejor. Inte har man något att skriva om heller eftersom ingenting händer just nu. Har precis lämnat in min arkeologi uppsats som ska in på måndag. Kunde ju ha jobbat mer med den men det kändes inte så troligt att jag skulle kolla att göra det. Varit på screening test för livmoderhalscancer. Gick väldigt snabbt och smidigt, inte ens 5 minuter så var man klar och kunde gå därifrån. Idag har de släppt provtiderna för våra exams i maj. Mina är återigen ihopklumpade så det känns ju inget vidare. Så från och med idag och fram till juni så ska jag egentligen, borde, måste, ska (kommer absolut inte att ske) jag bosätta mig i biblioteket. Dessutom har jag lyckats tappa bort alla gamla prov som jag fått pappa att skriva ut. Där fick man för att vara smart och skulle spara pengar. 

Seals and Spring

Publicerad 2013-04-06 21:22:35 i Allmänt,

Back to normal. But emptier, weekend routine as normal, went on a walk and then did very little. Went to a flat viewing, we are so not getting that flat. It was quite dodgy the only good part about it was the price and that the location was ok. Anyway on the walk I stumblet across some seals. Finally! I've known that there are seals but I've never seen them. Unfortunetly my camera was not enough to get any good pictures but hey, I saw them anyway. After dinner I actually went on a run, there's been way too much sweets lately :p 
 
Seals :)

Dave got punched and contact lenses

Publicerad 2013-04-05 14:46:34 i Allmänt,

After having gone out to Exodus last night with Dave, Val and Rosie getting up for a 10 O'clock appointment was not that fun. We did not get back until 2.30 this morning. The night was interesting, the club was rather empty and the night ended a bit more dramatic than we had anticipated. Dave got punched in the face, unprovoked. We  were rather chocked. He was shaking for a while, then we went to McDonalds and took a taxi home. As far as I know no one in our group have ever been punched on a night out before. And then it happens when I am actually there. So last night will be known as the night when Dave got punched. 
 
So the appointment was at Boots. It went quite quick. It was a contact lense tryout appointment, it meant that I was shown and got to try to put contacts in and take them out a couple of times. Then I got two different types of lenses that I am going to try out for the next ten days and then I have another appointment to decide which one suits me better, or if I need to try something else. And even these trial lenses are all for free :=) I don't know if this is the way it works back home but I am not complaining this far anyway.

Candy and other perks

Publicerad 2013-04-04 20:49:56 i Allmänt,

Some of the perks getting visits from the family is that they can bring stuff that you could not fit into your own suitcase. The other is that they can also bring you things that you cannot find over here, or you probably can but I have not been able to find or they are more expensive.
Normal candy! Its really good but really bad at the same time :) You should have seen the peoples faces when they tried the Djungelvrål. Oh dear, I wish I had a camera :D

Stonehaven och Dunottar Castle

Publicerad 2013-04-03 23:25:38 i Allmänt,

 
Sov över hos familjen i deras lägenhet. Hade bestämt att vi skulle åka till Stonehaven och Dunottar Castle. Så tog bussen dit, kostade dryg 70 kr per person  tur och retur. Smidigt värre. Bussen gick snabbt och smidigt och det fanns en busshållplats ganska nära slottet. Det kostade en 6 pund att gå in men det är ju överkomligt för de flesta. De var större än jag trodde. Väl värt ett besök. Tyvärr var vädret inte jättefint och soligt men det var dock inte dåligt. Det regnade inte eller snöade så det var ok. Om man någon gång tänkt att åka till Aberdeen så passa på att ta en tur dit ner. Vandrade runt lite i byn/staden. Lite mysig fiskeby. Sedan bussen hem och Cosmo på kvällen. Pan Asian resturang som man rullar ut ifrån. Choklad fontän  det säger allt!


 

Påskafton

Publicerad 2013-04-03 21:07:08 i Allmänt,

Hade skypat med familjen på Skärtorsdagen medans de höll på att packa. Under den skype konversationen lyckades syrran med att mer eller mindre tjata sig till att vi skulle träffas redan klockan 9 på Påskaftonen och shoppa. Så det blev som hon ville. Träffade henne vid 9. Mamma och Pappa stod utanför Primark, affären hon skulle på först. Tror vi spenderade drygt 1.5 timme därinne. Sedan vidare ner till Union Square. Hela dagen blev shopping. Lyckades hitta klänning till RAF balen. Blev ”bara” 65£, men fick 25 av farmor och hade fått ytterligare 25 en annan gång så jag kan ju säga att jag bara betalade 15 alltså drygt 150kr och det är ju bra. Allt för att få mig att känna mig bättre. Påsken blev ju av naturliga orsaker lite ovanlig. Ingen påskmat så långt ögat kan nå. 

Elin ensam

Publicerad 2013-04-03 15:52:42 i Allmänt,

Så var man ensam igen. Familjen är på väg hem till Sverige. Hann dock knappt stiga innanför dörren innan en kompis ringde. Hon har kommit tillbaka från Finland och hade tråkigt. Och varför inte har tråkigt tillsammans, det är ju alltid roligare tillsammans med andra. Så vi gick och tog en kaffe och satt och snackade strunt. Sedan till bibblan och lite jobb, med betoning på lite. Men nu tillbaka till vardagen och alla saker som ska göras. Uppstaser och plugg. Blä men men. 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela