livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Publicerad 2013-12-28 21:33:29 i Allmänt,

Gick på bio för några kvällar sedan (26 december). Det blev hundraåringen som försvann. Har inte last boken men har efter att ha små kollat igenom aftonbladet och expressen under året lite nu och då så verkar det som att den skulle vara en av de stor filmhändelserna I Sverige I år. Kommer ihåg att alla snackade om boken, själv är man ju lite för lat för att läsa den, eller snarare det har bara inte blivit av.

Filmen var som vilken svensk film somhelst. Lite småtrevlig men inget jag bara döööör för att få se igen. Men rolig film och ett bra tidsfördriv. Robert Gustafsson var bra, men det märktes att det var en yngre person som spelade gammal person och inte en gammal person på riktigt. Men ändå bra skådespelar insatser och det fanns några riktigt bra ställen. 

 

Återvinning

Publicerad 2013-12-28 21:27:53 i Allmänt,

I dessa dagar ska man ju visst återvinna så mycket så möjligt det är ju bra för miljön eller hur? Efter julen har man ofta mycket kartonger och andra rester över. Återanvänd choklad askarna och även små facken som krims krams förvaring. I mitt fall behövde jag sortera bland en del smycken främst egengjorda örhängen. Inte världens snyggaste förvaring men de hålls separat och trasslar inte ihop sig. Sedan kan man ju också dekorera lådorna om man vill. Det orkade inte jag den här gången. Det får bli en annan gång 
 
 

Julgranen klädd

Publicerad 2013-12-22 22:20:23 i Allmänt,

Idag blev det julförberedelser. Städa huset, plocka upp tomtar och klä granen. Vi har ju alltid plastgran men om det är det enda man är van vid så är det helt ok det också. Är ju dessutom mer eknomiskt. Den här gången fick jag och syrran klä granen själva, och för antagligen första gången så slutade det inte i ett nytt världskrig. 

Söndagstur med Julsånger

Publicerad 2013-12-22 12:03:03 i Allmänt,

Varje söndag har de söndagsturer i den lilla byn man visst kallar för hemma. Hade ju inget bättre att göra (borde ju plugga), så hängde på pappa och grannen. Normalt så är det någon som snackar men idag var det julsånger. Det finns ingen snö hemma hos oss för stunden så julkänslan infann sig ju inte riktigt. Däremot så blåste det, det blåste så in i norden. Ville typ därifrån så snabbt så möjligt bara för att det blåste så himla kallt. 
 
Noterna blåste iväg flera gånger och det var ju lite kul. Sångerna var de helt vanliga julsångerna, några på svenska och några på engelska.
 
 

Schihol

Publicerad 2013-12-20 14:14:18 i Allmänt,

Efter en dags av resande så är man hemma i Sverige igen. Efter första paniken när bussen inte kommit 10 minuter efter dess circa tid så flöt det på bra. Busschauförren körde visserligen som en idiot och bussen var knökfull. Kom iallafall till flygplatsen, dock pep det I den första säkerhetskontrollen. Hade inget bälte, tagit av mig klockan så det enda jag hade på mig var ett halsband. Aja men de släppte igenom mig iallafall.

I Schiphol blev det att ta sig ifrån ena änden av flygplatsen till den andra, som alltid när man har ett byte. Och eftersom jag flög ifrån storbritannien så var man tvungen att gå igenom säkerhetskontroll och passkontroll igen. Den här gången pep det inte, men glömde att presentera en flaska så det blev kontroll av handbagaget. Vilken smidig resa alltså. Nu väntar jag bara på att för boarda planet. Och hungrig är jag också…..smidigt

Fotomodell för en dag

Publicerad 2013-12-19 21:30:47 i Allmänt,

Ok det där lät ju trevligt eller hur. Så någon som ska göra en brochyr för att samla pengar till Universitet kontaktade en del folk för några dagar sedan och undrade om de ville ställa upp som modeller. Jag tackade ja eftersom jag behöver slå ihjäl lite tid här borta och plugga är ju överskattat. Så det började klockan 12.30 idag, då var det jag och två killar till. Jag och den ena killen skulle dra redan vid klockan 13 så första bilderna var på oss två. Vi skulle vara naturliga och se ut som att vi pratade med varandra och någon bara råkade komma förbi och ta ett kort. Kan säga att det är betydligt lättare att faktiskt posa lite och titta in i kameran än att försöka se avslappnad och normal ut. Blev några kort iallafall. 
 
När jag kom tillbaka efter en föreläsning blev det ytterligare bilder. En hel del faktiskt. De ska illustreara bakgrunderna, alltså kortet är en förlaga och sedan är personen med i bildern som ett foto men bakgrunden ändras och tecknas av en konstnär istället för att använda den faktiska bagrunden. Eller illustratören målar bakgrunden som redan är på kortet om det låter vettigt. Det var svinkallt att fota och vi höll väl på till klockan 16.30 ungefär. Mitt i plåtningen så gick vi till baren och tog en drink. Som tack för hjälpen fick vi lite godis. Det var en kul grej, det var ganska mycket att tänka på som ljus och alla personer och bilar som alltid kom ivägen precis som man skulle ta ett kort.
 
http://www.raysmithphotography.com här är hemsidan till fotografen som tog bilderna. 

Sista natten i Aberdeen

Publicerad 2013-12-19 21:22:48 i Allmänt,

Idag var sista föreläsningen för året. Så nu var det här skolåret till ända om än inte terminen. Terminen är inte över förrens i februari efter mardröms tentorna. Föreläsningen om Hansan, som som vanligt handlade mer om Danmark än något annat var väl inte världens bästa. Men fick tillbaka alla arkeologi inlämningar, gick väl sådär men blev iallfall godkänd på dem båda. Väntar nu bara nervöst på historie uppsatsen men den kan nog dröja ett tag innan jag får tillbaka den. Nu är det bara packning och eventuellt drinkar i lägenheten ikväll kvar att göra I Skottland för det här året

Ny dator

Publicerad 2013-12-19 00:44:33 i Allmänt, Studentliv,

Hade bestämt mig för att ge mig in till stan för att fixa lite julklappar, tänkte att jag även skulle gå in med datorn till apple affären i union square. Dagen slutade med inga julklappar men en sprillans ny laptop. Helt gratis! På kvällen blev det pizza och drinkar med några kompisar. När vi bestämde oss för att gå och lägga sig så ringer Lucas och Rona. Lite överraskande... Bara två nätter kvar!

Tisdag

Publicerad 2013-12-17 15:21:36 i Allmänt,

Tisdag, tre nätter till sedan kan jag påbärja resan tillbaka till Sverige. Och eftersom ingenting händer just nu så kan jag inte vänta tills fredag morgon. Satt igår och gjorde en massa online tester för historian så nu är verkligen allt inlämmnings arbete för den här terminen färdig. Fick reda på tenta schemat idag. Tre tentor, två stycken två dagar i rad och sedan en dag ledigt och så sita tentan. Så det är ju inte lika illa som förra året då jag båda gångerna hade tre tentor på två dagar. En av mina flatmates har dock fått 4 tentor på tre dagar. Tycker synd om Sam ska ju erkännas.
 
Ingenting på universitet imorgon, kanske beger mig in till stan för att döda några timmar. Kanske borde fixa julklappar om det ska fixas några. Hatar verkligen att köpa presenter till folk. Har ingen fantasi och inga pengar heller. 

Hemmagjorda värmeflaskor

Publicerad 2013-12-16 23:07:40 i Allmänt,

Visste ni om att tomma vinflaskor, eller vilka glasflaskor som helst med bra kork funkar utmärkt att värma upp tex. en säng med? Fyll vinflaskan eller vilken flaska som helst med kokande vatten och lägg där du vill värma upp. Funkar bra och håller värmen, dock kan den kanske vara lite väl varm i början men urbra att värma upp sängen med om man ska lägga sig lite senare.
 

Värme!

Publicerad 2013-12-16 23:00:11 i Allmänt,

Idag var Rosies mamma här och fick tag på våran hyresvärd så efter att ha haft det svinkallt, alltså ingen värme alls i flera veckor så fick hon honom att komma hit och fixa el-element så länge, hon fick honom även att ta med sig sänggaveln som har stått i hallen sedan vi kom hit i juni....Sedan tror jag hon fick något av en hjärtattack då hon och Rosie bestämde sig för att städa köket och badrummet. Och kan säga att stället ALDRIG varit så rent som nu. Så nu hoppas vi bara att värmen fixas ordentligt men det är iallafall bättre nu än på länge. 
 
 

Carol Service i Aboyne

Publicerad 2013-12-16 16:26:00 i Allmänt,

Efter att ha varit i Aberdeen i över ett år om än inte konstant så har jag faktiskt för första gången tagit mig utanför stan. Ok visserligen var jag i Stonehaven i påskas när familjen var över och sedan ytterligare en tur till Stonehaven med en spontantripp med lägenheten precis innan vi skiljdes åt i somras. Igår blev det ytterligare en spontan resa men denna gången till Aboyne. En av killarna i lägenheten kommer därifrån och han skulle hem för en Julsångs gudtjänst så jag hängde på. Bussen ut tog väl ca 1.5 timme men vi tre som åkte ut sov typ mest hela tiden. Gudtjänsten var i en liten liten stenkyrka. Den var jättemysig men storleksmässigt tänkte jag nog kapell snarare än kyrka. Gudtjänsten var uppbyggd kring sång och bibleläsning men de var ingen predikan. De började med att biskopen välsignade alla och man rabblade Herrens bön, eller om det var trosbekännelsen jag blandar alltid ihop dom. Efter gudtjänsten var det lite att dricka men sedan så begav vi oss hem till hans föräldrars hus eftersom de bjöd kören på efterfest. Tanken var att vi skulle gått ut och ätit men resturangen var stängd så vi stannade och fick gratis middag istället. När vi sedan skulle ta bussen hem så visade det sig att den sista bussen på en söndag gick hem 21.10, vi var där 22.10 så vi fick gå tillbaka till hans hus och låna en bil. Det gick ju bra det med vi kom ju hem till slut iallafall.
 
 

Vill HEM!!!

Publicerad 2013-12-15 13:04:36 i Allmänt,

GUD vad segt det är!!! Här borta händer inte mycket. Huset är svinkallt och vädret är skit. Borde plugga men fingrarna är så stela att det är nästan omöjligt att skriva. Önskar att man hade mycket pengar och en flygbiljett hem idag för 8000 kr inte hade spelat någon roll. Men tyvärr är det ju inte så situationen ser ut. Ska gå till en kompis ett tag och se om man kan bli lite varmare. Hennes lägenhet har iallfall värme som funkar. Den sega väntan på att få åka hem är ju det värsta. Inte för att hemma är så himla speciellt egenligen men det finns ialafall värme och distraktioner. 

Glad Lucia

Publicerad 2013-12-13 11:42:08 i Allmänt,

Ja som ni alla antagligen redan vet så är det visst Lucia idag. Har inte sett något Lucia tåg dock men kanske slår på SVT play ikväll i brist på annat. Måste ju även kolla ikapp på Spåret och Julkalendern som man har ignorerat ett tag. För övrigt är klockan nu snart 11 på morgonen och det är fortfarande väldigt mörkt ute. Ingen snö men det är ganska varmt iallafall. Vet inte riktigt vad man föredrar. Sitter och kollar på flygresa hem en vecka tidigare eftersom det ändå inte händer något här för stunden. Men det är alldeles för dyrt så det får väl bli att stå ut en vecka. En vecka som känns jävligt lång just nu. Hade behövt distraktionen hemma, får väl bli att distrahera mig med plugg istället. Längtar galet till Nyår, längtar faktiskt mer till nyår än julen ska ju erkännas, fast mest av allt 

Middag och bio

Publicerad 2013-12-10 22:21:42 i Allmänt, Skottland,

Middag på Cosmo och catching fire igen ikväll! En kompis fick förhinder när vi skulle se den så det fick bli att se den igen och den är ju bra så det gjorde mig ingenting. Blev även bjuden på middag på en av favorit resturangerna. 

Uppsatser, Kakor och julshopping

Publicerad 2013-12-09 19:53:16 i Allmänt,

Efter att ha lämnat in uppsatser och fått studie intyg så gick jag hem och bakade kakor av alla grejor. Chocolate chip cookies, en av mina absoluta favoriter bland kakor. När alla kakorna var färdiga begav jag mig till stan för att posta mitt studie intyg. Kön till postkontoret var enorm, enorm så brevet blev inte postat. Måste nu bara komma ihåg att posta det imorgon, eller så snart som möjligt. När jag ändå var i stan så passade jag på att lösa en julklapp, den enda som jag visste vad jag skulle köpa. Farmors present, nu ska man bara komma på vad sjutton man ska ge till alla andra.....Hatar att fixa presenter, de är jobbigt att komma på vad till att börja med och sedan måste man ju faktiskt köpa dem. Men det är ju alltid kul att ge bort men roligast är nog ändå att slå in paketen. 

Uppsatser...

Publicerad 2013-12-08 22:45:16 i Studentliv,

Imorgon är det deadline för de två sista uppsatserna för terminen. Eftersom man som student är väldigt svag för de onda tvillingarna förhalning och distraktion som det heter på Sims2 studentliv så har jag inte lyckats besegra dem för en idag. Men idag fick det vara nog. Inte blev uppsatserna något att hänga i granen direkt men imorgon ska de  lämnas in så snart jag vaknar. Sedan ska jag även komma ihåg att lämna in Sedan återstår två dokument tester innan det är dags att bege sig till Sverige om lite drygt två veckor. Tiden går visst snabbt. 

Love? Does it exist?

Publicerad 2013-12-07 23:57:09 i Allmänt,

I'm in the philosophical mood at the moment These moments are few and far in-between. In the film Ever After from 1998, basically its a Cinderella Story, the prince in said story questions Leonardo Da Vinci about Love. 

 Henry: "Do you really think that there is such a thing as one perfect mate?"

Leonardo: "Yes"

Henry: "But how can you be certain to find them? And if you do find them are they really the one for you or do you only think they are?And what happens if the person you are supposed to be with never appears or you are too distracted to notice?"

Leonardo: "Learn to pay attention"

Henry: "What if God put two people on earht and they are lucky enough to find each other, BUT one of them gets hit by lightening, then what? Is that it? Or per chance you meet someone esle and marry again, is that the lady you are supposed to be with or was it the first. And if so, if the two of them walked side by side where they both the one for you and you just happened to meet the first one first or was the second one supposed to be first? Is everything just chance or is some things meant to be?"

Leonardo: "You cannot leave everything to fate boy. She's got a lot to do. Sometimes you must give her a hand"

So how do you know you have found the one? Is there such a thing? There are so many people you meet and people you do not meet. Its difficult to know, but its not like you can line up a couple of options try them all out and then decide which one was the best. You can leave a relationship in hope of something else, better perhaps, but you never know what you will find. Perhaps you will find someone that suits you better but perhaps you also realize that you lost something precious. The grass aren't always greener on the other side. Perhaps in the end its about finding someone, not perfect someone but someone who you are happy with and do not feel the need to look for something potentially better. Perhaps that is when you have found the one?

So what is Love? It's hard to describe right? I suppose there are many ways of defining it and not one will cover all aspects and it might be something very different to different people. The love for a family member I would say is more of a friendship that is unconditional. But not all families are equally loving and sharing, but does that mean that the family does not love each other? Love certainly has nothing to do with blood for most people. A child loves the person who cares for them. It does not have to be the birth parents, it could be adoptive parents or anyone that shows them affection and takes care for them. You form an attachment. 

 Love in the romantic sense you see on film does that exist? The whole love at first sight? Attraction at first sight, yes, I do believe that is quite common. You see someone and you think well he/she looks nice and the first impression of them is positive. However, there would probably have to be something else there as well in order for an acutal relationship to work in the end. A friend from elementary shchool said "You fall for the outside but fall in love with the inside". The outside might help for that first point of contact and interest but it does not guarantee a lasting impression. But Love, its something you dream about, finding that  one person that is supposed to make you happy and pink fluffy clouds and so on. I believe that the long lasting relationships in the end comes to be based on a friendship/a friendly love rather than primarily sexual lust and attraction. Sure the sexual aspects are without a doubt a part of it and should definitely be a postive part. So what is love? Is it when you feel airy and bubbly inside when you see a person or is that just attraction? Once you are in a relationship you are probably not going to feel ariy and bubbly all the time if you see them all the time, or is that becuse you do feel it all the time but now it has become norm so you do no longer take notice? I don't have the answers to these questions. I would love to have someone tell them to me though :) Maybe you don't feel bubbly with them anymore but you still miss them terribly whenever they are away. Is that love? I think love is when you miss someone when they are away, you always want to be close to the person in some way, maybe not in person but in any way possible. It could be through letters or phone calls instead. But romance as the way it is depicted in movies I think is rare if not non-existent instead it creates an unattainable dream that makes the reality seem bleak and pale in comparison.

 A friend once made a remark regarding how people express themselves towards the people they claim to love. The phrases are generally the same or very similar in each new relationship as the vocalbulary for expressing affection is restricted. Vocabulary in itself is restriced and controls the way we express ourselves. But does that mean that the value in the phrases or compliments given are less when used for the second, tenth, twenthieth person? It really should not. What matters is that the person means what they say in that very moment they are being spoken. Things like "I love you forever" or "I will never leave you" are phrases that are nice to hear when spoken to you but also painful as there will always be that feeling of doubt surrounding them. What does the person actually mean? Do they mean it literally or just in that momen. A feeling of doubts regarding the fact that no one can know what forever holds and if the person has already spoken those words to numerous others and evidently the words then evidently did not matter as those relationships are over. Well at least you hope they are. But you can never ever know what is inside a persons mind either. And its is always easy to say when you are not in the situation and pretending to be the bigger person that it shouldn’t matter anyway. Past should not matter, what matters is the present and the future. But then again they say that ”the past forms the future” and ”who owns the past also owns the future”. What do all these beutiful phrases mean in the end, if anything. They just seem to serve the same purpose as the cheesy romance movies, creating an unttainable goal which  no one can reach in the end, eventually just creating disappointment and a feeling of dissatifaction. Perhaps it doesn’t really matter what happens in the future, what matters is that in that moment those words are so true and they are not said with the intention of changing, but if they do, well then at least you had that.

 But just because there is no way to define love, does not mean that it does not exist. It can probably have many forms and take many expressions. So be happy with what you have and what makes you happy and embrace it while you have it. After all its better to have loved and lost than to have never loved at all. 

 
 

Julbal

Publicerad 2013-12-07 18:41:00 i Allmänt,

Igår var det julbal med RAF i Leuchars. Bussen ner vid 18.00. Det var black-tie event så man skulle se ganska vettig ut. För killarna gällde kostym och fluga och de skulle helst ha riktig fluga och inte färdigknuten så det var det en del killer på bussen ner som hade problem med. Först lite mingel med drinkar och sedan middag. Middagen hölls i en av hangarerna. De hade dekorerat fint, men det var lite småkyligt iallafall. Borden var dukade med små presenter och smällkarameller. Här så är smällkarameller faktiskt värda namnet eftersom man faktiskt smäller dem. I smällkaramellerna ligger det sedan små presenter. Lite som kinderäggs leksaker av kvaliten ännu sämre, men det är mest än kul grej. 
 
Middagen bestod av Curry Kyckling med ris, eller lasagne, det fanns även ett vegetariskt alternativ. Maten var god, efterätten var väl sådär. Fanns lite olika att välja mellan. Fick någon slags rom smakande cheesecake liknande grej med hallon och sockerkaks botten. Efter middagen var det lotteri. De hade satt upp kartor som de sedan delat in i rutor och varje person hade fyra rutor. Sedan drog de pingis bollar med nummer, den första för vilken karta och sedan två bollar till för vilken ruta. De hade väldigt många priser och de var inte direkt dåliga priser heller. De var ju det vanliga, kakor, smoothie maker, dart board, airhockey bord, topp priserna inkluderade ett minikylskåp fullt med öl, en bmx cyckel, tv, kindle tablet och iPad mini. Mellan prisutdelningen var det även underhållning. Första års eleverna sjöng en julsång, 12 days of christmas, även om sjunga kanske är att vara snäll. 
 
sedan var det en trolleri show av en tredje års elev. En av andra års eleverna skulle hållla ett tal, men sedan hoppade fler killar från andra års eleverna fram, tog av sig skjortorna, hade spagetti linnen på sig och dansade till en sång som jag vet hur den går men inte kommer ihåg vad den heter. Efter det var det dans och casinospel. Ceilidh dans är typ brutal verision av midsommar danser enligt mig. Eller om man någon gång dansat oh susanna i skolan, det är typ som den typen av dans fast brutal. Tydligen har man inte ceilidh dansat ordentligt om man inte kommer därifrån med åtminstone ett par blå märken.
 
På hemvägen var det lite strul med bussarna, en av bussarn saknades och efter lite om och men så fick vi ta folket till Dundee med i våran buss. VI mötte deras buss en bit på vägen. Kom väl hem vid 3.30 igår natt men hade en trevlig kväll. 
 
 
 

Skatteåterbäring

Publicerad 2013-12-04 19:12:00 i Allmänt,

Eftersom man då enligt alla register flyttat utomlands så kom inte skatteåterbäringen förrens i december enligt vad det stod när man deklarerade. Men idag så frågade mamma om skatteåterbäringen kommit. Har ju inte tänkt på att det är december på det sättet, jag hade nog förväntat mig att få pengarna senare i december kanske för att man är van vid att få lön den 25 varje månad. Men idag så kome den iallafall, några tusen extra iallafall :)
 
 

Första Advent

Publicerad 2013-12-01 21:15:18 i Allmänt,

Glad första advent och äntlugen får man lyssna på jullåtar utan att någon gnäller. Idag har det inte hänt mycket. De verkar inte tända ljus i advent som man gör hemma. Har sett ett fönster med adventsljusstakar i. Ingen snö har det kommit heller sedan den där lilla snö som kom för ett tag sedan. Ska nu kolla på julkalendern och på spåret :) 

Julkalender med 25 luckor

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela