livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Omberg

Publicerad 2013-07-30 16:43:21 i Allmänt,

Vad ska man visa för någon som aldrig varit i Sverige och man har begränsat med tid. Hos min familj finns det några stående alternativ att ta med gäster till. Gränna och Visingsö, brukar bara bli första delen som uppfylls. Och visst Gränna är mysigt men efter första polkagris shoppen så har du ju sett vad stan är baserad på. Om man då har lite mer tid att döda. Då blir det ofta Omberg med picknick lunch och sedan upp till Hjässan och via Västra väggar fika i Vadstena och hem. Så det blev alterntiv två i Söndags.

Blev ett stopp i Väderstad på vägen dit och även ett stopp vid Rökstenen. Tog lunchen på ett annat ställe än vad vi brukar, sedan gick vi därifrån och upp till Hjässan. Har aldrig gått upp den vägen förut men det gick bra det också. Första biten var lite jobbig men sedan gick det bra. Kom upp från andra håller mot vad vi brukar göra. Tyvärr var inte vädret så där jättebra, ärligt talat var det ganska dåligt. Åkte iallafall vidare mot västra väggar men man såg inte så mycket. Skitväder som sagt, men de hade byggt om där också. Vadstena och strandpromenaden till Klosterkyrkan in i kyrkan. Sedan fika och forbid Vätterbadet och hem. Vattnet i Vättern var behagligt men luften var det inte. Och sedan är det ju långgrunt till tusen. Men i kom vi iallafall, ja alla utom mamma men det var ju turd det för då kunde ju hon rädda kläderna när det började regna. Sedan bar det av hemåt och forbid godishuset i Mjölby. Sedan blev det att chilla och käka grillat till Middagen. Tog en promenix lite senare på kvällen blev fullkomligt uppäten av myggor. Fast det kanske hör sommaren till. 

 

Stockholm

Publicerad 2013-07-30 16:31:18 i Allmänt,

Lördagen spenderades i Stockholm. Tåget gick ifrån Linköpong 7.24 så pappa var snäll att skjutsa dit oss. Hann utan problem. Fick sitta ner hela vägen. Fanns många icke reserverade platser så det var inga problem. Hamnade dock i samma vagn som en något påverkad man, han var lite jobbig men vi somnade ifrån honom ganska snart. Allting gick som på räls eller vad man ska säga. Kom fram till ett fint och soligt Stockholm. Började med att bara gå omkring, gick mot Riksdagen och Slottet. Besökte livrustkammaren och det tog en bra stund. De hade en utställning om Drotting Kristina riktigt intressant. Mycket trevligare än utställningen om Vintage kläder som de hade uppe sist jag var där på besök. Efter Livrust Kammaren så skulle vi käka lunch, men då visade det sig att det var vaktbyte så stannade och tittade på det. Tog en bra stund innan det började och naturligvis så kom regnet och åkan precis då. Ser ju alltid lite kul ut när de byter vakter. Men musiken var ju iallafall bra. Det roligaste var nog när de börjar spela 99 Luftballonger…Inte direkt vad man kanske förknippar med ett seriöst vaktbyte och det militära.

Men sedan blev det lunch. Hittade ett lite gulligt lunchställe I Gamla Stan. Med faktiskt bra priser, 85 kr för lunch. Sedan bar det av mot Armemuseum, på vägen hittade vi en loppmarknad så stannade till lite och kollade in den. Kom in gratis på Armemuseum och det tackar vi ju för. Hade inget med mig som bevisade att jag var anställd på Flygvapen museum men de släppte in mig iallafall. Riktigt bra deal alltså J Tog en bra stund att gå igenom museet och hade tagit ännu längre om allting faktiskt hade funnits på engelska också. Och ena sidan så var det ju bra för då gick det fortare men och andra sidan tycker jag att det är lite lustigt att ett så pass stort  museum inte har skyltning på engelska. Senare hittade jag en bok med en del av infon på engelska. Men de var en bok! Tänk om de har många icke svensktalande gäster samtidigt.

Sedan var det bara typ 2 timmar till tåget gick. Gick till Hemköp och köpte med oss lite käk till resan hem. Klättrade på en knäpp staty som såg ut som ett manligt könsorgan enligt mitt sällskap….Det får stå för honom. Själv trodde jag det var en mask. Tåget var försenat men lyckades köra ifatt så vi hann med Östgöta pendeln till Mjölby iallfall.

 
 

LEDIG!!!!

Publicerad 2013-07-26 16:40:06 i Allmänt,

Efter att ha jobbat varenda dag förutom Midsommar sedan den 17 juni så får man äntligen lite ledigt. 3 dagar mycke va. Fick sluta tidigt idag också, redan klockan 12 fick vi gå hem och eftersom vi började redan klockan 6 i morse så var man ju inte nödbädd att dra hem så fort som möjligt. Men iaf, 3 dagar ledigt! Kommer ju inte vilja tillbaka till jobben igen efter det. Men nu är det bara 2 veckor kvar sedan så är det typ 4 dagars ledigt, sedan bär det av över Atlanten!!! 
 

Blabla

Publicerad 2013-07-18 18:23:43 i Allmänt,

Ibland är det segt med jobbet. Inte det faktum att man jobbar mycket utan snarare tvärtom. På de ena jobbet just nu har de inte så mycket saker till oss att göra. Eller rättare sagt det finns saker att göra men handledaren låter oss inte göra det. Fråga mig inte varför det har jag ingen aning om. Tillexempel: Ska måla linjer, alltså typ parkeringslinjer, men färgen tog slut i tisdags, de beställde ny färg som skulle kommit igår. Blev tillsagd att gå och trimma lite gräs medans man väntade på färgen, gjorde det fram till frukostrasten. Resten av dagen spenderades med att leta reda på en moppe så att man kunde fortsätta trimma eller vänta på färg. Ingetdera gick igen om kan jag ju säga. Alltså utförde jag kanske 1.5 timmes effektivt arbete av en 8 timmars arbetsdag. Kul! Visst det är skönt och ha rast men det är jäkla segt att inte ha något att göra, eller i varje fall inget vettigt, kunde ju alltid gått med trimmern och tråd, bränsle och trimmat lite mer av det vi redan trimmat för några veckor sedan. För nu är det ju så att trimmingen är klar, men handledaren orkar inte kolla om det finns något vettigt att göra och då är det ju bra att trimma det gräs som redan är kort, eller i varje fall inte så pass långt att det kräver att trimmas. Dagen idag var inte mycket bättre, marginellt men inte mycket. Kan ju säga att man lite smått längtar efter den 9 augusti som är sista dagen på jobbet. Jobbet i säg är ju ok, när man faktiskt har något att göra, och gärna något annat än att trimma gräs i hettan. Men nu är det snart bara 3 veckor kvar. Håll ut! Nästa vecka blir det bara två dagar för då jobbar jag på museet. Hoppas det kommer folk!

Effektiv man kan vara då...

Publicerad 2013-07-16 21:35:19 i Allmänt,

Ikväll har man faktiskt varit lite effektiv. En ovanlig känsla att faktiskt ha uträttat något. Slutade jobbet, kom hem och gick sedan på en långpromentad med en kompis., åkte och badae I Sjögarp.  Kvällsmat och sedan blev man helt plötsligt blev man effektiv. Bokade bussbiljett till Landvetter, måste iofs boka hemresa också men det ska göras. Måste ju ha något att göra imorgon. Men efter biljettbokning så sökte man även CSN och anmälde flytt till Skatteverket. Vad var det mer man skulle göra?? Registrera sig på Universitet men det kan man inte göra förrens i Augusti. Städa rummet…

 
 
 

25-års tårta!

Publicerad 2013-07-14 08:19:36 i Allmänt,

Ibland får man ju en knäpp. Och då pratar jag inte enbart om resan till USA utan lite mindre knäppar så att säga. Fick en sådan I fredagskväll på väg hem från en promenade. Mamma och pappa firade 25 år sedan de träffadesnu I dagarna. Så då fick jag för mig att jag skulle baka en tårta tills de kom hem nu idag. De har varit I Polen några dagar. Det skulle dessutom vara förvånanasvärt rent I huset fick jag för mig. Rent och rent, jag dammsög huset det var allt, men alltid något eller hur.

Kom hem klockan 7 från jobbet igår kväll. Det första jag gjorde var att baka sockerkaks botten. Samtidigt som jag bakade så skypade jag md en kompis för att boka USA. Muti-tasking kallas det visst. Vid 11 på kvällen var man så I stort sett klar med tårtan. Och det enda som skulle göras var att dekorera den. Men det gjorde jag nu I morse. Risken finns ju att dekorationerna har “smält” bort I kylskåpet innan mor och far kommer hem. Och jag själv är ju I vilket fall inte hemma förrens vid 19:00 idag heller. Men hoppas de gillar den annars får jag väl äta upp den själv och då kommer nog vågen gå åt fel håll så att säga. Och växer gör man också men i färdrikting snarare än längdrikting. 
 
 

Nytt Flyg bokat!

Publicerad 2013-07-13 23:13:18 i Allmänt,

And so it is set to take place. What has been spoken of and debated both loudly and more quitely within me for quite some time. We did it! Me and another friend is now set to go to the big land in the west and visit our two good friends who are working there for a year. I still can't believe it. It feels surreal, I might believe it on the day when we are on our way there. Might...I am so excited. Had I been a person who loudly expresses my joy I would be jumping up and down right now. But I am a person who takes a calmer outlook on life. But still OMG!!!
 
See ya soon peeps!

Hem till Skottland

Publicerad 2013-07-10 21:59:30 i Skottland,

Resa tillbaka till Skottland är bokad. Fick bli Ryanair den här gången också, efter att ha kollat på SAS och lite andra alternativ så blev det ändå mest prisvärt med Ryanair. SAS som hade kommit ända till Aberdeen vilket ju ioförsäg hade varit smidigt gick på 7000 kr och med Ryanair så blir det typ 1000 plus lite extra för eventuell taxi och tågresa mellan Edinburgh och Aberdeen. Den här gången blir det att flyga från Göteborg City Air Port istället för Skavsta. I September bär det av tillbaka till mitt andra eller första hem beroende på hur man ser det.

Fläckborttagning

Publicerad 2013-07-04 19:24:26 i Flytta hemifrån,

Hur man få bort fläckar. Några bra tips och trick för den som inte redan visste det, har iofs ingen aning om de faktiskt funkar. Efter “specialbehandlingen” så tvätta som normalt J

 

Blod: Blötlägg snabbt I kallt vatten blandat med lite salt.

Blåbär: Lägg plagget I filmjölk en stund

Bläck: Blötlägg fläcken I T-röd eller en citronsyra lösning.  (det funkar att gnugga med en massa yes också)

Bär: Doppa vita plagg I kokande vatten och förgade plagg I citronsyra lösning.

Choklad: Gnugga in mjölk eller såpa på fläcken.

Fett: Doppa fläcken I varm mjölk eller strö potatismjöl på fläcken och låt ligga över natten. Borsta bort fore tvätt.

Gräs:Blötlägg fläcken på vita kläder med T-röd och gnugga med diskmedel. Blötlägg fläcken på färgade kläder i såpa.

Kaffe: Skälj nya fläckar snabbt I kallt vatten. Doppa gamla fläckar I kokande vatten eller blötlägg I diskmedel och vatten.

Olja: Lös upp fläcken med lacknafta och skölj med diskmedel och vaten.

Rost: Blt fläcken med citronsyra lösning.

Rödvin: Strö salt eller potatsimjöl på fläcken. Gnid med en delad citron eller behandla med T-sprit.

Stearin: Lägg plagget I frysen, bryt sedan bort stearinet.

Svett: Blöt fläcken och gnid med diskmedel och vatten.

Tugummi: Samma som med stearin.

Vem behöver gym?

Publicerad 2013-07-03 16:55:34 i Allmänt,

Ja inte jag iallafall. Eller jo egentligen men eftersom vi har fått i uppgift att städa valsverken på jobben, eller snarare under dem så innebär detta betald stryketräning. Att städa innebär att stå och ösa slagg dagarna i ända. Och för den som inte vet det så är slagg skräpet som blir kvar i ståltillverkning och det väger  ganska mycket. Så ena armen och delar av ryggen börjar göra sig till känna lite mer än vanligt fast inte så mycket mer egentligen. Trodde det skulle bli värre med tanke på hur svag och otränad jag är. Men får väl se hur man mår efter en sommar där nere. Dessutom så är det ju sot överralt och det dammar som bara den så när man kommer ut därifrån ser man ju hel svart/grå ut och lungorna ser nog ut som hos en rökare fast jag inte tänt en enda cigarett. Har aldrig testat att röka överhuvudtaget faktiskt. 
Avslutningsvis kan jag bara säga att man somnar trots allt ganska skönt efter en arbetsdag. 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela