livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Påsklovets första vecka

Publicerad 2013-03-29 12:44:19 i Allmänt,

Då har snart första veckan av påsklovet passerat. Här borta är det dött på folk, men inte ens det verkar få mig att vilja plugga. Uppsatsen är påbörjad men långt ifrån klar. Vad har man då gjort istället. 
 
Måndag: Slappade, kollade på NCIS hela dagen och lånade böcker till uppsatsen. 
Tisdag: Gick på en visining av en lägenhet som vi tyckte om men hyresvärden har vi inte lyckats få tag på så vi får fortsätta leta. 
Onsdag: Hade synundersökning inbokad på boots. Lite förändring men ska testa linser. Så de kommer förhoppningsvis nästa vecka. Ska på ytterligare möte för att få instruktioner etc. 
Torsdag: Ytterligare en visning. Lägenheten var bra men den ligger lite avsides kanske. Får se vad som händer. Skrev en del på uppsatsen. Skypade med familjen och Nea. 
Fredag: Gör ingenting just nu. Ska skriva uppsats. Måste göra det. Väntar på besök ifrån Sverige. De är dock mer inne på att shoppa järnet än att träffa mig. Iallafall delar av sällskapet. 
 

Folktomt

Publicerad 2013-03-25 14:39:03 i Allmänt,

Dött var det här! Gick på promenad, korsade floden och gick på den andra stranden för första gången. Så spännande är mitt liv just nu. Ska gå till bibblan för att börja med arkeologi uppsatsen någon gång under dagen eller ikväll. Som sagt det är ju folktomt här, men och andra sidan har jag precis hittat ett sätt att kolla på NCIS lagom till lovet och uppsatsen. Ni kan ju säkert ganska enkelt lista ut vad som är mest lockande. 
Fick häromdagen ytterligare en påminnelse från NHS om att jag är välkommen att göra ett Cervical Screening test. Ignorerade det förra gången men eftersom de skickade en till och efter att ha konsulterat lite snabbt med pappa via skype så har jag nu bokat in ett test. Det är ju trots allt bättre att Safe than Sorry eller hur. Förhoppningsvis är de inte alltför dyrt. Håller tummarna! 

Påsklov!!!

Publicerad 2013-03-23 14:05:51 i

Den här terminen har gått snabbt, men det har ju alla vårterminer gjort genom tiderna. Igår hade vi sista föreläsningen på tre veckor. Tre veckor ledigt! Eller från schemalagd närvaro på universitet iallafall. har en uppsats som ska in första dagen efter lovet och har inte ens börjat med den. Sedan behöver jag som de flesta andra repetera inför proven i juni eftersom vi denna gången bara har en veckas revision. Kul lov va? Men päronen och syrran kommer hit på fredag natt så om exakt en vecka kommer jag antagligen att vara med dem någonstans in Aberdeen. Skypade lite snabbt med Linnea och sedan med mamma och pappa för att se vads jag ville att de skulle ta med sig över. Upptäckte att jag knappt kom ihåg vilka filmer jag har men jag kommer ihåg var jag har lag saker, kunde liksom säga i vilken låda saker och ting låg. Men nu har de iallafall fått en lista på prylar de ska ta med sig :) För att fira att vi hade lov så gick vi som fortfarande är kvar till the Bobbin, den lokala puben. Drack en hel cider på hela kvällen...de andra tyckte jag var knäpp. Eftersom vädret är skit så orkade ingen gå in till stan så när Bobbin stängde gick vi direkt hem och la oss. 

Uppsatser

Publicerad 2013-03-21 13:18:26 i

Den här veckan stressar alla med sina uppsatser eftersom det är många som har sin deadline nu, veckan innan lovet. Jag lämnade in min uppsats igår och tänkte att jag skulle ha det bra och bara se på alla andra som stressar runt. Men så är man ju en allmänt snäll och trevlig person som utan att protestera hjälper sina kompisar och hoppas att det ska  löna sig i längden. Så fastän jag var färdig har jag stressat över två uppsatser som skulle in nu klockan 12. Tror att han fick in dem i tid, jag läste igenom den ena och det fanns saker som jag tror att den som rättar kommer att kommentera på men de fanns liksom inte tid att fixa till dem. Och därför kära vänner, om ni har saker som ska lämnas in såsom uppsatser, försök att skriva klart dem åtminstone någon dag innan deadline så att ni kan fixa en del av misstagen i alla fall. Och gör inte som min kompis som lämnade 2 uppsatser á 2000 ord till i stort sett 24 timmar innan deadline. Inte en bra ide, kommer antagligen göra precis samma sak själv, men nu har man ju sett skräcken som kommer om man gör det. Misstänker då att arkeologin som ska in 15 April kommer bli så. Det känns ju liksom inte särskilt frestande att skriva uppsats på lovet….

Punk Rock

Publicerad 2013-03-19 10:26:02 i Allmänt,

This day as most of my days was not very productive. Found out that my history essay is to long as it turns out that the bibliography counts towards the 2000 word limit, which is at first great because that means less to write but if you have already written something that is sort of an essay it gets annoying, especially if that something is slightly too long already. So anyway, I had promised Katie to go see a play that the Centre Stage had produced. Her boyfriend is in it and she asked if I wanted to be there and support him as I sort of know him as well. And I like theater most of the time as long as it is not in german, and it was only 4£. It was a bit annoying because they started late and it was longer than I expected. Didn't get back until 10.30 I think. 
The play was called Punk Rock. It was about kid, teenagers in school and their dynamics, the climax of the play was a school shooting carried out by one of the students. The actors were great though, they had with very small means managed to create something really good. I liked the play a lot but I got kind of tired during the 2nd act. But it was still a good play and the actors were great!
 
This was supposed yo have gone up yesterday evening when I wrote it, but for the second time in less than a week I fell asleep more or less on my LapTop and woke up this morning my LapTop nicely perched beside me and my glasses no where to be found.

Grattis!

Publicerad 2013-03-18 12:52:01 i Allmänt,

 
Syrran fyller 17 idag! Grattis ännu en gång och ha en bra födelsedag trots att det är måndag. 

7th Heaven

Publicerad 2013-03-17 15:33:28 i Allmänt,

Det är något konsigt med den här helgen tror jag. Först går man på Strippklubb på fredagen, bio på lördagen och så i kyrkan nu idag. För er som känner mig så vet ni att detta inte är en vanlig helg i Elins liv. Hon är normalt en riktigt anti-social person som stannar på sitt rum och kollar YouTube mest hela dagarna och nätterna. 
Som sagt jag gick till en kyrka, frivilligt och det är inte ens Jul vilket ju annars enda gången om året som jag går i kyrkan. Rihannon och Patrick går i kyrkan varje söndag mer eller mindre och tyckte jag skulle hänga på. Sagt och gjort. Det var inte alls vad jag förväntat mig. Inte för fem öre. Jag trodde det var en helt normal ganska tråkig gudtjänst i en kyrka, med präst som predikade och sen några psalmer. 
Kyrkan låg inne i stan så vi fick gå en bit men eftersom jag inte är särskilt effektiv på Söndagar innan brunch iallafall så tyckte jag att jag lika gärna kunde hänga på liksom. Kyrkan och gudtjänsten var annorlunda, tänk Amreikansk frikyrka eller vad jag föreställer mig en svensk frikyrka är iallafall. Mycket sång och ganska avslappnat. Några böner men ingen Fader vår eller Tros bekännelse. Kändes väldigt udda. Undrade ju flera gånger vad jag gjorde där, men det var kul med all musik och så även om jag inte riktigt tyckte att det pasade med min bild av religös dyrkan eller vad man ska kalla de. Men det var en upplevelse det också men kanske lite för avslappnat flr min smak egentligen. Men nu dröjer det nog ett bra tag innan  jag sätter min fot i en kyrka med målet att faktiskt gå på Gudtjänst fram till Jul. 

Welcome to the Punch

Publicerad 2013-03-17 00:29:08 i Allmänt,

Went to a movie tonight called Welcome to the Punch. The film stars james MacAvoy, Mark Strong just to mention two. So the movie was only 3.90£ which is cheap, a lot cheaper than back home. The film was good, a bit complicated at times, sometimes it was a bit unclear how people were interconnected with each other. And in the end who is really the bad guy. The film had an open ending that I think most people will have an opinion about, I thought it was interesting but at the same time predictable to some extent. Its an average film. See it if you have the money and time to spare but don´t stress if do not have the means.

Födelsedagsfest

Publicerad 2013-03-16 11:44:14 i Allmänt,

Sam fyllde 19 förra veckan men hans fest ägde rum igår kväll. Förfest i köket kl 8 sedan in till Archiebald simpson vid 9 tiden. Archie är en ganska fin bar, kanske mer för lite äldre människor egentligen. Men väldigt fin och billig. En pitcher alltså en tillbringare med tex. cosmopolitan (1 pitcher=4 normala glas) kostar 5£ vilket enligt min väldigt ringa erfarenhet är billigt. Någon med mer party vana kan ju gärna rätta mig om jag har fel. Satt väl på archies i en 3 timmar typ. Efter Archies var det meningen att vi skulle gå till någon nattklubb. Men först blev det visst en slight detour...Någonstans mitt i får Klaudia iden att vi ska sätta ögonbindel på Sam när vi lämnar Archies och ta honom till en stippklubb... Sagt och gjort. Killarna bar Sam delvis till stället, när vi kom dit så höll bouncern på att skratta ihjäl sig och en stor svart man frågade om han fick kyssa Sam. Sam fick lite panik, fast han inte ens såg snubben. Men vi kom in på klubben köpte honom en LapDance, det var våran present. Hans min var obetalbar både när han först insåg vart han var och när han blev ledd upp på scenen för sin LapDance. Vi andra satt och garvade ihjäl oss. Stackaren kom av scenen helt skakis efteråt. Efter stripp äventyret så begav jag mig hemåt. Klubb är inte min grej och Patrick hade inte riktigt tid med att gå och klubba om han ville komma upp i tid idag och börja arbeta på sina uppsatser som ska in på torsdag. 
 
Ja det var alltså min fredag kväll. Första och antagligen enda gången jag går på Strippklubb. Men nu kan man väl ticka av det från listan antar jag. 

Osteology Practical

Publicerad 2013-03-15 19:53:46 i

Had my fourth archaeology practical, this time we were up in Forrester Hill which is the medical campus. It as an Osteologi practical, that means a practical with human bones. We first got a lecture on bones for one hour and then there was a 10 page document with questions to answer. 10 different stations with different parts of the human skeleton. I will admit I was not entirely comfortable with all the skeletal parts, or I refused to touch them anyway and it was a weird smell and it was not made better by the medical students in the other part of the room who were examning cadavers. The thing that I was most disturbed by was a glass case of foetal skeletons. I just found it so disturbing. So I know for certain that I do not want to go into a field of human archaeology where I have to deal with human remains too much. I'm just gonna stick to stones or something. So not a great afternoon. Have to go out tonight as one of the boys in the flat turned 19 last week. Well I'll just get spo drunk that I can't remember this afternoon.

Botaniska trädgården

Publicerad 2013-03-15 00:28:19 i Allmänt,

Biologi delen av universitet har en botanisk trädgård. Det har man ju vetat om ett bra tag, men har faktiskt aldrig gått dit och faktiskt kollat. Det närmsta jag kommit är den gången då vissa tyckte det skulle vara kul och trespassa sent på kvällen och supa därinne. Det var den kvällen vi slutade i Seaton park istället. Iallafall, idag var det åter igen ganska fint väder och jag slutade tidigt och passade på att gå dit. Trodde ju att det mesta skulle vara ganska dött, det är ju inte direkt rätt årstid för en botanisk trädgård liksom. Blev överraskad över hur pass stort det var. Alltså det var ju inte Hyde Park eller så men ändå större än vad jag trodde. Och lite blommor fanns det faktiskt, snödroppar, krokusar, gulsippor men även rhodedenron och någon mer buske som tappat de flesta blommorna. 

Konsert i St Machar

Publicerad 2013-03-15 00:13:58 i Skottland,

Idag var det dags för konsert, hade genrep igår och trodde med tanke på hur dåligt det gick då så trodde vi nog alla att konserten skulle bli en katastrof. Konserten började klockan 7.30 men vi skulle vara i St Machar en timme tidigare för att värma upp. Som alltid så skulle vi vara svartklädda, klädkoden var långärmat och kjol som var längre än knäna, det här var de väldigt tydliga med. Men som alltid var det en hel del som inte fattar detta tydligen. Utan kommer i kort kjol/klänning som inte ens når knäna och armlöst. Det är ju ingen jättestor grej men en klädkod är ju ändå en klädkod och det var ju ingen ny klädkod precis.

Konserten bestod av  6 låtar. 1 av sångerna tog största delen av tiden dryga 40 minuter för en sång. Elgars Music Makers var den som tog så lång tid. Så själva konserten tog en dryg timme ungefär. Det var överraskande fullt med folk. Dock tror jag att musik eleverna måste gå och lyssna men det var ändå en hel del "gamlingar" som antagligen fått betala 8 pund för att ta sig in. 8 pund för en kör konsert med 6 låtar...det skulle man ju själv inte ha betalat. För studenter kostade det bara 2 pund, men jag hade nog inte ens betalat det. 

Nu har vi lite ledigt, och kören börjar inte igen förrens slutet av April. 

St Machar Cathedral.
 
Inne i kyrkan. Det var iskallt, iskallt säger jag bara

Onsdag

Publicerad 2013-03-13 11:28:54 i Allmänt,

Sitter i bibblan och försöker skriva tyska recension. Det går väl sådär. Vädret är så mycket intressantare att titta på. Vaknade upp i morse, mer snö, men upphåll och klart. Gick till bibblan, då kommer snöstorm, sedan så jättefint väder och solsken och nu är det full snöstorm och man kn inte se havet längre. Konstigt väder. Kan det inte bestämma sig liksom. 

King Kongs Töchter

Publicerad 2013-03-12 23:09:47 i Allmänt,

Ikväll var man beordrad att gå på teater. I tyskan ska vi skriva en recension på 200 ord som en del av våran assessment. Därför var vi tvungna och gå på teatern som tyska teatergruppen satt upp, vi var dessutom tvungna att betala för att se den. Det var ju inte speciellt dyrt men det är lite irriterande när man måste betala för något som man måste göra. Men och andra sidan så är ju egentligen hela universitets grejen "frivillig". Den känns inte mycket mer frivillig än gymnasiet är egentligen. Nu för tiden ska man ju ha universitets examen för att sitta i kassan på ICA typ.
 
Tillbaka till pjäsen, den heter King Kongs Töchter (King Kongs Döttrar). Den handlade om tre sköterskor på ett ålderdomshem och deras patienter. Sköterskorna dödar patienter efter kända personer, alltså på årsdagen av en kändis död så dödar de en gamling på det sätt som kändisen dog. Men detta fick man inte se särskilt mycket av utan de bara pratade om det. Sedan var de ett antal speciella gamlingar och sedan kommer de in en elektirker som alla sköterskorna blir host host tända på. Han ligger med två av dem och sedan så ska han fixa en lampa men blir skrämd av en av gamlingarna så något med elen går fel och han dör. Sedan typ slutade pjäsen. Men skådespelarna var duktiga, även om en dels tyska uttal var sämre än mitt. Som tur var för mig så var pjäsen bara 1.5 timma och inte 2 timmar som de sagt. 
 
Nu ska det bara skrivas en recension...på tyska...urk!

Miljöproblem

Publicerad 2013-03-12 15:38:20 i Allmänt,

I biologin just nu håller vi på med miljöproblem och global uppvärming. Fick av våran föreläsare veta ett jättebra argument för att varför man aldrig ska skaffa barn! Om man skaffar ett barn i USA så är effekten av det barnet på miljön 20 gånger större än den sammanlagda summan av dina miljövänliga val. Miljövänliga val inkluderar återvinning, energilampor, och sådant. De flesta vet antagligen också att befolkningen på planeten har ökat något enormt de senaste 200 åren. År 1900 fanns det 563 256 804 människor på planeten, alltså knappt en halv miljard människor. Idag finns det över 7 miljarder människor. På lite mer än hundra år har vi alltså ökat med x antal procent. Mellan 1992 året då jag föddes och nu har det tillkommit lite drygt 2 miljarde människor på ca 20 år alltså. På den här hemsidan kan man kolla in befolkningen från 1900 och framåt och den räknar i nutid också. det är visserligen en uppskattning men det är ändå lite kul.
 
World Population Clock: http://galen.metapath.org/popclk.html

Den är ju inte precis som de säger på hemsidan men en kul grej iallafall :)

 

Melodifesitval rant

Publicerad 2013-03-10 12:02:38 i Allmänt,

Har inte följt meldifestivalen överhuvud taget. Inte hört en enda ton. Men igår på aftonbladet och fb och typ överallt så var det ju Melodifestivalen det snackades om. Tydligen var det final igår. Det tog en stund innan jag fattade det. Är ju inget jätte fan av Melodifestivalen. Har ju kollat på det de flesta åren, men det finns ju oftast ingenting annat att kolla på när Mellocirkusen håller på. De andra kanalerna är ju medvetna om att många kollar på Mellon så då antar jag att de inte ser någon poäng med att sända bra dyra program. 
Såg att det var någon Robin som vann och bestämde mig nu för att kolla upp klippet på YouTube. Alltså hallå, killen kan ju inte sjunga för fem öre ens. Som en kompis skrev på FB, ja vi vinner inte i år iallafall. Som sagt ingen vidare artist, låten är ju väldigt mainstream och inga överraskningar. Fattar efter vad tidningarna skrivit att han dessutom vann tack vare den internationella juryn och att Yohio fick flest röster av folket. Personligen tycker jag att den internationella juryn är ett stort skämt. Borde de inte vara folket som räknas, vad de vill skicka ut i Europa, inte vad några kändisar från andra länder tycker. Det är ju ändå Sveriges bidrag som ska utses inte Europas. Sedan tycker jag hela Mello cirkusen är så överdriven och hajpad. Visst det var mysigt när man var 5 och man fick stanna uppe och kolla på hela Mellon, men nu är det ju så överdrivet. Här borta har jag inte hört någonting om någon Brittisk melodifestival och de verkar inte intressera sig nämnvärt, iallafall inte folket som är i min ålder. Har som sagt inte hört några av de andra låtarna, antar att de kommer snurra på radion fortfarande i sommar när man kommer hem. Och annars tror jag inte det är någon större förlust, det är ju inte så att det är det stora samtals ämnet på rasten här precis. 

Snö och plugg

Publicerad 2013-03-10 11:24:52 i Allmänt,

Vaknade upp i morse och det var vitt ute. Mindre kul, men då jag gick ut en sväng så känns det som att det är kramsnö så förhoppningsvis stannar det inte alltför länge. Men det skulle varit lite aktiviter idag som fick ställas in. Så nu är de flyttade till den 20 April, efter Påsklovet. Annars händer inget spännande. Måste ta tag i mina uppsatser idag eftersom veckorna framöver kommer vara hemska. 
 
STAR award Portfolio och intervju den 22 Mars
Historie uppsats 21 Mars
Tyska teater den 12 Mars och därefter en recension den 18 Mars
Labb, och labbraport 18 Mars
Extra övning på kören måndag, sedan övning onsdag och sedan konsert torsdag. 
Arkeologi uppsats
Arkeologi practical som tar hela eftermiddagen på fredag. 
 
 

Vita Arkivet

Publicerad 2013-03-09 12:20:56 i Allmänt,

Visste ni att man kan anmäla sig till Vita Arkivet online, smidigt eller hur? Och jag vet att det låter en aning makabert vid 20 att fundera på Vita arkivet och därmed sin begravining men realistiskt sett så har väl jag lika stor rätt att uttrycka hur jag vill att min begravning ska gå till som om jag var 90 och döende i cancer eller hur. Jag menar olyckor händer ju, man kan ju bli påkörd när som helst eller ha ett dolt hjärtfel och bara segna ner, vad vet jag. 
För den som inte vet så är Vita Arkivet som en Sista Vilja, inte testamente men man kan skriva ner hur man vill att begravingen ska gå till, hur man vill blev begraven, vilken musik man vill ska spelas, kista, hur man vill att gravstenen ska se ut om en sådan är aktuell, dödsannons och verser. Men man kan också lämna information om bankkonton, bankkfack osv. och i dagens samhälle kanske man skulle lämna uppgifter om internetkonton och lösenord så att de anhöriga kan stänga ner sådana. Skulle ju vara lite makabert att hela tiden få upp en person på säg Facebook och veta att personen är död. Vita arkivet heter begravningsbyråns Fonus tjänst men det andra begravingbyråerna har samma typ av tjänst men de heter olika saker. Sedan måste man ju naturligtvis berätta för de anhöriga att man har en Sista vilja/Vita Arkivet för annars gör det ju inte så stor nytta eller hur.
 
Bilden kommer från Fonus

Rainy Thursday

Publicerad 2013-03-08 15:57:01 i Allmänt,

Its raining and its freezing, so basically its normal Scottish weather again. Only had two lectures today. Got a nice surprise in my first lecture, one of my friends work in Hotel Chocolat so she brought some really nice choclate :) After the archaeology went and procastinated with a bunch of friends in the Hub. Then back home to do some portfolio work...yeah that was at 2, it is not 3 and I haven't done it yet...

Natti Natti

Publicerad 2013-03-08 01:07:47 i Allmänt,

Midnatt blev det ju inte riktigt, men 23.30 så det så. Fick en del gjort, men allt är ju mer än vad jag gjort hittills den här terminen. Imorgon måste jag fixa min e-portfolio. Får väl se hur det går. Men nu är det dags att sova!

Bibblan till midnatt

Publicerad 2013-03-07 21:54:09 i Allmänt,

Sitter i bibblan, straffet för att man inte gjorde det man skulle i eftermiddags. Ska stanna här till klockan 12 i natt. Hoppas jag kan hålla det och att det blir lite gjort. 

Applicant's Day

Publicerad 2013-03-06 19:31:48 i Allmänt,

Så började klockan 8.30 idag. Vädret var allmänt grott och tråkigt, lite kyligt men inte vad jag skulle kalla direkt kallt. Var inte direkt jättepepp, sängen var ju varm och skön. Skulle vara på information point vid the Arts Lecture theater, den största föreläsingssalen på campus som rymmer 700 elever ungefär. Själva programmet började inte förrens klockan 10 så jag och den andra tjejen undrade lite vad vi skulle vara där så tidigt för. Folket började ju inte droppa in förrens vid 9.30 typ. Och inte fick/behövde vi hjälpa till med att fixa iordning kaffet och teet heller, men vi erbjöd oss iallafall. Klockan 10 så var jag schemalagd att vara i the Hub. Där skulle jag vara i två timmar och svara på frågor. De var ju ingen direkt folkrusning precis. Efter det så var det dags att hålla i en Campus guidning. Fick guida en pappa och son. De kom från London och var väldigt trevliga. Sonen som var den som hade sökt hit, ville plugga filosofi. Efter campus guidningen hade jag gjort mitt, gick och hämtade min lunch. Vi blev bjudna på lunch så varför inte. 
Gick tillbaka hem, tänkte plugga men somnade och fick sedan rusa till ett möte men jag hann iallafall. Sedan middag, ska ha ett flat meeting ikväll. Ser inte fram emot det men vi får väl se om det blir något av det till och börja med och sedan ska man ju aldrig ta ut saker i förskott. 

Tisdag

Publicerad 2013-03-05 20:30:10 i Allmänt,

Helt vanlig dag. Munkar ikväll, det var allt. Imorgon blir det att jobba, alltså som studentambassadör. Får väl se hur det går. Har inte lärt mig allt material så det kan ju gå åt fanders. 

Josh Groban

Publicerad 2013-03-04 15:37:41 i Allmänt,

Min favorit artist, eller den enda artist som jag någorlunda följer är kanske en bättre beskriving är Josh Groban. Har ni inte hört honom innan så sök på YouTube eller något. De flesta skulle kanske beskriva hans musik som mer för äldre men det struntar jag i. Tycer om hans musik iallafall, men så är jag ju lite gammal också

Fick min Josh Groban skiva idag. Eftersom det stod att ”estimated delivery” skulle vara 12 mars så fick jag den ju tidigt, men å andra sidan så kom skivan ut den 25 februari så jag har fått vänta en del. Men så beställde jag ju också utgåvan som har 4 extra låtar. Ja ja vet det låter inte så lite töntigt men eftersom priskillnaden var så liten och 4 låtar är ju ändå fyra låtar. Sedan kan vi ju antagligen diskutera det faktum att jag köpte en cd-skiva. Varför inte bara ladda ner den ifrån iTunes eller Spotify eller likande tjänst, ingen använder ju cd-skivor idag. Men jag tänkte den kommer se så snygg ut i bokhyllan därhemma och har man de andra som CD så vill jag gärna ha den här också i hårdvara så att säga. Tyvärr kommer jag nog inte kunna gå på hans konsert, eftersom han är i Sverige medans jag fortfarande är kvar i Britannien och kommer till Britannien när jag antagligen är hemma i Sverige igen. Lite irriterande ska ju erkännas. Men om någon känner att de har lust att åka till Storbritannien i juni och gå på konsert så kan ni ju alltid säga till :=)

Spring Sunday

Publicerad 2013-03-03 14:07:03 i Allmänt,

 
Spring is kind off here I guess. No liver flowers as far as I can see or any butterburs, but the red rhododenron flowers are rea

Flat viewing

Publicerad 2013-03-01 23:07:04 i Allmänt,

Had a flat viewing today at 13:00, I was the only one that could make it on time but Sam and Tom popped along a little bit later. The flat we were looking at was a 3 bedroom flat. They look really nice and are really close to the University plus the woman said that she would do everything to have us all 8 in the same building. The flats are fully furnished, with a laundry machine, washing machine and fully equipped kitchen. It is quite expensive, 102.5£ per week and a 12 month contract. So its 5330£ per year which is to be paid in 10 installments. So that would technically mean 444£ per person per month. It is cheaper than the one room I pay for now. But it is not too bad, I guess. For this price everything is included, heating, water, electricity, gas and high speed internet and a cleaner that clears the common area every week.

At first this seemed ok, expensive but ok but then after giving it some thought I think it is a bit over priced for one room I guess but after some more thought I sounded more and more ok. It all depends on what else we can find and how that would compare. But we are going to look around some more and decide later. 


Hej Då!

Publicerad 2013-03-01 09:23:48 i Allmänt,

Gick upp "tidigt" imorse 7.10 för att säga hej då till Elin som åkte hem idag. Hon bestämde sig för att hoppa av och åka hem och läsa upp betyg istället och förhoppningsvis plugga ekonomi i Sverge till hösten eller CBS (Copenhagen Business School). Lite sorgligt det är det ju utan tvekan men man ska ju göra det som känns rätt för en själv. Hon har haft konstant hemlängtan och saknat sin pojkvän och sina kompisar. Själv hade man ju bara den där akuta hemlängtan i början, som var hemsk! men det gick ju över som tur var. Visserligen lämnade jag "bara" familjen därhemma eftersom många av kompisarna också gått vidare till olika platser i Sverige och världen liksom. Hade antagligen varit jobbigare om man lämnat en partner i ett annat land för att plugga i fyra år men och andra sidan är vi ju fortfarande så unga. Men kommer att sakna henne men hoppas att allt går som hon vill och att hon är nöjd med sitt beslut. 
Efter att hon åkt var det ingen ide att gå och lägga sig igen så jag gick och hade frukost istället. 
Två lektioner idag och sedan en flat viewing. Ska skriva in en kompis som är borta tills på måndag på närvaro lappen, det ska nog gå om jag skriver med vänster :=)

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela