livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Grattis!!!

Publicerad 2013-05-19 17:06:20 i Allmänt,

Grattis till Danmark. Kommer inte ihåg låten, såg i och försig inte programmet helt och hållet. Skönt att melodifestivalen är över. Det roliga med att vara här borta är att det typ inte är någon som bryr sig om det. Vet inte hur de väljer den brittiska deltagaren, det är i vilket fall som helst inte den överdrivna hajp som är hemma. Sverige var ju väldigt "bland" och intetsägande förutom att han inte kunde sjunga ordentligt. Nej nu åter till mörkret....

Barbecue on the Beach

Publicerad 2013-05-17 00:48:09 i Allmänt,

En kompis fyllde 19 år idag. Så dagen började med en löprunda vid 7 tiden. Tillbka vid 8, duscha och käka frukost. Sedan snabbt förbereda för överrraskningen för henne. KOmpisgänget hade köpt ballonger, presenter och banderoller så en av tjejerna hade till uppgift att lura bort hennne från hennes rum medans vi fixade till allt. Det gick relativt smidigt. Hon blev jätte överraskad och så hade vi tårta också. Så vi hade en trevlig timme i hennes rum och vi var sociala och käkade tårta. Sedan var alla tvungna att återgå till plugget. Till skillnad från många andra kompisar så är inte den här tjejen jätteförtjust i att festa loss på stan så hon föreslog en grillning på stranden i stället och det var det ingen som sa nej till. Så till stranden drog vi och grillning blev det. Vädret var vackert och soligt om än inte överrdrivet varmt. 
 

Tiramisu och bostadsjakt

Publicerad 2013-05-14 19:58:19 i Allmänt,

Mer plugg. Det är ju inte långt kvar. Pluggandet går åt helvete och att en kompis gjort hemgjord Tiramisu och bjöd på gjorde det inte direkt lättare. Gick på en lägenhets visning två av oss tycker den verkar acceptabel och en tycker inte om den alls. Får väl se vad som händer antar jag. Men situationen känns ju inte bättre av att vi har mindre än en månad kvar och ingenstans att bo nästa år....
 

Tåget är bokat

Publicerad 2013-05-11 17:12:00 i Allmänt,

Då var även tåg biljetten till Edinburgh bokad så man kan ta sig med flyget hem igen över sommaren. Hoppas den kommer med posten imorrn eller övermorrn. De brukar vara riktigt snabba med det så nu håller vi tummarna. Men först tre helvetses veckor och 2 veckor med vakuum innan man kan åka hem. Om jag överlever så hörs vi väl om jag är i Limbo landet

RAF May Ball

Publicerad 2013-05-11 15:52:16 i Allmänt,

Så igår var det då dags för bal. RAF May Ball närmare bestämt. Har ju inte rikgit sett frame mot det ska väl erkännas. Iallafall, det började inte bra, plockar fram klänningen och inser till min fasa att jag på något sett lyckats få fläckar på den. Försökte desperate få bort det med vatten, tvättmedel och jag vet inte vad. Men det lyckades inte. Några kompisar fick komma och lugna ner mig. De tyckte dock inte att det syntes så tydligt och ärligt talat hade jag ju inte så mycket att välja på, var ju frestad att säga att jag inte kunde gå men det hade ju varit lite taskigt att säga det sisådär 2 timmar innan eventet.

Eftersom någon tyckte att det skulle funka att boka taxi typ 4 timmar innan så blev vi ju naturligtvis utan. Och ingen av våra kompisar som hade bil lyckades vi få tag i. Så det blev att gå dit. Det är ingen lång sträcka, det kändes dock lite konstigt att gå I långklänning och han I kostym, man kände sig lite utstirrad.

Vi var där tidigt för att hjälpa till att förbereda, och tur var väl det egenligen. Han hade förberett ett bildspel, men när vi kom dit så visade det sig att hans laptop inte hade rätt uttag för att kunna connecta med projektorn. Då blev det lite panik. En av tjejerna hade sin Mac och den gick att koppla med projektorn men bildspelet låg på ett windows program. Sedan funkade inte hennes externa disk eftersom den också var för Mac. Istället fick de använda mitt minneskort till kameran och kopiera over bildfilerna. Sedan blev det att göra om hela presentationen in IMovie. Kan ju säga att någon inte var glad. Speciellt som han inte är van vid att använda Mac i första hand. Men det löste sig.

Det skulle komma folk ifrån Edinburgh med buss. Det hela skulle börja klockan 8 men det visade sig att det varit en olycka på vägen till Aberdeen. Så Edinburgh folket blev väldigt försenade. Så istället för klockan 8 så började det nog snarare 9.30. Då var folk lagom hungriga. 3 rätters middag. Sedann dags för dans….

Jag kan ju absolut inte dansa! Som tur var gick bandet igenom hur danserna gick till, men det hjälpte ju inte så jättemycket när man har två höger fötter och ingen känsla för takt eller så. Men jag försökte iaf några stycken. Danserna är ju inte riktigt några lugna danser, om man inte kom därifrån med minst ett par blåmärken så hade man inte varit där typ. Det förklarar väl den ganska hårda smällen jag fick I ansiktet. Plus att folk vid det laget var mer än lovligt fulla. Men på det hela en ok kväll. Kom inte hem alltför sent så det var ju okej. Kan ju nu säga att jag har gjort det iaf. Ytterligare en grej att lägga till erfarenheterna. Men det var en trevlig kväll trots att jag inte kände någon. 

 
 

Sommarjobb

Publicerad 2013-05-07 20:40:13 i Allmänt,

Det här med sommarjobb är ju lite av en stress element. Inte i liga med att hitta boende till hösten men inte långt efter. Fick ju tidigare ett antal dagar på Flygvapenmuseum, det var ju bättre än ingenting så det var man ju glad över. Sommarhagen i Malexander var intresserade tills de insåg att jag inte hade bil och de tyckte inte att cyckla 2 mil var någon bra ide. Så det blev inget med det. Varken ICA eller Coop hörde av sig. Sökte halvt på skoj till OVAKO där pappa jobbar. Kan nu meddela att jag fick jobb på OVAKO. Problemet är ju då att en del dagar klashar mellan OVAKO och museet. Men det ska lösa sig hoppas jag. Jag har iallafall jobb!!!

Måndag

Publicerad 2013-05-06 15:31:05 i Allmänt,

Idag har inget särskilt hänt, fått tillbaka sisa uppsatsen. Så nu väntar man bara på två labbrapporter. Ska på en visnining vid 5 tiden. Håller tummar och tår och allt som finns ärligt talat, känner inte riktigt att man har tid att leta boende just nu, men samtidigt vill man ju ha någonstans att bo. 

Vackert väder

Publicerad 2013-05-05 17:44:47 i Allmänt,

Naturligtvis så visar sig Aberdeen från sin allra finaste soligaste sida då när det är dags för tentaperiod och man desperat behöver plugga. Tror ni det vackra vädret gör att man vill plugga? knappast! Tog filten och la oss ute på gräsmattan och skulle plugga. Till och börja med är det ingen vidare bra ide att plugga i för stor grupp, iallafall inte för mig. Har helt enkelt inte diciplin nog till det. Att man sedan är utomhus i solen gör det inte enklare. Vi gav det ett ärligt försök, försök!!! Efter kaffe och munkar så gick vi faktiskt in och produktiviteten steg väl kanske en aning, inte mycket men den steg någorlunda iallafall. Försökte arbeta på solbrännan ute i solen men det gick nog inget vidare. Men försöka kan man ju alltid. 
 
 
och så här slutade det...

St Nicholas Kirkyard

Publicerad 2013-05-04 14:59:06 i Allmänt,

Efter flera dagar med vackert väder, värme och solsken så bestämde sig vädret helt plötsligt för att slå om helt och hållet. Bara för att vi skulle ha en 3 timmars utomhus labb med arkeologin. Den tog plats mitt inne i stan på en av kyrkogårdarna. Vi skulle träna seriation, kolla på gravstenar, deras form och hur de var dekorerade och se om det fanns något mönster i det hela. Vi skulle jobba i grupp, så i grupper om ca 15 skulle vi försöka ta alla stenar vi kunde. Kan ju inte kalla det jättekul men tråkigt var det inte heller. Förutom kylan och vädret då da, men så är vi ju visst på de Brittiska öarna. 

TGI Friday och Iron man 3

Publicerad 2013-05-04 14:55:12 i Allmänt,

Gårdagskvällen spenderades med Maria och Abigail på TGI Friday, och Iron Man3 igen. De hade inte sett den och tänkte att filmen var ju inte direkt dålig och det är kul och hänga med dem iallafall så varför inte liksom. Åt en jättegod kyckling ciabatta på TGI's, vissa åt visst alldelles för mycket. Om de läser det här så vet de vem dom är. Iallafall, riktigt trevlig kväll i glada vänners lag. Fick sedan efter filmen och bussen springa hem hämta en biblioteks bok som var försenad och hade den kommit in efter klockan 23.59 hade jag fått ytterligare 10kr böter och det kändes ju mindre nödvändigt. 

Glee Konsert

Publicerad 2013-05-02 21:28:51 i Allmänt,

Plötsligt var det då en massa aktiviter på kvällarna och pengarna bara rinner iväg känns det som. Men man lever ju bara en gång...Iallafall ikväll var det så dags för en Glee konsert. Hade ett par kompisar som var med så var mest där för att stötta dem. De var jätteduktiga! Men tyvärr var akustiken i salen inte den bästa.Men iallafall jätteduktiga. Först en massa låtar ifrån Les Miserables och sedan några tradtionella Glee låtar. 


Lysistrate

Publicerad 2013-05-01 23:47:30 i Allmänt,

Ikväll var det dags för teater, bestämdes lite hastigt och lustigt att vi skulle gå och kolla på Center Stages uppsättning av Lysistrate, en komedi skriven av Aristofanes, en av alla dessa gamla greker. Pjäsen utspelar sig under de Polyponesiska krigen. Kvinnorna ledda av Lysistrate vill ha fred, och bestämmer sig för att sex strejka, alltså de ska inte ha sex med sina män förrens det har blivit fred. De lyckas till slut, även om inte alla kvinnorna är med på det helt och hållet...
De hade ju gjort lite mindre ändringar och lite uppdateringar  men den var väldigt rolig. Skådespelarna var väldigt duktiga. Det fanns lite moderna refernser och mycket humor. Lätt värd fyra pund men nu ska man  ju helst plugga lite också...

Incident

Publicerad 2013-05-01 14:26:29 i Allmänt,

Dagens panikattack. Skulle tvätta vitt tänkte jag eftersom kläderna började ta slut och gå naken känns inte så lockande. Iallafall, nu var det så att häromkvällen så åt maskinen ett pund av mig och de gjorde den igen. Så jag stack in nyckeln för att se om det skulle gå att lirka loss myntet. Sist jag gjorde det så hände ingenting. Den här gången fastnar nyckeln, panic. Så jag drog lite i den för att få loss den. Då lossnar hela mynt automatgrejen. Mer Panik!!! Ner till Crombie, förklara att man eventuellt haft sönder en tvättmaskin och behöver få hjälp med att få tillbaka nyckeln. Utan nyckeln kommer jag ju inte ens in i huset där jag bor. Bor man i Crombie kommer man ju allafall in i huset. Men det löste sig relativt snabbt och smidigt, men man blev ju lite rädd för hur mycket man skulle bli tvungen att betala dem efteråt. Som tur var behoved jag inte det, men man vet ju aldrig. 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela