livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

St Andrew's Day

Publicerad 2013-11-30 19:41:36 i Allmänt,

Idag är det Skottlands nationaldag. Den har firats med en heldag i biblioteket med uppsatskrivande. Har därför inte märkt av någonting av ett nationaldagsfirande. Enda anledningen till att jag vet att det är deras nationaldag är för att om man använder google.co.uk så kommer det upp i google loggan. 
 
Deras nationaldag kallas också för St Andrew's Day, alltså St Andrew's dag, Skottlands skyddhelgon. 

Catching Fire

Publicerad 2013-11-25 00:39:37 i Allmänt,

Efter intensivt uppsatskrivande i stort sett hela dagen så var det visst dags att gå på bio. Jag och två tjejer till skulle gå och se Catching Fire, skulle egentligen gått med en annan kompis men den fick förhinder. Och eftersom Rosie jobbar på bion så blev det dessutom extra billigt. Såg första filem och tyckte den var bra. Hade inte läst böckerna innan filmerna kom, men jag läste dem och tyckte de var väldigt bra även om epilogen i tredje och sista boken kanske var lite av en besvikelse. 
 
Filmen var bra enligt mig. Skådespelarna är duktiga och special effekterna var coola. En sak som de ändrat i boken är att Katniss verkar betydligt mer nerkärad i Gale än vad som beskrivs i boken. Men hon verkar iallfall falla för Peeta som det ska vara. Filmen är i övrigt väldigt trogen boken, visst skillnader finns men så är det ju också två olika medium som ska berätta samma story, det är klart att de inte kan vara identiska. Om ni inte har sett den så rekomenderar jag starkt att ni ser den. :D 
 
 

Arkeologi

Publicerad 2013-11-24 12:54:20 i Allmänt,

Varför tyckte man att det var en bra ide att plugga på universitet?!? Måste nog varit bland det mest ogenomtänkta jag någonsin gjort. Gjorde man det bara för att plugget var allt man kände till och det kändes som ett måste? Sitter nu i biblioteket och döööör!

Humpty dumpty saturday

Publicerad 2013-11-23 21:58:21 i Allmänt,

Istället för att plugga vilket man borde gjort hela dagen men inte alls gjort så man skulle plugga nu så spelar man humpty dumpty jenga istället. Spelet är precis som Jenga fast det är en mur istället för ett torn och humpty dumpty som faller ner när man raserr det. 

Nöjet med att bo utan föräldrar

Publicerad 2013-11-23 17:37:49 i Allmänt,

Frid och fröjd med att bo i egen lägenhet. Våran tvättmaskin blev det fel på för några veckor sedan, den vägrade tömma vattnet efter att den tvättat. Så vi ringde rörmokaren som det sedan tog för  evigt på sig att komma. Men till slut så kom han iallfall och då visade det sig att något hade fastnat i maskinen så det var billigare att skaffa en ny maskin. Så nu börjar ju nästa uppdrag: få tag på hyresvärden och det kan ta ett tag, under tiden så får jag vara väldigt försiktig med mina kläder. Och allt detta ska man sköta utan pappas hjälp, därför lämnade jag över det mesta till Farfar(Dave) 

Lördag 22 November

Publicerad 2013-11-22 22:39:54 i Allmänt,

Efter att motvilligt tagit sig på ur den varma sängen vid nio tiden så var det bäst att käka frukost och pallra sig ner till bilbioteket, hade en bok som var tvungen att lämnas tillbaka innan 10.30 annars så får man böter med 0.75£ per timme, det låter kanske inte så mycket men glömmer man det en dag så närmar det sig nästan 10£, alltså 100 kronor för en bok. Och eftersom man är så snål så var det bäst att pallra sig ner till bibblan. Hann i tid och stannade sedan till klockan 5, fick iaf lite gjort om än inte allt. Fick sedan choklad kaka efter kvällsmaten när en av min akompisar bestämde sig för att baka, och det är ju alltid trevligt. Annars händer inte mycket härborta, stressar med uppsatser som har krupit upp snabbare än väntat och det är kallt som bara den, både inne och ute. Men nu är det mindre än en månad kvar innan man kommer tillbaka till Sverige igen. Längtar ju dit bara för att då är de här sabla uppsatserna förhoppningsivs inlämnade, fast då är det iofs dags att börja tenta plugga. Men huset hemma är ju förhoppningsvis iallafall uppvärmt, även om sängen är sämre :)
 

Nej se det snöar

Publicerad 2013-11-19 16:46:03 i Allmänt,

Vaknade idag och tittade ut genom fönstret. Strålande vackert och solsken och sedan visade det sig att det ligger vitt på marken. Och när jag sedan gick ut så visade det sig att det är iskallt utomhus. Hade ingen som helst lust att gå till föreläsningen på Universitet en 10 minuter ifrån hemmet. Men gjorde det iallafall och nu känns det i skallen som att man håller på att bli sjuk, absolut inte optimalt. 
 
 
 

20 års fwsr

Publicerad 2013-11-17 02:20:33 i Allmänt,

Första inlägget ifrån mobilen så ber om ursäkr för alla konstigheter ;) idag var det 20 års firande som gällde annard händer inte mycket . Rememberance Sunday

Publicerad 2013-11-10 14:35:20 i Allmänt,

They shall grow not old, as we that are left grow old. Age shall not weary them, nor the years condemn.At the going down of the sun and in the morning,We will remember them.

Idag så är det Rememberance Sunday. Det är en minnesdag för de som dog framförallt Första och Andra Världskriget, men även alla andra som offrat sig för sitt land I andra krig. På grund av det här så var det en speciell gudtjänst med folk ifrån olika delar av försvaret. Blev inbjuden på grund av att en kompis skulle marcha, det en orkester, armen, flottan och flygvapnet. 

Insåg igår att alla skulle ha på sig sina Vallmo blommor, det är plast blommor de köper för att skänka pengar till veteran föreningar etc. och stöd för anhöriga. Så jag fick rusa ut igår kväll. Gav visst överdrivet mycket pengar. Normalt ger mantydligen 50p, jag fattade ju inte det så jag la I 2£. Min kompis höll på att få en hjärtattack när jag sa det. Visst är det lite irriterande, men jag tänkte att va fasen vi köper ju majblommor för en 20 för en liten en så då kan jag ju betala ca lika mycket igen.

Gudtjänsten var stämningsfull om än väldigt formell på samma gang. Det var representater från universitet också. Efteråt var det mackor och kaffe, efter att alla som marchade blivit inspekterade. 

 

Kommer hem över jul

Publicerad 2013-11-09 19:40:04 i Allmänt,

Ändrade planer igen, nu kommer jag hem igen över jul och nyår. Jobbade tre dagar på NEXT, de andra på jobbet var trevliga men det var en del saker som inte stämde. Vid induktionen så sa de att jag skulle jobba i affären, med kassan etc. och så skulle man träffa sin kontakt person första dagen och få fulla instruktioner. Detta hände inte. Skulle börja onsdagen den 6 november, var det sista de sa till mig innan jag åkte till Ungern, men sen när jag kollar portalen så ska jag börja medans jag är i Ungern. Det löste sig dock men sedan så skulle jag återigen börja måndagen istället. Kommer dit på måndagen och de säger att det är ett extra skift så jag ska vara på lagret. Och det var väl ok för mig, lite kul att testa på det. Dock inte särskilt utmanande. De säger då också att Onsdagen kommer då vara min "riktiga" första dag och att jag då ska vara i affären. Men det stämde inte. Och inte heller fick man någon kontakt person eller klara uppgifter. Det var att plocka kläder och hänga ut dem. Det är kul en kortare tid, men inte hela tiden. 
 
Fick inte heller något kontrakt, så igår frågade jag efter ett kontrakt och då stod det Replen och inte sales assitant vilket var vad de sag ifrån början. Så jag bad att få läsa igenom det först innan jag skrev under. Bestämde mig för att jag inte ville skriva under, lönen var ok, men att plocka fram kläder hela tiden kändes mindre kul och inte så pass bra betalt att jag vill stanna över jul och i slutändan mer eller mindre betala för att få jobba. Nu är ju visserligen Karma en bitch så nu kommer jag väl aldrig mer få ett jobb och definitivt inte i sommar. Men men

Guy Fawkes

Publicerad 2013-11-06 22:58:41 i Allmänt,

Fith of November (an english folk verse)

    Remember, remember! 
    The fifth of November, 
    The Gunpowder treason and plot; 
    I know of no reason 
    Why the Gunpowder treason 
    Should ever be forgot! 
    Guy Fawkes and his companions 
    Did the scheme contrive, 
    To blow the King and Parliament 
    All up alive. 


    Threescore barrels, laid below, 
    To prove old England's overthrow. 
    But, by God's providence, him they catch, 
    With a dark lantern, lighting a match! 
    A stick and a stake 
    For King James's sake! 
    If you won't give me one, 
    I'll take two, 

    The better for me, 
    And the worse for you. 
    A rope, a rope, to hang the Pope, 
    A penn'orth of cheese to choke him, 
    A pint of beer to wash it down, 
    And a jolly good fire to burn him. 
    Holloa, boys! holloa, boys! make the bells ring! 
    Holloa, boys! holloa boys! God save the King! 
    Hip, hip, hooor-r-r-ray!

Igår var det Guy Fawkes igen, det betydde fyrverkerier. Velade ganska länge om jag skulle gå eller inte. Mina kompisar kunde aldrig bestämma sig. Till slut var vi iallafall några stycken som gick dit. I år var det intet James Bond tema på musiken men det var fina fyrverkerier.

 

Vi fick inte se något snopp fyrverkeri såm de fick i Glasgow men vi fick se hjärtan. Har aldrig sett det förut så det var ganska coolt. Det var inte heller lika kallt I år så det var också ett stort plus jämfört med förra året. 

Ungern

Publicerad 2013-11-06 22:02:00 i Allmänt,

Några dagar för sent. Kom hem i söndags ifrån Ungern men har inte uppdaterat något eftersom jag har så mycket annat skit att göra och så är man lite lat också ska ju erkännas. Kom till Ungern på onsdagkvällen utan problem. Taxi chauffören stod och väntade med en skylt med mitt namn och min destination ungefär så som man ser på film. Resan till hotellet tog väl en 30 minuter, precis när taxin skulle svänga in på hotellgatan så är det en fartstopp, då hoppar chauffören ut och trycker på en knapp så sänks farthindret ner och blir till en gatbrunn.
 
Fick vänta lite på övriga familjen som flög från Sverige, de kom vid midnatt. Efter midnatt så kom även den förlängda släkten och det blev ut och ta en öl. Eller inte öl för min del, en sex on the beach, med betydligt mer alkohol än vanligt. Dagen efter blev det lite sighseeing, upp till slottet och vandra runt lite. Åkte även på en hop-on, hop-off buss tur och flodresa både på kvällen och på dagen. Musee besök och ett kyrkobesök, fick i alla fall klättra upp i ett Blev lite, ytterst lite shopping i alla fall för mig. Syrran köpte väl halva Budapest.
 
Resan hem gick lite skakigare, blev att springa till gaten i Amsterdam och naturligtvis så kom resväskan lite senare än tänkt. Den kom dagen efter. Sammanfattningsvis kan väl sägas att Budapest är vackert, påminner mycket om Polen. Billigt och bra, väl värt en resa.
Största minuset: hann inte gå till ett bad och spela schack med någon gammal gubbe, det får bli en annan gång.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela