livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Framme i Budapest

Publicerad 2013-10-30 21:23:46 i Allmänt,

Lämnade huset vid 9.10 idag och var vid Aberdeen Dyce flygplats vid 9.40. Flyget gick 11.50. Inga problem att checka in extra problem, fick gå och betala på ett annat ställe men det var allt. Säkerhets kontrollen inga probem. Första flyget gick till Paris Charles Degaulle. Ingen aning om det är så det stavas men alla fransktalande får ursäkta att jag inte pratar franska och är för lat för att ta upp ett google fönster. CDG kan beskrivas med ett ord, STOR. Blev buss från flyget in till en terminalbyggnad sedan var det en labyring för att ta sig till nästa terminalbyggnad. Inte värre än Amsterdam Schiphol, lite i samma klass. Inga problem med att byta, men som sagt man måste vara redo på att gå en bit när man ska göra ett byte. 
 
Alla butiker var svindyra, så absolut ingen Flygplatshopping i Paris. Matställena hade de gömt i mitten mellan gaterna nedsänkta en halv våning i golvet. Från Paris till Budapest. Hamnade i ett mitten säte, tyvärr dessutom på fel sida för att faktiskt se Paris. Men det var väl bara och bita ihop. Kom fram till Ungern lite tidigare än planlagt. När jag kom fram så var den incheckade väskan med och den kom väldigt snabbt. 
 
När jag kom ut i vänthallen stod min taxi chaufför där med en skylt med mitt namn och destination. Sedan direkt till hotellet. Hotellet är ett lägenhets hotell, så familjen har två sovrum med dubbelsängar och två badrum/toaletter. Den ena har badkar och den andra dusch. Gissa vilka som kommer hävda rätten till badkaret. Gick ut och käkade, hittade en resturang väldigt nära. Hotellet ligger väldigt centralt precis i närheten av St Peters Basilikan. 
 
Nu är det bara att vänta på att övriga familjen kommer hit. Deras flyg är tydligen försenat men någon gång ska de väl komma. 

Paris...Budapest

Publicerad 2013-10-29 22:27:41 i Allmänt,

Ska till Paris imorgon, tyvärr bara på genomresa hade ju annars gärna stannat ett tag till men det får väl bli en annan gång. Ska ju vidare till Budapest och ska väl inte klaga på det heller. Det lär ju vara riktigt vackert det också. Taggar inför Ungern, samtidigt som jag velar med jobb fram och tillbaka. Panikar inför packningen. Får se hur det går. Måste köpa till incheckat bagage på flygplatsen så hoppas verkligen att det går. 

Födelsedag! Check.

Publicerad 2013-10-28 10:42:23 i Allmänt,

Så var årets födelsedag också över. Har inte gjort så mycket faktiskt. Var ute i lördags med några kompisar och käkade och gick till lite olika ställen och testade drinkar typ. Själva födelsedagen fick jag frukost lagad och det var ju alltid trevligt. Sedan pluggade jag och skypade med lillasyster nästan hela eftermiddagen. Skulle hjälpa henne med CV och personligt brev. På kvällen var det ut och käka. Gick till Cosmo, en pan-Asian buffe resturang med bästisen. Lyckades omvända sällskapet som nu faktiskt gillar asiatisk mat för att inte tala om dessert buffen. Fick en box med NCIS säsong 1-8 i present. Kindlen har jag redan fått och den används flitigt. Men nu börjar man ju bli gammal. Nu har jag redan levt 25% av mitt förmodade liv. Ganska deprimerande tanke. 

Ny Telefon!!! och nytt jobb....

Publicerad 2013-10-23 20:54:00 i Allmänt,

Idag var jag på en så kallad assessment hos NEXT. Det innebar lite snabba faktafrågor så som address och likannde och sedan så skulle jag ut på golvet och öva "customer service". Tydligen gick det väldigt bra för jag fick jobbet. MEN det innebär att jag inte kan komma hem till jul som planerat. Och KLM betalar inte heller tillbaka några biljett pengar så vi får se vad som händer, ska försöka boka om så att jag kanske kan komma hem en vecka eller något iallafall. Kanske blir det här jättestressigt med plugg och arbete. Jag kommer inte ha någon fritid bara så att folk vet det. 
 
Sedan när jag kom tillbaka ifrån "intervjun" så gick jag till ett par kompisar en stund. När jag var där så ringer telefonen och en gubbe ringer som jag inte kände igen. Visade sig att min telefon hade kommit!!! Ett antal dagar för tidigt, men jag klagar inte. Så nu måste jag bara in till stan och fixa ett nytt sim kort och starta den. Kan knappt bärga mig. Fast egentligen har jag ju inte tid att leka med telfonen nu är det dags att skriva två uppsatser och en poster!!!!. Iphone 5s får väl vänta en stund :(

NEXT

Publicerad 2013-10-22 19:34:08 i Allmänt,

Har idag växlat pengar till Ungern, så nu är det fixat. Ska nu bara checka in flyget och skriva ut biljetter och packa så småningom. Hade ytterligare grejer att fixa i stan idag, det mesta blev gjort bara en liten grej kvar. Ska in på en assessment för ett jobb imorgon...Hoppas ju att det går bra men samtidigt skulle det vara mycket lättare om det inte gjode det. De vill nämligen att man ska jobba juldagen och annandag jul eftersom det är boxingday. Typ mellandags rea och folk shoppar som idioter. MEN jag har ju redan bokat flyg hem och jag vet inte/jag tror inte att jag får pengar tillbaka om jag skulle avboka den. Och andra sidan så behöver jag tekniskt sett inget jobb, det kommer antagligen bara innebära mer stress. Lyckas alltid försätta mig själv på pottkanten. Några tips?

Ny Kudde

Publicerad 2013-10-21 14:45:01 i Allmänt,

Fick en ny kudde igår. Folk verkar ha fått för sig att jag är något av en panda nörd. Har ingen aning om hur det kommer sig. Kanske för att jag är etnisk kines och för att pandan är Kinas national symbol mer eller mindre. Har iofs ett par panda vantar, hade en leksakspanda som kunde gå har jag för mig när jag var mindre. Iallafall, de har en ÖoB liknande shop, knappt 3 minuter från där jag bor och där säljer dem just nu djurkuddar som man göra om till ett gosedjur och vice versa. Så igår fick jag en panda kudde därifrån. 
Ni fattar kanske att jag inte har mycket att säga....
 

Akademisk Poster

Publicerad 2013-10-19 15:10:09 i Allmänt,

Har tre viktiga obligatoriska inlämningsuppgifter att göra, knappt 3 veckor till den första ska vara inne. Har knappt börjat. Det ena är en akademisk poster och det andra är två uppsatser. Har valt fråga till den ena uppsatsen och börjat småknåpa med den. Den andra uppsatsen har jag inte ens valt fråga till. Den akademsiak postern som ska in om bara 3 veckor har jag ingen aning om hur jag ska göra. Vi har tre frågor att välja mellan, velar mellan fråga 1 och 3. Har börjat med fråga 3 men vet liksom inte vart man ska börja. Det hela ska vara en analytisk poster, storlek A1, alltså 8 A4 papper i storlek och max 600 ord, inkluderant referenser men inte bilbiografi. Hur gör man det här???? Någon som vet?
 
 

Ryanair varför?

Publicerad 2013-10-16 12:13:15 i Allmänt,

Ok så hur många gillar egentligen Ryanair förutom deras priser då kanske. Men skulle boka en resa hem i jul tänkte jag. Går in på Ryanairs hemsida och klickar i de datum jag vill ha. Finns inte ett enda flyg efter den 4 november och riktigt så tidigt kan jag inte åka. Letade runt på hemsidan och google i övrigt men hittar inget vettigt. Frågade då en kompis om han hade hört något om Ryanair skulle sluta flyga Edinburgh-Sverige. Han visste bara att de skulle sluta flyga på Skavsta. Fick då ringa Ryanair, säkert bland de dyraste samtal jag gjort. Men fick iallafall bekräftat att ja vi ska inte flyga från Edinburgh till Sverie överhuvudtaget....
 
Att åka ner till London för att därifrån ta flyget till Sverige skulle gå, men med tågbiljetter hit och dit så skulle det bli inte så lite dyrt. Hittade till slut en resa från Aberdeen till Linköping med KLM för nästan 3000 kr, i ett svagt ögonblick fick det bli den resan. Alternativet var att stanna här i Skottland, men nu är det bokat så för sent att ändra sig nu. 

Kindle

Publicerad 2013-10-12 11:14:59 i Allmänt,

My kindle arrived yesterday! Its my birthday present of this year. Its so cute and I love it. It is perhaps a bit more of a tablet rather than just an e-reader but I like it anyway. My brithdays is still a fair few weeks away but because some of the textbooks for my courses are available on Kindle I got it a bit too early. Now just waiting for my phone which will be dispatched sometime arounf my birthday....Why does apple take so long, its a tad annoying. And my computer is handed in to the Apple stor for work as well so now I don't have a computer. I am so hadicapped right now. Oh well not much to do about it. 

Soluppgång....typ

Publicerad 2013-10-09 13:01:17 i Allmänt,

Fick någon knäpp igår kväll och bestämde mig för att ta mig upp ur sängen redan vid 6.30 på min lediga dag för att titta på soluppgången. Varför vet jag inte, men upp kom jag, det var lite kyligt och tyvärr så var det en hel del moln i vägen så jag såg inte super bra. Men det var skönt att lyckats ta sig upp iallafall. Lite bilder så klart. Inte så bra som jag hade hoppats men men. Nu en heldag I biblioteket fast inte så att jag gör särskilt mycket. 

 

Sista bilderna av Sverige

Publicerad 2013-10-05 19:49:58 i Allmänt,

Bättre sent än aldrig heter det ju. Här kommer de sista bilderna ifrån Sverige innan jag åkte tillbaka till Skottland för den här terminen. Min kamera börjar bli seg, finns det något sätt att lösa det på? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STAR award!

Publicerad 2013-10-02 21:28:44 i Allmänt,

Fick min  STAR award.  Tekniskt sett ett diplom för att man var en aktiv student förra läsåret.- Efteråt serverades det cupcakes och tilltugg. Har lagat lasagne till lägenheten, kan meddela att den blev mer än god.

Universitet

Publicerad 2013-10-02 00:02:39 i Allmänt,

ÄNTLIGEN!!! Ja eller hur man nu ska säga det. Universitetet började på riktigt idag. Efter drygt två veckor av nästan ingenting så ska man nu börja vänja sig vid att man måste gå upp på morgonen. Hittills har man inte gjort så mycket förutom att sova och sova och sova. Spännande liv va? Det mest spännande är typ vad man ska laga till middag varje dag. 50% av dagarna har vi nog käkat pasta och köttfärsås. Det är iallafall inte så illa so matt köpa hämtmat varje dag, eller färdigmat. Hade första föreläsningen idag, har varit till bibblan och lånat preliminära böcker till en uppsats idag. Ganska bra eller hur J

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela