livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Ny lägenhet annars inget särskilt

Publicerad 2013-09-19 23:24:56 i Allmänt,

Tillbaka i Aberdeen. Tåg tåget tillbaka till Aberdeen ifrån Edinburgh fredagen den 13 av alla dagar men det flöt på som på räls. Tog taxi till den nya lägenheten, problemfritt. Tog några minuter innan man blev insläppt men annars så var det helt smärtfritt. Lägenheten var svinkall men rummet var ok. Rummet är antagligen lite mindre eller I samma storlek som det förra året. Men nu har jag en dubbelsäng så det tar ju upp lite yta. Sedan fanns det ett skrivbord, skrivbordslampa, garderob och en inbyggdbokhylla/garderob och en förvaringslåda under sängen. Det jag saknar är lådor, lådor på skrivbordet och gärna en byrå hade suttit fint. Men har som sagt bara en enda låda som är under sängen. Vad konstigt det är med saker som man aldrig tänkt på att man saknat innan.

Lägenheten är mer än bobar men knappast lyx. Ok, att bo I liksom, man blir typ helt spartansk så fort man återgår till studentlivet. Man tanker att man bara ska bo där, sova typ och plugga. Så man behöver bara basic basic. Ingen underhållning förutom Lap-topen som även används mycket till arbete.

Naturligtvis hade jag ingen mat hemma så bland det första på listan var att handla. Gjorde snabbt en liten lista, liten och liten förresten, fanns som sagt nada. Men man måste ju börja någon stans eller hur. Det är ju mycket enklare I föräldra hemmet där man är så van vid att saker och ting bara finns och man liksom bara fyller på. Tur att Sainsbury’s är nära. Köket I lägenheten är ok, spisen är typ urgammal men det funkar iallafall. Långsammare än den hemma, men då är spisen hemma riktigt bra enligt mig. Lite irriterande med bara en dusch & toa, men suck it up liksom. Duschen är knappast den bästa, strålen är sjukt svag. Men det ska väl gå det med förhoppningsvis. Första veckan har flutit på utan större incidenter, eller de har startat brandlarmet två gånger. Första gången så drog killarna strömmen för att försöka få tyst på den. Det slog ut all el I alla väggutag så allting stendog. Det enda som hade ström var taklamporna. Tog oss en dag att få igång allting. Så en del stiftade bekantskap men en pappers bok för första gången på åratal då även internet dog. Annars har veckan mest fyllts av shopping av olika slag och kompisar att träffa.

 

Dåligt med bloggande

Publicerad 2013-09-19 22:46:15 i Allmänt,

Ja någon har visst varit sämst på att blogga på sistone. Till och börja med så kan jag bara be om ursäkt och kan inte ens erbjuda en förklaring som later vettig. Har ju haft dö mycket tid men ändå har det inte blivit något bloggande. Visserligen har det inte skett så mycket, bara kommit tillbaka till Aberdeen och flyttat in i en ny lägenhet och så allt härligt prepp med den. Men annars inget särskilt.

Arthur's Seat

Publicerad 2013-09-12 09:31:22 i Allmänt,

Spenderar några dagar i Edinburgh innan jag åker vidare till Aberdeen imorgon. Tisdagen erbjöd faktiskt ett fint höstväder, soligt och varmt. Efter att först sett på bio på eftermiddagen (såg Elysium) så bestämde jag mig för att gå upp till Arthur's Seat. 
 
Arthur's seat är en stor kulle/berg mitt i Edinburgh. Den är 250.5 meter hög och en väldigt popular plats för vandring. Det fanns en massa olika vägar/stigar upp. En del lättare andra svårare. Själva promenaden var inte överdrivet jobbig, man kände ju att man inte gick platt och rakt fram men definitivt överkomligt. Utsikten var urbra, speciellt eftersom vädret var så fint och helt molnfritt. Detta utflyktsmål rekomenderas skarpt, se till att ha bra skor, när man kommer upp till själva toppen så är berget glashalt av alla människor som gått och nött där. Mötte en tjej i flipflops på vägen ner, inte bra skoval tror jag. 
 

Skottland igen

Publicerad 2013-09-11 17:14:21 i Allmänt,

Så var man visst tillbaka i Skottland igen. Den här gången blev det att flyga ensam, pappa fick stanna hemma. Känns som man har flugit himla mycket på sistone så var inte jättetagg på att flyga. Men det var bara att bita i det sura äpplet och göra det. Skulle flygaifrån Säve för första gången. Tror det var bland den minsta flygplats jag har flugit ifrån. Själva terminalbyggnaden såg ut som en röd lada och that’s it. Fanns nog 3 gater totalt. Lite skillnad mot flygplatserna vi besökte på USA resan.

Resan över gick smärtfritt och landade till och med för tidigt. Men nu är det visst dags att tagga för ett år till av plugg. Vill inte riktigt det, eller det känns ungefär lika spännande som att rensa kanalen under valsverken om vi säger så.

 

 

Hej då!

Publicerad 2013-09-09 08:22:24 i Allmänt,

Åker hemfrån om 20 minuter. Hoppas de inte väger handbagaget så att jag kan få komma till den Lilla Ön med storhetsvansinne. Kan man inte bara kunna teleportera sig iställlet. Så mycket smidigare det hade varit. 

Pack går ju så där...

Publicerad 2013-09-05 11:54:10 i Allmänt,

Eftersom jag flyger tillbaka till Skottland på måndag morgon och jobbar fredag och hela helgen är det ju lika bra att ta tag i packningen. Allting går så bra, det får plats osv, men så ska det ju inte väga mer än 20 kg. Där sprack det visst och då har jag inte ens packat allt jag vill ha med mig. Blir till att sortera lite till. Prioritera, varför har man så mycket grejer egentligen. Och nu är det ändå 99% kläder och inte prylar för då skulle det bli ännu svårare. Om  man bara skulle packa det absolut nödvändigaste vad ska man packa då???
 

3 plan på mindre än 24 timmar

Publicerad 2013-09-01 18:42:49 i Allmänt,

Fick skjuts in till Charlotte av värdpappan så kom i god tid till flyget. En kort flygtur till Detroit för vidare transport till Schiphol och sedan vidare till Göteborg. Redan gick bra, korta väntetider och byten gick smidigt. Allt gick lite för enkelt så det var väl ingen jätte överraskning att bagaget inte var med till Sverige. Lollos kom snabbt tillbaka. Mitt kom betydligt senare och väskan var skadad så var tvungen att skaffa en ny på stört eftersom jag åker nästa måndag igen. 2000 kr var det där ja…..tack så mycket.

Men på denna resa har vi alltså träffat världens bästa SRK:are för första gången på nästan exakt ett helt år. Varit i fem delstater, 5 flygplatser och dygnat två gånger. Så skojig resa! Jag har haft det urtrevligt och hoppas de andra hade det också. Nu taggar vi nyår :)

Detroit Flygplats
Inomhus tåg på flygplatsen i Detroit
 

Charlotte, North Carolina med Sandra

Publicerad 2013-09-01 18:11:35 i Allmänt,

Sandra, hennes värdpappa och två av värdbarnen var snälla och hämtade oss på flygplatsen. Tog en stund att hitta hem eftersom de var nyinflyttade till North Carolina. Värdfamiljen var jättesnälla och öppna. Området där Sandra bor, ser precis ut som Sims 2 hus. Stora hus och till och med tomterna med gräsremsan och postlådan och sedan trottoaren en bit in för att sedan övergå i gräsmatta igen. Hos Sandra blev det några slappa dagar, lekte lite med värdbarnen, pratade med familjen. Softade helt enkelt inga måsten. Snackade ute på verandan och blev mer myggbiten än jag blivit på hela sommaren sammanlagt. Gick till polen med ungarna och fick världens solbränna. Sandra och Lollo fick solbrille bränna. 

På lördagen åkte vi runt och hittade ett shoppingområde. Mysigt, handlade lite där. Mer än vi handlat i NY iallafall. Som alltid handlar man mer än man tänkt sig. Blev iallfall två par skor, nagellack, tror iallfall det var jag som shoppade minst. Söndagen åkte vi till South Carolina och gick I en park. Med park menas skogsområde det ironiska var att man var tvungen att betala för att åka in. Kändes ju lite knäppt att behöva betala för att få gå in I en skog för att gå på promenade. Åkte sedan vidare till Charlotte. Trots min dåliga förmåga att tolka GPS:n så kom vi fram till slut iallafall. I Charlotte visade det sig att det var Pride festival. Har aldrig sett en innan så det var lite oväntat. Inget jag tanker hålla ögonen på och leta upp så att säga men gjorde inte heller något att springa på den. Tittade lite på den. Hittade en resturang och satt där I säkert över en timme och bara snackade. Sedan skulle vi gå tillbaka till bilen, tänkte då åka på ett trappräcke och det gick bra och så, till jag skulle hoppa ner vill säga då vet jag inte hur men lyckades stå på huvudet fore ner I betongen. Skrapade upp mig I ansiktet och armen och benet. Men det gick nog bra, snurrade lite i huvudet men det gick över. Sedan åkte vi hemmåt. Det var dags att börja packa.

 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela