livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Military tattoo

Publicerad 2014-08-18 09:46:26 i Allmänt,

Varje år i Edinburgh är det en festival, jättestor stadsfest kan vi väl kalla det. En av sakerna som står på programmet varje år Military Tatto. Mina föräldrar har velat gå i flera år och i år så slog de slag i saken och begav sig dit. Bestämde mig för att hänga med.  Ett tatto är en konset med massa militära  musikkårer för den som inte vet vad det är för någonting.

I år var temat 100-års minnet av Första Världskriget och även Commonwealth temat som pågår i Storbritannienn i alla fall i år pga Commonwealth game. Det innebar att det var militär orkestrar ifrån olika länder av det som ingick i Brittiska imperiet.

De kom från tex: Sydafrika, Nya Zeeland, Skottland och Marinen. Sedan var det hur många till som helst.

Vi hade platser allra högst upp. Det var en bit och gå men på ett Tattoo är det ingen nackdel att inte sitta längst fram. Man ser marscherna och de  olika formationerna mycket bättre om man sitter högre upp och man blir inte helt döv heller vilket ju också var ett stort plus. Själva konserten varade i 1.5 timme. Väldigt bra och imponerande föreställning. Om ni har vägarna förbi Edinburgh runt augusti någon gång så passa på att gå :)

 

Harry Potter studo tour

Publicerad 2014-08-16 22:01:35 i Allmänt,

Höjdpunkten med London den här gången var iallafall Harry Potter sudio tour. Efter lite om och men så hade vi iallafall till sist bokat biljetter. Till detta måste man boka biljetter i förtid, man kan inte köpa  på plats och man får en ingångstid när man ska vara på plats. Det finns en buss som går innifrån centrala London som är rekomenderad av studion, men självklart så kostar denna en hel del. 30£ per person ungefär, på en familj med 4 så är vi alltså uppe i 120£ bara där. Och sedan är det ju biljetterna också. Det finns lite olika biljetter beroende på vad som ingår i priset. Vilken biljett man ska ha besämmer man själv och avgörs nog bäst av hur Harry Potter nördig man är. Jag valde den lite dyrare alternativet där audioguide och souvernirbok ingick i priset.
 
Men om man nu inte har lust att betala 30£ per person på transport och man inte har bil i storbritannien hur gör man då: det kan ju verka lite avskräckande och jobbigt med kollektiv trafik, och taxi blir ju ännu dyrare än bussen. Men kollektivtrafik går alldeles utmärkt. Vi tog tunnelbanan till Euston trainstation, bor du i närheten slipper du ju detta. Tunnelbana. Sedan bokar du tåg i förväg! från Euston station till Waerford Junction. Och ifrån Waterford Junction går det en leasad buss till studion. Den kostar 2£ tur och retur. Så istället för 30£ per person så kostade resan tur och retur till studion:
  • Tunnelbana 2x2£
  • Tåget tur och retur, med "any time day ticket" 13£ per person
  • Bussen från Watford junction tur och retur, 2£
alltså totalt: 21£ per person. Vilket på en familj med fyra innebär att man sparat 36£ alltså en hel biljett. 
 
Själva upplevelsen då: URBRA tycker jag som älskar Harry Potter och var en riktig nörd för några år sedan. Turen börjar med att man kommer in i ett rum med tv-skärmar där affisherna från alla filmerna visas ifrån olika länder. Sedan in i en biosalong där man fick se en liten film. Sedan var det vidare in i utställningen. Man fick se Stora Salen, Diagongränden och Hagrids stuga och mycket mycket mer. Till skillnad ifrån Harry Potter the Exhibition i Norrköping så fick man ta hur många bilder som helst.Så jag kanske lekte foto terrorist med mammas kamera. Man kunde dessutom testa på att flyga kvast, men kön var så lång så det orkades inte med. Harry Potter var väl värd pengarna. 
 
 
 
 

Semester

Publicerad 2014-08-16 20:52:30 i Allmänt,

Har ju inte blivit så mycket ledigt den här sommaren. Inte mycke alls faktiskt. Har jobbat nästan varenda dag på olika stälen hela sommaren och har knappt haft en helg ledig. I veckan som var blev det dock lite ledigt, som man hade gått och väntat på den där turen till London och Storbritannien alltså. Dagarna i London var lagom vackert väder och fyllda med Museum och Harry Potter studio tour. Syrran shoppade lite mer, men allt som vi ville hanns med, eller för den här gången iallafall. London är ju en av mina älsklingstäder så dit återkommer jag definitivt fler gånger. 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela