livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

VOTING TIME

Publicerad 2014-09-18 19:25:07 i Allmänt,

Idag röstar Skottland för självständighet! Har varit jättemycket kampanjande för båda sidorna nu de senaste veckorna. En massa folk på stan med flaggor och klisterlappar för att visa vilka man stödjer. Som i alla politiska kampanjer verkar mycket gå ut på att säga hur dåligt det andra alternativet är istället för att säga vad som är bra om man väljer det egna alternativet. Vallokalerna stänger klockan 22 ikväll så imorgon bitti vid typ 6 tiden så vet vi resultatet. 
 

Moncreiffe Hill Dig

Publicerad 2014-09-07 13:37:11 i Allmänt,

Kom tillbaka ifrån min första arkeologiska utgrävning igår. Var på en utgrävning utanför Perth. Vi försökte ta reda på bevis för ett fort uppe på en stor kulle. Från bilen var det nästan två kilometer upp till själva utgrävningen. Första dagen var det molnibh men uppehåll, perfekt väder för att gräva. Dagen efter var det dock ganska regnigt, det var inte direkt idealiskt speciellt inte när man skulle föra nogranna anteckningar. Vi hittade tydliga bevis för ett fort och lite intressanta fynd också. Delar av ett armband och en spelpjäs var nog bland det mest intressanta. Sista dagen bestod mest av att fylla igen de olika utgrävningsplatserna. 

Bästa uppgift: själva grävandet
Tråkigaste uppgiften: context cards, att skissa av sakerna så korrekt som möjligt. 

Tillbaka i Aberdeen

Publicerad 2014-09-02 22:52:37 i Allmänt,

Så var det visst dags igen, dags att flyga tillbaka till Aberdeen för ännu ett år av plugg. Har en känsla av att det kommer vara det jobbigaste året hitills. I år var det ny lägenhet och ny flat mate som gällde. Lägenheten är ok. Studentboende kallas det visst. Och visst det är i allafall varmare än förra året men rummet är definitivt mindre. Men nu har man iaf lås på den egna dörren också om man inte litar på dem man bor på. 
 
Dagen har utnyttjats till shopping av nödvändigheter. Saker som man hemma tar för givet finns ju inte alltid i lägenheten. Imorgon blir det nog ytterligare shopping eller iallafall fönstershopping. Gärna en tur till havet också kanske. 
 
Mitt nya rum, och lite av lägenheten. 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela