livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Ny Kamera

Publicerad 2015-12-29 15:20:38 i Allmänt,

Var inne i stan i Linköping igår, syrran hade julklappar som skulle bytas, pappa hade en bilmatta som skulle köpas och andra småärenden. Min fina lilla kompaktkamera har tyvärr börjat att tackla av så har småkollat lite på olika kameror men alla verkade så himla dyra. Till och med kompaktkameror verkade ligga runt 3000 kr. Så kollade lite på en system kamera eller en kompaktsystem men den jag typ fastnade för kostade 9000kr. Lite för mycket för någon som inte använder kameran särskilt regelbundet. 
 
Men en tur till NetOnNet så hittade jag en annan kamera, en Nikon helsystem kamera med två objectiv för drykt 4000 så chansade där och då och köpte den. 
 
Så idag var man ju tvungen att ut och testa medans det fortfarande finns snö kvar och ljuset är bra. 
 
 
 

Äntligen lite julkänsla

Publicerad 2015-12-27 19:44:37 i Allmänt,

December är snart över och med den även julen. Det har varit grått och tråkigt hela december och knappt någon snö, även själva julafton var utan snö. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Äntligen kom snön. Så passade på att gå ut och leka med pappas gamla system kamera. 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Force Awakens

Publicerad 2015-12-18 22:57:45 i Allmänt,

Gårdagskvällen blev det TGI:s och bio på kvällen. inte så svårt att gissa vilken film: STAR WARS-The Force Awakens! De andra två i sällskapet har typ taggat detta sedan innan sommaren, skämt åsido vi bokade biljetterna för över 1.5 månads sedan. Jag har sett alla tidigare filmer och jag brukade tycka de var bra, och tycker väl fortfarande även om det finns saker i filmerna som man numera stör sig på. Men de andra två har läst allt som finns att läsa, det expanderade universumet och bla bla. Om man är ett inbitet Star Wars fan så vet man att de böcker som förut ansågs vara Canon inte längre räknas och därför är de nya filmerna inte alls baserade på några av böckerna. Jag tycker att filmen var väldigt bra, den flörtade väldigt mycket med de ursprungliga tre filmerna och hade bra karaktärer, och även special effekterna var mer lika de ursprungliga tre även om de såklart var uppdaterade. Men det var inte det konstanta CGI som enligt mig dominerar Prequel trilogin. Skådespelarna var riktigt bra,visst det fans plot holes så att säga, tex. varför skulle en person som vill försvinna lämna en skattkarta till vart han gömmer sig? Och varför hade den gamle mannen (som spelas av Max von Sydow) en del av skattkartan? Ska inte avslöja för mycket av filmen, för det vore elakt om det är folk som inte ännu har sett den. Jag rekommenderar den startkt, speciellt om man gillar de ursprungliga tre filmerna.

Roliga och framförallt knäppa namn

Publicerad 2015-12-16 19:51:13 i Allmänt,

Hade middag med Abby igår, lite försnack och uppstart inför Star Wars på torsdag!!! The Force Awakens :=) Ett av ämnena som avhandlades under gårdagskvällen var  konstiga namn, Abby är typ en expert på historia, helt galet smart och hon berättade om hur dumma namn många av Puritanerna hade. Puritanerna var katoliker i England som efter att Henrik VIII brutit med den Katolska kyrkan eftersom de inte gick med på att ge honom skilsmässa från Katarina av Argonien, propagerade för att England skulle fortsätta vara katolskt. 
 
Men till namnen då, i slutet ev 1500-talet valde många engelska puritaner i södra england att döpa sina barn efter dygder och liknande eftersom vanliga namn var alldeles för manistream. 
 
Ett axplock av mina "favoriter":
  • If-Christ-had-not-died-for-thee-thou-hadst-been-damned Barbon
  • Jesus-Christ-came- into-the-world- to-save 
  • Sorry-for-sin Coupard
  • Praise-God Barebon
  • Fight-the-good-fight-of-faith
  • Fear-Not Helly
alltså man undrar ju lite hur folk tänkte. Finns ju folk idag som döper sina barn till alla möjliga konstiga namn men har aldrig tidigare hört om någon som hetat en hel mening i förnamn. Det nästan roligaste är ju att de allihop heter normala efternamn. 

Jullov!

Publicerad 2015-12-11 20:21:52 i Allmänt,

Idag har jag skrivit min förhoppningsvis sista tenta! Nästa ternin har vi "bara" dissertation aka examensarbete... Och en arkeologi kurs-inte kul. Men nu ska jag jobba i en vecka typ heltid. Sedn bär det av hem till Sverige i typ tre veckor. 


RAF julbal

Publicerad 2015-12-06 15:10:49 i Allmänt,

Igår blev det oaus från pluggandet för att gå på julbal. Bussen gick vid 5 tiden ner till Dundee. Det var den årliga Julbalen/Cristmas draw typ julavslutning. Det hela hölls på Hilton Double Tree. Efter lite väntetider när vi skulle plocka upp folk så anlände vi till hotellet runt 7 tiden. Fick en väldigt god soppa till förrätt, kalkon till huvudrätt och en lite för söt Cheesecake till desseert. 

På borden låg det en massa chokladpengar, små paket med roliga ballonger, inga verkade känna igen serpentiner....haha 

Mellan maten var det lotterier med högsta vinsten en 42 tums platt tv. Patrick vann ett par uppblåsbara boxningshandskar. 

Efter maten var det disco och mingel. Bussen begav sig hemåt vid 1 på natten. Sov hela resan hem så den resan gick fort. 

Fotoboothet som hotellet hade. Var ju tvungen att testa :) 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela