livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Rena Vårvädret

Publicerad 2015-02-21 16:39:15 i Allmänt,

De senaste dagarna har vi haft rena vårvädret och idag var inte annorlunda. Passade därför på att gå en liten promenix runt stranden. Hade tur så det var riktigt lågt lågvatten. Borde nu plugga, har hur mycket som helst att göra...Behöver verkligen en ny kamera, min håller på att bli riktigt riktigt seg!
 
 
 
 

Visumen är här!!!

Publicerad 2015-02-17 17:04:00 i Allmänt,

Idag fick vi äntligen tillbaka våra pass! Bägge är godkända och kan nu åka iväg till Kina om lite dryge 1.5 månad. Lyckades fånga brevbäraren precis som man sprang ur huset för föreläsning. Lättnaden är enorm, VISAT har lätt varit en av de största orosmomenten. Men nu är det här så nu är det bara att jobba hårt så att allt är klart innan vi åker. 
 
 

PAYPAL så himla krångligt

Publicerad 2015-02-16 12:33:20 i Allmänt,

Alltså måste få ranta lite alltså. Skulle boka tågbiljetter inom Kina för någon vecka sedan. Och detta skulle då betalas genom Paypal. Var först tvungen att verifiera ett nytt betalkort, det gick ju smidigt och problemfritt tog bara lite tid. Fick tillbaka de 15 kronorna på mitt paypal konto där jag redan hade drygt 250 SEK. Skulle sedan betala för biljetterna, fick göra det i två transaktioner, men pengarna drogs utan problem från mitt kort och fick biljetterna. Men eftersom vi tillslut tivingades ta lite sämre biljetter som var lite billigare så skulle jag få pengar tillbaka. Förra måndagen sa företaget att det skulle ta 3 arbetsdagar, på fredagen hade inga pengar kommit så jag mejlade företaget som sålt oss biljetterna i lördags. De sa att de redan skickat pengarna till Paypal. Idag kom mejlet som sa att pengarna var tillbaka. Gick in på både paypal och bankkonto, inga pengar, och dessutom hade alla pengar som funnits på mitt paypal konto mystiskt försvunnit och det finns inga transaktioner. Det står att jag fått tillbaka mina 15 sek men ingenstans står det var det försvunnit. Mejlade paypal redan i lördags om detta och får ett automatiserat skit email som inte besvarade min fråga. Vill ha tillbaka mina pengar! Vet ju att jag inte har handlat något förutom tågbiljetterna och att dessa är dragna från mitt bankkonto. Trots allt är det ändå 250 kr plus ytterliare 2000 som alltså bara är borta. 

Labb arbete

Publicerad 2015-02-14 17:11:00 i Allmänt,

Hade labb igår klockan 4-6 på eftermiddagen. Kändes inte jättekul på en fredag eftermiddag men visade sig vara mycket roligare än jag trodde ifrån början. Har inte varit i labbet särskilt ofta, en av alla saker man borde gjort men inte hunnit med. Igår fick vi jobba med materialet som de grävde fram i Alaska i somras. Vi skulle rengöra träartefakter som var från 1400-talet. Efter att vi rengjort så skulle vi även fota och sedan konservera grejerna i PEG. Man fick vara lite försiktig man ville ju inte vara den som förstörde något viktigt. 
 
Efter att man gjort träartefakterna så fick man rengöra gräsarbeten. Flätade rep av grös och rötter från 1400-talet de också. Nu blev man ännu mer nervös för att ha sönder något speciellt som Doktorn som ansvarar för labbet är en lite äldre man, ser ut som jultomten och han är lite "full ifasen". Han gillar att skrämma en och jäklas lite med en. Men det gick bra iallafall. Ser faktiskt fram emot nästa fredag redan. 
 
Bland annnat denna lyckades vi rengöra fram. Dålig planering

Publicerad 2015-02-13 10:39:36 i Allmänt,

I onsdags gjorde vi en dagsresa ner till Ediburgh för att lämna in allting för visumansökan. Vi behövde dock ett passfoto att klistra fast på ansökan. Men det ligger en fotobutik på nästa gata så det hinner vi lätt göra innan vi går till Chinease Visa Service sa mitt sällskap som känner Edinburgh lite bättre än mig. MEN det gjorde det inte, eftersom butiken tydligen har lagt ner...Som tur var hittade vi en fotoautomat så vi fick iallafall några bilder. Sedan när vi väl kom till CVS så hade de också en fotoautomat. Väl där så fanns det ingen kö utan vi fick istället problem med att plocka fram alla papper. Sedan behövde vi nog bara 1/3 av alla papper som det stod på hemsidan. Tydligen var det skilda priser för olika ansökande. Det var billigare för mig med svenskt pass, dyrast var det för amerikaner dock. Vi bestämde oss efter lite om och men att få hem det på posten. Det kostade egentligen ganska mycket mer, men annars så behövde vi ju åka ner igen och det skulle ju också ta en hel dag typ. Men nu är iallafall det mesta fixat, tåg bokat, boenden fixade nu håller vi tummarna på måndag. 
 
Efter att vi fixat allt med visumet så hade vi en hel del timmar att slå ihjäl innnan tåget hem gick så det fick bli bio. Jupiter Ascending, bra special effekter men dåligt manus och ingen bra storyline kan man väl sammanfatta den. 

VISA Panik

Publicerad 2015-02-10 14:45:02 i Allmänt,

Ska till Edinburgh imorgon för att fösöka fixa VISA för att komma in i Kina. Fyller i alla nödvändiga dokument och är så himla nöjd, tyckte det var jämförelsevis smidigt och lätta  frågor....tills kallduschen kommer. Ska precis kryssa i att NEJ jag har aldrig haft ett Kinestiskt VISA tidigare. Har ju aldrig varit där sedan man lämnade landet. FEL FEL FEL kommer på i sista sekunden att det har du ju visst varit! Du var visst där 1996 också. Och nu vill konsulatet imorgon ha original dokument av alla tidigare kinesiska pass och visum. Har ju ingen aning om var passet som innehåller det visumet är och kommer ju inte uder några omständigheter få tag på passet tills imorgon. Det ligger, om det fortfarande existerar någonstans i Sverige....Synd att man inte är i Sverige då ja...
Ringde till VISA myndigheten och han fattade nog inte vad jag sa för han hade inget bra svar. Först sa han att det inte gjorde någonting men sedan var det helt plötsligt väldigt viktigt att ha det där visumet. Sedan började han snacka om konsualtet etc. Vad gör man nu liksom? PANIK!!! Hoppas det löser sig...Hoppas, hoppas har ju redan bokat allting, flyg, boende, tåg etc så är ju bara lilla VISAT kvar!

Länge sedan sist...

Publicerad 2015-02-02 15:41:59 i Allmänt,

Ok jag suger visst på att uppdatera här...kanske ingen överraskning. Ber om ursäkt och lovar att bättra mig med fingrarna i kors bakom ryggen :)
 
Efter en himla massa om och men, fram och tillbaka så blev resan till Kina till slut bokad. Efter diskussioner om när, hur och vem och gud vet hur många frågor så verkar det ha blivit något slags resultat. Men innan vi kan komma iväg till Kina och hälsa på Lollo som ska pluga där ett halvår så är det visst några småsaker som ska fixas. Ska försöka fixa visum nästa onsdag nere i Edinburgh. Är lite smånärvös av alla papper och intyg som man ska visa upp, som dessutom kompliceras av att man inte ansöker från landet man har pass i och att man råkar ha ett gammalt kinesiskt pass. Bara själva blanketten för visum ansökan var ju krånglig. Det finns en ruta om säger: Name in Chinease: betyder det att man ska skriva sitt namn med tecken? och eftersom jag tekniskt sett har ett kinesiskt namn??? Får hålla tummarna helt enkelt. Men förutom oron över visum och en sådan sak som att ta sig ifrån Bejing till Shanghai i tid så är det visst en hel termin av plugg först som ska avklars. 
 
1x 3000 ords arkeologi upsats
1x3500 ords historie uppsats
1x1500 jämförande analys av två artiklar
1xannoterad biblioagrafi
1x Valladolid debatt
1x kursanteckningsbok med nogranna anteckningningar om alla föreläsningar, labbar, självständig läsning plus egna reflektioner
1x lab anteckningsbok
4x lab uppgiftspapper
1xCV
1x personligt brev
1x fejk jobbintervju
plus en massa annat som ska hinnas med där emellan..... 
 
Hoppas vi ses i Kina
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela