livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Första dagen på jobbet

Publicerad 2015-09-26 22:13:03 i Allmänt,

Efter att vi hade i flyttningsfest igår så var det idag dags för mitt första skift på mitt nya jobb. Blev ansvarig för salladsbaren och lite andra grejer. Det var kul jobb med en massa olika arbetsuppgifter. Nästa pass är på torsdag. Men nu måste jag nog försöka plugga lite... 

Nytt jobb: Campus Services

Publicerad 2015-09-25 15:09:45 i Allmänt,

Idag hade jag min "induction" för mitt nya jobb. Jag ska jobba för universitetets Campus Serivces, de bemannar alla cafeer, och matställen på Campus. De serverar även mat och dryck (som en catering firma) vid olika event som universitetet arrangerar men även på privata tillställningar som tex. bröllop, välgörenhets luncher och privata middagar för rektorn och så vidare. Första officiella jobbdagen blir imorgon. Ska jobba i matserveringen för första års eleverna. Har fortfarande kvar mitt "gamla" jobb som Student Ambassador men med Campus services tänkte jag att jag kunde plocka upp nya färdiggheter och kontakt nät. 

Folktomt en torsdags morgon

Publicerad 2015-09-24 06:18:12 i Allmänt, Skottland,

Haymarket är nästan helt tomt. En till besökare. Men så blir det väl när man tar första tåget till Aberdeen klockan 5.34 på morgonen. När klockan ringde 4.30 imorse var det bara att kliva upp. Det var ioförsig väldigt lätt idag, mycket enklare än vad jag trodde att det skulle bli. 


Crammond Island

Publicerad 2015-09-23 23:15:55 i Allmänt,

Efter Ikea åkte vi tillbaka och lämnade bilen. Sedan tog vi bussen in till stan för att äta luch med Patricks mamma. Vi gick till Olive Branch, ett mysigt litet cafe/lunchställe i närheten av Omni centret och teatern. Vi tog alla tre Club sandwhich, de var jätte goda och väldigt stora så man blev utan tvekan mätt. 
 
Efter det gick vi på stan och letade kavajer åt Patrick, vi kollade på några på Topman men letade vidare.Han fastnade för en marinblå kavaj inne på M&S. Efter det blev det ett besök på Primark. Hittade en ursöt kjol men velade på storleken så valde att inte köpa den. Dock hittade jag en klänning och en svart blazer som fick förlja med hem. Blazern kostade bara £10 istället för £19 så den var ett riktigt kap. 
 
Sedan vi shoppat färdigt tog vi bilen ner till Crammond. Vi hade kollat in när det var lågvatten och hade bestämt oss för att gå ut på Crammond Island. En ö som ligger ute i vattnet...(Konstig ö va hihi) iallafall den här ön är beroende på tidvattnet tillgänglig och andra tider inte. Jag hade aldrig varit där och Patrick hade bara varit där en gång tidigare. Ön är inte särskilt stor men mest en kul grej att gå ut till den. På ön ligger det någon slags bunker? vet inte vad det är eller när den är ifrån eller vad den har använts till. Iallafall skrotade runt där ett tag och sedan åkte vi hem för att leka taxi tjänst och käka pizza. 
 


 

Frukost på Ikea

Publicerad 2015-09-23 13:03:19 i Allmänt,

Idag drog vi till Ikea tidigt på morgonen. Käkade frukost där, full cooked breakfast för £2.25. Väldigt bra pris för ägg, bacon, korv, potatisbullar, svamp och bönor. Fast vi tackade nej till bönorna. Gick runt och skrotade lite. Tyvärr hade de inga gardiner mindre än 300cm långa. Och eftersom jag inte har tillgång till någon symaskin så kan jag inte korta ner några heller. Köpte ett doftljus och en träslev så länge. Mot Edinburgh

Publicerad 2015-09-23 11:03:36 i Allmänt,

Efter två timmars föreläsning bär det nu iväg mot Edinurgh. Sitter på tåget ner nu. Den här gången blir det bara en snabbvisit. Åker tillbaka till Aberdeen 5.30 på torsday morgon...jippie. Ska bara hämta en bok och packa upp Patricks rum. Imorgon blir det även ett besök till Ikea troligtvis då jag behöver köpa gardiner som jag nämnt tidigare. Dessutom behövs det lite småprylar till lägenheten. Får se vad som händer. Ikväll händer nog inte så mycket, lite plugg och städning kanske. 


Den grå staden

Publicerad 2015-09-21 17:57:21 i Allmänt,

Aberdeen kallas ibland får den Grå Staden och idag lever den verkligen upp till smeknamnet. Det fullkolligt spöregnar så bestämde mig för att gå till SDRL (Sir Duncan Rice Library) för att vänta på att regnet skulle lätta något. Hitills verkar det inte bli bättre men jag lyckades hitta lite fler böcker som jag behöver så helt värdelöst och bortkastad tid är det ju iallafall inte. 
 
p.s Den Grå staden har egentligen ingenting med vädret eller klimatet att göra, det anspelar helt enkelt på att många byggnader är byggda i granit så husen är vanligtvis gråa. d.s. 
 
 

Universtets trassel

Publicerad 2015-09-19 10:19:10 i Allmänt,

Har efter X-antal vändor till olika personer äntligen någorlunda fått ett schema. Eftersom kursen jag ville gå var inställd så ville jag göra en antropologi kurs...men det gick inte arkeologin med på så blir tvungen att ta Geoarkeologi eller Bioarkeologi. Typ som att välja mellan pest och kolera. Är just nu registrerad för bägge två men det får nog bli ett tredje besök hos Registry och avregistrera bioarkeologin. Måste dessutom välja en dissertation topic inom två veckor. Jag hatar när man måste göra en frågeställning själv. Skriva uppstatser må vara tråkigt men att komma på en bra fråga själv är så himla svårt. 
 
Idag blir det nog en heldag i bibblan. Orkar inte....

Administrationen i Aberdeen suger

Publicerad 2015-09-15 10:45:29 i Allmänt,

Administrationen på det här universitetet är verkligen inte den bästa. De var dåliga förra året men i år är de ännu sämre. Förra året bestämde universitetet att de skulle införa digitala system att registrera kurser online. Det skulle vara klart till hösten 2014 men förra hösten var det inte klart. Ett år senare och systemet är igång men funkar inte. Dessutom så har de tagit bort kurser för en massa människor inklusive mig och de säger ingenting om det. Så de senaste två dagarna har man nu försökt få detta fixat. Köerna är as långa. Kom tidigt idag, de öppnar 9.30 kom vid 9 och kön bar redan längs med hela hallen😣 
delar av kön i morse...folk är lagom glada 

Fresher's 2015

Publicerad 2015-09-10 23:33:21 i Allmänt,

Har äntöigen klivit ab sista jobb passet för Fresher's/ årets inspark. Har varit Cluedup ambassadör igen, Cluedup är univeristetets säkerhetskampanj. Eftersom jag har jobbat ganska mycket har jag inte hunnit gå på så mycket freshers events själv men lite gratis mat har man visst lyckats få mellan varven. Det roligaste med starten på året är alla aktiviteter och gratis grejerna. Har kollat lite på en av kurserna ikväll  och laddat ner all läsning...en av böckerna är helt på svenska. Ska bli intressant hur de tänkte där...Och så fick alla gratis ansiktsmålning. Var ju tvungen att testa ;) 

Mörkläggningsgardin

Publicerad 2015-09-04 18:49:12 i Allmänt, Flytta hemifrån, Studentliv,

Mina gardiner/draperier i nya lägenheten  stänger inte ut något ljus alls och inte blir det bättre av att jag har en gatlykta precis utanför fönstret. Frågade hyresvärden om de kunde byta gardiner men fick till svar att de var standard och isåfall fick man byta de själv. Så har kollat lite på vad nya gardiner kostar och till den storleken på fönster jag har, ca 150*230 så kostar de minst 45-50£...så det blev inget gardin köp idag utan ska vela ett tag till. 


Hittade dock den här söta dörrstoppen så han fick följa med hem :) 

Söka jobb

Publicerad 2015-09-04 18:43:50 i Allmänt, Studentliv,

Jag hatar verkligen att söka jobb. Att gå in och fråga efter personal chefer och lämna in CV:n det är på något sätt fruktansvärt jobbigt. Har iallafall gjort en runda på stan idag och lämnat in ett antal CV:n i olika butiker så nu håller vi tummarna att något händer. Väntar fortfarande på att Universitetet ska bestämma sig hur de vill ha det. Jag vill egentligen allra helst fortsätta jobba som ambassadör för dem och Ken chefen för mitt andra jobb på universitetet lovade fler timmar i höst så får väl se vad som händer. 

Ny lägenhet

Publicerad 2015-09-03 12:56:24 i Allmänt,

Har typ inte bloggat på länge... Här kommer iallafall ett snabbt inlägg för att visa vår nya lägenhet. Det suger ju lite att behöva flytta igen. Dock lyckades jag få en taxi att flytta allting som tur var.  Den nya lägenheten är ganska lik den förra men mindre...och ändå vill de ha mer i hyra!!! All inredning är ny vilket ju är ett plus. Köket/vardagsfummet är dock betydligt mindre vilket suger. Håller på att packa upp därav röran ;) Det största problemet är dock bristen på förvarings möjligheter.

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela