livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

International Food Market

Publicerad 2016-04-30 21:57:26 i Allmänt, aberdeen,

Glad Valborg till er i Sverige. Här i Aberdeen var det underbart väder idag. Solsken och inget hagel eller snö, eftersom the International Foodmarket var i stan så bestämde vi oss för att dra dit. Tänkte även kolla balklänning, men hittade ingen köpte en annan sommarklänning dock. 
 
Marknaden var mindre än i Linköping men det var iallafall bättre än att sitta hemma och dega. Fanns inge kängruburgare eller krokodil burgare men jag tyckte att det gick bra med grektisk wrap. Sällskapet var visst lite besviket men det gick över efter lite tysk korv. En snabvisit till boots för att köpa nyt munvatten, det tanfläkaren fick mig att köpa igår var smaksatt med ANIS: VEM FAN smaksätter munskölj med ANIS? Hatar Lakrits. Hoppas mint smakar bättre. Lite irriterande att ha slösat 5 pund på flaskan igår, men klarar verkligen inte av lakrits.
 
Sedan tog vi vägen ner till stranden och åt Krispy Creme donuts, riktigt goda. Inte lika goda som de hemmagjorda men defintivt de bästa jag testat av köpe munkar. 
 
te g
 
 
 

Penicillin kur

Publicerad 2016-04-29 20:16:53 i Allmänt,

Har av och till haft svinont runt en av mina visdomständer, som ska dras ur men när det vete gudarna... I förrgår började det igen och den här gången gjorde det mycket ondare än sist. Hade svårt att sova i natt så bokade ett emergency appointment hos tandläkaren idag. Efter ovanligt lång väntetid, 30 min efter min beökstid så kom jag in. Det slutade med att jag ska käka pencillin i några dagar och använda munskölj. Tydligen tror de att det är en bakterieinflammation i tandköttet eftersom inte hela visdomstanden är upp än. Molande värk har jag iallafall. 
 
Annars händer inte så mycket. Vädret har varit helt knäppt senaste dagarna, 2 minuter strålande sol, 10 minuter snö, 2 min uppehåll, hagel och blåsigt värre och så  lite mer sol. Och så håller det på. Gör ju att man inte känner för att gå ut särskilt mycket. Men vi hoppas det blir bättre imorron. Vill ta mig en sväng till stan och kolla på international Foodmarket och det brukar ju vara skoj, om det inte hagelstromar så att säga.

Bowling och bonfire

Publicerad 2016-04-27 23:25:48 i aberdeen,

I Söndags var det avskedsmiddag med Abby och Maria eftersom Abby begav sig hem till London på måndagen. Vi drog ner till Codonas och bowlade, har aldrig bowlat där förut. Kom trea utav fyra... som vanligt är man sämst. Men jag fick första striken, men sedan gick det visst utåt ganska fort. Som tur var var vi alla ungefär lika dåliga. Tydligen brukar de andra jämt köra med spärrarna uppe men här fick man bara göra det om man hade barn under 10 med sig. För mig spelade det inte så stor roll. 
 
Efter bowling så gick vi till TGIF, testade en ny förrätt, Pulled pork Sundae. Var väldigt annorlunda att få in Pulledport, potatismos i en sundae glas. Smakade bra men tur att man delade på förrätten för den var ganska stor. Sedan visade det sig att några andra kompisar bestämt sig för att ha en liten eld på stranden så efter lite om och men så begav vi oss dit. Efter att kvällen var över hade jag promenerat i högklackat i över 10km så fötterna var lite trötta dagen efter. 
 
Men mysig eld på stranden även om det blev ganska kallt efter ett tag. 
 
 

Lemon Drizzle cake

Publicerad 2016-04-17 20:19:30 i Allmänt,

Har länge velat baka en lemon drizzle cake som är en väldigt popular kaka här borta. Det är en sockerkaka med citron och citronglasyr. Superenkelt! Men har aldrig smakat den förut så nu tänkte jag baka en. 
 
Gjorde en vanlig sockerkaka med lika mycket mjöl, ägg och socker. Lika kräver lika eller något heter visst metoden. 
 
Sockerkaka: 
3 ägg (170g)
mjöl (170g)
Socker (170g)
rumstempererat smör (170g)
2 tsk bakpulver
rivet skal ifrån två citroner
 
Glasyr: 
Juicen från två citroner
110g florsocker
 
Låt smöret bli rumstempererat. Vispa ihop alla ingredienser med en slev eller elvisp. Blanda i bakpulvret i mjölet innan du häller i det. 
Smöra en form, eller använd bakplåtspapper. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter beroende på form och ugen. En sticka ska vara helt torr, då är kakan klar. 
 
Medans kakan gräddas kan du göra glasyren. Blanda florsocker och citronsaft och ställ åt sidan. 
 
När du tagit ut kakan ur ugnen stick en massa hål i kakan, med typ ett grillspett ända ner i botten. Häll over glasyren. Låt stelna en liten stund.
 
Smakar underbart när den är varm men lika god dagen efter. 



Apple paj

Publicerad 2016-04-11 12:19:07 i Allmänt,

Vad gör man om man får fyra smått på övermogna äpplen helt gratis? Jo man slänger ihop några små portionsformar med äppelpaj :D Blev smaskens kan jag tala om.
 





Rena klippet

Publicerad 2016-04-08 11:52:00 i Allmänt,

Igår kväll efter bibblan så lyckades jag göra rena klippet. Många affärer sänker priserna på saker som håller på att gå ut. Men som många vet så håller ju många saker efter bäst före datumet, det är ju inte bara att slänga bara för att det är en dag över datumet. Därför det är bra när jag jobbar i shoppen och luncherna går över datumet, då får man de gratis. 
 
De som känner mig vet att jag är ganska snål av och till. Igår var det världens klipp på Tesco. Massa smörgåsar och frukt som var till nedsatt pris. Och mer nedsatt pris än vanligt. Allt detta plus full pris juice för typ 2 pund,
 
Röda vindruvor: 10p
Gröna vindruvor: 10p
Persikor: 7p
Plommon:10p
Jordgubbar: 10p 
Smörgåsar: 21 p för båda. 
 
detta kostade alltså bara 68p knappt 10 svenska kronor. Snacka om klipp va :) Och ja allting är fortafarande frächt och fint
 
 
 


Påsk i Edinburgh

Publicerad 2016-04-02 13:05:19 i Allmänt,

Ja inlägget kommer kanske typ en vecka försent...oops. Någon pallade inte att lägg in bildernaifrån kameran tidigare. Påskdagen och Annandag påsk spenderades i Edinburgh. Kom ner på söndagen vid 2 tiden och det var grannfest hemma hos Patricks föräldrar. Så vi blev ansvariga för att dekorera bordet, så vi gjorde egna placeringskort och gick upp till ålderdomshemmet och plockade lite blommor. Ville helst ha gula ljus men de hade bara rött eller guld så dp valde vi guld. 
 
Dagen efter tog vi det bara lugnt och tog en sväng till Botaniska trädgården i Edinburgh. Har ju varit där en gång innan men då var det vinter så det blommade inte så värst mycket. Det var ganska gott om folk i måndags eftersom många var lediga och vädret var helt perfekt. Riktigt härligt vårväder. 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela