livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Hemma ifrån London

Publicerad 2016-02-18 23:41:54 i Studentliv,

Idag eller ska jag säga inatt så ringde väckarklockan 3.15...då var det dags att checka ut från hotellet och ta sig till Gatwick. Hoppade på bussen som planerat utanför Hyde Park Lancaster Gate, men sedan visade det sig att den hållplats som vi hoppade på när vi kom till London var stängd på grund av vägarbete. Vi blev helt lost, hittade inte Victoria Station och paniken började komma, eller vi hittade stationen men ingenstans att gå in eftersom alla gallergrindar var nere och hur mycket arbeten som bara den. När vi frågade en arbetare vart stationsingången var så svarade han bara med ett irriterat "I don't know" och fnös. Tack för hjälpen människa. Men vi hittade iallafall rätt och hoppade på Gatwick express. 30 minuter senare var vi på Södra terminalen. 
 
Fick gratis varm choklad på Gatwick och resan hem gick trots allt smidigt. Sov, väldigt mycket tills det var dags att jobba. 
 
Resan till London var väldigt produktiv även om det kändes tråkigt att bege sig till biblioteket varje morgon när solen sken. Hade underbart väder varenda morgon. London är verkligen en favoritstad, vet inte ens varför. Bara får sån positv känsla av London. 
 
Bilder ifrån mitt första möte med London: Back in 2008
 
Lite av det jag inte såg i London denna gång.
 
 
 

National Archives

Publicerad 2016-02-17 14:41:57 i Allmänt,

Igår tog vi tunnelbanan till Kew Gardens, har trott hela tiden att det var Q-Gardens hehe. SÅ fint bostadsområde! Husen är så söta med små täppor med roliga träd och blommor. Det roliga är ju att här blommar en hel del träd och andra växter. Från stationen tog det kanske 5 min att ta sig till själva National Archives. Byggnaden är nästan lite malplacerad mitt i ett bostadsområde. 
 
Precis som i National Library var det samma visa med ID och säkerhetskontroller. 
 
Stannade i Arkiven till 6 tiden. Sedan begav vi oss intill Westminster. 

National Archives
London Eye

Jätte candycrush vid London Eye
 
tyvärr bara dåliga mobilbilder :( Nästa gång måste jag ha kameran med mig...

Bayswater

Publicerad 2016-02-16 23:20:39 i Allmänt,

Efter en heldag på bibblan var man lite småhungrig. Just där vi bor vid Lancaster gate fanns det inte mycket att välja på så vi tog en liten promenad och begav oss 10 min längre bort från stan till Bayswater. Vi hittade en mysig öiten nudelbar/kina resturang. Man kan nog karakterisera resturangerna inBayswater som Kinamat, italienskt och sedan några som man röker vattenpipa. 

Hade en jättegod nudelrätt. Sedan begav vi oss tillbaka till hotellet och kollade på Grey's anatomy British Library

Publicerad 2016-02-16 13:12:33 i

Nu har jag som en stor boknörd varit på världens största bibliotek! 
 
Är för tillfället i London i några dagar. Dock är det tyvärr ingen nöjestripp och gårdagen spenderades till största delen i British Library. Anlände till London sent söndagkväll, men efersom Gatwick express var intsälld på grund av arbete så gick det bara ersättningsbussar ifrån Gatwick till Victoria Station så det tog en bra stund att faktiskt komma in till London. Kom inte fram till hotellet förrens vid 2 tiden på natten...kan tillägga att det var inte jag som bokade flyg. Själv hade jag nog hellre valt att flyga ner tidigt på morgonen och hem sent på kvällen. Men den som bokade dessa flyg gjorde precis tvärt om.
 
När vi väl tagit oss upp så åkte vi och hade frukost på Kingscross innan vi gick till British Library som ligger precis brevid St Pancreas-Kings Cross. Sedan visade det sig att man var tvungen att ha två former av ID. Ett som bevis på namnteckning och ett med din address. I Storbritannien så har du addressen på ditt körkort så de flesta kan ju visa upp det som bevis på address och sedan pass eller bankkort som bevis på signatur. 
 
Jag var istället tvungen att bege mig till närmaste bankkontor och be de skriva ut ett kontouttdrag med min address. Men efter den detouren var jag alltså redo att skaffa ett bibliotekskort på British Library också. Och eftersom vi skulle till National Archives dagen efter så fick jag iallafall mer användning för kontouttdraget. 
 
British Library är en väldigt modern byggnad, men funkar lite annorlunda jämfört med de flesta andra bibliotek. Man kan inte låna några böcker med sig hem utan allting är referens material. Man måste lämna ifrån sig allting utom dator, blyertspenna typ. Man får absolut inte ha markeringspennor eller bläckpennor. De sitter kontrollanter när man går in som kollar igenom alla ens saker, allting måste läggas i en genomskinlig plast kasse. 
 
För att få läsa något måste man beställa det och de hämtar det åt dig och det kan ta 45min-längre innan man får materialet. Vi stannade i bibblan tills sent 7.30 sedan samma visa igenom kontrollanterna igen. HImla irriterad att man flög Easy Jet så man inte kunde ha kameran med sig. Har haft underbart vacker väder här nere i två dagar även om det ska regna imorgon. 


Reading Room (bilden är lånad av google) strikt kameraförbud råder i bibblan
 

Nottingham

Publicerad 2016-02-12 13:29:46 i Allmänt,

Måndagen spenderades mesta delen av dagen i bilen ner från Edinburgh till Nottingham. En bilresa som tog sisådär en 5.5 timme. Stannade först i Newcastle på IKEA för att käka lunch. IKEA börjar kännas lite som ett hem hemifrån nästan haha. När vi kom till Nottingham så råkade vi hamna mitt i värsta rusningstrafiken och det spöregnade. Hotellet som hade bokats åt oss hade ingen direkt parkering utan parkeringen de rekomenderade låg kanske 150 meter ifrån hotellet. Efter att ha kört fel ett tag så lyckades vi iallafal parkera och checka in. När vi checkade in så visade det sig att vi dessutom hade fått en middag för 27£ betald av Boots så det var ju trevligt. Eftersom det regnade och var mörkt så gick vi ingen mer stans än till resturangen. Hamburgarna var goda och  hotellet var mysigt med ett väldigt bra badrum även om badkaret nog är det lägsta jag har sett. 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela