livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Min nya vän Rocky

Publicerad 2016-01-26 22:08:21 i Studentliv,

Idag var det refresher's, en fresher's i miniatyr. Jag jobbade hela dagen med CluedUp så gick omkring i en ful orange t-shirt och delade ut gratispåsar och försökte få folk att gå in på hemsidan som handlar om säkerhet och hälsa...Kan ju tillägga att visst det gick att få folk att ta påsarna men vet inte om just min kampanj slog så högt när alla andra hade gratis pizza och massa gratis drinkar och popcorn. Campus services bjöd på varm mat och glass och choklad fondue of färska frukter att doppa i. 
 
Eftersom årets tema var Skid-semseter så fanns det en massa saker som hör till. Skiddräkt, skidor etc så folk kunde ta roliga bilder. Vi hade dessutom två renar importerade från Colchester som stod utanför tältet. Träffade även en ny bästa vän, Ugglan Rocky :) Hade en rolig dag och som grädden på moset fick jag dessutom en massa gratis drickor. Som student (eller bara allmänt snål) så är ju gratis väldigt gott. 

Rocky!!! Min nya bästa vän
Och glittertatuering :)

Haggis

Publicerad 2016-01-25 21:42:05 i Allmänt,

Ja så har man visst smakat Haggis. Smakade inte så farligt men kommer inte att bli någon favorit rätt, sedan hjälper det kanske inte att den är lite ökänd för sina beståndsdelar. Men egentligen är det väl som vilken korv eller köttfärs som helst, helst ska man inte kolla den detaljerade innehålls förteckningen. 
 
Så vad är Haggis: det är en kryddig korv som är gjord på fårhjärta, fårlever och fårlungor som är malda till köttfärs och blandat med lök, kryddor och salt. Sedan försluts det hela tradionellt i fårets mage. 
 
Roliga fakta om Haggis: 
 • Den första vegetariska/veganska Haggisen kom 1984
 • Att importera haggis till USA blev olagligt 1971
 • Mest Haggis säljs faktiskt i England, och framförallt i London området. 
 • Den finns Haggis chips och haggis glass
 • Haggis uppfanns inte av Skottarna, troligtvis hade både romarna och grekerna något liknande. 
 • Kast med Haggis är faktiskt en sport. Världrekordet ligger på drygt 65.1 meter.
(lånad bild ifrån nätet)

Burns Night i Edinburgh

Publicerad 2016-01-25 21:24:16 i Allmänt,

I lördags var det dags för ytterligare ett RAF event, Burns night som firades nere i Edinburgh. Så hoppade på bussen i Aberdeen vid 15 tiden och sedan via Dundee och St Andrews ner till Hilton Double Tree i Edinburgh. Burns firades med Haggis ätande och Ceilidh Dans. Efter dansen så var det nattklubbar som gällde, för en del, för andra (vill säga mig) var det dags för att sova. 
 
Middagen började som alla Burns middagar då Robert Burns Poem till Haggis lästes upp och en Hagis kommer inbärandes på ett stort fat och killen som läste upp den skär upp haggisen med kniven som hör till kilten. Efter middagen och diverse tal och innan dansen så skulle alla killar som hävdade att de var riktiga skottar inspekteras....Så några av tjejerna fick i uppdrag att kontrollera och visa upp det för övriga deltagare. För den som inte vet så har äkta skottar ingenting under kilten...så resten kan nu ju gissa er till
 
Tyvärr finns det inge bilder eftersom jag inte hade kameran med mig och mobilen använde jag inte på hela kvällen. 
Förrätt: Kryddig tomatsoppa med smörgås, väldigt god, väldigt tomatig i smaken. 
Huvudrätt: Haggisfylld kyckllingfile, bra tillagad eftersom kycklingfilen faktiskt inte var torr vilket den ju ofta blir. Smakade även haggisen, första gången, ser ut som typ grovmalen köttfärs med gryn i. Vilket de iofs är. Smakade ok men konsistensen var lite småäcklig så gav bort det mesta till grannen. Tydligen enligt de som visste så var det en riktigt god Haggis. 
Efterrätt: sticky toffee pudding, Okej men knappast spekatulär. Vissa åt den Korean style vilket är reglerna när man äter dessert med RAF. (Korean style-bind servetten runt huvudet och ät maten utan att använda händerna), 
 
Så vad firar man då Burns för? Varför käkar hela SKottland Haggis den 25 Januari varje år? Burns är en poet som är typ jättekänd i skottland. Tydligen hade han 14 legitima barn och lika många utomäktenskapliga. Han var även en skit dålig make men ganska bra pappa, iallafall till de barn han kände till. Han var visst lite allt möjligt. 
 
En av hans dikter: 
 
O my Luve's like a red, red rose, 
That's newly sprung in June: 
O my Luve's like the melodie, 
That's sweetly play'd in tune. 

As fair art thou, my bonie lass, 
So deep in luve am I; 
And I will luve thee still, my dear, 
Till a' the seas gang dry. 

Till a' the seas gang dry, my dear, 
And the rocks melt wi' the sun; 
And I will luve thee still, my dear, 
While the sands o' life shall run. 

And fare-thee-weel, my only Luve! 
And fare-thee-weel, a while! 
And I will come again, my Luve, 
Tho' 'twere ten thousand mile!
 
 
 

Mys belysning

Publicerad 2016-01-18 22:41:22 i Allmänt,


Har äntligen förverkligat något jag har tänkt göra länge. Hemma i Sverige så har jag samlat på en massa fina flaskor. Här i Skottland har jag dock inga. Men fick den här för ett tag sedan. Köpte en ljusslinga och satte i. Fanns i en massa olika färger och jag valde kanske den tråkigaste men jag tyckte det vart snyggt iallafall. 

Vill göra det med några av mina fina färgade flaskor som står hemma. Har ett fint rött hjärta som jag tror skulle bli snyggt med ljus

Lat dag

Publicerad 2016-01-16 19:54:47 i Allmänt,

Riktigt lat dag idag. Efter gårdagens hangput med mina flatmates blev den latmorgon. Vaknade inte förens typ 11.30. Gick en promenad och lekte på golfbanan som blivit mer av en isbana, sedan en stund ner till stranden. 
 
 
Det fanns mycket skräp och annat uppspolat på stranden. Det största vi hittade var den här grejen. Vi tror att det är en boj av någon typ. Men den var helt uppsliten med vikt och jättekedj
 

Warsawa

Publicerad 2016-01-16 19:20:20 i resor,

Innan det var dags så spenderade jag och övriga familjen några dagar i Warsawa. Det var ganska kallt så tårna höll ju på att förfrysa några gånger. Kanske inte riktigt så allvarligt, men kallt var det. Skrev ett tidigare inlägg om detta men det raderades och pallar inte att skriva om allt igen. 
 
Warsawa som stad var inte jättespännande, kultur fanns det ju men eftersom hela stan bombades sönder under ANdra världskriget så är ju det som finns återuppyggda rekonstruktioner. Imponerande arbete när man tänker efter. Gick till slottet ock kollade in en massa dyra rum, som var väldigt fina men en del var nästan lite "nakna". Om man gillar shopping tycker jag Warsawa är en bra stad iallafall om man gillar mode och accesoarer. 
 
En av dagarna åkte vi till Fashion House outlet, som låg 1.5 mil utanför Warsawa. Det var en jätteoutet köpcenter med en massa märkes butiker såsom Tommy Hilfiger, Michael Kors, Pandora och Ecco bara för att nämna några få. Ännu en gång var fokus på mode, skor, kläder, sport och accessoarer. Men det var jättemysigt för att vara ett Outlet ställe. Allting var väldigt fint organiserat och inte som en del anndra billighetställen där saker bara ligger huller om buller. 
 
Att äta ute var för det mesta billigare än i Sverige. Sista kvällen gick vi på en lite finare resturang, den var jättegod och vinet som vi drack var riktigt gott, jag som inte ens gillar rödvin. Fiken var jättemysiga med massa fina och goda bakverk. Hade lätt kunnat leva på bagerier. Första cafeet var relativt dyrt, men fick en helt underbar Chokladmaräng tårta. 
 
Bra med Warsawa:
 • Billigt
 • God mat som inte kostar skjortan
 • Bra och billigt boende på Hotell
 • Bra shopping, ofta billigt men inte alltid. Ju mer internationella märken desto mer standard priser. 
Dåligt med Warsawa: 
 • Blir lite långtråkigt
 • Inte så spännande som jag trodde
Men alltsom allt är jag ändå nöjd med resan, tror inte att jag kommer åka tillbaka till Warsawa några längre stunder, om man vill till Warsawa så räcker det med en halv vecka kände jag, men sedan är det klart att det finns ju egentligen hur mycket som helst som man kan hitta. Ville gå till Marie Curie Museet, men av olika orsaker blev det inte så. Polen som land är jättemysigt, billigt, trevliga människor och mycket intressant kultur och natur men kanske inte just i Warsawa. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela