livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Tapas

Publicerad 2016-11-28 15:37:54 i Durham,

I lördags blev det break ifrån studierna. Gjorde absolut ingenting akademiskt. Istället gick jag och Patrick som va nere på besök in till stan. Var tvungen att handla ett par arbetsskor. Tur att det var en massa rea med Black Friday. Men annars köpte jag faktiskt ingenting. Patrick köpte lite böcker och filmer i olika välgörenhetsaffärer. 
 
Varje lördag är det dessutom marknad i centrum så vi strosade lite där. Gick även in i komunhuset där de hade en liten hantverksmarknad. Rummet de var i var jättefint. Man blev lite överraskad för när man först kom in i huset såg det ut som vilken tråkig halv officiell byggnad som helst men sedan kom man in i en miniatyr verision av stora salen i harry potter typ. Dock inte lika bra som på själva slottet men ändå. Nu tillbaka till plugget, har galet mycket att göra de sista 3 veckorna. 
På kvällen gick vi in till stan för att käka middag. Blev tapas på La Tasca. God mat och oerhört snabb service men dock lite dyrt för den mängd mat man fick. Hade inte gjort något om de varit typ 10 kr billigare per rätt så man kunde testat något mer. Men drinkarna var 2 för 1 så det var ju bra. 
 

Gouzo

Publicerad 2016-11-19 10:16:00 i

 
Andra dagen på Malta bokade vi en busstur till Gouzo. Gouzo är en mindre ö som ligger ca 20-30 minuter med färjan från Malta. Så vi blev upplockade av en minibuss vid hotellet vid 7.30 sedan tog det nog 1.5 timma innan vi faktiskt kom på färjan. Vi hade bokat turen med ett av dessa hop on-hop off bussturer som nu finns i alla tursistställen. Har man någon gång varit i London så vet ni vad jag menar. Och visst man kan tycka att de är hemskt tacky tustiga men man måste ju ändå erkänna att de är väldigt smidga speciellt om man inte vet ngt om stället och man har begränsat med tid. Vi åkte runt hela ön och hoppade av på lite utvalda ställen. Det var väldigt mysigt på Gouzo men man var ju typ hela tiden stressad för man ville se så mycket som möjligt. Vill gärna komma tillbaka och typ hyra bil så man kan se fler ställen mer ordentligt. Det sämsta var nog att vi stressade oss ifrån första stoppet vid Azure Window, vi åkte en liten båt tur men stressade sedan vidare så vi hann inte klättra på klipporna vilket jag tyckte var jättesynd. Mamma tyckte nog inte det var så synd.
 
Vi stannade även i en hantverksby där vi köpte lite glas ifrån Gouzo och jag köpte några fler smycken. De är väldigt duktiga på filigree arbeten så jag köpte två par örhängen och ett halsband, tycker alltid det är lite kul med lite souvernirer ifrån ställen jag varit på men undviker typ kylskåpsmagneter. 
 
Hade nog billigaste lunchen på Gouzo, 2.50 euro för en burgare. Men dagen innan hade jag faktiskt testat maltas specialte. Kanin, har aldrig käkat kanin förut så det var spännande. Köpte även glass som såg ut som en ros. 
 
Gouzo var väldigt vackert, även här fanns det mycket historia. Vi hade dock inte tid att gå in på Världsarvs stället på Gouzo. Var väldigt smala vägar inne i städerna så när man satt på bussen kunde man typ röra vid väggarna. Väldigt duktiga busschaufförer. Vägarna verkade inte riktigt var byggda för bussar egentligen. Men absolut väl värt ett besök. 
ResR
 
 
 
 

Malta

Publicerad 2016-11-18 22:13:18 i

 
 
För typ 2 veckor sedan var jag på Malta med min familj eftersom min pappa fyllde 60 år. Jag har aldrig varit på Malta tidigare och har heller aldrig varit i Medelhavsområdet. Mötte familjen på hotellet eftersom jag flög ifrån Newcastle och de ifrån Skavsta. Jagvar i Malta ca 3-4 timmar innan övriga familjen men kunde inte checka in på hotellet. Men fick lämna min lilla väska och kunde utforska stan lite iallafall. 
 
Hotellet var fint och fräscht på insidan och det såg lite små pampigt ut, på kvällen iallafall. Men under dagen såg man hur smutsigt det var på utsidan men vet inte om det beror på föroreningar i luften. Malta var underbart varmt och skönt, mycket sten, typ ingenting grönt. Dock var det fullt av kaktus fikon överrallt. 
 
Stan var mysig, inte världens shopping stad men väldigt mysig. Det fanns mycket historiska eller åtminstone historiskt looking byggnader. Andra dagen gick vi till Arkeologiska museet. Malta har mycket mer historia än vad jag var medveten om och mycket tidigare historia än vad jag kände till. Intressant museum, men inte världens bästa layout, man gick liksom om sig själv. Men det låg i en lite äldre byggnad så det kanske berodde på vad man kunde göra med byggnaden. 
 
Vi tog även en dag på Gouzo men det tar jag i ett separat inlägg. Mamma och pappa åkte till Mdina dagen efter att jag åkte hem. Tyvärr hade jag bara två dagar eftersom universitet insisterade att jag skulle vara med på en practical. Kan lätt säga att jag tycker att de var lite löjliga och att jag lätt kunnat klara mig utan de där 2 timmarna. Hade lätt varit värt att missa de för 2 dagar till i Malta. 
 
Kan defintivt tänka mig att besöka Malta igen och spendera lite längre tid. Det samma gäller för Gouzo, men skulle nog inte vilja spendera mer än 3-4 dagar på själva Gouzo. Men tror att det skulle vara jättemysigt att hyra en bil eller cyckel och cyckla runt på Gouzo och avsluta med några dagar på Malta. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela