livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Heart of Scotland Tour

Publicerad 2017-08-16 00:34:43 i 2017,

Efter att ha bott i Skottland i fyra år så har jag ändå sett så oerhört lite av det. Så när mamma och pappa sa att de skulle åka på en busstur i Skottland för att ge de äldre en chans att se mer av Skottland. Efter lite reserach så valde vi att boka en färdig bussresa med Heart of Scotland. Vi valde tur fyra som inte var lika lång som vissa andra. Gjorde lite olika stopp på vägen. Tyvärr var vädret inte det bästa men vi såg lite fina saker iallafall. Guiden var duktig och höll låda väldigt bra och han pratade om mycket olika saker, historia, kultur osv. Det var en liten modern minibuss som var väldigt bekväm. 
 
Bästa: Vattenfallet vid Hermitage walk. 
Sämst: Att Blair castle krävde inträde trots att man bara ville gå in till Resturangen på Blair Castle.
Nytt jag lärt mig: Highland Cows var normalt svarta och de ljusbruna var mycket mer ovanliga men Drottning Viktoria föredrog de ljusbruna så hon avlade fram mer ljusbruna. Och eftersom alla ville göra som drottningen så blev de ljusbruna vanligare. Nu gör de istället tvärtom och försöker avla fram mer svarta kor. 
 
Dunkeld Cathedral och Dunkeld Cathedral Interior
Blair Castle 
Blair Castle Ballroom. Enda rummet man fick fota, det fanns mycket finare rum än detta. 
Blair Castles egna påfågel.
Svart Highland Cows.
Queen's View, tyvärr var sikten lite dålig men snyggt iallafall. 
Hermitage Walk
Järnvägsbron i Edinburgh
 
 

Edinburgh botanical Gardens

Publicerad 2017-08-15 23:18:55 i 2017,

Den här veckan har jag spenderat i Edinburgh eftersom mamma, pappa och pappas morbror och hans sambo var där på semester. De kom dit på torsdagen och var ganska trötta efter att ha flugit tidigt så gjorde inte mycket. På fredagen tog vi oss till Botaniska trädgården. Jag har varit där förut iofs men mamma och pappa har inte det. Och det kändes som en lagom utflykt eftersom vi skulle på middag med Patricks familj och en show på Fringe Festival.
 
Vi gick även in i växthusen, har aldrig varit där förut men såg bland annat en typ av Lik blomma som hetter Reek. Vi hade tur och den var egentligen överblommad så det luktade faktiskt ingenting. Tydligen så stinker den rejält när den först blommar.  
 
Bra middag på Millar and Carter och en väldigt bra show även om Patricks mamma fick en mini hjärtattack eftersom det var typ någon slags burlesk akrobatik/ cirkus. Men de var så duktiga, artisterna eller vad man ska kalla det. Man kände sig så otränad. Tyvärr fick vi dock inte ta foton där inne, men det var uppbyggt som ett cirkus tält typ. 
 
Men här kommer iallafall 711 bilder på blommor från Botaniska. 
 
 

Beamish

Publicerad 2017-08-05 15:42:35 i 2017, aberdeen,

Hängde med Sarah till Beamish i torsdags. Mycket roligare än att skriva uppsats...blev en heldag. Detta var ju nu tredje gången jag är på Beamish. Det regnade fram till lunch så det var ju mindre trevligt men vi hade det kul ändå. Sedan klarnade de upp och blev hur fint som helst. Eftersom vädret var dåligt på morgonen så blev det dessutom inte lika fullt som det annars kunde varit. 
 
Den här gången passade vi på och åka ångloket iallafall det ena. De hade visst två igång i tordags. Vi kollade nog på det mesta, men jag såg definivt saker jag inte sett den två tidigare besöken. Dessutom var nöjesfältet öppet men vi testade inte några karuseller. 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela