livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Vecka 8

Publicerad 2017-02-27 16:32:00 i 2017, Veckosammanfattningar,

Ännu en gång mycket plugg med en uppsats som lämnades in i morse med mycket plugg. Vädret var ok fram till typ onsdagen då stormen Doris hälsade på. En del tåg blev försenade osv och en ung kvinna omkom visst efter att ha fått ett tak i huvudet...
 
Men veckan avslutades med att Patrick kom ner och vi gick runt och kollade på Fire and Ice utställningen som var någon slags festival i stan. En massa iskulpturer utplacerade runt om i staden så det var väldigt coolt. Försökte kolla på en eldshow men de var så mycket folk att vi gav upp och begav oss hemåt. 
 
Veckans bästa: Våfflor på våffelhuset som Patrick tjatat om att testa i flera veckor. Bra topping och så, men våfflorna kändes liksom "ihåliga" så föredrar vanliga våfflor eller polska våfflor som är mer kompakta. 
 
Veckans sämst: Allt plugg och jobb. 
 
Bilder från veckan: 
 
 

Vecka 7

Publicerad 2017-02-19 22:25:55 i 2017, Veckosammanfattningar,

Sitter och sliter med nästa uppsats som är så himla korkad att alla i klassen hatar den. Har inte hört en enda säga att frågan vi ska besvara ens är vettig. Annars har det inte hänt så mycket, fick mitt nya objekt som man ska skriva en rapport om...Heja. Fick en hoper pärlor....
 
Tack för den liksom. Måste då skriva en rapport om vad det är, vad de är gjorda av och för. Kultur datum etc. Just det dessutom gick en del av pärlorna sönder bara man lyfter dem. 
 
Ugnen hade pajat när jag kom hem förra söndagen så i tordags kom våran nya ugn. Bara ett litet problem baksidan på ugnen var annorlunda än den gamla så nu går det inte att trycka in den ordentligt utan att riskera gas röret till spisen. Så nu petar den ut liksom en aning, men de ska komma på tisdag och fixa det. Vi kan använda ugnen men den låter en hel del. 
 
Testade även aktiviteter för våran lärohandbok för skolor som vi jobbar med i en av kurserna. Tog även bilder för boken både på aktiva barn och på två vikingar. Dess ska sedan användas till illustrationer i boken. Söndagen bjöd också på en promenad runt Durham. 
 
Bilder ifrån veckan: 
 
 
 
 
 
 
 

Harry Potter bläckhorn och kommunikations problem

Publicerad 2017-02-19 13:52:47 i Allmänt,

När jag volontär arbetade på katedralen i onsdags fick jag som jobb att skriva ett blogginlägg till deras officiella blogg. Den skulle handla om deras nya utställning Beasts som öppnar den 20 februari. Som namnet antyder så handlar utställningen om monster och vidunder. Så med på utställningen finns bland annat ett enhörningshorn och ett grip ägg. Och så finns objektet nedanför som jag typ blev mest förtjust i. Det är ett bläckhorn i trä som i Harry Potter och de Vises Sten och även i Harry Potter och hemligheternas kammare tillhör en viss Hogwarts professor. 5 poäng till den som vet vem...
 
Iallafall, blev då tillsagd att vi ville ha lite bilder till blogg inlägget så blev tillsagd att fota ett av bläckhornen. Tydligen finns det två. När jag som bäst håller på att fota kommer en kvinna och börjar gorma om vad jag håller på med och att jag absolut inte för röra bläckhornet etc... Det visar sig att bläckhornet tydligen är gammalt och har tillhört någon biskop i katedralen. Jag och den andra tjejen trodde det var rekvisita och alltså fejk. Men gud vad sur konservatorn va, hon började gorma om att den absolut inte fick tas ut utomhus och att den skulle vara väl inslagen... 
 
Jag tyckte väl typ så här, visst det är gammalt trä som man ska vara försiktig med, men o andra sidan när museum nu har så fruktanstvärt dåligt med pengar så måste ju faktiskt vi i marketing avdelningen kunna ta lite häftiga bilder för att få in besökare så ni ens har råd att bevara såna här prylar. Konservatorer är jäkligt posessiva om "sina" objekt. 
 
Men vi fick iallafall använda bilderna och vi poängterade att kommunikationen mellan avdelningarna uppenbarligen inte var den bästa.
 
 

Vecka 6

Publicerad 2017-02-13 00:27:05 i Veckosammanfattningar,

Veckan började med inläming av Artefact report 1. Hej då till den. Sedan blev det visst lite väl avslappnat då både måndag och tisday blev det ute luncher med kompisar istället för plugg. Oop... 
 
Fredag kväll tog jag tåget upp till Edinburgh eftersom det var Marias födelsedag och vi hade bestämt att fira henne på lördagen. Så på lördgen tog vi bilen och hämtade upp Abby från Haymarket och hämtade upp Maria och körde till Doune, Circa Cafe där vi bokat bord. Det låt ute på vischan men hade ett jättestort antik center. Fanns hur mycket kul som helst. Patrick köpte några LP:skivor. Sedan körde vi vidare tillbaka till Doune Castle. Det var ett ganska litet stott men med  mycet rum och trappor upp till fler rum. 
 
Det är en av inspelningsplatserna till Outlander serien. Oulander är en tv-serie baserad på Diana Gabaldons böcker. Sedan åkte vi in till Edinburgh och tog en drink på Panda and sons. Såg ut som en vanlig pub men drinkarna var lite mer exclusiva? i brist på bättre ord. 
 
Lite bilder ifrån veckan: 
Det snörade i Durham....eller knappt. 
Dock var det mer snö uppe på topparna i Skottland
 

Vecka 5

Publicerad 2017-02-05 22:55:33 i 2017, Veckosammanfattningar,

Den här veckan händer absolut ingenting förutom väldigt mycket studier då vi har en uppsats som ska in på måndag. Det har varit väldigt vackert väder den här veckan. Har bokat in en formal på tisdag med Castle tjejerna så det ska bli kul. Har jobbat två dagar den här veckan så har verkligen inte haft jättemycket tid att göra så mycket kul. Men testade ett nytt mysigt lite cafe, Vennel Cafe med Liezelke. Vi fastnade visst där i typ 3 timmar. Trots att det enda vi åt var en varm choklad och en pavlova. Men det var trevligt. Hade även lunch tillsammans med Meryn idag så lite har hunnits med. Och det är ju trots allt det här vardags relaxen som är viktigare än större händelser på det stora hela. 
 
Lite bilder från veckan: Läs de enda bilderna ifrån veckan haha
 
Veckans bästa: Fika stunden med Liezelke, alltid kul att bara umgås och testa nya cafeer. 
Veckans sämsta: Räknas det när universitet tar dryga 25 000SEK på en gång...Jepp bankkontot blev tomt väldigt fort. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela