livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Vecka 4

Publicerad 2017-01-30 20:51:55 i 2017, Veckosammanfattningar,

Vet att det är en dag sent men blogg appen krashade på paddan igår kväll när jag precis skulle ladda upp det här inlägget. Veckan har varit full med saker att göra inför balen i lördags så har spenderat en hel del tid i slottet den här veckan. Förutom det så åkte jag på roadtrip till Birmingham.Hann ju inte se så mycket av själva Birmingham. eller snarare det ända jag såg var tunneln in och en rondell med en Pagoda i mitten haha. Vädret har varit bra, det regar väldigt sällan här tycker jag dock är det ofta dimmigt och grått. 
 
Fredagen var det födelsedags middag för Lizelke. Vi gick till en resturang men resturnagen klantade sig lite med hur de placerat borden så det blev två sällskap istället för två. Efter middagen drog vi vidare till champagne bar för drinkar. 
 
Lördag var det baldags. Kan lätt säga att den här veckan blev betydligt dyrare än normala veckor. 
 
Veckans höjdpunkt: Castle Charity Ball 2017, Stroke of Midnight. 
Gå till http://phoenixphotography.org för att titta på bilder ifrån balen. Finns visst några jag är med på hehe. 
 
Veckans oväntade: HomeFree i Birmingham
 
Veckans sämsta: att behöva jobba dagen efter balen var lite segt trots att jag tycker om mitt jobb 
 
Strawberry Martini :D
 
Förberedelser inför balen
Så avis på dem som bor i slottet
Vodka Luge. Fattade inte att man skulle schotta ifrån isskupturen
 
 
 
 
 
 
 

Castle Charity Ball

Publicerad 2017-01-29 23:40:55 i

Igår kväll var det så äntligen dags för en bal på slottet. Spenderade morgonen med att dekorera slottet sedan hem i typ 2 timmar och byta om och göra sig iordning och sedan tillbaka till balen.   


Trots en del jobb med maten så hade vi ändå tid för underhållning. Fick våra foton tagna av en fotograf men man måste köpa dem. Men har iallafall kollat på dem och de såg bra ut. Patrick testade på Nerfbanan och silens disco. Tilttade även på trollkarlen. Dock missade vi dansgrupperna och kören och piraterna vilket ju var synd. Testade lite nya drinkar och hade allmänt kul. Home Fre

Publicerad 2017-01-29 23:27:16 i resor,

Har varit en riktigt stressig vecka med väldigt mycket att göra. Förberedelser inför balen igår med dekorations tillverkning etc. Dessutom så bestämde jag och Patrick oss för i tisdags att gå på konsert på torsdagskvällen. Bara ett litet problem... Patrick var i Edinburgh, jag i Durham och konserten var i Birmingham 

... för den som inte vet det så ligger Birmingham ca 3h körning ifrån mig. Så Patrick körde från Edinburgh och plockade upp mig och så ner till Birmingham. 

Självklart var det jätteköer nere i England men hann dit med en timme innan konserten började så lyckades få i oss lite kvällsmat med. Birmingham var iskallt! Alla stod och frös innan de släppte in folket. 

HomeFree är en acapella grupp, sök på dem på Youtube om ni aldrig har hört dem. Så de har inga instrument utan använder bara sina egna röster. En av killarna Adam Rupp är oerhört bra på att beat boxa. Han gjorde ett solonummer väldigt häftigt. Sedan är det självklart de två basarna Tim Foust och Adam Chance som är häftige. De går ner så himla lågt ibland att man typ får ont i öronen. 

Bästa låten: Ring of Fire :) lyssna på sista tonen på Yputube speciellt i live verisionen. 

Jobbigast: för Patrick att köra typ 9 timmar på en dag och så upp nästa dag för att hinna dumpa bilen för att ta tåget tillbaka til Durham kl 15. 

Sämst: man fick inte ta kort med systemkamera för att eftersom objektivet ör utbytbart så räknades det som proffsfotografering. .. va fan liksom 


Vecka 3

Publicerad 2017-01-22 14:13:36 i 2017, Veckosammanfattningar,

Ytterligare en vecka fylld med väldigt mycket att görai skolan och utanför. Inget jobb tack o lov, men volontärarbete och förberedelser och pyssel inför välgörenhets balen. Var dessutom i labbet och ritade lite till på mitt föremål nu är jag äntligen nästan klar med det iallafall. Dessutom kom jag faktiskt utanför Durham då jag åkte till Lindisfarne, när jag kom hem därifrån bakade jag visst en Lemon Drizzle cake. 
 
Veckans bästa: Resan till Lindisfarne, jättevackert väder och underbart att vara tillbaka till havet. 
 
Veckans sämsta: Grupparbeten som ingen gillar... En i gruppen är jättefrustrerad så vi hoppas det är bättre på tisdag eller alternativt tar det hus i helvete
Dryga 60 ljus fick rosetter...
Dagis pyssel igen. Hade glömt hur lång tid detta pyssel tog.
Lite får på Lindisfarne
Fish and chips. Väldigt länge sedan sist
 

Lindisfarne

Publicerad 2017-01-21 23:18:11 i England,

Trots att det var lördag fick jag kliva upp vid 7 tiden idag igen för klockan 9 gick bussen till the Holy Island of Lindisfarne. Jag och Sarah hade anmält oss till en resa med Teologiklubben trots att ingen av oss är med i Teologiklubben. Resan till Lindisfarne tog drygt 1.5-2 timmar. 
 
Lindisfarne är en så kallad tidvatten ö. Det innebär att den ibland är en ö och ibland inte så man måste vara noga med att passa tidvattnet annars kan man bli fast i några timmar på fel sida. Det finns en liten by, enligt Wikipedia bodde 2000 (17 år sedan!!!!) 162 personer så tror inte att det ens bor så många där längre. Det var mest betesmark för får och naturskyddsområde för fåglar på ön.
 
Det finns även ett slott och resterna efter ett munkkloster. Klostret grundades redan 635 av St Aidan och var en gång i tiden en viktig bas för kristendomen i Norra England. Ön har koppling till Durham genom at St Cuthbert som sedan blev Biskop av Durham och vars reliker är turistmål i Durhams katedral var abbot i klostret. Han bodde på en lite mindre ö brevid som eremit i perioder. 
 
Annars är ju Lindsfarne känt för alla som kan lite om Vikingar och Vikingatiden så markerar plundringen av Lindisfarne år 793 början på Vikingatiden. Klostret var ganska rikt och hade dåligt skydd eftersom de flesta inte ville stjäla från ett kloster av rädsla för Gud och så vidare. Men Vikingarna gav inte mycket för detta utan tyckte det var relativt lättförtjänade pengar. 
 
Hade bra med tid på ön så gick runt och kollade på slottet tyvärr var det stängt. Gick även in på museet och klosterruinerna. Hade tur och fick gå in gratis med mitt Historic Scotland Medlemskap :D Tack så mycket £5.60 sparat. Den "stora saken" de sålde var Lindisfarne Mead. Köpte inget men provsmakade en del, köpte elderberry vin istället. De hade en massa roliga fruktviner tex. hallon, blåbär, persika och en massa andra. Hittade även en god likör men tänkte inte att jag skulle använda den så¨mycket. Sedan när vi sett solnedgången och det var ytterligare en timme till bussen gick tillbaka så gick vi till det enda stället som var öppet och käkade kvällsmat. 
 
 
Slottet, tyvärr var det stängt.
Labyrint? Tror vi...
Slottet nerifrån
Kloster ruinerna
Det här fick mig att skratta! En officiell ursäkt ifrån Norge (Trondheim) för Vikingatågen. Dessutom pratar de om sin Kristna gemenskap. Fast Vikingarna kände knappast denna kristna gemenskap
Solnedgånger kan man aldrig får nog av.
 
 
 
 

 

Tillbaka till dagis?

Publicerad 2017-01-21 11:45:53 i Allmänt, Studentliv,

Gårdagen spenderades i Masters Studenternas rum i slottet. Den här veckan är full av förberedelser för Välgörenhetsbalen på slottet nästa vecka. Jag är med i Creative utskottet så är ansvarig för dekorationer. Igår gjorde vi glasfönster med silkespapper så det kändes verkligen som att man var tillbaka på dagis igen. 


Efter en lång dag klipp och klistra så fick vi ihop tre fönster. 

Vecka 2 2017

Publicerad 2017-01-15 18:30:00 i 2017,

Första dagarna spenderades i Edinburgh där man inte gjorde särskilt mycket nyttigt. Måndagen var grå och spenderades i Craigmillar Castle. 5.50 intjänade på Historic Scotland :) 
 
Tisdag åkte jag tillbaka till Durham för att ta igen all prokastinering som typ alltid händer på jullov. Hade möte med Orientaliska museets kurator för mitt reserach paper. Volontär arbetade i Katedralen. Annars har veckan bestått av plugg och träffa kompisar igen kombinerat med plugg. Satt en hel eftermiddag på ett kafe som var lika tyst som biblioteket. Alla där var typ studenter som pluggade, väldigt ovant på ett kafe som är fullt av folk. 
 
Veckans höjdpunkt: Det snöade och blev lite kallt nu i slutet av veckan. Dock inte alls så mycket som jag hade önskat. 
 
Veckans sämsta: Att få munsår. Hatar den jävla skiten. Vet inte ens hur jag fick det första gången men tror jag var liten och det värsta är ju att skiten aldrig försvinner. 
 
Några bilder från veckan som varit: 
Craigmillar Castle-eller det som är kvar....
Kaoset som är vårat köksbord...eller mitt skrivbord. 
Typ den andra snön jag sett den här vintern....
Dammen vid kommunhuset har visst fått ett tunt täcke med is
Lördagspromenad resulterade i lite bilder. 

Craigmillar Castle

Publicerad 2017-01-09 13:21:00 i Skottland,

Igår fick jag användning för en av mina julklappar. Mitt medlemskap i Historic Scotland. Jag och Patrick tog bilen och drog till Craigmillar castle där ingen av oss varit förut. Det ligger lite vid utkanten av Edinburgh. Kände inte till det här slottet sedan innan. Det såg nästan lite malplacerat ut vid lite bostadshus och mitt i ett utvecklings område där det verkar som att de bygger mycket nya bostäder. 
 
 

Vecka 1 2017

Publicerad 2017-01-09 13:07:00 i 2017,

En blogg var ju ifrån början en typ av online dagbok så tänkte att jag faktiskt kanske borde försöka använda den som det. Vet med mig att jag är urdålig på att skriva och dagböcker av alla slag har aldrig varit min grej. Men har följt en annan blogg som gör veckosammanfattningar och tänkte att det kunde ju vara en bra grej för att ändå kunna gå tillbaka och kolla vad man har gjort när man inte längre kommer ihåg. 
 
Vad hände i veckan:  Första veckan på det nya året. Firade nyår i Göteborg med SRK:arna minus 1. Blev ett mysigt nyår även om själva tolvslaget var lite antiklimatiskt med folk som tände raketer mitt in i folkmassan och rökte på samtidigt. Sedan var det dags att åka tillbaka till Britannien. Åkte upp till Edinburgh några dagar innan skolan började och bara latade mig och umgicks med Patrick. Besökte Maria och Abby i Glasgow. Första gången man var i Glasgow. Väldigt mysig stad som jag gärna kommer tillbaka till. Hade lite London feeling fast mindre stressigt. 
 
Bilder från veckan som varit: 
 
Från en promenad med barndomskompisen sista dagen innan jag åkte hem. Tyvärr kom all snö precis som jag skulle åka tillbaka till England.
Första soluppgången tillbaka i Durham
 
Sol i Ediburgh när vi är på jakt efter svart garn.
University of Glasgow. Det var grått och tråkigt men vackert ändå
 

Mål för 2017

Publicerad 2017-01-02 20:47:33 i personligt,

Har aldrig riktigt gjort det där med nyårlöften. Mest för att jag vet att jag är dålig på att hålla dem. Men tänkte lite på vad man vill idealiskt skulle vija ha gjort och upplevt innan nästa år. Nya saker och mål som man kan sträva efter sedan nästa nyår kan man kolla hur mycket man lyckades uppfylla, och på vilket sätt. Dessa står absolut inte i någon slags rangordning.
 
Börjar med de lite tråkiga och mer nödvändiga målen
 
1. Ta min mastersexamen. Gärna med mer än bara godkänt. 
2. Hitta ett faktiskt intressant område till mitt project arbete till sommaren....
3. Skaffa ett ordentligt jobb efter examen
 
Sånt jag vill göra för mig själv: 
1. Göra en resa till ett nytt ställe, med övernattning och utan någon från familjen. Lite pinsamt att erkänna att man aldrig varit på något som kan liknas vid semester utan en familjemedlem trots att man är 24 liksom. 
2. Se mer av England än bara Durham
3. 
4. Bli bättre på att hålla kontakten med folk 
5. Avsluta olika hobby projekt som är liggandes
6. Lära mig om ekonomi och aktier och fonder etc. På börja ett aktivt sparande iställt för värdelösa sparkonton
7. Göre en detaljerad budget och inte bara skriva upp efteråt
8. Äta mindre skräp och försöka bli mer varierad i min kost
9. Bli bättre på att prioritera någon form av träning och fortsätta med den
10. Kolla upp ögon laser operation och iallafall undersöka möjligheten seriöst
 
M
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela