livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Vecka 8 2019

Publicerad 2019-02-24 21:54:36 i Veckosammanfattningar,

Ännu en vecka där det inte händer så mycket. Volontär arbetade på tisdagen. Fick biblioteksavundsjuka medans jag städade i slottets bibliotek, det är inte jättestort men som ett Skönheten och Odjuret bibliotek i lagom storlek. Under dagen fick jag dessutom lära mig hur man egentligen ska polera silver och koppar. Men vi är snart klara med hela slottet, bara en dag till. 
 
Efter jobbet en dag testade jag och en arbetskamrat på att åka inlines. Har bara stått på ett par inlines en enda gång, jag var antagligen 7 eller 8 år max, kommer inte ihåg att jag stod upp så mycket på inlinesen den gången. Kommer mest ihåg att jag var tvungen att krypa upp för uppförsbacken utanför min kompis hus och att vi inte höll på särskilt länge. Denna gången gick det bättre, trodde jag skulle ramla omkull direkt men fick faktiskt bättre än förväntat. Får testa lite fler gånger, fick inlinesen av min kompis eftersom de var för små för henne så nu har jag ingen ursäkt för att inte öva lite mer. 
 
Helgen spenderades hemma med bakning och en löprunda i parken i solen. En snabbtur till Botaniska och fotade lite mer vårblommor. 
  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 

Vecka 6 och 7

Publicerad 2019-02-17 20:49:49 i Veckosammanfattningar,

Glömde bort att uppdatera förra veckan så får slå ihop bägge veckorna i en. Här i Edinburgh har blommorna börjat komma upp och det känns som våren är på väg. Dock så kom ju snöovädret i mars förra året så man vet ju aldrig. Förra veckan började jag volontärarbeta i Laruriston Castle. Städar slottet och är gratis arbetskraft för att det är ju det man måste göra för att överhuvudtaget få en chans till ett museijobb nuförtiden. 
 
Lauriston Castle är ett hus/slott ifrån 1500-talet med utbyggnader ifrån 1800-talet. Det har fantastskt läge vid Firth of Forth. Parken är öppen för allmänheten och mycket populärt för hundrastare. Själva huset ägs numera av Ediburgh Council och de driver det som museum. Inne i huset finns en massa föremål ifrån de sista ägarna som samlade på dyra föremål. Så nu ska jag arbeta där varje tisdag i februari för att få mer erfarenhet av att jobba med föremål. 
 
Den här veckan har jag mest jobbat, men även passat på att besöka observatoriet på Calton Hill som är återöppnat och gått till Botaniska med en kompis som behövde ta bilder för en fotografi kurs. Dessutom har jag passat på att baka lite, hittade färsk jäst så blev lite bröd. Dock är jag typ desperat efter ett bättre kylskåp och en faktisk frys skulle inte direkt skada. 
  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 
 
 

Vecka 5 2019

Publicerad 2019-02-05 00:03:50 i Veckosammanfattningar,

Oops blev visst en dag för sent att ladda upp veckosammanfattningen. Under veckan hände inte mycket. Jobb som vanligt men hände inget spännande där heller. Mest spännande var en dum kund som blev oerhört förolämpad av att jag inte gav en sked på rätt sätt. Det vill säga jag la den på disken framför henne istället för att ge den till henne i handen...Tilläggas ska att hon skulle ha skeden för att äta ostbågar. Kan säga att jag inte blev mer imponerad av kineser/asiater. Hon skulle klaga till ledningen och allt. Vi på kafeet skrattade mest åt henne, även vår manager. 
 
På fredagen kom snön så passade på att undersöka the Water of Leith path. Har aldrig gått till Leith tidigare, väldigt trevlig promenad. Leith var mysigt, nere vid hamnen. Mycket små butiker, självständiga cafeer och pubar. Leith brukade ha rykte om sig att vara ett sämre område men är nu ett av de  mest populära i Edinburgh.
 
Snabbesök på Botaniska trädgården, som väntat var det ju lite tunt med blommor, men hittade iallafall en del snödroppar. Och i växthusen blommade det för fullt. Sedan har jag upptäckt en ny hobby, scrapbooking. Faktiskt riktigt kul.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela