livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Vecka 4 2019

Publicerad 2019-01-27 23:05:02 i Allmänt, Veckosammanfattningar,

Denna vecka jobbade jag bara 4 dagar, jag var ledig en dag för att gå på intervjuer. Goda resultat ifrån båda intervjuerna även om det ena inte var för betalt arbete. Patrick kom hem på fredag kvällen. Lördagen shoppade vi en del nödvändiga grejer till lägenheten och en och annan onödig sak också. Det är farligt att åka till IKEA säger jag bara. 
 
Men gjorde ett riktigt fynd i en välgörenhetsbutik på söndagen. Behövde en klänning till en bal i februari och tyvärr passade inte mina gamla klänningar längre, jag hade hoppats de gjorde det....dags att gå på gymmet jag vet. Men iallafall. Hittade en snygg klänning för bara £15 och skor för ytterligare £12. Kap säger jag bara. 
 
  (null)

(null)
Min nya rumskamrat.

Vecka 3 2019

Publicerad 2019-01-20 21:57:00 i Veckosammanfattningar,

 Första veckan tillbaka till jobbet. Under veckan gjorde jag inte så mycket förutom att jobba egentligen. Efter jobbet när jag väl fixat middagen är jag oftast för lat för att göra något mer. 
 
Dock i helgen passade jag på att göra lite mer. I lördags åkte jag med en kompis till St Andrews. Hittade ett mysigt farmers shop med en mysig resturang. Passade på att käka lunch där och spatsera lite i butiken också. De hade mycket roliga grejer. En kul grej var att de hade Skultuna krukor, en var helt enorm. Liksom hur troligt är det att man springer på svensk design i skottland till och börja med och ännu mindre i en farmers shop. Spenderade eftermiddagen i St Andrews men tyvärr var vädret inte det bästa. 
 
Sedan blev det hemjord pizza hemma hos min kompis. Idag testade jag något helt nytt, Poledancing. Var många där som ville testa på det. Men det var kul även om man knappast var graciös. Dock ligger det en bit bort så har inte bestämt om jag ska fortsätta med det. 

Veckans mat: stekt ris med grönsaker 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 

Vecka 2 2019

Publicerad 2019-01-13 22:22:00 i Veckosammanfattningar,

Den mesta delen av denna vecka gjorde jag väldigt lite. Hade fortfarande 5 dagar kvar i sverige så de spenderades mestadels framför tv-apparaten och NCIS då vädret var mestadels grått och regnigt. Men passade även på att hämta mitt nya pass som var delvis orsak till att jag tagit ett extra långt jullov. 
 
Hann även med en resa till IKEA med syrran. Hon skulle köpa tv-bänkar till sin nya lägenhet. Jag fick äran av att skjutsa dit henne och bära paketen för en middag som betalning. Mot slutet av vistelsen så fick vi lite snö och jag fick ett ryck och kom upp redan klockan 6 en morgon, skjutsade både mamma och pappa tills stationen och gick på en 5 km promenad innan klockan ens blivit 8. 
 
På fredagen var det dags att dra tillbaka till Edinburgh. Ryanair flyg ifrån Skavsta. Hade tur och fick lov att flytta på mig så jag kunde sitta i nödutgången. Mer benutrymme till mig. Snabbaste jag någonsin gått igenom passkontroll och fick bagaget. Från planet öppnade dörren i Edinburgh så var nog inte 10 minuter innan jag satt på bussen hemåt. 
 
Helgen spenderades med att fylla upp skafferiet och boka resor till Patricks avslutning i februari. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 

Vecka 1 2019

Publicerad 2019-01-06 21:28:00 i Veckosammanfattningar,

Veckan och året inleddes i Stockholm tillsammans med SRK:arna och Patrick. Efter att ha firat in det nya året med fyrverkerier och ett besök på Nordiska museet så var det dags att bege sig hemåt på Nyårsdagen. Under veckan blev det ett besök i Linköping hos pappas morbror och sambo, släppa av Patrick på flygplatsen. En snabb visit till Vadstena och fika hos Vädersta två gånger! Bästa fika brödet. 
 
Första helgen på detta året spenderades med att packa ihop kartonger och städa ut julen. 
Veckans bästa: Att bara vara ledig och inte göra någonting
Veckans mat: Lax med grädde och vitlökssås med ris. 
Veckans sämsta: Har inte hänt något jättesämst, tråkigast var väl att skjutsa hem Patrick. Nu dröjer det till slutet av februari innan man ser honom igen antagligen. 
 
 
 

Mål för 2019

Publicerad 2019-01-06 21:18:48 i Allmänt,

Efter lite funderingar har jag kommit på några mål som jag skulle vilja uppnå under 2019. Om det är möjligt får vi se. 

Hitta en ny hobby- alternativt gå någon kurs.

Skriva minst ett inlägg på bloggen i veckan.

Lära mig min systemkamera och lära mig ta bättre bilder. 

Aktivt spara pengar och lära mig mer om aktier och fonder. Gärna våga spara i någon typ av aktier eller fonder.

Få ett jobb där jag kan få användning för mina examina.

Äta vegetariskt minst två dagar i veckan. 

Upptäcka något ”nytt”, museum, sevärdhet eller liknande i alla fall en gång i månaden. 

 

Utvärdering 2018

Publicerad 2019-01-06 21:14:44 i Allmänt,

2018 har varit ett år när man flera gånger funderat på om livet inte har mer att erbjuda än så här. Tog examen ifrån Durham, åkte hem till Sverige för att jobba över sommaren och sedan tillbaka till Storbritannien, snabb visit till Tyskland och avslutade året i Stockholm. Jobbet är ok, har trevliga kollegor men känner väl att man redan fastnat i hamsterhjulet och inget spännande händer vilket gör att det lätt känns långtråkigt. 

Av förra årets mål måste jag definitivt erkänna att ingen av dem har väl egentligen uppfyllts. Motivationen har helt enkelt inte funnits och inte heller självdisciplinen. Men det är bara att arbeta vidare gör om och göra rätt förhoppningsvis detta år. Så det får helt enkelt bli lite nygamla mål detta nya år. Favorit i repris?  

 

 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela