livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Vecka 12

Publicerad 2019-03-26 22:52:45 i Veckosammanfattningar,

Några dagar för sent, men tidigare än de senaste veckorna. Under veckan var jag fortfarande ledig och på Isle of Skye. När vi åkte tillbaka till Edinburgh fick jag ett mejl om att det nya jobbet äntligen var färdiga med alla referenser så jag kommer börja den 1:a april. Under helgen åkte vi till ett bryggeri med en kompis.
 
Loch leven brewery-min kompis pappa är gammal bryggmästare och har utvecklat deras olika ölsorter. Bryggeriet är fortfarande väldigt nytt men de har vunnit lite olika utmärkelser, fick testa på deras olika ölsorter. De hade en liten butik och servering som var ganska välbesökt för att vara mitt på dagen på en lördag. Samtidigt passade vi på att kolla in Loch Leven Larder där vi fickade. Var en lite finare gårdsbutik, lite exklusivare och lite dyrare. 
 
 Söndagen spenderades med att städa lägenheten, alltid ett stort nöje... Inte. Och ett snabbbesök i botaniska. Magnoliorna och kameliorna är i full blom. :) 

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

Vecka 10 och 11

Publicerad 2019-03-26 22:46:55 i Veckosammanfattningar,

Har missat att uppdatera några veckor. Bland annat för att man varit lat men också för att jag gjorde en snabbresa till Isle of Skye. Har dessutom försökt få fram ett startdatum till mitt nya jobb, det har varit så osmidigt. Referenser fram och tillbaka tills man kan bli galen. Men nu har man iallafall bara en vecka kvar på universitet. Räknar ner dagarna, äve om jag inte är särskilt förtjust i det nya jobbet heller egentligen. Men vi får väl se vad som händer. 
 
Förra helgen åkte vi till en snabbtur till St Andrews, råkade visst käka stek till lunch på Balgrove larders nyöppnade steklada.
 
Drog till Isle of Skye på lördagen och kom hem på tisdagen. Skye var väldigt vackert och väl värt ett besök och vill absolut tillbaka dit igen. 
 
 
 
 
 

Isle of Skye

Publicerad 2019-03-22 00:04:32 i Allmänt,

Resan upp till Skye började med snö och slask. Som sedan övergick till lite mer Narnia-aktigt landskap. På vägen stannade vid Killiecrankie och kollade på Soldier’s Leap. Inte jättespännande men fick klättra bland lite vattenfall så det var i alla fall lite kul. Sedan stannade vi till vid House of Bruar, Harrods of the North. Lyxshopping ute på vischan. Kan ju säga att jag inte köpte något, förutom en kaffe. Vi hade valt att stanna en natt på vägen upp, nu i efterhand vet jag inte om jag tycker det var helt nödvändigt men det gjorde ju att vi hann se saker på vägen så det var ju bra och andra sidan. Hotellet i Fort William var okej, badrummet var svinkallt, frukosten var ok. Verkade som de specialiserat på kinesiska turister då allting stod på Engelska och Kinesiska av alla språk.

Dagen efter drog vi vidare, stannade till vid en utsiktspunkt och kollade in ett snötäckt Nevis kedja och lyckades till och med få en glimt av Ben Nevis. Sedan stannade vi för lunch vid Eilean Donan och passade på att utforska slottet innan vi drog till Isle of Skye. Stannade för några fina bilder längs vägen till Portree. Checkade in på hotellet och gick sedan på upptäcksfärd i Portree. Eftersom det var lågsäsong så var det inte mycket öppet och eftersom vi var på en tight budget slutade det med att vi köpte take-away och käkade på hotellet. Kände oss lagom löjliga på ett ett lyxigt hotell med take-away haha. 

Vi hade bara en hel dag på Skye så den dagen planerade vi ganska tight. Ingen tid för sovmornar på denna semester. Patrick hade bokat in en whisky tour kl 11.00 så vi hade den tiden att passa. Vi hann se delar av the Fairy Pools, dock inte alls så länge som vi hade velat. Sedan en tur till Torabhaig, fick smaka lite whisky, eller iallafall jag. Patrick var DD (designated driver). Efter att ha shoppat lite whisky körde vi till the Old Man of Storr. Lite småjobbig vandring upp, iallfall där regnet hade eroderat stigen upp. Man gick upp på egen risk. Tyvärr regnade det en hel del och molnen hindrade sikten ifrån the Old Man så vi stannade inte särskilt länge, speciellt inte när det började blåsa på rejält. 

Sedan besökte vi andra sidan ön och besökte korallstranden. Vid det laget hade vädret växlat totalt. Från kallt och regnigt på morgonen till strålande vackert väder. Helt plötsligt såg det ut som vi hamnat på någon tropisk strand med vit sand och turkosblått vatten. Bara det att stranden bestod av koraller och snäckor. Sanden var i själva verket finsmulade och slipade koraller.  

 
Innan vi begav oss hemmåt dagen efter drog hade vi ytterligare några stopp att göra. Åkte till the Cave of Gold, men eftersom det regnade och blåste och det stod en varning för att det var väldigt halt, brant och svårt att ta sig ner till grottan så fegade vi ur. Istället åkte vi vidare till en strand där det fanns fotspår ifrån dinosaurier. Dock hittade vi inga. Men när vi åkte till en fossilstrand hittade vi i alla fall lite fossil. Men vägen ner till den stranden var inte heller det lättaste.
 

Eilean Donan Castle

Publicerad 2019-03-21 22:19:53 i resor,

På vägen upp till Isle of Skye gjorde vi bland annat ett stopp vid Eilean Donan Castle. Även om man inte känner igen namnet känner nog många igen bilden av slottet. Det har varit med i många filmer bland annat som Riddar Katos borg i Mio min Mio. Någon James Bond film- Världen räcker inte till och Highlander bland många andra. Det är tydligen ett av de mest fotograferade slotten i skottland. 
 
Slottet ligger ute på en ö som från början bara nåddes via båt men numera finns det en bro till ön. Det första slottet byggdes på 1200-talet och tillhörde då Mackenzie clanen men förstördes under Jacobit upproret och var i stort sett bara en hög sten fram tills det återuppbyggdes mellan 1919 och 1932. 
 
Det var väldigt litet, iallafall för att vara ett slott. Men med audiotur tog det ca. 1 timme att gå igenom. Det kändes lite som ett film set, kanske för att man sett det på film så många gånger. Men definitivt värt ett besök. 
 
 
 

Vecka 9 2019

Publicerad 2019-03-03 23:41:17 i Veckosammanfattningar,

Den här veckan har varit lite annorlunda. Har bara jobbat två dagar, avslutat mitt volontärarbete vid Lauriston Castle så nu är slottet iallafall skinande rent. På onsdagen tog jag tåget ner till England direkt efter jobbet för Patricks Examen så sedan i onsdags har jag typ bara hört militärsnack....För någon som är absolut ointresserad av det militära kan jag tala om att det är svintråkigt! 
 
På examensdagen fick vi kolla på en parad/marsch. De var iallafall synkroniserade. Musikkåren var duktiga och spelade faktiskt lite roliga låtar som The Great Escape och The magnificent men and their flying machine. Lite roligt, men annars var det ganska formellt. Andra höjdpunkten var väl när en av dom tuppa av i ledet. Han klarade sig men fick ledas ut och kom tillbaka till marschen. 
 
Efter det var det gudtjänst, bra predikan, lite tråkig kyrka men värsta var att jag hade något nötskal bakom mig som absolut inte kunde psalmerna men sjöng svinhögt, fel melodi och alldeles för fort. Sedan var det dags för lunch, blev serverade i matsalen, som var väldigt lik colleget i St Marys. Sedan fick jag även lyssna på en presentation över vad de gjort under träningen som gjorde att jag bara hade 2 timmar att ta mig tillbaka till mitt rum för att byta om för balen på kvällen. 
 
Innan vi gick fick vi även se den allra sista flygningen med Tornado planen som numera är pensionerade. Kan säga att alla andra var mer imponerade än jag var. 
 
Balen hade temat Jorden runt på 80 dagar. Så olika rum hade olika teman, Storbritannien, Tyskland med Ompa band och Oktoberfest set up, Marockanskt rum med magdansare och ormar, Matsalen var frankrike med fransk musik och folk kädda i basker typ, roligaste rummet var nog baren som var vilda västern, man kunde både skjuta prick och rida en mekanisk tjur. Det japanska techno rummet var okej också dock väldigt väldigt högljutt. 
 
Tog tåget hem på fredagen. Lördagen gjordes inte mycket. Gick på en löprunda men annars slappades det mest.
 
  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela