livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Mina dagar fram till 11 December

Publicerad 2015-11-29 15:20:13 i Allmänt,

6.30 Vakna
6.45 Faktiskt kliva ur sängen
6.50 göra lunch (smörgåsar)
7.00 Äta något till frukost
7.30 vara klar att lämna huset. 
8.00 Anlända till bibblan
8.10 slå sig ner i bibblan och ockupera platsen 
8.10-23.30 Låstas plugga, äta alldeles för mycket skräp, kolla FB 511 gånger, ta ett break för att gå och jobba, sedan tillbaka till bibblan. Mer skräp mat och mer halv plugg. 
 
Nästa dag: repetera allting igen 
 

Mockingjay Part 2

Publicerad 2015-11-22 18:50:10 i Allmänt, filmer,

Var på middag med Abby igårkväll. Hon hade lagat en god pasta, tonfisk med ostsås gratäng. Smakade väldigt mycket ost så var lite orolig till en början men den var verkligen god. Efter middagen så var planen att vi skulle på bio, men när vi kollade om det fanns några platser kvar så visade det sig att alla platser på den föreställning vi var ute efter var i princip fullbokad så det blev en debatt i fem minuter. Så istället för att ta bussen direkt ner till bion så bestämde vi oss för att ta en halvtimmes promenad till en annan biograf. Trots allt den här stan har faktiskt fyra biografer. Så vi gick ner till stranden, var väldigt glad över halsduk och vantar kan jag säga. 
 
Mockingjay Part 2 var filmen vi skulle se och vi hade ganska höga förväntningar. Vi blev inte besvikna kan jag säga, vi va allihopa väldigt nöjda, de hade gjort det riktigt bra, det var inte alltför stora skillnader mot boken och de allra viktigaste delarna var lika med boken och en hel del repliker var direkt tagna från boken. 
 
Filmen var "mörk" inte den mest positiva action filmen som någon recensent gnällde om på aftonbladet, men jag tycker att det var bra eftersom själva storyn är MÖRK! Det är en dysutopisk roman. Tyckte det var bra eftersom filmen är mer komplex än bara en god sida och en ond sida. Ja du har den onda huvudstaden men motståndsrörelsen är inte helt god heller och de har många mörka drag som visar att ingen är bättre än någon annan och att människor är villiga till mycket om de får chansen. 
 
 

Första snön

Publicerad 2015-11-22 18:49:40 i Allmänt, Skottland,

I lördags blev det helt plötsligt jättekallt. Inte minusgrader tekniskt sett men mycket kallare än innan. Och igår vaknade jag till att världen blivit helt vit! OK kanske inte helt vit, men första snön hade kommit. Dock stannar de ju inte länge här i stan men det kom mer på kvällen och lite ligger iallafall kvar idag, men antar att Winter is Coming....
 


 


 

Mycket fattigare, inget plugg och mycket senare

Publicerad 2015-11-16 20:58:17 i Allmänt,

Efter en tidig morgon så körde tåget in på en solig station i Manchester. Var en timme tidig så hamnade på ett Cafe Nero, de hade varm choklad med julsmaker, testade en med mint. Baristan var inte så bra, det enda hon fick rätt var mint chokladen. 

Själva mässan var i Manchester central. Såg ut som det var en gammal tåg station. Var ett 80-tal olika utställare, lyckades dessutom med konststycket att snacka Svenska med tre utställare. En professor från Norge som jobbade vid Lancaster University, Lynd och Uppsala. Var nig därinne en dryg timme. Men verkar isllafall som om Manchester har ett väldigt bra Mastersprogram i musei kunskap. Så nu är det bara att läsa på en massa....

Sedan skrotade vi lite på stan. Sprang på en massa "tyska" julmarknader bla . När det var dags att åka hem var tågen försenade. Så himla mycket folk som skulle på tåget. Vi var sena ifrån Manchester till Preston lagomt oroliga att anslutningståget skulle gå utan oss. Som tur var så var anslutningståget också sent, dock över en timme vilket förstödre kvällen en aning. 

Men överlag en mycket trevlig dag även om
Det blev lite mycket tågåkande 😆😆😆







Manchester

Publicerad 2015-11-16 10:00:14 i Allmänt, Studentliv,

Sent igår gick tåget ner till Edinburgh för  att sova i 4 timmar innan det var dags att ta nästa tåg från Edinburgh ner till Manchester. Sov stor del av tågresan men när jag vaknade till igen var solen uppe och vi åkte förbi en massa fina landskap. 

Ska ner och kolla på en PostGraduate fair. Har ingen aning om den kommer vara bra eller inte. Man hoppas ju att den ska vara vettig efter dessa tidiga mornar och dyra tågbiljetter. 
:) 


Preston station. Tyckte den var väldigt vacker 

Lyxlunch och Massage

Publicerad 2015-11-11 22:42:29 i Allmänt,

Idag var det dags att använda min födelsedagspresent. Fick en lyxlunch och en spa behandling/aroma massage av Patrick i present. Han hade bokat in det på Malmaisson som är en lyxigt hotell, resturang och spa. Så jag och en tjejkompis begav oss dit vid 12 tiden. Allting var betalat och klart. Dock gick vi lite längre än vi behövde då vi hoppade av bussen på fel ställe men men, lite motion har ju aldrig skadat. 
 
Vi fick fri champagne när vi kom dit, och sedan så fick man välja förätter och huvudrätter. Det ingick två rätter i presenten och vi tyckte att förrätterna såg godare ut än efterrätterna, annars är jag mer en dessert person än starter. Älskar mina sötsaker men tänkte också att jag har ju redan jättegod kladdkaka med daimganache i kylen hemma till kvällen. 
 
Vi tog lite olika rätter, jag valde

Roast heritage beets-Severn & Wye hot smoked salmon, horseradish crème fraîche översättning: rökt lax och rödbetor och något mer till förätt. Väldigt gott, dock kunde dom väl skippa balsamvinägern... Till huvudrätt valde jag Black Angus beef short ribs, shallots & smoked pommes mousseline: något slags biff verkligen urgott, så mört och  rökt potatismos, shallotenlök och rödvinsås. Det smakade jättegott

Efter maten så var det dags för massage, så vi tog hissen en våning ner till spaat. Hade en väldigt trevlig massös. Jag har aldrig fått ordentlig massage i hela mitt liv så det var spännande. Fick välja olika oljor. Det var väl skönt och avslappnande till delar, men mest låg jag nog och tänkte när det skulle vara över hehe. 
 
Sammanfattning: Malmaisson har underbar mat och fanastiskt trevlig personal. Massagen var kul att ha testat men som jag sa till Patrick innan så var det inte precis det som jag önskat mig. Själv känner jag nog ingen skillnad efter massagen men Abby tyckte det var jätteskönt så det kanske är en smaksak. 





Remeber remember 5th of November

Publicerad 2015-11-06 01:34:04 i Allmänt,

Ikväll var det dags för Fyrverkerier på stranden. Så gick ner i regnet och dimman runt 7 tiden för fyrverkerierna som startade 7.30. Riktigt bra fyrverkerier till filmmusik. De hade lyckats få in det riktigt bra. Bästa fyrverkerierna var smiley gubbarna, hjärtana och katterna. Väldigt bra gjort. Fast man undrar ju lite hur mycket pengar de la på det hela...Men vackert var det iallafall. 











Halloween

Publicerad 2015-11-01 18:26:15 i Allmänt,

Halloween lördag, efter att ha jobbat hela dagen och  varit ute till klockan 2 på natten kvällen innan så tog jag sovmorgon. Bestämde mig för att göra massa ärenden på stan. Var tvungen att hämta mina linser som dom rignt om för typ två veckor sedan. Sedan behövde han man bor med saker till sin Halloween kostym inför kvällen och eftersom han jobbar hela dagen så blev det min uppgift. Tyvärr hade hans planerade kostym inte hunnit komma i tid så det fick bli ett hopplock. Så ag gick nog in i varenda Välgörenhets affär. VIlket jag älskar men lyckades dock inte hitta det han ville ha. Letade efter en svart Tophat och en käpp. Alltså inte en sådan som äldre har som har svårt att gå utan en lång svart käpp, tänk Lucius Malfoy. Hittade dock inget sånt. 
 
Så han fick klara sig utan. Han klarade sig dock med sin kostym och en svart mantel så var han en vampyr. Själv blev jag Cho Chang, för jag är Ravenclaw och Ravenclaw är bäst! 
 
På väg hem från stan 

Drink lekar
Min kostym:) 

jag ska till Hogwarts!!!!


 

Biokväll och middag

Publicerad 2015-11-01 18:17:57 i Allmänt,

I fredags var jag och några kompisar på bio. Innan bion skulle vi käka middag ute tänkte vi. Det knökafullt, vi hade inte bokat bord innan vilket visade sig vara ett halvstort misstag. Det var fredagkväll och lönedag....det vetyder att varenda jäkel skulle äta ute. Så vi hamnade på Ask Italian istället för Tgis. Hade aldrig testat Ask Italian förut men det var trevligt. Helt annorlunda atmosfär och mat jämfört med vad vi tänkt oss men god mat var det iallafall. Deras Honeycomb cheesecake var helt underbar. 
 
Vi skulle se nya Bond filmen, Spectre. Det var visserligen andra gången jag såg den. Gick även och såg den på min födelsedag...Men hade redan innan det bestämt at jag skulle gå och kolla på den med de här kompisarna och sedan råkade bioutbudet vara sådär så det blev Spectre två gånger. Inte för att det gjorde så mycket eftersom filmen var ganska bra. 
 
Jag säger ganska bra. Skyfall var bättre enligt mig. Den nya filmen var absolut inte dålig men det fanns några lösa trådar, eller grejer som man behövde ha sett och komma ihåg de andra filmerna. Sedan har jag inte riktigt fattat hur man ska se James Bond filmerna, jag menar de nya Daniel Craig filmerna och de gamla filmerna. Blir bara förvirrad när jag försöker tänka på dem som en serie. Men var en trevlig kväll iallafall. 
 
Introt med soundtracket var väldigt snyggt gjort, dock insåg man när man såg filmen för andra gången hur mycket introt berättade om filmen. 
 
 
 



Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela