livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Jobb och Skatteverket

Publicerad 2012-07-29 20:58:18 i Allmänt, Flytta hemifrån,

Är inne i en jobb period nu. Som timanställd så har jag i sommar haft perioder av ledighet mixat med perioder av arbete. Nu är jag då inne i en arbetsam period. Det skulle så klart vara trevligt med lite mer regelbundna arbetstider men de är iallafall schemalagda för det mesta, såvida man inte blir inringd med kort varsel för att ersätta någon. 
Det var ganska lite folk idag så i receptionen var det riktigt lugnt. Då passade jag på att surfa in på skatteverket för att dubbelkolla en sak som jag har liksom förträngt. Måste tydligeen anmäla flytten till Storibritannien om man planerar att vara borta i mer än ett år. Ska ju plugga i fyra år men kommer ju hem över loven, räknas det som hela år då? Måste ringa dem och fråga så jag vet vad jag ska göra. Får göra det på fredag, det är min lediga dag, som det ser ut nu iallafall. 

Resväska!

Publicerad 2012-07-26 17:53:01 i Flytta hemifrån,

Efter marknaden gjorde vi en avstickare till Gunnes Väskor i Mantorp. Har ingen stor resväska och det behövs för att få med sig så mycket som möjligt. Var bara att bita i det sura äpplet och införskaffa en. 
Hittade snabbt en bubblegumsrosa väska på rean för 800 kr. Sedan hittade jag en annan lila också den för 800 kr. Men sen hittade jag den vska som jag har som handbagage fast två storlekar större. Den fanns tyvärr inte i samma färg som min lilla väska, så den fick bli lila istället,, förhoppningsvis syns den tydligt på rullbandet. Den väskan var dock inte nedsatt lika mycket som de andra men den hade dock ett bättre lås än dom andra. Plus att den var snyggare, så för en gångs skull så vann inte plånboken :)
 
 
 
Min nya resväska!

Johanna Marknad

Publicerad 2012-07-26 17:45:39 i

Var i Ödeshög på Johanna Marken idag. Det var varm och soligt värre. Brukar åka dit och kolla om det finns något kul. Jag köpte väldigt lite, 4st svarta smala tuschpennor till teckningar, dom kostade egentligen 30 kr men jag fick tillbaka 20 kr för mycket av knallen, så det slutade med att de kostade bara 10 kr. 10 kr för 4st FaberCastell pennor känns som ett bra pris.

Lunchen bestod av lunchbuffé på en Kina-thai resturang. 79 kr för en lunch buffé är inte så farligt måste jag säga. Maten var god och det fanns ganska bra utbud av rätter. Deras stekta nudlar var jättegoda, personligen lyckas jag aldrig med stekta nudlar. Wok kan jag göra, kyckling wok är jag bäst på!

 

Ganska mycket folk i Ödeshög på marknad

 

Plånbocker på rad

Liseberg!!!Fr

Publicerad 2012-07-22 23:07:20 i Allmänt,

Har i helgen träffat en klasskompis från gymnasiet, Carro. Vi hade bestämt oss för att åka ner till Göteborg och gå på Liseberg. Hon tog med sig en kompis från universitet också, Melissa. Jag hade aldrig träffat henne förut men hon var jättetrevlig. Hon hade dessutom med sig sin kusin. Vi åkte med Swebus från Jönköping till Göteborg vid 11... tiden och var nere i Göteborg vid halv två typ. Vi bestämde oss för att gå till Liseberg från centralstationen för att få lite promenad efter bussturen. 

Alla köpte åkband så klart det första vi gjorde. Sedan så var det bara att åka. Det var fint väder, lagom varmt och solsken så det var ganska mycket folk. Därför var också köerna ganska långa så efter typ 2 timmar hade vi bara hunnit åka två saker, Bergsbanan och Kanonen. Efter det började vi bli rejält hungriga så beslutade oss för att åka AtmosFear och sen käka. Så det gjorde vi. Vi åkte typ bara saker som jag aldrig åkt innan. Det var flera år sedan jag var på Liseberg så en del fanns inte då och en del var jag för feg för att åka. Efter att vi käkat skulle vi testa lyckan på olika spel. Melissa lyckades vinna sin favorit m&m på andra försöket, det vara riktigt kul att se hur glad hon blev. Själv så lyckades jag aldrig :) Liseberg på kvällen var jättefint med alla lampor, det var tur att det var så varmt ute även på kvällen. Lämnade Göteborg vid 11 tiden. Var i Jönköping vid halv två på natten. Stannade hos Carro i Jönköping över natten. Kom hem i eftermiddags, blev ut och plocka blåbär för att slappna av lite. Blåbären är gigantiska i år. Imorron blir det Blåbärspaj!

Liseberg by night

 

En lycklig tjej!

B&J 

Fredag 20 Juli

Publicerad 2012-07-20 21:34:08 i Allmänt,

Jobbade hela dagen idag i receptioen. Receptioen är ett av dessa jobb som ibland är jätteroliga och dagarna går direkt och vissa dagar är långsamma och man tittar på klockan ideligen i väntan på att få gå hem. Idag var det inte så många besökare, inte ens hälften av dagen innan därför var det inte mycket att göra. Men det var ändå betydligt fler än en normal dag under lågsäsong, så man är nog lite bortskämd med besökare på sommaren. 
 
Håller nu på att packa inför resa till Göteboorg och Liseberg imorrn. Ska åka tåg och buss ner så får åka hemifrån vid 9:00 tiden. Åker ner med en klasskompis från gymnasiet som jag inte har träffat på ganska lännge och enkompis till henne Det ska bli spännande. Ska nu försöka mig på att kolla vad som är absolut nödvändigt och vad som jag kan avvara. Måste tyvärr ha me mig allting hemifrån ner till Göteborg och tillbaka till Jönköping eftersom jag ska sova där. 
 
Nu ska jag bara fixa naglarna, sedan packa och sedan lägga mig i tid. 

Näck, prinsessa, prins, troll...

Publicerad 2012-07-17 22:35:55 i Allmänt,

Var ledig från jobbet idag. Vad gör man på sin lediga dag då? Idag ställde jag upp som frivillig skådespelare på en Sagovandring på Torpön i Sommen. En komppiss messade mig för några veckor sedan och frågade om jag ville och kunde spela oknytt på en sagovandring. Visst sa jag, blir ju lite roligare än att bara sitta hemma. Eftersom jag har spelat fiol tidigare och det hade den här kompisen koll på så fick jag rollen som Näcken som lockade ner prinsessan i vattnet med mitt vackra spelande. Barnen skulle då rädda henne med en livboj. 

Min syrra och ytterligare en kompis var också med som skådespelare. Kompisen var prinsessan och min syster ett troll. Vi kom till färjeläget vid 11:15 och tog då färjan över till Torpön. När vi kommit över skrek hon som ordnat det hela att vi skulle träffas på andra sidan, alltså sidan vi just lämnat. Så vi fick vänta en halvtimme innan vi åkte tillbaka. Då var det bara att byta om, ii mitt fall blev det bikini och ormbunkar. Sedan blev jag utskjutsad till en liten ö ca 50 m från stranden i en vinglig kanot. Då var klockan knappt 11:45, vandringen började först 13:45. Så där satt jag med bara min fiol, kamera och mobil. Det var lugnt och skönt, men det blev ganska kallt varenda gång solen gick i moln. Jag satt där och småspelade på en fiol som aldrig ville låta sig stämmas så det lät mer än lagom falskt. Lyckades ta ut Idas sommarvisa på gehör under tiden som jag satt där, önnskade dock att fiolen varit bättre stämd.    

Det är ju pinsamt att efter ca 9 år i musikskola inte kunna stämma ett instrument. Men alla som skulle åka färjan till Torpön fick sig lite extra underhållning. Jag fick iallafall lite applåder :D Efter en lyckad vandring så fick jag äntligen komma iland igen vid typ 15:30. Sedan fick vi "lunch" som betalning på Torpöns färjeläge. En lyckad dag med ett annorlunda arbete. 

Min lilla ö 

Bakdag hela dan!

Publicerad 2012-07-16 22:36:31 i Allmänt,

Kom upp kl 10, ganska sent för att vara mig. men i stort sett hela dagen har jag varit i köket och bakat. Målet från början var att baka matbröd,  slutändan blev det lite mindre nyttiga saker också. Vad sägs om kanelbullar eller biskvier. Det första jag gjorde var hålkakor med lingon, de är jättegoda och är smidiga att göra. 
 
 
Nu är frysen full!
 
 
Har dessutom försökt att stämma min fiol, det gick vl sådär. Det var väldigt längesedan jag spelade. Har spelat stråkinstrument sedan trean ända till 2:an gymnasiet men sedan dess har jag knappt hållt i stråke eller fiolen. Men nu så är det då dags igen. Fick förfrågan för några veckor sedan av en bekant att spela oknytt på en sagovandring. Naturligtvis så fick jag i uppdrag att Näcken som lockar ner den vackra prinsessan i vattnen med mitt vackra fiolspel. Vi får väl se hur det går, dessutom har jag numera för långa naglar för att spela fiol men jag ska göra mitt bästa, tänker inte klipa dem för ett ynka barnkalas när jag ändå int lyckats stämma den ordentligt. Har letat upp min prinsesskrona till prinsessan också så att hon blir riktigt kunglig och fin. 
 
 
 
 

Jobb & Skoj

Publicerad 2012-07-16 00:10:43 i Allmänt,

Har träffat en kompis idag. Skulle träffas typ en timme innan jag skulle jobba, hade en barnguiding på eftermiddagen. Den timmen slutade kl 22:00. En trevlig dag med härligt tjejsnack :) Trodde jag kunde ta ett tåg som gick 22:24 hem. Det visade sig att sista tåget hem på en söndag var 20:24. Oops! Som tur var kunde pappa hämta mig på perrongen innan. 
 
Jag skulle ju som sagt jobba också så jag hade en timmes barn guiding på Flygvapenmuseum. På en barnvising så lotas barnen runt med museets maskotar Drakel och Viggo. Det är roliga visningar som kan gå lite hursom helst  beroennde på gruppen. Visingarna skiljer sig ganska mycket från vuxenvisingar då barnen mr mer spontana än vuxna. Dagens visning gick bra, dock inte den bästa visingen. 
 
 
Drakel och Viggo
 
Tack vare mamma har jag till ytterligare några grejer att ta med mig i höst.  Mamma var snäll och gav mig några grytlappar som hon gjort. Tack mamma! Där sparade jag några kronor och jag vet ju redan att dom är bra eftersom du har gjort de flesta grytlappar vi har här i huset. Dessutom har sorterade vi ut vilka sängkläder som ska med. Nu behöver jag dock en resväska så jag får det över havet.
 
 

Lördag 14 Juli

Publicerad 2012-07-15 09:29:32 i Allmänt,

Varit i tranås idag och köpt lite "flytta hemifrån" saker. Det blev tre kökshandukar till och börja med. För några dagar sen köpte  jag ett par småhanddukar på Hemtex och desutom ett större badlakan. Just nu är det ju REA lite varstans så lika bra och köpa det som måste köpas nu medans det är lite billigare.

 

 

Nya Kökshanddukar och Frottéhanddukar

 

 

Kom hem lagom till lunch och efter lunch så bokade vi resan över till Skottland. Efter att ha jämfört olika priser så slutade det med att Ryanair var billigast trots tillägget för resväskan. Pappa följer med över också, dels får jag med mig mer och framförallt så kan vara bra att ha eftersom jag måste skaffa nytt abonnemang, bankkonto och en del andra praktiska saker som jag har absolut ingen erfarenhet av att fixa. Han åker dock hem några dagar innan skolan börjar. 

 

Samtidigt så bokade vi även hotell. Jag får inte tillträde till studentrummet förrens lördagen den 15 så vi åker lite tidigare för att hinna fixa det mesta innan skolan börjar och saker och ting, med andra ord banker är öppna. Det enda som återstår att boka till resan är tåget mellan Edinburgh och Aberdeen men det kan vänta en liten stund till tror jag. Nu ska jag fixa försäkring, det finns ett antal att välja på och har inte riktigt bestämt mig ännu för vilken som är bäst. Några tips? 

Universitet

Publicerad 2012-07-14 19:09:23 i Flytta hemifrån,

Det börjar nu dra ihop sig. Fick besked i mars kanske, att jag kommit i på universitet i Aberdeen, Skottland. Jag valde att tacka ja för att inte bli av med platsen. Har ännu inte kommit på ett egentligt skäl till att tacka nej. Nu efter några månader börjar det hela bli mer verkligt, det är en hel del som ska fixas innan man sticker om man säger så. Har intne lyckats hitta anågon bra "handbok" över allt som ska fixas och göras innan man lämnar Sverige Hoppas jag har hittat det mesta. Någon som vet vad som ska göras när man flyttar inom EU?

 

SAAS bidrag är sökt och bekräftat, (Student Awards Agency for Scotland). Det är en myndighet som betalar skolavgiften för en del studenter. Skottland, EU och EES bland annat. Detta var en av orsakerna att jag vill testa att plugga utomlands på egen hand och inte via ett svenskt universitet som ju kanske hade varit smidigare.

 

CSN är efter lite om och men är också fixat, CSN var nästan knöligare att söka än SAAS. Jag fick ringa till dem och de fick dirigera mig via telefon så att allt blev rätt. Är det bara jag som är så korkad?

 

Måste nu fixa en sjukförsäkring, spenderade en dag med att ringa runt till olika försäkringsbolag, spenderade mer tid i telefonkö än något annat, men jag tror att jag har hittat en som gäller...måste kolla noga. Det får bli en annan dag. Kan inte vänta för länge dock.

 

I Skottland så får förstaårselever en bostadsgaranti vilket jag anser är bra. Man är garanterad ett studentrum iallafall första året och det är ju bättre än ingenting. det är inte direkt billigt, men jag slapp åtminstone bostads rädslan som gjorde att jag tackade nej till Uppsala universitet förra hösten. Vet inte om jag ångrar det, lite kanske tror inte att jag hade lyckats särskilt bra på juristprogrammet. Vet inte om jag lyckas bättre i Skottland, men man måste chansa ibland, eller hur?

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2012-07-14 18:54:53 i Allmänt,

Här är min egen lillla vrå om vad som händer och sker i livet. Just nun står jag i begrepp att flytta hemmifrån och utomlands. Allt på engång. Här delar jag med mig av mina tankar om allt och inget.

Tvivlar fortfarande på om jag har valt rätt. Skulle gärna gett mig ut och rest eller varit au pair i ett spännande land men det blev studier direkt istället. Har jag gjort rätt val? Ingen kan säga säkert dete får tiden utvisa...

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela