livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Ushaw College

Publicerad 2016-10-19 23:25:25 i Allmänt,

Nu har terminen börjat ordentligt och idag var det dags för våran första Fieldtrip som idag gick till Ushaw College ca 20 min ifrån Durham. Vi åkte tillsammans med konserverarna och heritage manegement klasserna så vi var närmare 50 pers där ute. Tyvärr fick vi inte så mycket tid därute och utforska men det vi såg var väldigt fint. Kyrkan var jättefin och det fanns stora park områden runt omkring som såg ut att vara roliga att utforska. Men defitivt värt ett besök om man har vägarna förbi, de ska även ha ett väldigt bra cafe men vi fick te och muffins i stora salen. 
 
Ushaw College var ifrån början en katolsk seminarie skola, katoliker fick inte gå på Oxford och Cambridge så skulle man läsa till präst som katolik var man tvungen att gå på speciella skolor. Nu är det en del av universitet och har en väldigt speciellt bibliotek med många unika böcker. 
 
Hade många fler bilder....men tydligen sparar kameran de i för stora filer så går inte att ladda upp på bloggen.
 
 

Durham Cathedral

Publicerad 2016-10-05 13:14:43 i Allmänt,

Durhams har flera kyrkor, men den mest kända är ju katedralen som ligger vid slottet. Den har varit med i ett antal filmer bland annat Harry Potter och den Flammande bägaren. Tyvärr får man inte ta några kort inne i katedralen och eftersom jag bara haft min mobilkamera har det ändå inte varit värt det. 
 
 

Durhams slott

Publicerad 2016-10-05 13:11:37 i Allmänt,

Nu har man varit här i lite över en vecka. Det är en mysig stad men finns inte direkt mycket att göra och just nu känns det som ett stort misstag. Jag har dock privilegiet att höra hemma på slottet. Så mitt college har sitt söllskapsrum i slottet och middagar tar plats i slottet och så vidare. Det måste väl anses vara lite av ett plus? 
 
 

Ny lägenhet

Publicerad 2016-10-03 18:40:14 i Allmänt,

Då har man flyttat in ordentligt i ny lägenhet. Ny stad och nytt universitet, tekniskt sett nytt land antar jag. Inflyttningsprocessen har tagit lång tid och det känns inte riktigt som hemma än. Men hoppas att det kommer. Men lägenheten är i bra skick och relativt hög standard. Definitvt bättre än tidigare lägenheter om man ser till standard. Dock betydligt sämre läge i förhållande till stan och universitet men man får väl ta det goda med det onda. 
 
Vårat supper lilla kök, hade önskat att det funnits mer ytor och förvaring. Att slå in väggen i till vardagsrummet hade inte skadat. 
 
Badrum 1. 
Vardagsrummet, vi vill få upp lite posters och grejer så det ser lite hemtrevligare men vet inte riktigt om vi får för hyresvärden. 
Mitt sovrum. Tyvärr finns det ju inget skrivbord som ni kan se. 
 
Men jag har iallafall min egen toa och dusch. 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela