livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Farmor fyller 85!

Publicerad 2013-06-30 22:13:49 i Allmänt,

Idag fyller farmor 85 år. Så efter jobbet på Flygvapenmuseum blev det till att snabbt byta om och köra hem och lasta på folket eftersom bordet var bokat till klockan 18.30 på Torpön. Det gick bra, vi hann med färjan. Maten var god även om servicen gick att diskutera. För trots resturang priser så fick man gå och hämta maten iallafall. Kvällen började med lite småregn men lättade sedan upp och blev riktigt fint. Tyvärr stannade vi inte tillräckligt länge för att se den lovande solnedgången. På vägen hem tog pappa en skogsväg men valde fel I ett kors så vi hamnade lite fel men kom iallafall tillbaka till en känd väg så småningom. Men en trevlig kväll för att fira Farmor blev det iallafall.

 
 

Vad som behövs i en flytta-hemifrån bok?

Publicerad 2013-06-28 21:54:00 i Flytta hemifrån,

Så vad kan vara bra att ha i en flytta hemifrån bok, enligt mig alltså.

·      Tvåttråd, hur man ska tolka symboler, vad som ska tvättas tillsammans och vad som absolut inte sta tvättas tillsammans.

·      Recept, lätta recept.

·      Tips och trick som föräldrar och bekannta spottar ur sig då och då.

·      Försäkringar , vilka man ska tänka på att skaffa, fråga föräldrar eller någon annan med mer erfarenhet.

·      Vilka köksredskap som kan vara bra att införskaffa till det egna boendet.

·      Vilka andra bas prylar som kan vara bra att införskaffa till att börja med. 

Behövs säkert en massa annat också. Några tips och ideer?

Flytta hemifrån bok

Publicerad 2013-06-27 19:28:00 i Flytta hemifrån,

Nu till hösten ska man ju bo i lägenhet med en massa polare på riktigt. Det blir väl lite mer  på riktigt eftersom vi nu måste laga mat åt oss själva och städa allting själva. Det ska bli "spännande" i brist på bättre ord. Men iallfall inför detta så kom jag på den super bra iden att samla massa recept som man brukar laga och andra små bra tips i en bok så man har saker och ting samlade. Egentligen skulle man väl kunna lägga allt i ett dokument i datorn, tar mindre plats och väger inget extra men var är det roliga med det. Kanske får bli två verisioner, en digital  och en analog. Den analoga riskerar ju att försvinna om jag känner mig själv rätt. Så det är vad man pysslar med när man kommer hem ifrån arbete. Och så rensar man lite bland alla prylar man har, lite försvinner men det är ändå så mycket saker som sparas fast de egentligen aldrig används. Måste bli bättre på att slänga/ge bort saker. 

Midsommar!

Publicerad 2013-06-21 23:03:13 i Allmänt,

Glad Midsommar allesammans! Då var ytterligare en Midsommar afton till ända. Som vanligt åkte vi till pappas morbror och hans sambo i deras sommarstuga. Blir inte så mycket “Midsommar firande” om man forestaller sig dans runt stången som en måste del. Ska ju erkännas att man inte dansat kring någon midsommarstång på flera år. I år såg vi inte ens på när de reste midsommar stången. Gick ner en stund innan till stranden, var nästan helt öde, men vädret var lite si och så men när vi var tillbaka upp till stugan för fika så började folket komma så sakteligen så jag antar att de hade ett midsommar firande till slut. Själv satt man och åt jordgubbstårta som jag gjort iordning vilket ju var allt man bidrog med i matväg. 

 

Heta Arbeten

Publicerad 2013-06-19 16:00:00 i Allmänt,

Jobbet idag innebar inget grästrimmande, däremot hade vi Heta arbeten utbildning. Så satt i en föreläsningssal hela förmiddagen fram till typ 13 tiden. Men undervisningen innebar en massa raster och bensträckare. Utbildningen handlade om vilka regler som gällde vid Heta Arbeten, alltså typ bransäkerhet och vilka lagar och regler som gäller  Höll på att somna under förmiddagen men piggnade till så småningom. Boken man fick kändes lite som något man gjorde I mellanstadiet. Och då är ju det här för vuxna, hälfen av foket där var väl lite yngre och var liksom jag sommarjobbare och övriga var vanliga “gamla” anställda så att säga. Efter all teori fick vi gå ut och leka med brandsläckare och en docka. Man skulle testa att släcka elden. Och eld är ju lite kul att leka med, tyvärr fick man inte tända på utan bara släcka den. Men men dagen slutate redan vid 14 så slutade lite tidigt idag. Tyvärr var ju det vackra solskenet från måndag och tisdag borta. Men klagar ju inte direkt på att få gp hem tidigare. 

Sommarfest på Flygvapenmuseet

Publicerad 2013-06-19 15:49:27 i Allmänt,

Igår kväll var det sommarfest på Flygvapenmuseet. Så efter ytterligare en dag av grästrimmning så var det bara att åka hem, duscha och ta bilen till Linköping. Väldigt roligt att träffa folk igen. Många bekanta ansikten och några nya också. Med musei Chefen som Grill-mästare så blev det en trevlig kväll. Efter maten så var det dags för lekar med Rune lek ledare. Vi delades in i 5 lag. Verkligen väl planerat. Det var 6 stationer och de var riktigt välgjorda.  Till varje station hade man 6 minuter på sig att lösa uppgiften.

Station 1. Två stycken pussel i jätteformat. Rune hade själv gjort alla stationerna. Det ena var en filmplansch, det andra pusslet var en massa bitar som skulle bilda en cirkel. Klarade av bägge två.

Station 2. Ett jättekorsord. Ganska enkelt, men då hann man med att börja på extra uppgifterna.

 

Station 3. Minnesluckan, en klassisk frågesport. Frågor såsom namnet på personerna i Grevinnan och betjänten som sands på Nyårsafton eller säg 6 av 7 dryckes kontroller under Vasaloppet. 4 fågelarter och 4 blomarter som nämns i Evert Taubes Sjösala Vals.

 Station 4. Jättelabyrint. Ni kommer kanske ihåg labyrint spelet man spelade som liten. Jag hade fuskplattor för att göra det lite enklare för den medd 99 hål var ju alldeles för svår. I den här verisionen fans det inga fallluckor men om kulan hoppade över hindren så fick man börja om ifrån början. Målet var att få kulan så många varv som möjligt under 6 minuter.

 

Station 5. Skruva muttrar I blindo. Fyra personer, I en låda var fyra väggar skuvade, den ena hade gängan, den andra mutter sedan gällde det att skruva så många som möjligt. Det svåra var ju att man inte såg vart hålen var och att man trängdes med de andra två samtidigt.

Station 6. Med två pinnar med en cirkel på så skulle man plocka upp en tennisboll och då två och två gå med tennisbollen längs en bana, om man tappade bollen dog den och sedan lägga den i ett rör längst bort. Det här var nog den svåraste banan.

 

Sedan fanns det lite extra uppgifter för att få extra poäng. En logik gåta, ni vet man ska räkna ut vem som är vem och vem som har vilket husdjur och vilken hobby. Den andra extra uppgiften var ett siffer chiffer. Vi lyckades lösa alla uppgifter så vårat lag vann med ganska mycket poäng. Första pris var ett nyckelband med Gripen, passande eller hur :) 

 
 
 

Första dagen på jobbet :)

Publicerad 2013-06-17 22:13:22 i Allmänt,

Idag var första dagen på jobbet. Blev att trimma lång gräs. Ganska kul, förutom att jag var inget vidare på att starta trimmern, men när den väl startade så gick det ganska bra. Kändes lite konstigt ska väl erkännas och hoppas väl att det blir lite olika arbeten att göra i sommar. Vädret var väldigt varmt och fint så svettades som en gnu. Efter dagen var slut så blev det ett dopp i Sjögarp. Dags för job tidigt imorrn så tidigt i säng idag.

Första doppet 2013

Publicerad 2013-06-15 20:30:25 i Allmänt,

Näst sista dagen innan arbetet börjar. Dagen spenderades i Bålnäs Malexander vid Sommen. Sommen var riktigt varm för att vara bara halvvägs in i Juni. Så första doppet för året. Syrran ville släpa ner gummibåten jag fick när jag var typ 7 ifrån vinden och spendera dagen vid vattnet och jobba på brännan. Så den kom med, är förvånad att den fortfarande är hel efter så många år.Tagga sista ledigheten imorrn. Vad ska hittas på då, några ideer?

 

Tjejkväll

Publicerad 2013-06-15 00:37:17 i Allmänt,

Efter en ganska tråkig dag i övrigt blev det tjejkväll med Linnea i Linköping. Tog tåget in vid 7 och kom till Linkan vid 7.30. Blev en helkväll på Minpalace med kina buffe och desert bord. Mycket härligt prat. Kvällen avslutades med en promenade längs Stångån och sedan tåget hem. Skypade med Patrick som kommit hem ifrån sin strike, någon slags military övning typ. 

 
 

Hemma!

Publicerad 2013-06-13 15:59:22 i Allmänt,

På grund av flygledar strejk i Frankrike igår så fick man ju spendera 3.5 timme extra på Edinburgh Flygplats. Mindre kul men ännu mindre kul för stackarna som skulle till Barcelona för deras flight blev helt inställd.

Första dagen hemma. Trots att man inte kom hem förrens vid midnatt och kom i säng först vid 1 tiden vaknade jag redan vid 6 tiden när mamma och syrran åt frukost. Syrran tjatade till sig skjuts så skjutsade dem till stationen. Kom tillbaka hem och då hade pappa kommit upp också. När han åkt gick jag tillbaka till sängen för att sove lite mer men lyckades inte somna om. Så dagen har spenderats med att packa upp och slänga lite onödiga grejor. Hitta saker som en viss person “lånat”. Annars har vädret varit dåligt så har mest hållit mig inne. 

Skönt att vara hemma. Allting återgår som vanligt, man blir en annan person när man är hemma. Det märks så tydligt nu när man har varit borta ett tag. Man uppför sig inte på samma sätt och man har ett annat sätt att föra sig i olika sällskap. 

Edinburgh

Publicerad 2013-06-12 12:57:46 i Allmänt,

Kom fram till Edinburgh utan problem. Bussen till flygplatsen kom precis samtidigt som jag så det blev ingen väntetid. Kom till flygplatsen i god tid så gick och käkade en macka. Var ju ganska hungrig efter att bara käkat en yoghurt vid 6.30 typ. Efter att man käkat klart och slappat lite så tänkte jag att jag skulle ta reda på vart an skulle checka in. Då står det på flyget som ska lyfta 14.10, istället flr  incheckningstid så står det "estimated departure 16.45" Så nu håller vi tummar och tår och allt annat och håller ögon och öron öppna så man kan få ngn info om vad som händer. Uppdatering kommer väl så småningom.

Hej då Aberdeen!

Publicerad 2013-06-12 07:40:21 i Allmänt,

Väntar på taxin och ska snart konka ner mina väskor till Cormbie. Lämna in nyckeln och hoppas på det bästa. Vädret är inte lika vackert som när jag kom i september, sörjer väl att man åker ;=)  Hoppas vi ses om några timmar. Samma blogg samma person men ett annat land. Ciao!

One day more...

Publicerad 2013-06-11 11:06:07 i Allmänt,

Ja då var det mindre än 24 timmar kvar i Aberdeen. Vägde mitt baggage igår…20.8 för det som ska checkas in och ganska precis 10 kg på handbagaget. Börjar nu funera på vad som kan lämnas kvar. Ryanair är ju strikta med vikten och gillar att ta ut överviktstaxa eftersom de vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Så slängde alla papper som inte var absolut nödvändiga. Försökte hitta saker som jag inte behövde. Plockade ur två par skor som jag ska se om Dave kan ta och ställa in i Sams garage imorrn när jag har åkt. Vill ju egentligen inte ställa undan mer saker eftersom det känns lite som man utnyttjar killen och det är ju precis det jag gör tekniskt sett. Men blir väl att bita i det sura äpplet och betala övervikten.

Har precis käkat min sista frukost nere i Zeste och bokat taxi.Hoppas att de fattar att det är 7 på morgonen och inte 7 på kvällen. Kommer antagligen ringa tillbaka och dubbelkolla bara för säkerhets skull och min egen paranoia. Är lite som när man hela tiden glömmer om man låste dörren när man lämnade huset. Jag tvingas jämt att kola sjuttioelva gånger och är fortfarande osäker på om jag  låste. Men det är väl det viktigaste gjort, har damsugit rummet så nu är det istort sett bara att vänta. Och vänta. 

Och vänta….

Ny Chancellor: Camilla Duchess of Cornwall

Publicerad 2013-06-10 12:59:19 i Allmänt,

Två  nätter till i mitt rum här på Universitet innan det är dags att bege sig hemåt. Idag skiner solen från en nästan molnfri himmel. Vilken passande dag för Camilla att komma hit. Camilla är den nya Chancellorn för Universitetet och ska sväras in idag. Hon ska samtidigt ge några utmärkelser till några särskilt duktiga studenter. Ja det är väl det enda spännande som händer idag. Jag har inte varit och kollar men man hör ju säckpiporna över hela campus. För de som inte vet så är Camilla gift med Prins Charles. 

Ja eftersom jag inte såg på spektaklet så lånade jag en bild från universitet. 

Hej då Martha!

Publicerad 2013-06-09 12:47:14 i Allmänt,

Sa förväl till Martha idag. Hon åker hem till Italien med sin mamma idag. Kommer tyvärr inte träffa henne på över ett år då hon kom med i utbytesprogrammet och ska till Kanada i ett helt år. Ska ju erkänna att man är lite avis. Men eftersom arkeologin krånglade till det med kurser så valde jag ju att inte ansöka. Det känns ju lite irriterande men å andra sidan så måste man få över 13 i alla kurser det här året om man ska åka. Och med tanke på hur den här terminen har varit så är jag glad att jag inte har det kravet. Är ju svinnervös att jag inte ens nått 9 vilket är gränsen för omtenta i Augusti. Kommer sakna Martha men är glad för hennes skull. Får hålla kontakten via skype och facebook antagligen. 
 
Men nu är det väldigt dött här. I lägenheten är det 3 stycken kvar. Klaudia är typ aldrig här så det är oftast bara jag och Dave här. Vi som kom först verkar som vi kommer bli kvar längst också. Men nu är det söndag så kan faktsikt se att jag kommer att åka hem snart. Kommer vara skönt att åka hem fast egentligen minst lika tråkigt som att vara här. Kommer antagligen klättra på väggarna efter några dagar. Men kommer ju att jobba i dryga två månader så det kommer ge mig något att göra. Men jobb...

Arbete

Publicerad 2013-06-07 20:54:43 i Allmänt,

Fick förfrågan om att jobba idag. Har ju inget bättre för mig så varför inte. Först hade jag en Campus guidning med en grupp killer från en av skolorna strax utanför Aberdeen. De var väl inte sådär särdeles intresserade, men det dödade en timme iallafall. Senare på eftermiddagen var jag med i en studentpanel som skulle svara på frågor från elever från en annan skola som var här och hälsade på. Annars har man inte gjort mycket. Rosie åkte hem idag och Tom är på väg till Balmorals så nu är vi tre personer kvar i lägenheten. Mindre än en vecka till min egen säng!

 

The Great Gatsby

Publicerad 2013-06-06 10:42:30 i Allmänt,

Vi få som är kvar i Aberdeen är ganska uttråkade. Därför fick det bli bio igår kväll. Och eftersom Rosie jobbar på bion och kommer in gratis, och kan ta med sig en gäst och på grund av att det var onsdag och då har man som kund hos orange gå två betala för en erbjudande. (orange är ett telefon bolag) så kom jag, Rosie och Dave in på the Great Gatsby I Real 3D för bara 2.50£.

The Great Gatsby läste vi i engelskan i gymnasiet. Boken var väl sådär och den gamla filmatiseringen var väl också sädär. Finns bättre filmer och böcker men betydligt sämre också. Den här nya filmatiseringen med Tobey Maguire och Leonardo Di Caprio var väl bättre än den gamla men då kan ju det bero på att det finns mer teknisk hjälp än vad som fans då. Brukar inte gilla 3D och hade klarat mig utan det den här gången också.  

Gillar man glitter och glamour så är det en bra film att se. Välgjord men jag avskyr karaktärerna. 

En vecka kvar!!!

Publicerad 2013-06-05 20:33:45 i Allmänt,

Om en vecka vid den här tiden kör jag förhoppningvis bil igen på väg hem ifrån flygplatsen! Börjar se ljuset på tunnel, kanske. Idag blev det shopping med Martha innan hon åker hem till Italien för att sedan stanna borta och till Kanada i ett helt år. Blev inte mkt shopping för min del av den enkla anlednigen att någon inte fick tillbaka sin plånbok som hon glömde i Sams bil förrens vid 3 tiden. Men ingen skada skedd.

En vecka!!! Måste nog börja packa seriöst och checka in så jag har en plats på planet hem ifrån Edinburgh. 

Lägenhetsjakt

Publicerad 2013-06-05 10:47:38 i Allmänt,

Hur knöligt kan det vara att hitta en lägenhet? Vi visste ganska tidigt att vi som hamnat I samma korridor/lägenhet skulle bo ihop i någon slags konstellation. Från början var det 8 personer. 4 killar och 4 tjejer. Det lät ju enkelt eller hur. Men nu är det så att två personer i gruppen är ihop och det paret ska dessutom åka på en termin på Erasmus utbyte, den andra terminen av 2:a året vilket komplicerade saker till att börja med. Första problemet, om de åker på Erasmus måste de hitta några ersättare eller betala hyran fast de inte är där. Problem nummer 2, paret ville bo ihop men vägrar bo bara dem och ingen känner sig jättemanad att bo ihop med ett par.

Ett tag verkade det so matt det skulle bli 2*4 med fyra killer i en lägenhet och fyra tjejer i en annan. Hittade senare en femma så den skulle istället killarna och en av tjejerna flytta in i. Kontrakt skrevs på och allt verkade klart för dem. De lämnade mig och 2 tjejer att hitta en 3:a gick på en hel del visningar. Hittade en tidigt, men hyresvärden gick aldrig att få tag i efter visningen så vi arbetade vidare. Hittade inget på ett tag. Hittade en snygg lägenhet, med svinbra läge till ett ganska högt pris. Började processen och skulle egentligen bara skriva på kontraktet, men insåg att det skulle bli väldigt dyrt så vi ballade och vi hade tid att hitta något.

Gick på en massa visningar, en jättesnygg som tyvärr väldigt popular. Sedan hittade vi en lägenhet som två av oss gillade men inte den tredje, sedan ytterligare en som samma person dissade. Gick på en visning för  ytterligare studentrum på Campus som ser ut som stora barracker. Vi två som gillade lägenheterna vägrade studentrummen. Den 3 tjejen valde att ta rummet för att de flesta av hennes kompisar ska bo i samma hus. Så då skulle vi två hitta en 2:a. Bokade in en hel del visningar

Då berättar paret att de inte tanker flytta in I 5:an eftersom de åker iallafall efter första terminen och inte vill riskera att bli betalningskyldiga. Så det slutade med att vi två som var över flyttade in med killarna istället. Så efter mycket om och men så har jag nu iallafall någonstans att bo nästa år. En liten promenade från universitet och ganska långt ifrån stan men det gör mig inte alltför mycket, förutom om jag skulle lyckas få jobb I stan. Men den dagen den sorgen. 

Spontan tripp ner till Stonehaven

Publicerad 2013-06-04 11:37:36 i Allmänt,

De som är kvar på universitet är ganksa uttråkade. Så igår kväll sa vi att vi skulle gå till the Bobbin för en drink. Lät som ett bra förslag och det gav oss något att göra. En av killarna hade sin bil här eftersom han håller på att packa upp för att flytta hem. Han skulle byta skor i bilen så en av de andra killarna skojade om att vi skulle ta bilen till Bobbin. En sträcka på kanske 400 meter eller så. På något sätt så slutade med att vi åkte till Stonehaven iställlet, en liten by ca 20 minuter ifrån Aberdeen. Det här Dunottar Castle ligger om det hjälper. Var här i påskas med familjen. Iallfall, åkte ifrån Aberdeen vid 9 tiden. In till Stonehaven, en av killarna hade gymmat och ville käka så vi skulle hitta någonstans att äta. Vi gick en bit nere vid hamnen men det stället de ville till var stängt. Så vi slutade på en halv mysko pizzeria som faktiskt gjorde riktigt bra mat. 
 
Tog bilen ner till stranden och satt där och käkade. Väöldigt oplanerat men ett kul sätt att spendera kvällen på. Kom hem igen vid 12 tiden. Snackade lite i korridoren och gick sedan och la mig. En av killarna, han som skulle åka hem ifrån början lånade mig sitt täcke. Vaknade i morse hittade inte min plånbok, PANIK!!! Efter några timmar med lätt hjärtattack så kom sms:et jag väntat på. Jag hade glömt den i hans bil, vilket jag ju också misstänkt eftersom jag inte kunnat hitta den någonstans i mitt rum. 
 

Måndag 3 Juni

Publicerad 2013-06-03 14:45:38 i Allmänt,

Att sova utan täcke är inte bekvämt. Saknar känslan. Packade ju undan täcke och kudde igår för förvaring över sommaren och har en fleecefilt tills jag åker hem. Men vakande upp flertalet gånger och vid klockan 7 imorse gick det inte längre så satt och fibblade med datorn tills typ 8.30 och jag kände att det var dags att kaka frukost. Efter frukost gick jag till Botaniska trädgården, Seaton Park och stranden. Vädret är så härligt. Lite lockad av att hoppa I havet ska ju erkännas. Det var svalkigt men hade i vilket fall som helst ingen handduk med mig och bad kläderna ligger hemma i Sverige. Aja, det var några dagar ihjälslagna. Vad ska man nu göra fram till middagen… läsa klart en bok, skicka iväg ett brev??? 

Dagens bildskörd!

En summering av första året som Universitets student

Publicerad 2013-06-03 09:37:46 i Allmänt,

September 2012: Väldigt lost och väldigt ensam, känslan av att vara lost varade längre än ensamheten då det var relativt lätt att hitta folk att snacka med. Lärde mig hitta runt campus ganska snart, även om det fortfarande finns rum och skrymslen man inte har varit på. Var lite jobbigt med schemat och jag velade mellan vilka kurser jag ville läsa. Hopade ju av mandarin och tog tillbaka den inte direkt älskade tyskan istället. Efter lite strul med hur schemat och tutorials funkade så flöt det på bra. 

Fick bland de bästa flatmatsen man kan få, trots att vi är olika och har olika intressen så funkar vi bra ihop. Vi blev lägenheten som hade så bra gemenskap att alla andra snackade om oss. Fresher’s week var kul under dagarna, mycket aktiviteter som skulle göras, en massa information om alla klubbar och föreningar och allt annat som kunde tänkas finnas på Campus. Kvällar och nätter var väl för många en dimma av alkohol. Som en mer eller mindre nykterist var nätterna inte lika kul även om det är kul att leka fotograf. Mindre kul att ta hand om ganska packade kompisar som blir påverkade av minsta lilla.Månaden av mycket nyheter och mycket nya bekantskaper. 

Oktober 2012: Börjar vänja mig vid föreläsningar och tutorials. Bekantskaps kretsen vidgas ännu mer via föreläsningar och tutorials. Field trip med arkeologin, befästa vänskapen med tidigare bekanta lite ytterligare. Upptäckte att utanför Aberdeen ser naturen ut som fjällen hemma ungefär. Någon knycker ett angry bird huvud som blir våran lägenhetsmaskot.  Halloween party med hela Aberdeen. Gick vilse men hittade hem igen lite senare än vanligt för mig. Första snön kom i oktober några dagar innan jag fyllde 20. Det firades med tårta, resturangbesök och Skyfall.

November 2012: Guy Fawkes, Bonfire på stranden. Iskallt men vackra fyrverkerier till tema sångerna från olika James Bond filmer. Practical på Marischal museum, ett museum som är stängt för allmänheten. Juldekorationerna började dyka upp. Första uppsatserna tillbaka med bättre resultat en väntat. Många härliga promenade till stranden, med foton som följd.

December 2012: Julkonsert med kören var kul. Julsånger säger man väl aldrig nej till. Vilket gjorde att man faktiskt frivilligt gick till en Carol service, vilket är typ en gudtjänst med en massa julsånger. Tandläkar besök som gav positiva resultat till och med i plånboken iallfall jämför med vad det skulle ha kostat hemma i Sverige. Fick tillbaka de sista uppsatserna för första terminen och även reda på när mina exams för första terminens kurser skulle vara. Fick även komma hem och sätta fötterna på svensk mark igen. Julbak och pyssel. Julfirande med familjen och mycket plugg som inte blev gjort.

Januari 2013: Det  nya året firades nere i Jönköping, första nyåret som inte firats tillsammans med någon ur familjen. Sedan tillbaka till Aberdeen nästan direkt. Kul att träffa kompisarna igen och fick en del frågetecken uträtade med positive reultat. En månad av i stort sett bara pluggande eftersom alltför mycket plugg hade blivit åsidosatt under jullovet. Min fina gamla lap top bestämde sig också för att gå och dö under värsta tenta period. Efter tentorna fick man vackert gå till affären och köpa en ny, fick väl se det som min belöning. 4 dagar ledigt sedan började karusellen igen. Strul med scheman, konstiga tutorials men det gick bättre den här gången så till vida att nu visste man ju mer vad man hade att vänta sig.

Februari 2013: Födelsedags fest för bästa Martha. Bår race på floden Dee. Universitet gick väl sådär, pluggandet var inte på topp. Festade i Seaton Park som någon slags fjortis. Påbörjade en söndags tradition av att gå till the Bobbin för kvällsmat på söndagar. En tradition som höll i sig ända tills nu. Provresultaten och betygen för de 4 första kurserna av min universitets upplevelse. Fick en 2:1 på alla fyra vilket är ett ganska bra resultat. Jobbade för univerisitet en dag, annars var nog februari en månad utan att något särskilt faktiskt hände.

Mars 2013: Under samma helg blev det pary med strippklubb och kyrka. En annorlunda helg. Upptäckte botaniska trädgården. Första lägenhets visningen. Ben practical var tvungna att kola på riktiga människo skelett vilket var inte riktigt min grej. Påsklovet började. Familjen kom över på besök.

April 2013: Tre veckors påsklov. Det har man ju aldrig haft förut. Familjen kom och hälsade på och det blev ganska mycket shopping den veckan. En dagstripp ut till Stonehaven hanns också med. Fixade linser, vilket man pratat om i åratal men nu blev det till slut gjort. Såg sälar på floden. Såg en skräckis för första gången och känner inget behov att göra det igen. Fick tiderna för tentorna och insikten att flyget hem var bokat senare än nödvändigt. Våren hade kommit

Maj 2013: Sista föreläsningarna för året men efter det var det dags att börja plugga på allvar. Tog ett brejk i tenta pluggandet, eller snarare panik crammandet för att gå till RAF:s May Ball. Hade två practicals på två olika kyrkogårdar på två veckor. Aberdeen var på sin allra soligaste sida just som man absolut inte hade tid att vara ute och njuta av det. Panik inför boende men sommarjobbs paniken lättade. Till slut började vi komma till rätta på boende fronten också. 31 maj hade jag mina sista tentor och med det var första året av universitet över, eller iallafall tills resultaten kommer in beroende på hur det gick. Men det är mitt första år över!!!

 

 

Sov Söndag

Publicerad 2013-06-02 12:00:20 i Allmänt,

Vaknade precis, har nog inte sovit till klockan halv elva på evigheter. Men fick rycka ut som psykolog till en kompis igår vid midnatt så kom inte i säng förrens vid 2 tiden så det förklarar ju att man sov länge. Idag är planen att gå in till stan och köpa väska att packa grejer i som ska förvaras hos en kompis över sommaren. Måste nog provpacka också så att det jag har kvar får plats i resväskan som ska med hem om 10 dagar!!! Kommer antagligen få sova utan täcke tills jag åker hem men det gör inte så mycket, det är lätt värt några nätter med mindre bra sömn om jag slipper släpa på allt med mig hem. Ska ju flyga via Edinburgh igen och måste ta tåget dit, så vill ju helst ha så lite saker som möjligt att släpa på. Snart dags för brunch också och sedan kan dagen börja. Helst vill jag väl at dagarna ska gå fort så jag kan åka hem så fort som möjligt. 

ZZZZ!!!!

LEDIG!!!!

Publicerad 2013-06-01 17:27:06 i Allmänt,

Efter flera dagars torka här på bloggen så fick man äntligen tid att spendera lite tid med det man vill utan att känna sig alltför skyldig. Har haft en intensive vecka med arkeologi prov i måndags, tyska i torsdags och historia och biologi i fredags. Efter biolologi prover som var over vid 4.30 tiden igår eftermiddag fick jag rusa till Morrisons, skulle på middag med studie gruppen så var tvungen att köpa dessert och vin till det. Desserten var mitt lilla bidrag. En av tjejerna lagade lasagne och en annan fixade drinker och salad. Alla bidrog med något, mat, drinkar, salad osv. Blev en trevlig kväll, men var väldigt trött efter en ganska jobbig vecka så jag gick hem redan vid halv tolv. Då hade jag nästan somnat ett antal gånger.

Men nu är iallafall proven över och om allt är bra och man slipper omtentor så är också första året på Univeristet officiellt över! Det är en kliche men det ligger något i det, tiden går så himla fort! Vart tog ett år vägen. Känns som igår som pappa lämnade mig här ensam och förvirrad. Är inte lika ensam längre och förhoppningsvis lite mindre förvirrad också men det är jag inte så säker på. Nu är det 12 dagar innan jag kan komma hem till Sverige. Bokade ju flyget innan jag fått mitt provschema, det misstaget ska vi nog inte göra igen. Så nu blir det att packa och se hur man ska fördela saker och ting och vad som ska med hem, vad som kan kastas. Men har ju ganska gott om tid men kommer nog stressa med det iallafall. 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela