livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Mar Lodge och Braemar

Publicerad 2014-10-14 21:18:17 i Allmänt,

Är helt död efter en fyra dagar lång arkeologisk utgrävning i Mar Lodge. Åkte I fredags morse vid 9 tiden. Samlingstiden var 8.00 vid Universitetet och folk såg lagom pigga ut släpandes på sovsäckar och ryggsäckar. Marlodge ligger ungefär 1 timme och 40 minuters bilresa från Aberdeen. Vi skulle dock sova i Braemar, kanske 15 minuter ifrån Mar Lodge. De flesta studenterna övernattade på Rucksacks bunkhouse, precis som det låter så är det typ Vandringstugor där man sover i våningsängar och i sovsäck. Det fanns dock ett dubbelrum som jag och Patrick lyckades ta. Alla studenter minus en fick sova där och alla gamla studenter fick bo med personalen i Ballater. 

Mar Lodge, stället där vi grävde var vackert. Låg precis vid floden Dee och ett vattenfall, det såg ut som uppe i fjällen i Sverige. Var något sugen på att hoppa i men var nog lite kallt. det vi letade efter var en Äldre stenålder boplats, alltså resterna efter folk för 7000 år sedan typ. Trots att det bara var en liten utgrävning så hittade vi ganska tydliga spår efter människor. En massa stenredskap och kol gropar. Vädret var riktigt bra, inte direkt varmt men inte kallt heller. En alltsom allt trevlig resa och vi blev nog en bättre grupp eftersom vi blandades på ett helt annat sätt än vanligt. Varje dag jobbade vi mellan 9-18. Det var  mindre kul eftersom de sag att vi skulle jobba 9-16.30...och nej det fanns ingen toalett. Kön till toan när vi kom hem varje kväll var ganska  lång. Sista kvällen fick jag sova på loftet eftersom vi gav upp vårat rum till en  tjej som blev akut sjuk. 

Vägarna hit var inte direkt raka så mådde pyton under själva resan. Kom hem igår vid 9 och åt soppa till kvällsmat och sedan slockande jag direkt. Vaknade vid 9 tiden men är fortfarande död så att säga.

 
 
 

Kanelbullens Dag!

Publicerad 2014-10-04 16:25:38 i Allmänt,

Idag är det kanelbullens dag. Dagen till ära bakade jag faktiskt bullar igår. De blev annorlunda mot hemma. Har upptäckt ytterligare grejer som inte finns att köpa i en vanlg mataffär i Storbritannien: 
 
Färsk jäst! Fanns inte någonstans. Det fanns torrjäst så fick köra på det. 
Pärlsocker, det visste jag sedan innan så det fick bli sockerpärlor istället. Lite annorlunda men smakade typ samma. 
Malen kardemumma, de hade hela kapslar men jag har ingen mortel så det hjälpte inte mycket. 
Bullformar, anväde muffinsformar istället och det funkade också. Skillnaden är ju så stor liksom. 
 
Resultatet: Goda bullar även om jag saknade kardemumman. Degen var mycket kompaktare och "gummiaktigare" inte alls lika luftig som hemma. Den jäste inte heller lika bra med torrjästen. Vilket kanske var tur eftersom formarna är så små. 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela