livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Mar Lodge och Braemar

Publicerad 2014-10-14 21:18:17 i Allmänt,

Är helt död efter en fyra dagar lång arkeologisk utgrävning i Mar Lodge. Åkte I fredags morse vid 9 tiden. Samlingstiden var 8.00 vid Universitetet och folk såg lagom pigga ut släpandes på sovsäckar och ryggsäckar. Marlodge ligger ungefär 1 timme och 40 minuters bilresa från Aberdeen. Vi skulle dock sova i Braemar, kanske 15 minuter ifrån Mar Lodge. De flesta studenterna övernattade på Rucksacks bunkhouse, precis som det låter så är det typ Vandringstugor där man sover i våningsängar och i sovsäck. Det fanns dock ett dubbelrum som jag och Patrick lyckades ta. Alla studenter minus en fick sova där och alla gamla studenter fick bo med personalen i Ballater. 

Mar Lodge, stället där vi grävde var vackert. Låg precis vid floden Dee och ett vattenfall, det såg ut som uppe i fjällen i Sverige. Var något sugen på att hoppa i men var nog lite kallt. det vi letade efter var en Äldre stenålder boplats, alltså resterna efter folk för 7000 år sedan typ. Trots att det bara var en liten utgrävning så hittade vi ganska tydliga spår efter människor. En massa stenredskap och kol gropar. Vädret var riktigt bra, inte direkt varmt men inte kallt heller. En alltsom allt trevlig resa och vi blev nog en bättre grupp eftersom vi blandades på ett helt annat sätt än vanligt. Varje dag jobbade vi mellan 9-18. Det var  mindre kul eftersom de sag att vi skulle jobba 9-16.30...och nej det fanns ingen toalett. Kön till toan när vi kom hem varje kväll var ganska  lång. Sista kvällen fick jag sova på loftet eftersom vi gav upp vårat rum till en  tjej som blev akut sjuk. 

Vägarna hit var inte direkt raka så mådde pyton under själva resan. Kom hem igår vid 9 och åt soppa till kvällsmat och sedan slockande jag direkt. Vaknade vid 9 tiden men är fortfarande död så att säga.

 
 
 

Kommentarer

Postat av: Svealinnea

Publicerad 2014-10-19 07:59:21

Vilka fantastiska bilder! och vilken snygg röd mössa :) ser lite ut som svenska kalfjällen..

Postat av: Knaperbloggen

Publicerad 2015-02-10 15:35:32

spännande bilder :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela