livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Gym

Publicerad 2015-10-25 15:23:15 i Allmänt,

Söndagar öppnar inte biblioteket förrens klockan 11 så vad ska man göra tills dess? Fick mitt personal id för universitet i fredags så nu hade jag inga mer ursäkter för att inte gå på gymmet längre. En av förmånerna är nämligen gratis gymkort...Vilket iofs är bra för behöver ju inte betala för det samtidigt som man borde utnyttja det så mycket som mäjligt känns det som. Så idag gick jag faktiskt till gymmet i en timme. Blev en tur på löpbandet lite styrketräning och även vikter. Att springa på löpbandet är så mycket tråkigare än att springa hemma i skogen. Där kan man ju bara springa och njuta av naturen och ren frisk luft. Ska försöka gå till gymmet lite oftare men funderar på att testa några klasser då dessa kanske ger mer och är mer effektiva. Men får väl se. Nästa två veckorna är ganska hektiska med inlämmningsuppgifter och jobb. 
 
 

Soluppgång

Publicerad 2015-10-23 11:17:59 i Allmänt,

Passade på att gå ner till stranden idag och se soluppgången, kom ju på att klockan går tillbaka på söndag så hade jag väntat tills dess så måste jag ju gå upp en hel timme tidigare för att se solen gå upp. Nu räckte det med att vara nere vid havet till klockan 8. Dock var det lite små molningt och hade ingen vettig kamera då min älskade kamera ligger på dösbädden. 
 
 

Första dagen som Barista

Publicerad 2015-10-23 11:04:24 i Allmänt,

Gissa vem som ska jobba i ett av Campus Cafeerna, jo jag. Inte regelbundet men lite då och då förhoppningsvis. Så jag var alltså tvungen att lära mig göra kaffe. Tränade en timme upp i the Hub vid ett litet kaffestånd upp i matsalen. Sedan ner till det riktiga kafeet i en timme. Det bästa med det hela...maskinerna var olika på de båda ställena. Så medans jag tränade fick jag testa på att göra alla olika sorter med hjälp och sedan fick jag göra alla igen utan hjälp. Så gjorde kanske 16 olika typer av kaffe, och grejer. Det svåraste var att göra Cappucino, hade svårt att skumma mjölken på rätt sätt. Dock blev det lättare där nere då maskinen var bättre. 
 
Kommer dock ha glömt bort allting tills nästa fredag då jag jobbar mitt första riktiga skift i kafeet. Men nu vet jag ju iallafall lite fler kaffesorter och vad skillnaderna faktiskt är. 

Meningslös studieresa

Publicerad 2015-10-22 16:52:59 i Allmänt,

Gårdagen tillbringades till största delen på en buss fram och tillbaka till Edinburgh. Med arkeologin var vi tvungna att åka  på  en studie resa till National Museum och deras lager förvaring som ligger i Granton utanför Edinburgh. Resan till Ediburgh tar dryga 3 timmar med buss. Det var den mest meningslösa resan och studieresan jag varit med om. Den räknas inte alls in i betyget, den tog hela dagen från 8 till
 19.30 på kvällen. Och den kostade 33 pund.... Tilläggas kan att museet är gratis och anledningen till att det vart så dyrt var för att puckona som beställer och ordnar transport gjorde det alldeles för sent och de beställde en hel stor buss (typ 60 platser) till en klass med 18 personer i. Och eftersom timlönen här borta ofta ligger på runt 7£ i timmen så har alltsåd denna fullkomligt meningslösa dag/fieldtrip tagit upp typ 16 timmar. 7x5 35£ för att kunna betala skiten och dessutom all tid där. Sedan kanske man också vill äta någonting så då måste man ju tjäna ihop mer pengar. 
 
För att sätta det hör i perspektiv; hade de låtit oss fixa tåg biljetter själva så hade man lätt kunna göra det om man varit lite smart och bokat tidigare kunnat resa till Edinburgh för max 20£ pp tur och retur, och sedan en lokal buss till storage tur coch retur max 3£. Att själva fieldtrippen dessutom inte betyder ett skvatt för våra betyg gjorde knappas folk gladare. 30£ är ju vad folk köper mat för som räcker en hel vecka.  

 

 

Ovanligt beröm

Publicerad 2015-10-16 01:27:41 i Allmänt,

Idag fick jag den sötaste drickesen jag fått på länge. Hde en guidad visning av Campus för en grupp intresserade blivande studenter. Turen gick jättebra och alla verkade glada och nöjda. När jag sedan satt i cafeet typ 1.5 timma efteråt för att börja jobba kommer en av föräldrarna från turen fram och lämnar en pepparkaka dekorerad med kristyr ifrån cafeet. Hon tackade så mycket (igen) och sa att jag var så duktig. EN liten stund senare så kommer nästa person ifrån turen och tackar så himla mycket han också. Har aldrig fått så mycket tack och uppskattning för en visning innan. Men det var ju kul att höra at de var nöjda. Det gjorde min dag! Speceillt som nästa jobb innebar diska kastruller i 3.5 timme....
Söt dricks va :)

Tiden räcker inte till

Publicerad 2015-10-11 16:55:33 i Allmänt,

Efter ha jobbat lite för mycket den här veckan med saker som inte relaterar till universitet så fick det bli en heldag i biblioteket idag. Tanken var att jag skulle kliva upp och springa och sedan vara i bibblan vid klockan 11. Den planen gick visst helt åt pipsvängen. Jag brukar alltid vakna senast 8 eller 9. Idag vaknade jag till av och till från 8 tiden och somnade om tills klockan var 12...det blev visst ingen löprunda idag. Behöver verkligen ta tag i träningen men känns som att timmarna inte räcker till.
 
Igår var jag dessutom på jobbintervju för John Lewis, tror inte jag kommer få det jobbet. Kommer inte gråta över det heller, känner inte riktigt för att stanna här över jul och nyår för ynka 25 timmar i veckan. För den som inte vet så är John Lewis en Department store, tänk Åhlens fast lite högre klass och lite dyrare. 

Lite bilde från höstklädda New Kings 

 
 

Hatar knott

Publicerad 2015-10-04 19:14:47 i Allmänt,

Vi var på en fieldtrip i onsdags för Geoarkeolgin... Väldigt fin plats och så. Tyvärr var hela stället fullt av små knott. Hade inte tänkt tanken att det skulle vara fullt med knott så jag hade ju inte direkt insetssprejen med mig. Så sedan i onsdags ser det ut som jag har vattenkoppor på hela armarna och ansiktet. Gick till apoteket för att få något emot utslagen, de enda jag fick var antihistaminer som skulle göra att det slutar klia. DET KLIAR fortfarande kan jag tala om. Men förutom knotten och det faktum att jag hatar kursen, och inte har en aning om hur man ska tolka jord så var väl onsdagen ändå en relativt bra dag. Vädret var fantastiskt så det var ju skönt, även om knotten kanske hade varit mindre jobbiga om det spöregnat. Dock hade det varit ett helvete att gräva en test grop i regn så man får väl vara glad för det lilla. 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela