livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Söt besökare

Publicerad 2012-08-28 21:59:15 i Allmänt,


Jobbade heldag i receptionen på museet. Det var väldigt få besökare så dagen gick ganska långsamt men mmot slutet fick vi in en liten söt besökare i entrén. En igelkott hade lyckats ta sig in igenom dörrarna. Stackaren låg i ett hörn alldeles livrädd. Man blev lite ställd till en början. Jag fick putta ut kotten med en tidning. Det gick lite trögt eftersom stackaren var så rädd så spärnade hen emot allt vad han kunde. Men det gick efter ett tag, så var stackaren tillbaka utomhus.
 
 
Sakta men säkert gick hen ut igen
Ute i friheten!
 

Student ID accepterat

Publicerad 2012-08-27 20:48:37 i Allmänt,

Är nu inne på de sista förberedelserna inför studierna till hösten. Har efter några misslyckade försök att logga in för att ladda upp ett foto som används till student ID:t äntligen lyckades jag logga in. Som tur var accepterades fotot direkt så det ska vara klart och färdigt att hämta upp när jag kommer dit!
 
Håller nu på att kolla igenom vilka kurser jag vill lägga till, hittat några jätteroliga inom biologin, men vet inte om jag egentligen borde läsa något nyttigare för historian och arkeologin, typ antropologi. Men jag får spåna vidare kommer antagligen få väldigt svårt att bestämma mig.

Grillade kycklingspett

Publicerad 2012-08-27 20:37:36 i Allmänt,

Fick sluta tidigt idag, skulle slutat 17:30 fick går resan 15:00. Det var skönt, vi hade så lite att göra(inget alls). Hann byta klock batteri och gå och köpa en bok jag gått och suktat efter ett bra tag.
 
Fick dessutom i uppgift att komma på vad vi skulle göra av kycklingen som låg i kylen. Som vanligt så trytr fantasin när man ska laga mat, man kommer bara på det man alltid har lagat. I vår familj brukar det bli kyckling i grädde-sojasås, enkelt och gott, men man måste ju ha lite omväxling ibland. Det fick bli grillade kycklingspett med bacon och grillade grönsaker på spett och ris till kvällsmat. För att vara första gången blev det riktigt lyckat.
 
Mums mums...:D

Öland

Publicerad 2012-08-26 22:00:00 i Allmänt,

Så har som sagt varit på Öland i några dagar för att träffa några tjejkompisar. Öland var som väntat väldigt öde, alla turisterna hade börjat jobba igen sä vi hade typ hela ön helt för oss själva. Det var ioch försig skönt, men lite tråkigt när vi ville in till Borgholm och roa oss lite på fredag kvällen. Åkte upp till Trollskogen ena dagen och gick spåret där, det var trevlgt och vi fick ett antal jättebra bilder!
 
Så vi passade på att bara "vara" några dagar och tog det lugnt. Det var skönt att bara ta dagen lite som den kom och ingen stress. Dessutom blev det billigt, knappt 1300 kr för fyra dagar på Öland per person och det inkluderade boende och resa ner, mycket billigare blir de inte.
 
Redan nu bor vi en bra bit ifrån så vi träffas inte så ofta men nu blir det ännu längre emellan oss. Jag ska till Skottland, Linnea till USA som au-pair eventuellt, Sandra vet inte riktigt om hon ska till USA, Norge eller jobba i Sverige och Louise ska börja plugga i Borås nästa vecka. Så det känns som om det dröjer en stund innan vi kan träffas allihop igen.
 
 
Vattnet var fortfarande tillräckligt varmt för att bada
 
 
Vacker solnedgång vid stranden några hundra meter från stugan
 
Glass är alltid gott!
 
Alla tjejer på stranden i Trollskogen på norra Öland

E-registrering och Öland

Publicerad 2012-08-20 23:26:27 i

Har idag fixat det sista medd e-registreringen. Äntligen färdig!b Höll på att skicka iväg ett mejl om att det inte funkade till Universitet i sista sekunden upptäcker jag att man ska acceptera att man förstått på ett ställe för att det skulle bli complete. Tur att jag inte hann skicka mejlet, det hade blivit lite pinigt. Samtidigt så krånglar fofto uppladdningen för att de ska göra student ID:t tills man kommit, men det tar vi en annan dag. 
 
Imorgon blir det en guiding vid 12 tiden och sedan bär det av till Jönköping och vidare mot Öland på onsdag. Ska träffa tjejerna ifrån språkresan, det ska bli superskoj! Hoppas bara det blir bra väder...
 
 

Gränna

Publicerad 2012-08-17 21:05:07 i Allmänt,

Som avslut på semestern så passade vi på att åka en sväng tilll Gränna. Vädret var varmt och soligt och vättern var precis lagom varm.
Lagunen i Gränna, utsidan är renare och dagen till ära riktigt varm
 
Började med att kolla i de olika kokerierna, trots att man gjort det flera gånger förut så var det lika kul igen. Handlade lite polkagrisar och annat godis innan vi åkte hem.
 
Åk Grenna Glass och mjukglass. Glassen var hemgjord och smakade gudomligt, vi tog en "Beslutsångest" det innebar en kula glass och mjukglass enligt beskrivingen. Tjejen i kassan var dock snäll så vi fick två lite mindre kulor och mjukglass, dock var hennes små kulor större ä vad vanliga brukar vara hos många försäljare.
Glass i stora lass, en "Beslutsångest" special. Fläder, hallon och mjukglass med topping
 

Garderobsrensning!

Publicerad 2012-08-14 20:14:50 i Flytta hemifrån,

Dagen har tillägnats garderobsrensning. Plockat fram allt och sett över vad som ska med till Skottland och vad som får bli kvar hemma i Sverige. Det blev ganska tomt på hyllorna efteråt i jämförelse. Den enda garderoben som fortfarande någorlunda fullpackad är den med de lite "finare" kläderna, sånt som jag har svårt att se att jag behöver inom den närmast framtiden. 
 
 
 
Lite av det som kan vara bra att ha till en början iallafall.
 
Efter garderobsrensningen åkte jag och mamma till Tranås. Där blev det nya gardiner till vardagrummet och lite fönstershopping.
 

Skatteverket, Försäkringskassan....

Publicerad 2012-08-07 16:24:37 i Flytta hemifrån,

Har idag på min lediga dag, ringt runt till diverse försäkringsbolag. Det visade sig att det försäkringsbolag jag trodde mest på  inte kan teckna försäkring då jag inte kommer att vara folkbokförd i Sverige, men jag har liksom inget val. Man blir alltid avregistrerad från folkbokföringen när man lämnar Sverige i mer än ett år. Men använder man sig av CSN:s avtal med Gouda så försälkrar dem en trots att man inte bor i Sverige. Tack o lov! 
 
Dessutom upptäckte jag en till blankett som ska fyllas i av försäkringskassan. Om det är ensak man lär sig att avsky om man inte gör det innan så är det alla dessa blanketter som ska fyllas i och som dessutom i 9 fall av 10 inte stämmer överrens med en information man har eller kan ge för tillfället. Dessutom är rutorna som man skriver i alldeles för små. 
 
Ugh! Kan det inte bara finnas en manual för hur man gör när man ska flytta, exakt vad man ska göra, vilka man ska kontakta, vilka blanketter som ska fyllas i etc. Det kanske bara är jag som tycker det skulle varit lättare och dessutom så skulle man vara säker på att man fått med allt. 

Ledig...eller inte

Publicerad 2012-08-06 20:53:31 i Allmänt,

Skulle ju vara ledig och hinna fixa försäkring och sånt idag, men icke. När jag sussar som allra skönast, precis i landet mellan sömn och vakenhet så ringer mobilen. Kan du tänka dig att jobba idag, har lite panik här? Självklart tackade jag ja, går man på timmar så tar man vad man kan. Nästa tåg gick om en timme, måste lämna huset om senast 45 minuter. Hade struntat i att duscha igår kväll då jag var för lat, nu blev det dusch, frukost, göra mig iordning snabbt som attan. Men det gick. När jag var i duschen så ringde en kollega och erbjöd sig att hämta upp mig på vägen. Det tog jag tacksammt emot då jag annars hade kommit försent till jobbet eftersom Östgötatrafiken inte har några bra tider. 
 
Så stället för en dag av ledighetoch försäkringar blev det en dag av arbete och planering inför Öland med några tjejkompisar, men det duger det också!

Äntligen Hemma

Publicerad 2012-08-05 16:58:18 i Allmänt,

Är nu ledig fyra dagar i sträck, känns som en evihet sen man var riktigt ledig, inte så längesedan egentligen :)
Mamma ringde i förmiddags, vi kommer redan klockan 12:30 har du maten färdig då? öh nej, det blev att åka upp och handla så att dom fick lunch när de kom hem. Fantasin sträckte sig så långt som till köttbullar, potatis, gräddsås och lingon. Enkelt men gott. 
 
Övriga familjen har varit på semester senaste veckan medans vissa andra (jag) har jobbat hårt i receptionen. 
De har varit uppe i Hälsingland och hälsat på släktingar på mammas sida. På vägen hem stannade de till i Stockholm och träffade Emmas reskompisar, de som blev adopterade samtidigt som henne. 
 
 
Pappa är snäll som kommer hem med lite choklad från Grönan!
 
 
Helgens naglar, OS nationen i all ära!

Ledig dag med telefonkö

Publicerad 2012-08-03 21:18:50 i Allmänt,

Ledig idag men eftersom jag jobbar imorrn så kunde jag liksom inte slappna av. Istället så ringde jag till Skatteverket för att bli 100% säker på vilken blankett som gäller. Efter lite mindre än 10 minuter i telefonkö så fick jag prata med en kvinna, samtalet varade inte ens 30 sekunder. Det visade sig att jag hade rätt hela tiden. Sedan när jag skulle skriva ut blanketten så ville självklart inte skrivaren skriva ut den. Det slutade med att jag satt där med x antal utskrifter. 
 
När jag däreomt ringde till Skottand för att kolla hur man betalade hyran i tid så var det trevligt nog ingen kö. Spenderade sedan eftermiddagen med att försöka fylla i min e-regestrering på Universitet men självklart så ville inte datorn funka, den hängde sig så jag blev tvungen att döda den med norska knappen. Ska göra att nytt försök imorrn, måste liksom få det gjort innan jag åker. 
 
Spenderade dessutom en del av eftermiddagen/kvällen med att provsy en klänning, det fick bli i barbiestorlek, det går snabbare och det behövs inte lika mycket tyg. Nu är det nog dags att måla naglarna, ikväll får det nog bli något OS-inspirerat. 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela