livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

NIS, Bank

Publicerad 2012-10-31 13:11:54 i Allmänt, Flytta hemifrån,

Fick min internetbank på Bank of Scotland idag... kom naturligtvis inte ihåg lösenordet så jag skulle byt lösen ord. BoS (Bank of Scotland) vill jämt att man ska ringa och bekräfta sin identitet och uppge ett referensnummer. Så det försökte jag göra, men då kommer man alltid till en maskin som säger: för ...service tryck 1, för frågor om... tryck 2. Problemet som då uppstår är att ingen av mina mobiler låter mig utföra såana här kommandon utan de tror att jag vill ringa ett nytt samtal.. wtf. Så jag ner till bankkontoret och ber och få låna deras telefon, det fick jag och efter  lite om och men så tror jag att det löste sig. Ska testa att logga in igen lite senare. 
 
Eftersom det är Halloween ikväll så ska vi tydligen ut... måste ner till stann för att få mitt NIS nummer och tänkte då pasa på och fixa det sista till min outit. Sedan måste jag ta tag i mina uppsatser, den ena vet jag precis hur jag vill ha MEN jag hittar inte den fakta jag behöver!!! Sliter mitt hår!

Pumpor och Pengar

Publicerad 2012-10-30 00:20:18 i Allmänt,

Idag fick jag lite extra pengar, tack vare Carl Trygger. Tack så mycket! Ibland är det bra att bo i en liten håla.
Skulle skriva uppsats ikväll, var peppad på det när jag satt på föreläsningen sen kan ni ju gissa hur det gick....inte alls. Skar ut en pumpa istället, har aldrig gjort det förut men jag tyckte hen blev riktig bra för att vara första gången.
 
Men jag har iallafall valt fråga till min andra uppsats, ville inte skriva om någon av frågorna alla verkar jättesvåra men det måste göras. Varför läser man historia? Jo, för man vet att det kommer gå åt helvete. Vikingar...

Cosmopolitan och Daniel Craig

Publicerad 2012-10-29 11:45:29 i Allmänt,

Hade en trevlig middag igår. Resturangen var trevlig inte jättefancy men inte ruffig heller De hade lite Halloween tema på dekorationerna. Maten var vällagad och prisvärdig så definitivt ett ställe att hålla i minnet. 14£ för middag, dessert och  dricka(coca Cola) är inte överdrivet dyrt, eller...? Men jag har just blåst min budget för veckan. 
Eftersom de andra(Dave) bestämt sig för att jag var tvungen att dricka något lite starkare än Cola på sin födelsedag så blev det en Cosmopolitan också. Den betalade Dave, tack för den! 
 
Sedan vidare till VUE för Skyfall. Vi hade ine bokat platser innan men fick jättebra platser iallafall för bara 3,90£ så billigt går man inte p bio hemma. Speciellt inte på en ny film. Jag har aldrig sett de nya James Bond filmerna med Daniel Craig så de var nytt. Har inte ens sett alla de gamla, vet att jag har sett de med Roger Moore och sen någon med Pierce Brosnan. Den här var bättre, eller den var ju liksom up-to date och när man nyss sett en film så verkar ju alltid den sista var bäst eftersom det är den man kommer ihåg. 
 
Spoiler alert! M dör...wtf? Istället tar Voldemort aka Ralph Fiennes över stället. Och vad hände med miss Moneypenny? Nu kom det en ny tjej med samma namn. Och Q var en riktig nörd hihi. Kom hem vid halv två på natten...hade lectures vid 9 men jag kom upp och jag var i tid. 
 

 
Kyckling med svamp och potatismos. 8.50£
Cosmopolitan
Dessert, glass med bär och vispgrädde. Tänk inte ens på kalorierna....
 
 
 
 

Födelsedags middag och James Bond?

Publicerad 2012-10-28 19:53:00 i Allmänt,

Eftersom vi inte får någon middag på söndagar och vi får de på lördagar så föreslog jag att vi skulle ta födelsedagsmiddagen de andra tyckte vi skulle ha igår, på söndag istället. Är man student och bara allmänt snål så är man...Men de andra tyckte också det var en bra ide inte bara jag som börjar bli pank. Så snart ska i gå till en Polsk resturang som en del var på för ett par vveckor sedan. Enligt deras utsago var den god och billig så jag håller tummarna. 
 
Tänker hålla noga koll på min mat och dryck hädanefter då folket här har gjort det till sitt mission of the year att se mig "totally pissed", alltså full som en alika ungefär. Eftermiddagen så kanske vi går och ser James Bond, 3,90 £ för student är inte alltför dåligt. Mycket billigare bio än hemma. 
 

Happy Birthday to... ME

Publicerad 2012-10-27 20:18:34 i Allmänt,

Då var man 20, ingen tonåring längre. Nu går det går det bara utför. 
Vaknade redan vi 8 tiden imorse och jag hade inte ställt någon klocka. Gav upp försöken att somna om vid 9 och gick ner till frukosten. Efter frukosten så gick jag ut på en promenad. Gick norrut ifrån Campus området tills jag kom till floden Don's mynning. Medans jag var ute så ringde pappa, samtidigt som vi pratade så hänger sig kameran och den funkar fortfarande inte...va f-n! 
 
När pappa lagt på så får jag ett sms från en av mina flatmates; where the hell are you? De hade alltså vaknat till sist. Kom tillbaka till lägenheten vid 11:30, vid tolvtiden bestämde jag mig för att göra luch, hinner ta ett steg innanför köksdörren när Valerie skriker att jag inte får vara där, vände tillbaka till mitt rum, 3 minuter snear står halva gänget utanför mitt rum och sjunger. det visade sig att de hade varit allihopa (hela lägenheten) utanför min dörr och sjungit vid 10 tiden, bankat på min dörr innan de insåg att jag inte var där. Det var ju synd men jag trodde verkligen inte att de skulle varra uppe före 11. 
 
Några av oss tjejer hade bestämt sig för att gå till stan och hitta Halloween kostymer. Den första affärenn var bra, men det låg en precis brevid också, den andra fick vi stå i kö för att komma in i. Efter mycket om och men så klev vi alla fyra ut från affären med något att ha på sig på Halloween. Gissa vad jag ska va?
 
Sedan tog vi bussen tillbaka, gick till middagen, som var av kategorin sämre idag. Vidare till Tesco och sedan tillbaka för att slappa och kanske vara lite akademiskt produktikva för omväxlingsskull.(tror inte det...)
 
Tack så mycket :)
 

 

 
 

Snö...

Publicerad 2012-10-26 18:07:00 i Allmänt,

När jag vaknade imorse så sken solen och jag kunde gå till första föreläsningen utan jacka utan problem, riktigt behagligt. Kommer tillbaka efter ovan nämnda föreläsningen och käkar lunch,förbereder tutorial, procastinatar lite. Ni vet, det vanliga. Eftersom jag hade 3 timmar hål så tänkte jag ta en härlig promenad i solskenet, tittar ut och då snöar det förfullt! Det är inte ens November än...hallå..
Lång historia kort, det blev ingen promenix eftersom det nu helt plötslig blivit superkallt ute.
 
Ser mer ut som regn än snö...
 
 
 
 

Lunch....eller?

Publicerad 2012-10-26 13:59:00 i

Dagens i-landsproblem: Hemma åt man oftast lagad lunch, lunchen var för mig viktigare än frukosten så kommer man då hit och man vet om att man blir serverad frukost och kvällsmat. Vad blir då lunch? För jag lovar att helt plötsligt blir det väldigt svårt att gå en hel dag utan lunch.

I vår lägenhet så finns det ingen spis eller ens en kokplatta. Vi har en mikrovågsugn, kylskåp brödrost och den Heliga Vattenkokaren och det tackar man ju för. Det innebär att vi inte kan laga någon mat överhuvudtaget i köket vilket jag hade uppskattat om vi åtminstone haft möjlighet att göra. En av killarna har en George Foreman, en smörgås grill mer eller mindre så den använder alla.

Så vad gör man till lunch när man inte kan laga något? Nudlar går bra att göra i mikron, de är ätbara så det har de ju blivit några gånger. Men oftast blir det Cheese on toast.

Så hur gör man dessa superpopulära luncher:

                             Du behöver: Bröd(färdig skivat, ju  nyttigare desto bättre), Ost (gärna cheddar) ev. smör/margarin, bönor i tomatsås eller ketchup (om man inte heter Elin och avskyr det mesta med tomat i)

1.       Bre mackorna, du behöver två för att göra en toast.

2.       Skiva osten eller köp färdigskivad ost.

3.       Lägg osten på en av mackorna i ett fint lager.

4.       Lägg den andra mackan över mackan som du nyss la ost på.

5.       Vänta tills George Foreman smörgåsgrillen är uppvärmd och lampan slocknat.

6.       Lägg din toast i George Foreman grillen, stäng locket och vänta tills du tycker att tillräckligt lång tid har gått.

7.       När tillräckligt lång tid har gott, när toasten har blivit toast och osten har smält är din lunch snart färdig. Om du inte har på bönor eller ketschup så är det nu  bara att skära upp din toast och njuta.

 

Alternativ toast:

1.       Rosta mackorna i en vanlig brödrost.

2.       Häll upp burken med bönor i tomatsås i en mikrossäker skål.

3.       Mikra bönorna tills de är rykande varma.

4.       Ta upp mackorna och lägg dem på en tallrik.

5.       Häll över bönorna och tomatsåsen på mackorna

6.       Lägg snabbt på skivad ost så att den kan smälta av värmen

7.       Hugg in

 

Nudlar: Följ beskrivingen på förpackningen och anpassa det efter mikrovågsugn istället för kastrull och spis. 

Så med tanke på att detta är vad jag kommer att ha ätit till lunch i drygt 2 månader så kommer jullovet att tillbringas vid spisen eller framför mammas/pappas riktiga mat!

Steg 1. 
Steg 4.
Steg 6.
 Steg 7.
Hugg in!
Mums... :)

Dr Sally är bäst!

Publicerad 2012-10-25 18:30:00 i Allmänt,

Ni vet när man tycker att man har korrekturläst en uppgift så många gånger att deet helt enkelt inte ska finnas några formalia fel och så precis när man tryckt lämna in elektroniskt så upptäcker man en massa fel! Det var precis vad som hände mig för mindre än 15 minuter seda. Tyckte jag skulle vara duktig och lämna in arkeologi uppsatsen mer än 2 veckor i förväg. Den lyckan hann aldrig ens börja innan jag såg alla misstag som absolut inte ska vara i en uppsats. Glöm innehållet det visade sig att jag hade två mer referenser i referenslistann än vad jag faktiskt hade refererat till i uppsatsen...oops. Paniken infann sig, så jag mer eller mindre rusade till Coursecorrdinatorn och berättade vad som hänt och undrade om jag kan lämna in den igen. Hon sa att det inte var något problem. Hon skulle bara ta bort den kopia som jag lämnat in och sen så kan jag lämna in den igen. Så nästa gång jag lämnar in den får det inte vara några fel på formalian. Det kommer det att vara. Men, men den dagen den sorgen.

Vikingar och sånt

Publicerad 2012-10-25 16:28:00 i

Torsdag, redan. Veckorna går så fort. Hade tre lektioner idag, tyska, vikingar och mer vikingar. Arkeologin är "reading" week vilket betyder att vi ska läsa och skriva våra uppsatser. 
 
Idag på Vikinga föreläsningen ramlade föreläsaren ner från scenen och skrek som en tjej. Alla skrattade trots att man inte borde. Sedan börjar han prata mosslik, kommer in på Tollundamannen och att han hade en specciell frisyr. Men Stefan Brink vet inte vad frisyr heter utan han står där uppe och rufsar sig i håret och pratar om en "hair thingy, you know what I mean right, we have a much better word in Swedish..." det sluutade med att jag tröttnade och bara sa åt honom att säga ordet på svenska eftersom alla bara såg mer och mer förvirrade ut. 
 
Slutade redan klockan 15:00 så nu är det dags att göra lite arbete. har dessutom lämnat in två jobbansökningar idag, men eftersom det var färdiga formulär så blev det lite lustiga ansökningar, alla rutor kan manju inte fylla i. De motsvarar liksom inte verklighete. 

American news och Arkeologi

Publicerad 2012-10-23 16:38:15 i Allmänt,

Fick brev idag! Alltid kul att få brev, är inget bra på att skriva dem menn älskar att läsa dem. Tack Linnea! Svaret är påväg. Portot till USA är lika billigt/dyrt som det till Sverige.
 
Har även köpt kursboken till Arkeologi, har hittills lånat den i biblioteket utan problem och bara förlängt lånet men jag kommer ju att behöva den över jul och vågar inte riktigt lita på att jag kan förlänga lånet hela jullovet eftersom skulle någon kräva boken och jag inte kan lämna tillbaka den så är straff avgifterna ganska höga. Nu måste jag bara se till att jag kan få med mig boken hem...Boken kostade iallafall "bara" £31 från början kostade den £35, sparade £4. Tur att man inte pluggade juridik då deras böcker kostar dryga 50£ styck.
 
Fick även reda på att fotnoterna räknas till antalet ord i arkeologi uppsatsen så nu måste jag pussla och radera ganska mycket eftersom jag dessutom vill få med ytterligare saker
 Tack så mycket Linnea! Fler får gärna skicka snigelpost...
 

Måndag igen

Publicerad 2012-10-22 19:47:21 i Allmänt,

Då var det måndag igen. Helgen går så fort. Har skrivit på min arkeologi uppsats, så jag har nästan 1500 ord, men det mesta är tyvärr  ordbajseri som man säger. Men måste ha ågot att lämna in iallafall. 
 
Fick tillbaka min academic writing, ett litet test vi vara tvungna att göra i början av terminen. Man fik en text och en timme på sig att summera den texten med bara 150 ord. Låter enkelt va...det var inte jättesvårt men svårare än man kan tro eftersom texten man skulle summera var jättedetaljerad. 

"Well done!  Good summary and well expressed" var kommentaren jag fick. Det låter ju bra men tror inte att det hjälper särskilt mycket.

 

Roliga skyltar

Publicerad 2012-10-21 14:28:26 i Allmänt,

I Seaton Park satt det en massa skyltar, ni vet såna som förbjuder en att göra saker och tig. tex. förbjudet aatt grilla på gräsmattan. Men de hade även den här skylten som jag tyckte var lite skojig:
hihihihi'
 
Den här såg jag på en annan promenas: Varning för gamling!

Söndags promenad i Seaton park

Publicerad 2012-10-21 14:24:53 i Allmänt,

Söndag, brunchen serveras inte förrens tidigast 11.30 och eftersom en del vil gå i kyrkan så blev det inte förrens vid 12 tiden. Vad ska man då göra i väntan på mat, plugga? Nej, då går man på promenad i det fina soliga, varma vädret. Gick till Seaton Park, var där igår också men bilderna därifrån blev raderade av misstag så jag fick gå dit igen. Seaton park ligger nära campus, mellan campus och Hillhead som är det andra campusområdet. 

Seaton är tydligen liika otrevlig när det är mörkt som den är trevlig när det är ljust. Smeknamnet våldäktsparken säger väl allt. Enligt folk häromkring ska man absolut inte gå igenom Seaton park när det mörkt och absolut inte ensam. Men under dagen är den iallafall trevlig. Parken är väldigt stor så jag har än så länge bara sett en liten del av den.
 
 
 
 
St Machar Cathedral
 
 
 
The river Don
 
 
 
 
 

Torsdag med Grottmän och Henry

Publicerad 2012-10-18 17:04:47 i Allmänt,

Helt vanlig torsdag, började med tyska sedan lite Vikingar, Lunch, Arkeologi och avsluta med mer vikingar. '
Vikingarna är lite jobbiga speciellt då dom skriver allt med massa konstiga tecken, de kan inte ens skriva Tor utan skriver det med ett p liknande tecken som jag inte ens lyckas hitta i teckenuppsättningen. 
 
På arkeologin fick vi titta på film, "Walking with Cavemen" eller vad den heter. En tv-serie av BBC där en forskare reser bakåt i tiden  och hälsar på förtidsmänniskor. Det var ju pinsamt att titta på. Inga som helst vetenskapliga bevis utan snarare en foskare som leker sagoberättare. Men för den breda massan kanske den är intressant. Kanske hade tyckt bättre om de senare människorna. A. Afarensis aka Lucy fick en väldigt dålig story, för att inte tala om H.habilis. 
 
Lånade Henry, en av våra dammsugare, dags att städa rummet heltäckningsmatta säger jag bara...
 
 
 
 
 
 
Henry Hoover, söt va?
 
Halloween runt knuten!
 

Fieldtrip around Aberdeenshire

Publicerad 2012-10-17 23:44:06 i Allmänt,

Heldag med arkeologi idag. Bussen lämnade universitet vid 9 tiden. Det var kallt, runt 0˚C. Hade på mig leggings och tjocka strumpbyxor, det var riktigt bra faktiskt. De som hade jeans var betydligt kallare än jag. Tur att jag inte hade kastat mina gamla gympadojor, de kom väl till pass idag.

Första platsen låg bara 20 minuters resa ifrån Aberdeen. The Standing stones of Cullerlie. En väldigt iordninggjord utgrävnings plats. Stannade där i dryga 20 minuter diskuterade och åkte vidare. Det var lite kul hur noga dr Foster poängterade var man kunde gå på toa, man kunde tro att hon var på skolresa med ett gäng 1:a klassare, men det var lite gulligt. Efter fösta toa stoppet så åkte vi vidare i ca 40 minuter till nästa stencirkel. Medans den första var väldigt iordninggjord och lättillgänglig, tänk rökstenen så fattar ni vad jag menar med iordninggjord. Den här ”Sunhoney Stone Circle” var totalt motsatt. Den var betydligt större men de var lite mindre uppenbart. Men man kunde tydligt se att stenarna inte var ditlagda naturligt. Skillnaden var också att den andra platsen var privatägd och inte statligt vilket var en delorsak till att den inte var iordninggjord.  Fortfarande askallt men vägen dit var väldigt lerig, lyckades tappa anteckningsoken i leran, men det blev inte så farligt.

Efter Sunhoney åkte vi ytterligare 1 timme för att äta lunch. De flesta valde att äta lunchen in bussen eftersom det var så kallt. Efter lunch så skulle vi gå på en promenad på ca 1 timme. Och naturligtvis så kommer regnet just som vi ska gå. Landskapet påminde väldigt mycket om fjällen. Samma typ av natur eller det var iallafall känslan man fick. Det var fullt a ljung av olika typer och små björkar. Efter en stund så såg vi en bildsten från 800-talet. Sedan gick vi vidare ner till sjön, Loch Kinord och två konstgjorda öar (Crannogs. Sjön såg precis ut som en fjällsjö. Men fast sjön såg så ren och fin ut så blev vi varnade för att röra vid vattnet eftersom det fanns en giftig alg i vattnet tydligen.

Sedan vidare på vandringsleden tills vi kom till New Kinord, en bosättning med rundhus ifrån järnåldern. Den här platsen var inte utgrävd men man kunde se grunderna ifrån byggnaderna. Här var vi nog i 30 minuter, men våra worksheets blev lagom blöta.

Sedan var det dags att gå tillbaka till bussen och åka hem. Nästan alla på hela bussen somnade på vägen hem. Jag också, som tur var bor jag ganska nära, 2 min ifrån där vi stannade och det var ganska skönt. Sedan var det dags för middag och körövning. 


En karta över var vi åkte, ungefär...det med feta svarta bokstäver har jag skrivit, ok
 
Första platsen vi besökte; Standing stones of Cullerlie
2nd location
 
Pikterna var riktigt duktiga på 800-talet
Sista arkeologiska platsen vi kollade in.
 
Dimmigt som ni kan se, det låg snö på en del av bergen
 
 
Loch Kinord
Fjällen ellerr???
 
 
Ljung så långt ögat kan nå
 
Så här kallt var det vid 13:00
Svamp
En konstgjord ö i en giftig sjö
 

NIS, Regnjacke eftersök

Publicerad 2012-10-16 17:48:58 i Skottland,

Slutade tidigt idag, redan klockan 12. Så gick hem och åt lunch och drog sen till stan för att lösa problemet med mitt möte den 5 November för att få ett NIS nummer. När jag hittade stället så fick jag hjälp på direkten tjejen i kundcentrat va jätte trevlig, och jag hade hört rätt de var måndagen den 5 november, men nu är det flyttat till onsdagen den 31 oktober istället och till klockan 13:30 så det var ju bra Sedan skulle jag hitta en regnjacka til fieldtrippen imorgon, hittade inga på Primark, "det var fel säsong" men hittade en mjuk röd långärmad tröja itsället. kostade bara £5 och någon håller påå att frysaihjäl här borta då hon inte tog sina långärmade tröjor med sig...Så jag har bestämt mig för att ta en dag och shoppa långärmade tröjor. Inte världens roligaste men men. Gick sedan vidare till en lågprisaffär  och köpte ett paraply och lite nudlar. När jag kom till BHS så hade de en regnjacka MEN £20 för en regnjacka...tror inte det. Jag bestämde mig för att jag får stå ut imorrn och testa med paraplyt. 
 
Sedan vidare till Morrisons för att köpa bröd och nudlar, så nu ska lilla jag klara mig ett tag hoppas jag. Jag ska iallafall inte  behöva köpa mat på minst 1.5 veckor hoppas jag. 
 
Jättemjuk och gosig, funderade på en fin aprikos eller en lila...fanns så många att välja emellan. 

You've got mail

Publicerad 2012-10-15 21:07:16 i Skottland,

Fick post idag! Tack Linnea för kortet :) Love love mail, some mail anyway. Vi får posten nere till receptionen så man kollar inte varje dag för man vill inte verka för deperat men som tur var så kollad jag på rätt dag för det kom idag tydligen. 
 
Fick en biblioteks övning som ska lämnas in på fredag. Man skulle med hjälp av datorer söka reda påp böcker och artiklar som finns i biblioteket antingen fysikskt eller online. Gillar inte riktigt alla online sources men måste bli kompis med dem så snabbt som möjligt.
Gjorde allt utom sista delen nästan direkt och tänkte att jag skulle vara duktig och göra klart allt idag, men när jag kommer till biblioteket så finns inte boken jag behöver där, snacka om irriterande så jag gjorde verision två av övningen men det tog ju en stund. Men nu är det klart så den ska lämnas imorgon! 
 
Nu ska jag göra mitt quiz för veckan också deadline fredag. 
Tack så mycket Linnea!!!

Halv duktig idag

Publicerad 2012-10-15 00:27:11 i Allmänt,

Idag har Elin varit duktig, inte så duktig som hon borde men bättre än förväntat. Vaknade vid 9 tiden, tvingade mig själv och somna om för Brunch får vi inte förrens tidigast 11.30. Om man kan ju inte plugga på tom mage, det var vad jag intalade mig. Efter att ha väckt de som sa att de skulle gå till Brunch och att jag skulle knacka på vid 11, först vid 11.20 så kom vi efter typ 20 minuter iväg. Fattar inte att folk kan sova hela jäkla dagarna. Men men efter brunchen som som vanligt bestod av bacon, ägg, kort, potatisbullar (typ), black pudding (typ som blodpudding fast inte riktigt) och böner i tomatsås så spenderade jag faktiskt stora delar av eftermiddagen med att plugga. Förberedde en presentation till på fredag. Den är jätte ostrukturerad men om man får ett ämne som Immigration/emigration ch 10-15 minuter vad ska man göra liksom, ingen aning om vad de vill att jag ska fokusera på. Tog ett brejk på typ 3 timmar mellan 16-19. Passade på att käka middag och gå till Morrisons. Jag köpte en fling-skål, hade ingen sen tidigare och lika bra att köpa en egen. har lånat de andras hittills men ville ha min egen. 
Tänkte "storhandla" matvaror på tisdag då jag slutar tidigt och tnkte bege mig in till stan och se om jag hittar regnkläder iallafall till field-tripen. Ska kolla på YR först vad väder prognosen säger dock. Måste ha matsäck med mig, det blir väl mackor antagligen. 
 
Efter nudelmiddag blev det ytterligare 2 timmar i bibblan. Letaade efter källor till den andra uppsatsen, har lånat 3 böcker måste fortsätt leta. Ahh blir galen. Kom tillbaka till lägenheten, Valerie som hade varit hemma hos sina föräldrar i helgen hade inte druckit ett smack i helgen tvingade i sig den äckliga cidern som jag fick som kompensation för att de åt upp min ost. Which was fine by me, behöll flaskan som var lite häftig, inte lika snygg som de som står hemma men snyggare än en vanlig ciderflaska iallafall. Ser mer ut som en medicin flaska av den gamla sorten ärligt talat. 

Lördag

Publicerad 2012-10-13 17:54:35 i Allmänt,

Måste komma på några bättre rubriker. Nåja, det får duga för nu. Idag vaknade jag vid 9 tiden för jag hade ställt mitt alarm, till skillnad från många andra så tänkte jag äta frukost. När jag kom ner till frukosten så satt faktiskt två personer från min lägenhet där. Tilläggas kan att ingen av killarna var ute kvällen innan. Sam för han hade ett lopp idag och Dave för att han dog framför datorn vid halv tio tiden tydligen. Jag följde med till den försa baren igår, Paramount tror jag att den hette. Den var mysigt inredd men drinkarna var ganska dyra. Vet inga exakta priser men Kalle betalade £11 för en öl och en Jägerbomb, och med tanke på att Jägerbombs ligger på mellan 0.75-2 pund max så var det alltså riktigt dyrt. Öl brukar gå på max 4£. 
 
Själv var jag snål och köpte nada. Efter frukosten idag så läste jag lite arkeologi, försöker börja ed min uppsats men det går ju sådär, men iallafall bättre än de andra två uppsatserna som jag inte ens har börjat med än. Gick till Beachboulevard och köpte tvättmedel, var tvungen att tvätta. Skulle köpa regnjacka men de var för dyra, kanske går till Primark på tisdag och ser om de har någon lite billigare. Får annars be till alla gudomar jag kan komma på att det blir fint väder på onsdag, eller förresten måste be om fint väder iallafall, vill inte ha regn på en field trip liksom. Idag småregnade det bara så en liten förbättriing mot gårdagen. Havet däreomt var helt vitt av skum. Det var högvatten när jag kom ner och skummet stänkte överallt. 
 
 
 
 
Skummt var det här! 
 

Fredag

Publicerad 2012-10-12 17:49:00 i Allmänt,

Började som sagt dagen med födelsedags firande det var trevligt. Efter några vekcor med ganska fint väder, kallt men fint så påminnde oss vädergudarna om att vi valt att flytta till en av de regningaste platerna på denna planet, ok kanske inte men det regnar iallafall mer än hemma i Sverige...tror jag.
 
Hade två lectures idag och en tutorial. Började med Vikingar, vad fasen valde jag den kursen för? Efter det var det dags för fika med Dr Sally Foster, Course-coordinator för Arkeologin. Jag skulle träffa henne, Karin och Miriam. Jag och Karin är Class reps för arkeolgin det här året och Miriam var det förra året så honn skulle berättaa lite hur det går till. Vi 'är typ mellanhanden mellan lärare/personal och eleverna så om någon har feedback, problem etc. så kan de komma till  oss och prata och sen för vi det vidare. Är Class rep för tyskan också. Enligt Miriam så är det som alltid något som låter mycket jobbigare än vad det är, av den enkla anledningen att folk inte klagor hos Class repsen utan ftast mejlar läraren direkt. Men det var en trevlig fika iallafall, gratis var det också så det var ju bra :)
 
De har släppt ämenena för historie uppsatsen idag, och tror ni att de var bra...absolut inte. 
Måste dessutom göra en presentation nästa vecka med power point...PAPPA du hjälper mig via skype!!! Hittar ingenting i MS2010.
 
 
 
 
 

Happy B-day

Publicerad 2012-10-12 10:32:00 i Allmänt,

Så en av killarna i lägenheten fyller 18 år idag. Så igår gick vi och köpte en tårta på Morrisons åt honom. Vi skulle vara uppe klockan 8 och sjunga för honom, jag var uppe i tid men alla andra är såna sömntutor, det hjälper iochförsig inte att vara uppe och dricka annat än vatten till klovkan 3 natten till idag heller. Men de flesta lyckades iallafall pallra sig upp. 
 
Tårtan var helt ok, som jag brukar säga. Icingen var dock väldigt tjock och lite för söt, men annars var den bra. 
Tårtan vi köpte var en "madeira" kaka med hallon sylt, jag tyckte det smakade vanlig sockerkaka med sylt i och icing på toppen. Men den var söt iallafall och billig, bara £7.60 för tårtan, £0.76 per person. 
 
 

 
Ganska söt, eller hur...

Onsdag

Publicerad 2012-10-10 19:50:41 i Allmänt,

Bokade tågresan till Edinburgh idag, £10,90 inte så farligt. Har inte bkat tillbaka resan än dck, de jag hittade var alla över £40 det verkade lite dyrt. Men och andra sidan så kanske de inte blir billigare heller. Ska kolla en gång till nästa vecka tror jag. 
 
Har testat att ta ut pengar med mitt nya bankkort också, det funkade men jag satte över £100 och tog ut £20 då borde jag ju ha £80 kvar, eller hur? Men på mitt kvitto stod det £78. Vart har £2 tagit vägen??? Det ska vara avgiftsfritt att ta ut pengar från kortet. Ikväll är det körövning i dryga 2 timmar, skjuter upp plugget igen...
 
Upptäckte idag att historie uppsatserna dessutom var 1000 ord längre än vad jag trodde. 2500 ord inte 1500...fan!!! 
 

Tisdagnatt

Publicerad 2012-10-10 12:56:19 i Allmänt,

Eftersom de flesta är lediga på onsdagar så har tisdagar blivit party-kväll den också. Jag följde med ut till en bar vid typ 11:00 och insåg redan när vi gick dit att jag nog hade haft det bättre hemma. De andra köpte öl som tydligen var äcklig så vi gick ifrån den första baren ganska snabbt, de knyckte med sig glasen därfrån. Gic till nästa bar som var nästan helt folktom, folk drack mer öl ocmer öl. Jag gick hem vid 12:00 för jag hade faktiskt lecture idag lockann 10:00 så jag var tvungen att ta mig upp. De andra om efter efter 30 sekunder för att jag fick inte gå hem själv, och det kändes ju iochförsig ganska skönt. 
 
Våran rökande maskot Dave!
 
Jelloshotsen med vodka, inget vidare smakade bara gellatin med jordgubbsmak. 
 
 

Fieldtrip requirement

Publicerad 2012-10-10 12:50:59 i

Instruktionera till våran fieldtrip i Arkeolgi nästa onsdag har kommit. Så här ser de ut:
 
"You must wear/bring appropriate clothing for the fieldtrip. Strong walking shoes, preferably with ankle support, noting that paths could be muddy/grass high in places, and bring warm and waterproof clothing. Jeans are best avoided because they don't dry well if you get wet.
In theYou should also not have any contact with the water in Loch Kinord because of toxic blue-green algae.
These sensible and necessary pre Fieldtrip folder I have added a link to information about tick bites - how to prevent them and what to do if you are bitten. cautioountrysidens will ensure we all have an enjoyable day looking at some marvellous archaeology and spectacular Scottish countryside"
 
Ok, bra instruktioner, ett litet problem bara, jag har typ bara jeans, regnkläder, jo det var det första jag packade ner...inte. Skor, nja har ett par gympadojor but that's it, tänker inte gå och köpa nya skor för en fieldtrip liksom. 
 
Och varning för fästingar, tack jag som äälskar fästingar! INTE

Lördagspromenad

Publicerad 2012-10-08 11:45:14 i Allmänt,

I lördags gick jag och Val ner till stranden med några av hennes juridik vänner, det tog oss nog en dryg timme eftersom vi tog alla omvägar som gick. Målet egentligen var nöjesparken, men nnär vi vll kom ner dit så var många hungriga så vi gick o käkade istället, eller de andra käkade och jag väntade. Sedan var jag tvungen att gå tillbaka för jag hade ingen lust att betala för mat när jag redan hade middag betald. (Jag vet...snålt). 
 
Det visade sig sen att nöjesparken var typ stängd så de hade gått och bowlat istället, tur att jag slapp det. Jag är sämst på Bowling pinsamt dåig faktiskt och jag hade antagligen brytit resen av naglarna också, och ja jag vet att det låter löjligt men när man måste vänta 3 månader på att de satarna ska växa ut....då ni. 
 
Skottland=regn
 
 
 
Fast inte alltid
 
 
 

Biblioteket

Publicerad 2012-10-08 11:35:00 i Allmänt,

Det universitet skryter mest om äär deras "nya" bibliotek som drottning Elizabeth II var här och invigde, ett år försent. 

Det här är alltså biblioteket. Kan någon se vad det ska föreställa? 
 

Från 7:e våningen och ner. 7 våningar med hiss till samtliga våningsplan. Det finns trappor också och en hiss för de som har höjdskräck så de slipper se ut. Den rolika delen enligt mig.
Utsikten från ena sidan. Från andra sidan ser man havet och alla båtar som är på väg mot oljeriggarna. 
 
 

Bladeblah

Publicerad 2012-10-08 11:26:00 i Allmänt,

Har ringt och ansökt om ett NIS nummer om jag ska söka jobb här, tänkte nog inte igenom det ordetligt, har nu ett möste bokat till den 8 novemeber, tror jag...var helt omöjligt att höra kvinnan. Tänker gå dit i morrn och 1) bekräfta tiden. 2) försöka byta tid för om det är tiden jag tror att det är så måste jag vara på en lecture jut då... Får se hur det går. 

Oktoberfest

Publicerad 2012-10-05 17:58:44 i Allmänt,

Ikväll är det tydligen Oktober-fest här i stan. £5 och drick så mycket öl du kan. Hatar öl. Kanske sätter mig i bibliotekt istället.
 
Fick min sista inhalator hemifrån idag, så nu haar jag nog alla mediciner. Tackar! Försökte fixa internet bank till Bank of scotland men telefon numret jag skulle ringa funkar inte. Har iallafall varit inne på banken och fått IBAN och  BIC nummer. Nu ska jag bara testa att föra över pengar. Någonn som vet hur man gör? 
Vet bara att det är sabla dyrt att ta ut pengar i bankomaten här eftersom de tar 35kr i uttagsavgift varje gång. 
 
Har köpt vykort och postat lite brev också idag. Det är så mycket billigare att skicka brev här än i sverige. 87p till Europa och USA. 
 
På Historia tutorialen idag så skulle vi välja ett ämne att presentera jag fick Emiigration/immigration men jag har ingen aning om hur jag ska presentera det, vet bara att den ska vara 10-15 minuter och en powerpoint. Men man undrar ju om det ska vara som en lecture eller om man ska analysera det....
 
Beställde Sech vite topcoat häromdagen frå E-bay och den kom idag, nästa gång blir det thinner måste fatta hur man för över pengar till paypal först dock eller hur man koppar kortet. Trodde att jag hade kopplat kortet men den tog inte pengar ifrån kortet och där sitter jag desperat att betala och säljaren accepterar bara paypal. Som tur var löste det sig men nu är pay pal kontot nästan tomt. 
 
 
Världens bästa top coat!!! Det är nagellack för den som nte vet

Onsdag-vandrar jag omkring, jag omkring

Publicerad 2012-10-03 18:04:52 i Allmänt,

Onsdagar har jag inga lectures och inga tutorials, ledig! Eller förresten kanske inte. Efter attt ha tagit hand om en överförfriskad, hyper flatmate igår så kom jag inte i säng förrns vid 2 tiden, så jag bestämde mig för att skita i frukosten idag, no big loss there. 
Gick upp till bibblan och läste med arkeologi, boken, 1 av 3. Tog lite anteckningar, allting försvann ur huvet lika fort som de kom dit. 
Vid 3 tiden så hade jag signat upp för en frivillig workshop, man lär sig välmkanske inte jättemycket, men ett jättebra sätt att träffa folk på. 
 
Har nyss betalat £10 för min arkeologi fieldtrip, som är compulsory alltså jag måste åka men för att få åka så måste jag betala, blä! Samtidigt så velar jag över om jag ska gå med i kören eller inte, det stod att det ska gå att betala halv termin för £7.50 per termin men när jag kommer till sidan så står det att jag måste betala £15 och det vill jag helst inte, eftersom jag inte veert om jag vill sjunga i kören ett helt år.

Vecka två

Publicerad 2012-10-02 19:49:00 i Allmänt,

Andra veckan av lectures. Tutorials börjar den här veckan iallafall i historia. Har förökt förbereda mig men texterna som vi skulle läsa....fattar ingenting det är några gama dikter och översättningar från gamla krönikor från någon gång för länge sedan. Med översättning till någon gammal form av engelska, jag som knappt kan läsa gammal svenska. 
 
Igår hade vi tvätt kväll igen. Det slutade med att våran lägenhet spred ut sig i två tvättstugor, och ingen av dem var vår "egen". Så nu är köket fullt av tvätt eftersom det inte finns något torkrum och torktumlarna var värdelösa, så det är ingen som vill lägga ett pund på dem. Alla tvättade typ sina lakan, kann ni föreställa er drygt 10 personer som alla tvättar två lakan...Det blir ganska fullt :)
 
Idag fick jag så äntligen mitt bankkort till Bank of Scotland, behöver nu bara min PIN-kod och så¨behöver jag pengar till kortet. Gick in till stan idag och köpte lite livsmedel i form av bröd. Lämnade även in lite CV:n tror inte att det ger något och vet inte ens om jag vill ha något jobb, eller jag vill jobba men jag vet inte om jag har tid att jobba. 
 
Så här såg det ut i köket just nu, skulle behövt ett vidvinkel objektiv och en systemkamera, det här är bara drygt hälften. 
 
Till och med våran angry-bird fick agera torkställ

Måndag

Publicerad 2012-10-01 18:16:51 i Allmänt,

Måndag, igen. Började "redan" klockan 9. Helt ok för mig, fick gå upp och käka frukost själv eftersom alla andra började senare. Frukosten här består av crosssainter, toast, sylt till pålägg, yoghurt, mjölk och flingor, plast förpackade pannkakor och te eller kaffe. En frukost man snabbt tröttnar på. Hade åtminstone velat ha ost eller skinka till mackorna, inte bara marmelad/sylt. 
 
Hade sedan tyska en timme, 2timmar hål, 1 timme arkeologi, 2timmar hål, 1timme tyska, 1 timme historia. Så trots att jag började klockan 9 så slutade jag inte förrens 5. Det är lite irriterande. Spenderade tid i biblioteket läste lite historia. Och som valigt läser man men det fastnar inte. Hur gör man för att få det att liksom fastna? 
 
Brukar ju typ lyssna på musik varje dag med headsetet, idag var första gången på över 2 veckor. fattar inte att jag överlevt! 
 
Nu är det snart middag, sedan mera plugg.

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela