livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Glen Tanar

Publicerad 2014-03-30 23:08:47 i Allmänt,

Igår var det fest hos en kompis. Och inte riktigt en normal student fest a la lägenhets sup. Tjejen som fyllde 21 har en stor “estate” en dryg 1.5 timme utanför Aberdeen. Så tog bussen ut till Aboyne vid 15 tiden i lördags och sedan hem igen idag. 

Fick en egen stuga, med dubbelsäng och eget badrum. Balrummet där sjölva midagen hölls hade en massa, och jag menar en massa bockhuvuden och horn I taket överrallt. Ingen överdrift. Det var långklänning och finkostym som gällde så det fick bli den blå lsom gällde n n och horn i tor ". Det var långklänning och finkostym som gällde så det fick bli den blå långklänningen i slutändan. Och vilken tur det, alla gäster var typ rika typer från hela landet. Folk kom som faktiskt hade tiaror på sig, och nej det var inte någon som skulle gifta sig. 

Middagen var underbar. Fanns jättegod kyckling och ännu godare kött. Någon typ av vilt som var väldigt mört och gott. Och baren var gratis vilket passade alla studenter utmärkt. Dock var det ingen som blev as packad. Kanske på grund av sällskapet. Chokladfontän och live band. Så det blev traditionell Ceilidhdans och även cover låtar. 

http://www.glentanar.co.uk webplatsen, om man vill veta mer. De har bröllop och semester stugor som hyrs ut etc. 

Översta bilderna kommer ifrån hemsidan :)

 
 

Vårväder och Påsklov

Publicerad 2014-03-29 15:46:06 i Allmänt,

Fortfarande vårväder och Påsklovet har nu börjat. Tre veckor utan föreläsningar men fyllda utav uppsatser och poster. Hittade till och med tussilago på stranden. 


TGI Friday och orange Wednesday

Publicerad 2014-03-29 15:42:15 i Allmänt,

Vet att jag är seg på att uppdatera. I onsdags var det middag och movie. stora drinkar och god middag. Sedan bio med Orange wednesday som gör att man går 2 för 1. så bio för två för bara 3.90 pund! Såg Captain America. Ytterligare en Marvel film, måste säga att jag faktiskt gillar dem. 


Biomys

Publicerad 2014-03-20 20:39:53 i Allmänt,

Igår bestämde jag och en kompis att vi skulle gå och se en film. Skulle träffas inne i stan vid 19 tiden och ta något att äta för att sedan gå på bion. Ville se Boktjuven eller 300: Rise of an Empire. Det blev 300, dock fick vi sitta på Nandso's längre än det var tänkt eftersom vi hade kollat tiderna för 3D verisionen och ingen av oss var särskilt jätteförtjust i att se 3D. Men kom på att jag har Orange Wednesdays vilket innebär att man går två för en på bion. Och eftersom man dessutom är student så blir det ännu billigar. Så två personer på bio för knappa 60kr, och det är ju betydligt bättre än hemma. 
 
Filmen var väl kanske inten jättehöjdare, det var  liksom ingen story. En massa blodbad hela hela tiden och allting i slowmotion, speciellt när blodet sprutade som allra mest. Knappast  något jag behöver se snart igen. Men sällskapet var nog mer nöjd. Sedan kanske det hade hjälpt om man vetat lite mer om antik grekisk historia även om det knappast stämde fullt ut iallafall. Själv kan jag inte mycket om de Grekisk-Persiska krigen men det gick iallafall. Tyckte att den var mindre "tecknad" än den första 300 filmen. 
Annars karakteriseras nog filmen av en massa killar med 6-pack som springer omrking typ nakna och slåss. Och extremt mycket blod och lemlästning är ju alltid kul.
 
Bästa med filmen: Eva Greens karaktär Artemisia
Sämsta med filmen: det fanns ingen direkt historia.
 

Morotskake muffins

Publicerad 2014-03-18 23:35:33 i Allmänt,

Har just nu ett enormt överskott på morötter eftersomman här borta måste köpa ett helt kilo, finns inget alternativ. Irriterande till tusen. De väger inte saker och ting här borta i affärerna utan du betalar för ett knippe eller styckvis. Tillexempel bananer kostar typ 18p styck. 
 
Iallafall, den här gången fick det bli Morotståra, fast i Cupcake form, tänkte att de är lite mer hanterbara då. Frostingen är supergod, skulle lätt kunna mumsa frosting utan morotskakan, fast kakan är faktiskt riktigt saftig och god den också. 
 
 
 

60 frågor!

Publicerad 2014-03-14 02:14:11 i Allmänt,

En lång lista med frågor och svar helt stulen från en annan blogg. Listan kommer ifrån http://bellalindquist.blogg.se

1.    Hur gammal är du? 21, going on 22 som man säger. Fyller 22 i oktober. Hemska tanke! 

2.    Hur gammal känner du dig? Hm ibland väldigt gammal, typ 30 och tråkig redan.

 

3.    Vad har du gjort i dag? Gått på föreläsningar, handlat, misslyckats med att plugga. Somnade klockan 18 och vaknade igen 22.30. Plugga var det visst jag skulle göra…

 4.    Vilken film såg du senast? Såg på Sagan om Ringen i onsdagskväll, däckade totalt. Hela gänget dog innan midnatt.

5.    Vem ringde du senast? En kompis för att diskutera något oviktigt antagligen

6.    Är du besatt av någonting? En del tv-serier, blir helt uppslukad. Gäller även filmserier och böcker. Var mycket värre när jag var yngre men är fortfarande inte helt fri från det. Om jag läser en rikgit bra bok kan jag bli helt okontaktbar. Jag varken hör eller ser något annan än boken. 

7.    Är du rädd för blod? Nej inte för blod. Hallå är tjej, finns något som heter mens…Men däremot är jag inte jätte förtjust i att se uppsprättade kroppar och ruttnande lik etc.

8.    Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Sitter i sängen och skriver detta istället för att plugga eller sova för den delen.

9.    Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Eh nej, eller det står totalt stilla i skallen just nu, pinsamt värre. 

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej jag har ju inte svarat eller hur?

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Grått, svart och tartan (vet att tartan inte är en färg men har väldigt mycket som är just skottsrutigt). 

12. När vaknade du i dag? Vid 8.30 tror jag.

13. Vilken är din favorithögtid? Måste väl säga julen för all ledighet och all härlig stämning.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Någonstans utan måsten och med härligt väder. Behöver inte vara jättevarmt men tillräckligt så man slipper jacka!

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Har nog aldrig varit på en plats som jag absolut skulle avsky att återvända till. Känner inget behov av att återvända till en del platser men är det samma sak? Kommer ju  inte att boka en resa till de platserna direkt men skulle ju inte tacka nej om man fick det i alla fall.

16. Hur vill du tillbringa din pension? Lycklig och utan alltför mycket hälsoproblem. Gärna resandes, finns ju så mycket jag vill se.

17. Vad lyssnar du på just nu? Ingenting just nu, mina egna hjärtslag i hörlurarna. Annars är soundtracket till Frozen väldig poppis just nu. Björn Afzelius är inte heller dålig.  

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej, jag har lyckats slå ut en flisa ur en knoge typ nör jag var 10 men det är nog det närmaste.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Mjölk, bröd, oboy, smör, apelsinjuice

20. Vem är din favoritkändis? Gillar lite olika kändisar ör olika saker vid olika tillfällen. Men verkar alltid komma tillbaka till bland andra Josh Groban, Natalie Portman.

21. Vad är du på för humör just nu? Irriterad på mig själv och alla andra. Irriterad på mig själv för att jag inte tar tag i livet. Irriterad på den som gör att jag nu måste stanna uppe till 3 för att släppa in dom.

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Nord Amerika och Asien.

23. Snarkar du? Tydligen ganska illa, har aldrig väckt mig själv.

24. Vilka yrken har du provat på? Praoat på en blomsteraffär och ett dagis. Har jobbat som guide och receptionist, simlärare och butiks säljare.

25. Hur går du helst klädd? Strumpbyxor, knälång rutig kjol med vit blus, eller en långärmad v-ringad stickad tröja över. 

26. Vilket stjärntecken är du född i? Skorpion

27. Vilket är ditt favoritgodis? Choklad, älskar Lindor choklad! Annars funkar alltid lösgodis fin fint det med. 

28. Vad sa du senast? See you later, till en kompis som skulle iväg.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? I grundskolan var jag bra på det mesta, men favoriten var Syslöjd, SO och NO. Gymnasiet, tyckte jag var bra på biologi men fick bäst betyg i tyska. Nu har vi ju inte ämnen på samma sätt nu är det ju kurser och då pendlar det hej vilt.

30. Vad har du på dig just nu? Grå stickad, v-ringad tröja, vitt linne och veckad grå kjol 

31. Vilken är din favoritaffär? Älskar hobbyaffärer i stil med panduro, second hand affärer är skitkul dem också.

32. Vad har du för storlek i kläder? Medium/large, oftast large.

33. Vad har du i dina fickor? Stenar och annat krimskramsl, strandglas. Min mobil, nyckar 

34. Vad köpte du senast? Köpte en ny väska häromdagen, annars matvaror.

35. Hur många gånger har du flyttat? En gång från Kina till Sverige, sedan en gång inom sverige, sedan från Sverige till Skottland och så en gång inom Skottland så det blir väl 4 gånger hittills.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med (inte saker för att ta sig därifrån) Kniv, rep, tändstål

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Jag  är en sova hela tiden människa nu för tiden. Annars brukade jag aldrig ha problem med att gå upp tidigt eller att lägga mig sent.

38. Senaste filmen du såg på bio? Frozen!

 

39. Har du blivit sydd någon gång? Nej

40. Har du någon gång badat naken utomhus? När jag var liten antagligen, men inte så jag kommer ihåg. 

41. Vad åt du till frukost? Baconmacka och apelsinjuice

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då var man alltså 11, skulle fylla tolv. Gick i fyrann antar jag. Hade inte mycket kompisar men var nog ganska nöjd med livet i alla fall. Skolan var enkel så hade mycket tid över för annat.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Vad räknas som speciellt? Fick blommor av pojkvännen förra veckan.

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Fönsterbrädan eller nattduksbordet.

46. Vad var det sista du åt? Fajitas, ett glas oboy.

47. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Allt mellan 7 och 9.

 48. Är du blyg? Ibland! Det kan vara jobbigt att träffa nya människor men det går bättre om jag är helt ensam och inte känner någon.

49. Har du något tatuering? Nej, men jag drömde att jag gjorde en häromnatten. Den var inget vidare. 

50. Har du varit med om en bilolycka? Nej, eller har kraschat en backspegel nör jag skulle ut ur garaget.

51. När flög du senast? När jag flög tillbaka till Skottland efter jullovet i januari.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Inget som jag direkt kan komma på. Men det finns väl saker man inte berättar för vem som helst.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Promenader, cykling och simning

54. Har du några husdjur? dammråttor

55. Vill du gifta dig? Någon gång, någonstans med någon. 

56. Var växte dina föräldrar upp? Mamma uppe i Hälsingland, Alfta. Pappa i Östergötland, Boxholm

57. Har du någon gång ringt polisen? Nej 

58. Vilka är dina största svagheter? Jag är lättirriterad, otålig och envis till tusen.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Princess, annars har jag nog aldrig haft något särskilt.

60. Vad ska du göra imorgon? Föreläsningar

 
 
 
 
 

Vårblommor

Publicerad 2014-03-12 22:29:26 i Allmänt,

Eftersom nu alla deadlines börjar närma sig och man inte har gjort ett skit utan man måste sitta inne hela dagarna så bestämmer sig visst vädret för att bli helt underbart! Soligt och varmt, i Aberdeen, Skottland. Fattar n i vad irriterande de är att inte kunna njuta av det. Och ändå så vet man själv att man alltid kommer hamna i samma situation igen, om och om igen. Att man aldrig lär sig. 
 Var i Botaniska trädgården idag och där var våren i full blom. Titta själva :)
 

Rosa cupcakes

Publicerad 2014-03-08 19:36:33 i Allmänt,

Hade ägg vars bäst före datum anlänt så bakade cupcakes, inte mina mest lyckade kan jag utan tvekan säga. Men blev av med äggen iallafall. Med lite rosa jordgubbsfrosting blev de lite färgladare

Atlatl

Publicerad 2014-03-07 00:02:34 i Allmänt,

Hade en "partykväll" igår natt så kom väl inte i sängs förrens vid 2 tiden inatt och det är väl iofs inte så farligt men hade dock en tutorial idag klockan 9. Atlatl kastning i Seaton park. Vilket innebar spjutasning med en kastbräda a la stenåldern. Två timmar höll vi på och kastade och försökte ha ihjäl en "ren". Våran grupp visade sig vara bättre än grupperna som varit tidigare i veckan. Längst kast, flest träffar på renen och snabbast träff. Alla som träffade renen var tjejer och självklart så var det killarna som satsade på att kasta långt. Men i vilket fall som helst så var det bättre än att sitta på en tvåtimmars föreläsning. 
 
Antal träffar: 3 st. 
Längst kast: 84.2 meter
Tid: 1 timme tills första träffen
 
För de som inte vet så är en atlatl en spjutkastare, och den ger så pass mycket hjälp att till och med idioter som jag som knappt får iväg ett vanligt spjut nästan träffar kartong djuret. Och utan att ta i så kommer man ändå en bra 20-30 meter typ. 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela