livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Jedburgh Abbey

Publicerad 2017-04-18 23:33:13 i 2017,

Igår blev det en snabb tur till Edinburgh, men det blev visst något av en senväg då vi åkte the Scenic route. Det innebär småvägar, eller typ halvstora vägar. Fast ingen vidare kvalite på vägarna och mycket svängar och upp och ner. Men lite trevligare landskap än motorvägen. Testade dessutom på att köra bil, lite olagligt men det var det nog ingen som märkte. Själva körningen var absolut inget konstigt, eftersom man satt på fel sida av vägen. Dock skulle man nog ha tränat på att hitta växlarna först innan man körde iväg i 70 km i timmen hehe. Tror jag kommer välja en automat växlad bil om jag någon gång skulle köpa bil här borta. Mest för att jag är lat och för att det känns sjukt mysko att växla med fel hand. 
 
På vägen stannade vi vid en liten bit av Hadrianus mur och Mithras templet. Inte superimponerande och vädret var lite småtråkigt. Sedan stannade vi även vid Jedburgh Abbey. Det var inget planerat stopp, men eftersom det kostade £6 i inträde till ruinen så det var bara jag som gick in och kollade en snabb visit. Tack för Julklappen mamma och pappa :D En annan gång skulle det vara kul och få lite bättre bilder och kolla lite nogrannare även om jag inte tror att man stannar superlänge. 
 
Klostret är ifrån 1100-talet och var ett Augusinskt kloster. Tydligen är det den största staden mellan Newcastle och Ediburgh...och nej stan kändes inte särskilt stor. Men imponerande klosterruin iallafall. 
 
 
 
 

Alnwick Castle

Publicerad 2017-04-15 23:03:55 i 2017, Durham,

Det bästa med att ha en bil, att man kan göra trevliga dagsutflykter. Så därför utnyttjas det hänsynslöst när man väl har en bil tillgänglig. Idag begav vi oss till Alnwick Castle som ligger ganska precis en timme ifrån Durham. Har aldrig varit där förut. Slottet har anor tillbaka till 1100-talet även om det mesta av slottet idag byggdes på 17 och 1800-talet. 
 
Det är privatägt och ägs av den 12 Duke of Northumberland, det finns dessutom en stor trädgård. Vi började i trädgården och avslutade med slottet. Tyvärr var det foto förbud inne på slottet. Vädigt vackert. Biblioteket hade passat bra i Skönheten och odjuret. Dock kändes det lite konstigt eftersom fanlijen faktiskt fortfarande bor där och det var fullt med privata familjefoton överrallt. Det kändes ju lite overkligt, och lite äckligt att en enda familj äger så fruktansvärt mycket. 
 
Sedan såg vi en liten föreställning på borggården med gycklare som jonglerade med svärd, eld med mera. Alnwick Castle är känt ifrån flera filmer bland annat Harry Potter. Det är platsen för Harrys första kvast lektion, det var många bode stora och små häxor som var på kvast lektioner. Tyvärr fanns det ingen plats för oss. Dock gick vi på en Gift guidning, trädgården hade en speciell del som innehåll bara giftiga plantor. 
 
Visade sig att jag kände igen alla de tog upp på guidningen...Tex, Rabarber, blasten innehåller oxalsyra som dessutom finns i färgbortagning. Gullregn där träet såväl som bönbaljorna är giftiga. Ganska intressant, men inga nyheter som sagt. Dock var det många andra som inte kände igen dem. 
 
 

High Force Watefall

Publicerad 2017-04-12 20:19:42 i Durham,

Äntligen kan jag ladda ner bilderna ifrån kameran in i datorn igen. Det har delvis varit en orsak till varför det är så tyst här på bloggen, sedan också det faktum att det inte händer särskilt mycket förutom galet mycket plugg, praktik, jobb och volontärarbete. Så det finns liksom inget att skriva om. 
 
 

Vecka 13

Publicerad 2017-04-05 23:48:46 i 2017, Veckosammanfattningar,

Det här inlägget skulle egentligen gått upp i söndags, men eftersom min dator är mer än seg så hände inte det. Dessutom funkar inte SD kort läsaren så kan inte ladda upp några bilder ifrån kameran. Tänkte att när jag bl¨ser hela dator så borde väl den funka igen...men icke. Så vet inte riktigt hur man ska lösa detta.
Förra veckan var vi på science days och underhöll 14-åringar med att snacka om återvinning och skräp. Vet inte om de blev så värst imponerade egentligen. 
 
Sedan hade jag även en seg dag på praktiken, de andra två var lediga. Det blir ganska tråkigt att sitta där själv kan jag lova. Lördagen gick jag på en vintage marknad, blev ett par "nya" skor, en klänning och en kjol. Conversen var dyrast med sina 10£. Man betalade efter vikt vilket var lite kul, men allt tungt kostade max 10£. Så till exempel hade man kunnat köpa skinnjackor etc för 10£ eftersom allting hade det som maxpris. 
 
Men på söndagen bestämde sig jag och Mailin för att bege oss ut på en minihike, Patrick hängde visst på också. Vi körde till Bowlees visitor centre och ställde bilen där. Vi hade hört att det låg ett promenad spår där. Dock hade vi läst att det skulle vara längre. Visade sig att det inte var jättelångt. Men man gick bland annat förbi Highforce waterfall. Vi hade matsäck med oss och stannade och käkade lunch ute i naturen. North Pennines var väldigt annorlunda landskap än i Durham. Ännu backigare, en del vägar var typ serpentinvägar. Det fanns ju typ inga träd utan man såg alla kullar, men upp och ner och småkrokigt och 100km i timmen....Inte för att vi körde så fort, men alla motorcyklister som skulle köra om gjorde nog det. Dessutom körde dom alltid om precis när man mötte någon...På kvällen när vi kom hem till Durham gick vi ner till stan och käkade pizza på en italiensk resturang. 
 
Som sagt...inga foton den här veckan :( Den här kommer ifrån mobilen så inte bästa kvaliten
 

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela