livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Alnwick Castle

Publicerad 2017-04-15 23:03:55 i 2017, Durham,

Det bästa med att ha en bil, att man kan göra trevliga dagsutflykter. Så därför utnyttjas det hänsynslöst när man väl har en bil tillgänglig. Idag begav vi oss till Alnwick Castle som ligger ganska precis en timme ifrån Durham. Har aldrig varit där förut. Slottet har anor tillbaka till 1100-talet även om det mesta av slottet idag byggdes på 17 och 1800-talet. 
 
Det är privatägt och ägs av den 12 Duke of Northumberland, det finns dessutom en stor trädgård. Vi började i trädgården och avslutade med slottet. Tyvärr var det foto förbud inne på slottet. Vädigt vackert. Biblioteket hade passat bra i Skönheten och odjuret. Dock kändes det lite konstigt eftersom fanlijen faktiskt fortfarande bor där och det var fullt med privata familjefoton överrallt. Det kändes ju lite overkligt, och lite äckligt att en enda familj äger så fruktansvärt mycket. 
 
Sedan såg vi en liten föreställning på borggården med gycklare som jonglerade med svärd, eld med mera. Alnwick Castle är känt ifrån flera filmer bland annat Harry Potter. Det är platsen för Harrys första kvast lektion, det var många bode stora och små häxor som var på kvast lektioner. Tyvärr fanns det ingen plats för oss. Dock gick vi på en Gift guidning, trädgården hade en speciell del som innehåll bara giftiga plantor. 
 
Visade sig att jag kände igen alla de tog upp på guidningen...Tex, Rabarber, blasten innehåller oxalsyra som dessutom finns i färgbortagning. Gullregn där träet såväl som bönbaljorna är giftiga. Ganska intressant, men inga nyheter som sagt. Dock var det många andra som inte kände igen dem. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Linnea

Publicerad 2017-05-08 07:17:47

Vilka fina bilder på körsbärsträden. En kompis sa härom dagen att anledningen till att vi gillar ex körsbärsträd så mycket, är att de bara blommar under en sån kort tid. Jag har tänkt mycket på det sedan dess. Typ träden, tänk om de bara var gröna tre veckor om året, visst hade vi varit extra förtjusta i den grönskan då? Går applicera på mycket här i livet antar jag!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela