livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Lägenhetsjakt

Publicerad 2013-06-05 10:47:38 i Allmänt,

Hur knöligt kan det vara att hitta en lägenhet? Vi visste ganska tidigt att vi som hamnat I samma korridor/lägenhet skulle bo ihop i någon slags konstellation. Från början var det 8 personer. 4 killar och 4 tjejer. Det lät ju enkelt eller hur. Men nu är det så att två personer i gruppen är ihop och det paret ska dessutom åka på en termin på Erasmus utbyte, den andra terminen av 2:a året vilket komplicerade saker till att börja med. Första problemet, om de åker på Erasmus måste de hitta några ersättare eller betala hyran fast de inte är där. Problem nummer 2, paret ville bo ihop men vägrar bo bara dem och ingen känner sig jättemanad att bo ihop med ett par.

Ett tag verkade det so matt det skulle bli 2*4 med fyra killer i en lägenhet och fyra tjejer i en annan. Hittade senare en femma så den skulle istället killarna och en av tjejerna flytta in i. Kontrakt skrevs på och allt verkade klart för dem. De lämnade mig och 2 tjejer att hitta en 3:a gick på en hel del visningar. Hittade en tidigt, men hyresvärden gick aldrig att få tag i efter visningen så vi arbetade vidare. Hittade inget på ett tag. Hittade en snygg lägenhet, med svinbra läge till ett ganska högt pris. Började processen och skulle egentligen bara skriva på kontraktet, men insåg att det skulle bli väldigt dyrt så vi ballade och vi hade tid att hitta något.

Gick på en massa visningar, en jättesnygg som tyvärr väldigt popular. Sedan hittade vi en lägenhet som två av oss gillade men inte den tredje, sedan ytterligare en som samma person dissade. Gick på en visning för  ytterligare studentrum på Campus som ser ut som stora barracker. Vi två som gillade lägenheterna vägrade studentrummen. Den 3 tjejen valde att ta rummet för att de flesta av hennes kompisar ska bo i samma hus. Så då skulle vi två hitta en 2:a. Bokade in en hel del visningar

Då berättar paret att de inte tanker flytta in I 5:an eftersom de åker iallafall efter första terminen och inte vill riskera att bli betalningskyldiga. Så det slutade med att vi två som var över flyttade in med killarna istället. Så efter mycket om och men så har jag nu iallafall någonstans att bo nästa år. En liten promenade från universitet och ganska långt ifrån stan men det gör mig inte alltför mycket, förutom om jag skulle lyckas få jobb I stan. Men den dagen den sorgen. 

Kommentarer

Postat av: sandra

Publicerad 2013-06-05 23:37:53

Wow, låter ju inte som det smidigaste, men skönt att det e färdigt nu i alla fall :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela