livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Sommarfest på Flygvapenmuseet

Publicerad 2013-06-19 15:49:27 i Allmänt,

Igår kväll var det sommarfest på Flygvapenmuseet. Så efter ytterligare en dag av grästrimmning så var det bara att åka hem, duscha och ta bilen till Linköping. Väldigt roligt att träffa folk igen. Många bekanta ansikten och några nya också. Med musei Chefen som Grill-mästare så blev det en trevlig kväll. Efter maten så var det dags för lekar med Rune lek ledare. Vi delades in i 5 lag. Verkligen väl planerat. Det var 6 stationer och de var riktigt välgjorda.  Till varje station hade man 6 minuter på sig att lösa uppgiften.

Station 1. Två stycken pussel i jätteformat. Rune hade själv gjort alla stationerna. Det ena var en filmplansch, det andra pusslet var en massa bitar som skulle bilda en cirkel. Klarade av bägge två.

Station 2. Ett jättekorsord. Ganska enkelt, men då hann man med att börja på extra uppgifterna.

 

Station 3. Minnesluckan, en klassisk frågesport. Frågor såsom namnet på personerna i Grevinnan och betjänten som sands på Nyårsafton eller säg 6 av 7 dryckes kontroller under Vasaloppet. 4 fågelarter och 4 blomarter som nämns i Evert Taubes Sjösala Vals.

 Station 4. Jättelabyrint. Ni kommer kanske ihåg labyrint spelet man spelade som liten. Jag hade fuskplattor för att göra det lite enklare för den medd 99 hål var ju alldeles för svår. I den här verisionen fans det inga fallluckor men om kulan hoppade över hindren så fick man börja om ifrån början. Målet var att få kulan så många varv som möjligt under 6 minuter.

 

Station 5. Skruva muttrar I blindo. Fyra personer, I en låda var fyra väggar skuvade, den ena hade gängan, den andra mutter sedan gällde det att skruva så många som möjligt. Det svåra var ju att man inte såg vart hålen var och att man trängdes med de andra två samtidigt.

Station 6. Med två pinnar med en cirkel på så skulle man plocka upp en tennisboll och då två och två gå med tennisbollen längs en bana, om man tappade bollen dog den och sedan lägga den i ett rör längst bort. Det här var nog den svåraste banan.

 

Sedan fanns det lite extra uppgifter för att få extra poäng. En logik gåta, ni vet man ska räkna ut vem som är vem och vem som har vilket husdjur och vilken hobby. Den andra extra uppgiften var ett siffer chiffer. Vi lyckades lösa alla uppgifter så vårat lag vann med ganska mycket poäng. Första pris var ett nyckelband med Gripen, passande eller hur :) 

 
 
 

Kommentarer

Postat av: Svealinnea

Publicerad 2013-06-19 21:22:06

Åh vad roligt :D sånt vill jag också leka!! det är ju jätteroligt :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela