livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Lussebullar och Lusselijor

Publicerad 2012-12-19 19:05:46 i Allmänt,

Idag har det bakats lussekatter. Det måste vara bland det enklaste och därmed roligaste att göra. Egentligen är ju lussekatter vanlig bulldeg som kryddas med saffran mer eller mindre. Det blev lite olika verisioner. De flesta i formen av vanliga lussekatter både med och utan russin och några liljor med pärlsocker. De blev riktigt lyckade, fluffiga och saftiga, riktigt nöj idag faktiskt.

Nu ska det väl bli knäck gjord innan jul ocks¨å, eventuellt pepparkakor om jag orkar. Pepparkaks deg är ju så himla god men pepparkakorna i sig själv är inte särskilt goda och efter första plåten är de himla tråkiga att göra, de tar så himla lång tid. Man kavlar och kavlar, får äntligen trycka ut figurerna flyttar de till plåten och börjar om igen. Degen tar ju aldrig slut. Men de är ju ändå en del av julen så det blir nog några pepparkakor tillslut bara pappa gör degen först :)

Kommentarer

Postat av: svealinnea

Publicerad 2012-12-19 20:25:46

Mums vad goda dina lussekatter ser ut :)Jag blir riktigt sugen!! o du skippa idén med att baka pepparkakor. gör degen, låt stå i kylskåpet o degen kmr vara slut innan julafton.

Svar: låter som en bra ide, men tror nog att mor och far är av annan åsikt :)
Elin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela