livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Snart över!

Publicerad 2013-08-09 21:31:11 i Allmänt,

Jobbet på OVAKO är härmed över!!! Nu är det bara helgen på museet sedan har jag inget mer schemalagt arbete. Efter att ha jobbat nästan varje dag sedan den 17 juni så känns det ju skönt att det snart är över och man får vara lite ledig. I måndags då tog det emot att gå till jobbet, då var det ju bara en vecka kvar men då var det nog som svårast. Kanske för att man då såg ett slut och man var nästan där. Så nära men ändå så långt borta. Ironiskt nog har nog en del av arbetsuppgifterna den här veckan varit det man tyckt varit roligast. Som sommarjobbare med arbetsområde: ytterområde har man fått utföra ett ganska brett spektrum av arbetsuppgifter.

·      Grästrimming

·      Röja sly

·      Ösa slagg

·      Rensa i rännan under Mediumverket

·      Torka räcken i valsverken

·      Måla linjer (typ parkeringslinjer)

·      Måla väggar och tak i ett förråd.

·      Demontera kontorsmaterial

·      Städa ISS lokalen

·      Plocka skräp och skrot på området

·      Registrera fakturor

·      Tvätta Valspar och annat material

·      Städa taken, sopa och ta bort fågelbon

Det finns ju vissa saker som var roligare än andra. Vad som avgjorde vad som var kul eller inte berodde nog mest på hur mycket av samma sak man fick göra I sträck och hur man jobbade. Grästrimning hanmnar som vi fick göra första två veckorna och sedan sista veckorna hamnar i botten. Annars var ju ingen av arbetsuppgifterna egentligen jättesmärtsamma men just mängden I taget kunde ju varit annorlunda I en idealisk värld.

Jobbets irritations moment:

·      Arbetskamraterna, visst man ska kunna jobba med alla, och det kan jag. Men det underlättar ju om alla åtminstone arbetar och inte en sitter och sover 90% av tiden.

·      Sexismen som förekommer I industrin. Himla irriterande när gubbarna ifrågasätter vissa saker, “men är du säker på att du orkar det där gumman….” “Oj, men du jobbar ju minst lika bra som killarna….”

Jobbets höjdpunkter: Om detta är jobbets höjdpunkter så kan ni ju göra er egen tolkning.

·      Åka flakmoppe, både att köra men åka på flaket är också väldigt kul.

·      Köra en automatbil för första gången.

·      Klättra på taken utan säkerhetslina

Sammantaget kan man väl säga att det var ett ok job. Skulle kunna göra det ytterligare ett år men är nog inte förstahands valet. Arbetsuppgifterna ger jag ok till och även till de flesta arbetskamrater. 

Kommentarer

Postat av: Svealinnea

Publicerad 2013-08-11 04:10:25

Intressant att läsa. Denna typ av inlägg gillar jag verkligen o de är intressanta som jag skrev innan. Nu ska du vara sjukt stolt över dig själv över hur mkt du slitit. En dag till och sen semester :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela