livinginthesilvercity.blogg.se

En blogg om och av mig :)

Dag 2: Kinesiska Muren

Publicerad 2015-04-22 23:07:55 i Allmänt,

Ett besök i Kina som dessutom inkluderar Bejing är nästan självskrivet att besöka Kinesiska Muren. Vi dividerade och debatterade länge om vilken del av Muren vi skulle besöka. Egentligen var vi nog alla egentligen inne på att besöka en inte så "turistig"del av muren. Men på grund av en rad olika orsaker slutade det med att vi åkte till den del som enligt guideboken var mest turistig. Stället vi åkte till heter 
 
För att ta sig till muren som ligger (beroende på vilken del) ca 9 mil ifrån Bejing kan man ta lite olika alternativ. Vi valde att ta kollektivtrafik i form av buss och sedan en minivan. Så vi hoppade på bussen i Bejing inga problem. På bussen fanns en man som var klädd i bussbolagets uniform, han informerade oss om hur mycket skulle betala. Sedan sa han även till oss när vi skulle av, eftersom vi var tvungna att hoppa av i en liten stad och därifrån hyra en minivan med förare som tar en upp till muren. Vi blev lite överraskade när mannen också hoppade av och tog oss till en minibuss. Det visade sig att han tyckte vi skulle åka med honom upp till muren, eftersom vi inte såg någon annan minivan där så gjorde vi det. det kostade 35 RMB per person och resa. När vi kom fram till "baslägret" där man köpte biljetter så fixade han det, han var lite pushig och otålig men till slut fick vi iallafall biljetter. Dessutom så stannade han där och väntade på oss medans vi gav oss upp på muren för att sedan köra oss tillbaka till busshållplatsen. 
 
Iaf, med biljetterna i handen tog vi shuttlebussen upp till muren. Där uppe fick vi sedan ta en skidlift upp till själva muren. Man kunde ju även ta trappan om man ville...men vem vill de om man redan betalat för skidlift och slipper gå. Det blir tillräckligt med jobbigt gående när man väl kommer upp på muren. Vi vandrade omkring på muren i några timmar. 
 
Av och till var det ganska jobbigt att gå på muren, delar stupade ganska brett och trappstegen skiljde sig ganska rejält ifrån varandra. Vissa delar hade 5 cm trappsteg medans nästa del hade 50 cm trappsteg i 70 graders lutning. Men utsikten var fantastisk. Vi hade urbra väder dessutom och alla körsbärs träden blommade. Det var en del folk men inte så mycket som vi fruktat, dock ser det nog annorlunda ut när det är högsäsong. När vi gått en bra bit på muren så kom man till ett vaktorn, i fönstret typ stod det NO ADMISSIONS, då hade man kommit till en icke rekonstruerad del av muren. Ingen brydde sig om den där skylten, och inte vi heller!
 
På väg ner fanns det en toboggan tracks. Det var typ en jätte jätte lång rutchbana som man åkte ner för, man satt på en typ pulka med en spak som man kunde kontrollera farten med. Tyvärr var kön till denna aslång när vi bestämde oss för att det var dags att bege oss hemåt, 2 timmar kö lite drygt....så vi valde att ta skidliften tillbaka ner istället. Ingen kö alls. När vi kom ner väntade våran chaufför på oss och körde oss tilkbaka till busstationen och pekade ut rätt buss. 
 
Dagens bästa: När man kom ut på den icke restaurerade biten av muren. Hade lätt kunnat vandra längre än vi gjorde
Dagens sämsta: Att vi inte fick åka toboggan ner ifrån muren. Det hade nog varit väldigt skoj.
 
 
 
Fler bilder kommer om blogg.se vill samarbeta....

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin

Välkommen hit! Feel free to explore och lämna gärna en kommentar eller två :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela